S-au umplut hotelurile și pensiunile de pe litoralul românesc!

Data publicare: Luni, 27 Iulie, 2015 Total: 4707 accesari

În staţiunea Mamaia nu mai sunt camere disponibile nici pentru luna august, gradul de ocupare a hotelurilor şi pensiunilor de pe litoral fiind de sută la sută la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat duminică preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin.

 

Litoralul este plin, sută la sută grad de ocupare, iar pentru Mamaia nu mai sunt camere nici pentru luna august pentru cei care nu şi-au făcut rezervări deja. În Eforie şi Venus sunt mulţi turişti la sfârşitul săptămânii. Sudul creşte în ultima vreme, exact aşa cum spuneam acum doi-trei ani, pentru că Mamaia este la capacitate, nu mai putem vorbi de creşteri la Mamaia, şi atunci singura zonă unde putem avea creşteri per total sezon este sudul, evident. Mamaia se păstrează în continuare în top, nu avem niciun fel de probleme, iar Eforie ţine pasul datorită şi distanţei foarte mici în kilometri faţă de Mamaia”, a declarat Corina Martin, susţine Mediafax.
 

Preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării spune că nu poate oferi o cifră exactă a numărului de turişti aflaţi pe litoral, întrucât sunt şi persoane care se cazazează la ”particulari”.
 

În Costineşti este un număr destul de mare de structuri de cazare care nu sunt autorizate şi e greu să avem un număr exact de turişti. În mod oficial acolo sunt 5-6.000 de locuri de cazare, dar cu siguranţă sunt mai mulţi turişti. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Vama Veche. (...) Neoficial putem vorbi de peste 150.000 de persoane, sunt şi turişti care se cazează la particulari, dar nu ştim câţi sunt exact, nu putem estima”, a mai afirmat Martin.
 

Ea a explicat că estimarea poate fi făcută de către agenţiile de turism în momentul în care încearcă rezervarea unor camere, iar hotelurile spun că nu mai au locuri libere.
 

Potrivit sursei citate, gradul de ocupare se va menţine la sută la sută pe litoral până la sfârşitul sezonului estival.
 

Suntem sută la sută grad de ocupare, nu mai avem locuri şi de acum încolo aşa rămâne”, a mai afirmat Corina Martin.