Adolescenta de 15 ani care a adus aurul în România, devenind campioană mondială la dezbateri

Data publicare: Marti, 14 Iulie, 2015 Total: 2556 accesari

Laura Cornei, elevă în clasa a X-a în Paşcani, are doar 15 ani și este deja campioană mondială la dezbateri.

 

Conform radioiasi.ro, premiul şi medalia de aur le-a obţinut în urmă cu câteva zile la Campionatul Mondial de Dezbateri, fiind singura reprezentantă a României. Acolo s-a întrecut cu elevi din 42 de ţări cum ar fi Rusia, S.U.A., Marea Britanie, Franţa, China, Nigeria, Liban. Competiţia a avut loc zilele trecute la prestigioasa Universitate engleză Oxford, informează NewsPascani.ro.

 

Laura este susţinută de profesorul Daniela Orăşanu, cadru didactic care a şi înfiinţat Clubul de dezbateri „Narnia”, membrii acestuia reuşind să câştige numeroase premii la competiţii de gen. Fata s-a înscris în urmă cu câteva luni în Club, însă a reuşit performanţă cu o lucrare despre educaţia sustenabilă să impresioneze juriul şi astfel s-a calificat în finală din Anglia.

 

La competiţia cu tradiţie de la Oxford, meciurile de dezbateri au avut loc în sistem „open“, pe parcursul unei zile. Pe lângă marele premiu s-au acordat şi alte premii, atât individuale cât şi pe echipe.

 

La 15 ani, Laura Cornei este un mic geniu şi are o sete de neoprit pentru cunoaştere, mai ales că participa an de an la olimpiade şi concursuri şcolare la materii cum ar fi Matematică, Franceză, Engleză.