Start-up-ul local bonapp.eco, fondat de către antreprenorii francezi Diego Roy de Lachaise, Luka Zivkovic, şi Grégoire Vigroux, a ajuns în decurs de trei ani de la lansare la 350.000 de utilizatori ai aplicaţiei sale de mobil prin intermediul căreia şi-a propus să combată risipa alimentară.
De la lansarea aplicaţiei, în noiembrie 2021, estimările arată că au fost salvate cel puţin 450 tone de alimente. Platforma Bonapp este utilizată lunar de 1.200 de comercianţi (supermarketuri, hipermarketuri, restaurante, magazine, benzinării, brutării, cafenele şi hoteluri) din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara, start-up-ul având în plan să continue extinderea parteneriatelor în cât mai multe oraşe ale ţării.
Prin intermediul aplicaţiei, disponibilă pe iOS şi Android, utilizatorii pot achiziţiona produse care se apropie de data de expirare, cu reduceri de la 50% până la 80%. Conform raportului Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, în România se aruncă anual 70 kg de alimente per locuitor.
Sursa: produsinardeal.ro
Start-up-ul local bonapp.eco, fondat de către antreprenorii francezi Diego Roy de Lachaise, Luka Zivkovic, şi Grégoire Vigroux, a ajuns în decurs de trei ani de la lansare la 350.000 de utilizatori ai aplicaţiei sale de mobil prin intermediul căreia şi-a propus să combată risipa alimentară.
De la lansarea aplicaţiei, în noiembrie 2021, estimările arată că au fost salvate cel puţin 450 tone de alimente. Platforma Bonapp este utilizată lunar de 1.200 de comercianţi (supermarketuri, hipermarketuri, restaurante, magazine, benzinării, brutării, cafenele şi hoteluri) din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara, start-up-ul având în plan să continue extinderea parteneriatelor în cât mai multe oraşe ale ţării.
Prin intermediul aplicaţiei, disponibilă pe iOS şi Android, utilizatorii pot achiziţiona produse care se apropie de data de expirare, cu reduceri de la 50% până la 80%. Conform raportului Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, în România se aruncă anual 70 kg de alimente per locuitor.
Sursa: produsinardeal.ro