Premieră în triatlonul românesc: Prima junioară calificată la Campionatul Mondial

Data publicare: Marti, 14 Iulie, 2015 Total: 3875 accesari

Andreea Teodora Bălan a devenit prima sportivă din România calificată la Campionatul Mondial de triatlon rezervat juniorilor, competiție care se va desfășura în luna septembrie, la Chicago, anunță Federația Română de Triatlon într-un comunicat dat publicității astăzi.

 

Reprezentanta țării noastre a participat, între 9 și 12 iulie, la Campionatul European de triatlon de la Geneva, unul dintre cele mai dificile concursuri de profil. Cu un timp total de 1h08:59, Andreea Teodora Bălan a reușit prima calificare a unui sportiv român junior la un Campionat Mondial, precizează FRTRI.
 

Legitimată la Clubul Sportiv Olimpia, Andreea Teodora Bălan a urcat deja pe podium atât în competiții naționale, cât și balcanice, printre performanțele sale numărându-se locul 1 la Campionatul Balcanic din Turcia, din 2012, dar și medalia de aur la Triathlon Challenge Mamaia (2013).
 

"Ne bucură enorm primul mare succes de acest gen al unui junior, cu atât mai mult cu cât Federația Română de Triatlon, înființată recent și care abia de anul trecut a început să beneficieze de suportul autorităților, a depus eforturi deosebite de a-și susține sportivii și de a promova una dintre cele mai frumoase discipline sportive. De altfel, aș dori să punctez și rezultatele bune pe care alți doi juniori de-ai noștri, Lokodi Mátyás și Gergo Simon, le-au obținut în competiție, ceea ce demonstrează că eforturile noastre de a crește triatlonul în România dau roade", a declarat Adrian Nanulescu, președintele FRTRI.
 

La competiția de la Geneva a luat parte și senioarea Antoanela Manac, în vârstă de 20 de ani, cea care a reprezentat România la prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene, desfășurate luna trecută în Baku.











sursa:agerpres.ro    foto:financiarul.ro