ANM: Instabilitate atmosferică accentuată în toată ţara

Data publicare: Joi, 30 Iulie, 2015 Total: 4202 accesari

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată la nivelul întregii țări, valabilă în intervalul 30 - 31 iulie.

 

Potrivit meteorologilor, atât în această după-amiaza cât şi în această noapte, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, cu precădere în centrul și nord-estul țării, precum și în zonele de deal și de munte, iar mâine aria de instabilitate va cuprinde majoritatea regiunilor, dar îndeosebi pe cele sudice, estice și centrale.

 

Astfel, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel încât, pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 20 de litri/metrul pătrat, iar izolat, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, peste 30-35 litri/metrul pătrat. De asemenea, vor fi condiții de grindină.
 

ANM inforează că în special mâine, în regiunile sudice, vremea se va menține călduroasă, izolat caniculară la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
 

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezenta informare.