Se spune că în anul 100 I.C., rabinul Hillel a combinat felii de carne de miel cu feliuțe de măr și nuci mărunțite pentru a-l mânca alături de ierburile amărui în timpul postului paștelui.
În secolul I î.Hr., combinaţia de nuci şi mere strivite, mirodenii şi vin, pusă între lipii, era mâncarea de bază a evreilor care construiau oraşele egiptene;ea este considerată, de altfel, precursoarea sandvişurilor din ziua de azi.
Apoi, în perioada medievală, felii zdravene de pâine erau folosite pe post de farfurii, deasupra cărora se puneau bucăţi de carne. La final, „farfuria“ era mâncată sau aruncată, în funcţie de cât de sătul era meseanul.
Cuvântul „sandwich” a fost făcut cunoscut în anul 1726, când un reporter a publicat un articol în ziarul Daily News despre John Montague, cel de-al patrulea conte de Sandwich.
În SUA, sandvişul a fost introdus în 1840 de englezoaica Elizabeth Leslie, care menţiona, în cartea ei de bucate ”Instrucţiuni pentru bucătărie”, o reţetă de sandvişuri cu şuncă (principala diferenţă între sandvişurile americane şi cele britanice – la care se folosea orice fel de carne).
Pentru a celebra Ziua Mondială a Sandwichului putem prepara un sandwich sănătos, dar și haios, unul în care să includem ingredientele care ne plac cel mai mult.
Sursa: Inginerie Didactică
Se spune că în anul 100 I.C., rabinul Hillel a combinat felii de carne de miel cu feliuțe de măr și nuci mărunțite pentru a-l mânca alături de ierburile amărui în timpul postului paștelui.
În secolul I î.Hr., combinaţia de nuci şi mere strivite, mirodenii şi vin, pusă între lipii, era mâncarea de bază a evreilor care construiau oraşele egiptene;ea este considerată, de altfel, precursoarea sandvişurilor din ziua de azi.
Apoi, în perioada medievală, felii zdravene de pâine erau folosite pe post de farfurii, deasupra cărora se puneau bucăţi de carne. La final, „farfuria“ era mâncată sau aruncată, în funcţie de cât de sătul era meseanul.
Cuvântul „sandwich” a fost făcut cunoscut în anul 1726, când un reporter a publicat un articol în ziarul Daily News despre John Montague, cel de-al patrulea conte de Sandwich.
În SUA, sandvişul a fost introdus în 1840 de englezoaica Elizabeth Leslie, care menţiona, în cartea ei de bucate ”Instrucţiuni pentru bucătărie”, o reţetă de sandvişuri cu şuncă (principala diferenţă între sandvişurile americane şi cele britanice – la care se folosea orice fel de carne).
Pentru a celebra Ziua Mondială a Sandwichului putem prepara un sandwich sănătos, dar și haios, unul în care să includem ingredientele care ne plac cel mai mult.
Sursa: Inginerie Didactică