Marathon International Kayak - Canoe 2015 în județul Arad

Data publicare: Joi, 02 Iulie, 2015 Total: 5919 accesari

Maratonul Internațional Kayak-Canoe Lipova-Păuliș-Arad 2015, ajuns la a III-a ediție, se va desfășura sâmbătă, 11 iulie.

 

Competiția se va desfășura pe două categorii: profi – 50 km – Lipova-Arad și Open – 35 km – Păuliș Arad.

 

La acest concurs pot participa doar persoane care știu să înoate.

 

Înscrierea la proba de 50 km Lipov-Arad este recomandată persoanelor care au experienţa în practicarea sporturilor nautice: sportivii de performanţă: juniori,tineret,seniori, masters . probele pentru această distanţă sunt : K1-K2 în bărci de competiţie sau alte tipuri de ambarcaţiuni K1-K2.

 

Pentru persoanele care vor să intre în atmosfera MARATHONULUI şi doresc să participe la aceasta competiţie se pot înscrie orice persoane, existând categorii pentru toate vârstele (open) 35 Km Păuliş – Arad ( cu orice tip de ambarcaţiune ).

 

Plimbările cu barca sunt activităţi distractive. Există o mulţime de oameni în întreaga lume care preferă plimbările pe apă în schimbul multor alte activităţi destinate relaxării. Însă, sporturile nautice nu sunt nici de departe relaxarea cea mai lipsită de peripeţii. Exstă pericole la tot pasul, tocmai de aceea, pasionaţii trebuie să ia în calcul câteva măsuri de siguranţă înainte de a ieşi pe apă. Specialiştii ne dau câteva sfaturi pentru a vă bucura de o plimbare cu barca, fără riscuri sau motive de îngrijorare pentru sănătatea ta şi a coechipierilor tăi” susțin organizatorii pe pagina oficială.

 

Activităţile desfăşurate implică un contact mai îndelungat cu apa imprevizibilă, soarele,vântul sau ploaia iar echipamentele şi accesoriile sunt extrem de importante şi absolut necesare pentru a avea confort şi siguranţă maximă,toate acestea fiind responsabilitatea fiecărui participant” se arată în regulamentul oficial al competiției.

 

Validarea/ Briefing va avea loc pe terasa restaurantului Perla Mureșuluicu o zi înaintea competiţiei, între orele 20.00 – 22.00 şi sâmbătă dimineaţă între orele 07.00 şi 08.00.

 

Informații suplimentare, regulament și înscrieri puteți găsi AICI.