Încep înscrierile în liceu

Data publicare: Vineri, 03 Iulie, 2015 Total: 2918 accesari

Începând de azi până în 7 iulie, se eliberează fișe de înscriere la liceu, se completează cu opțiunile elevilor, respectiv se validează listele elevilor admiși în învățământul vocațional, anunță Inspectoratul Școlar Județean Arad printr-un comunicat de presă.

 

S-a realizat o bază de date cu mediile de admitere în învățământul liceal, care se calculează după formula (3 x media de la EN+ media celor 4 ani de gimnaziu): 4. Elevii sunt ierarhizați în funcție de media de admitere și vor fi repartizați electronic în 14 iulie a.c., în funcție de opțiunile exprimate prin completarea fișelor de înscriere. Elevii și părinții lor beneficiază de sprijinul și consilierea directă a diriginților claselor a VIII-a, se arată în sursa citată.

 

Elevii care nu au susținut Evaluarea Națională nu au acces la liceu în această etapă, dar pot intra în învățământul profesional cu durata de 3 ani, dacă s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie (până în 25 iunie). Dacă doresc, totuși, să urmeze învățământul liceal, vor avea acces numai la locurile rămase libere, în a III-a etapă, la începutul lunii septembrie.  





futo:ziuanews.ro