Cinci lucruri pe care să le faci după ce ți s-a furat bicicleta

Data publicare: Luni, 27 Iulie, 2015 Total: 2825 accesari

E anotimpul sporturilor în aer liber, iar în ultimii ani, apar tot mai multe biciclete şi tot mai mulţi pasionaţi! O dată cu notorietatea acestui sport, creşte şi cererea, ceea ce înseamnă că există loc de o afacere bună. Probabil, la asta se gândesc şi hoţii când pun mână pe bicicleta ta!

 

Dacă ai avut ghinionul să rămâi fără mijlocul tău de transport preferat, află că nu e totul pierdut şi sunt șanse să o găsești. Potrivit site-ului bicla.ro, iată cinci lucruri pe care le poți face!

 

1. Depune o reclamație la poliție

Mergi la secția pe raza căreia s-a întâmplat incidentul, depune o plângere cât mai detaliată și atașează cât mai multe dovezi că bicicleta era a ta: fotografii, înregistrări de la camerele de supraveghere, factura, seria cadrului etc. Nu porni de la premisa că nu se va rezolva nimic, uneori chiar se rezolvă! Din când în când, treci pe la secție să întrebi dacă s-a aflat ceva sau poate faci rost de numărul de telefon al polițistului care se ocupă de caz și-l suni.

 

2. Înregistrează-ți bicicleta

Nu să o înregistrezi video, ci să o înscrii într-un registru de biciclete. Din păcate, în România legea încă nu prevede înregistrarea bicicletei la poliției, printr-un sistem asemănător celui pentru automobile, dar există unele inițiative private. Sigur, acest gest ar trebui făcut înainte de a constata că ți-a fost furat odorul metalic. Deci nu mai sta pe gânduri acum, mergi la Registrul de biciclete, de exemplu și vezi ce ai de făcut.

 

3. Creează alerte pe Google

Mergi la Google Alerts și creează căutări cu cuvinte cheie care să includă marca bicicletei tale și alte semnalmente, în așa fel încât să fii alertat când apare vreun anunț online despre bicicleta ta. E puţin ca și cum ai căuta acul în carul cu fîn, dar e un gest în plus ca să ai mai multe șanse de a o găsi.

 

4. Caut-o online și offline

Intră pe site-urile de anunțuri și mergi prin târguri în oraș și uită-te cu atenție la bicicletele puse în vânzare. Dacă o găsești pe a ta, eventual pune întrebări suplimentare vânzătorului, încearcă să faci o poză și alertează cât mai repede poliția.

 

5. Dă sfoară pe lumea virtuală

Intră în grupuri specializate de pe Facebook (cel mai mare este Bicicliști urbani) și dă cât mai multe detalii despre bicicleta furată și publică poze relevante. Pune anunțul și pe profilul tău de FB (și roagă prietenii să dea Share), pune pe Twitter, Instagram și alte rețele sociale.

 

 

Dacă nu ai avut noroc...

 

Dacă toate căutările au fost în zadar, sau vrei să te apuci şi tu să faci mişcare pe bicicletă, ştim unde poţi găsi oferte bune în Arad!

 

 

Racing Bike Shop estevânzător specializat de biciclete, piese, accesorii, echipamente și produse de întreţinere! Situat pe Str. Dorobantilor nr.1, vă pune la dispoziție produse de calitate superioară!

 

Puteți vedea şi comanda produsele magazinului Racing Bike Shop și de pe site-ul www.racingbikeshop.ro, care se află într-o continuă actualizare, iar transportul în municipiu este gratuit la orice comandă!