SUA: Prima execuție după ce Curtea Supremă a confirmat legalitatea pedepsei capitale; Iată motivul condamnării

Data publicare: Miercuri, 15 Iulie, 2015 Total: 3848 accesari

Autoritățile din statul Missouri au executat, marți seară, un bărbat condamnat la moarte, aceasta fiind prima execuție după ce Curtea Supremă a SUA a confirmat, la finalul lunii iunie, constituționalitatea metodei injecției letale și implicit a pedepsei capitale, transmit Reuters și AFP.

 

David Zink a fost declarat decedat marți la ora locală 19:41 (miercuri la 00:41 GMT), în urma unei injecții letale administrate la penitenciarul Bonne Terre, a anunțat purtătorul de cuvânt al autorităților penitenciare din Missouri, Mike O`Connell.
 

Zink fusese condamnat la moarte pentru viol și asasinat contra unei tinere de 19 ani, Amanda Morton, pe care o răpise după un accident rutier pe 12 iulie 2001. Poliția a găsit cadavrul tinerei într-un cimitir. Ea fusese strangulată, având gâtul fracturat și coloana vertebrală secționată cu un cuțit.
 

Aceasta este prima execuție de pe teritoriul SUA după ce Curtea Supremă federală a dat undă verde unei metode de execuție controversate, confirmând de facto caracterul constituțional al pedepsei capitale.
 

Pe 29 iunie, Curtea Supremă a Statelor Unite a decis că midazolam, un anxiolitic folosit pentru pierderea conștienței condamnaților înaintea aplicării injecției letale în statul Oklahoma, nu încalcă prevederile constituționale cu privire la interzicerea pedepselor crude sau neobișnuite.
 

O altă execuție este prevăzută pentru joi, în statul Texas.
 

David Zink este al 18-lea deținut executat în acest an în SUA, potrivit Centrului de informații american privind pedeapsa capitală.

 







sursa:agerpres.ro