Interviu cu Cristian Galea, candidatul din partea Partidului Alternativa Dreaptă la Primăria Aradului
Interviu cu Cristian Galea, candidatul din partea Partidului Alternativa Dreaptă la Primăria Aradului

Interviu cu Cristian Galea, candidatul din partea Partidului Alternativa Dreaptă la Primăria Aradului

Vineri, 31 Mai, 2024 11:22 Redactie POLITIC Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactie POLITIC Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Vineri, 31 Mai, 2024 11:22 Tiparire

Cristian Galea este candidatul din partea Partidului Alternativa Dreaptă la Primăria Aradului. Cine este Cristian Galea și care este viziunea lui pentru Arad? El afirmă, pe scurt: „un creștin asumat, familist convins, antreprenor educat, cu caracter și trecut curat, acum având și ceva experiență politică", dar pentru asta citiți mai multe în interviul de mai jos.

 

INTERVIU

Jurnalist: Care este experiența politică a lui Cristian Galea?

Cristian Galea: Candidez a doua oară pentru funcția de primar al Municipiului Arad. N-am crezut niciodată că voi ajunge în lumea politică, dar iată-mă, de 4 ani sunt aici. În acest moment sunt consilier local municipal. În urma acestei experiențe sunt acum mai hotărât, mai dedicat, schimbarea pozitivă necesitând o asumare pe termen lung. Îmi dau seama că dacă ești bine intenționat, suficient de dârz și stăpân pe valori, se pot genera lucruri și proiecte bune în Arad. În esență, cred că pot să fac o diferență reală fiind la conducerea acestui oraș.

 

Ju: Ai schimbat macazul, unii ar putea afirma că ești traseist politic. Cum răspunzi acestui aspect?

C. G.:  Ideea de traseism politic este una care ațâță electoratul. Atunci când au posibilitatea, contracandidații folosesc aceste arme des, știu bine asta. În cazul meu, ideea este simplă: nu eu sunt traseistul în această poveste. Traseismul are legătură cu valorile și cu ideologiile. Avem câteva alianțe mari pe scena politică, făcute împotriva naturii. Mai degrabă acolo putem discuta traseism. În cazul meu particular, lucrurile au fost simple, publice, asumate. Atunci când partidul în care am intrat acum 4 ani, partid care se declara atunci ca fiind creștin și conservator, a hotărât să facă alianță cu un partid în care eu nu aș intra, tocmai pentru că este perceput ca fiind unul diametral opus valorilor mele creștine, am hotărât că drumul meu va merge tot înainte. Nu eu am virat, ci partidul meu, din păcate. Mi-aș fi dorit să-mi continui drumul politic tot cu ei, dar nu mi-am dorit să fac acest compromis personal, chiar cu riscul de a fi judecat.

 

Ju: Totuși, de ce Partidul Alternativa Dreaptă?

C. G.:  După ce am știut sigur că va trebui să schimb vehiculul politic, am început o căutare serioasă care a durat circa un an. În primul rând, trebuia să găsesc răspunsul unei prime întrebări majore: continui să mă implic mai departe în politică sau nu? Acum 2 ani părea că viața mea urma să se reconfigureze în mai multe domenii, politica fiind printre ele. După câteva luni de introspecție am înțeles clar că ar fi necesar să continui, mai degrabă de dragul orașului, nu dintr-un interes personal. În ultimii 15 ani din viață am luat decizii mânat de același spirit. Urma o a doua problemă majoră: cu cine? Fiind căutat de aproape toți factorii politici de toate culorile cromatice și ideologice, am luat în serios fiecare variantă, analizând, rugându-mă, consultându-mă cu apropiații. Rând pe rând, pe diferite argumente publice, personale, politice sau doctrinale, am rămas cu opțiunea pe care nu ar fi ales-o nici un politician clasic: un partid mic, aproape necunoscut, insignifiant, ar spune alții. Partidul Alternativa Dreaptă este unul cu valori creștine, conservator, consecvent, pro-european, pro-familie, de dreapta. Este condus de Adela Mîrza, un lider demn de urmat. Sunt un om, în primul rând și implicit politician pentru care valorile sunt esențiale, unele lucruri sunt nenegociabile pentru mine.

 

Ju: Spune-ne, pe scurt, despre câteva din proiectele tale realizate în acest mandat?

C. G.:  Primul proiect important pe care mi l-am asumat și de care m-am ocupat a fost în zona culturii. Fiind în comisia de educație, cultură, culte, copii, tineret, sport și turism, mi-am luat în serios reformarea Filarmonicii. Am contribuit în evaluări, la discuții, la interviuri, am petrecut foarte multe ore pe acest subiect, rezultatul de azi fiind unul foarte pozitiv. În Filarmonică avem acum profesionalism, respect și rezultatele căutate și lipsite timp de mulți ani. Un alt proiect foarte important este parcarea supraetajată de la Podgoria. În urma multor dezbateri și discuții pe care le-am avut și le-am văzut, parcările sunt o problemă mare în Arad. Mi-am asumat din primul an de mandat să încerc să generez un proiect pe acest subiect. Am reușit. Pe terenul fostului sediu al GCA vom avea o parcare care va deservi atât locatarii, cât și șoferii care vor să parcheze în centru. Am reușit realizarea studiului de fezabilitate și un proiect tehnic, s-au alocat bani pentru exproprieri, lucrurile sunt în linie dreaptă.


 

Ju: Pe lângă proiectele administrative, am văzut că te-ai mai implicat și în alte proiecte. Poți detalia puțin?

C. G.:  Aradul Fericit a fost și este sloganul nostru de campanie. În realitate, Aradul Fericit nu este doar un slogan, ci o viziune. Aradul Fericit este și un ONG al cărui președinte sunt. Aradul Fericit este o echipă de oameni dedicați cu care, de 3 ani, încercăm să aducem fericire, orașul nostru fiind unul oarecum invadat de tristețe. Toate evenimentele generate și organizate de această echipă au ca scop elevarea spiritului, trupului și sufletului oamenilor. Campionatul de tenis cu piciorul este pentru sănătatea corpului, Conferințele Credința Culturii sunt duhovnicești, iar O zi cu tata este pentru sănătatea relațiilor din familie. Dacă avem familii sănătoase, vom avea și un oraș sănătos, e simplu.


 

Ju: Cred că putem acum să încercăm să facem portretul candidatului Cristian Galea. Cine este el, omul?

C. G.:  Sunt născut în Arad, am 47 de ani. Am terminat școala generală pe Poetului, iar liceul absolvit a fost Iuliu Maniu. Prima facultate terminată a fost cea de Automatizări și Calculatoare din cadrul Politehnicii Timișoara, iar a doua a fost una de Teologie Didactică aici la Arad. Sunt căsătorit cu Monica din 2001 și avem 5 copii, 2 băieți și 3 fete. În 2002, după ce ne-am căsătorit, am depus actele pentru a emigra în Canada, ajungând aproape de finalizarea acestui proces. L-am convins pe fratele meu, el a plecat, iar eu am renunțat. Sunt antreprenor de 24 de ani, în anul 2000 am început să dezvolt o companie IT, firmă pe care o dețin și azi. Ne ocupăm cu mentenanță și vânzări IT.

 

Ju: Care este povestea legată de religie?

C. G.:  Tatăl meu vine dintr-o familie penticostală, bunicul și străbunicul meu fiind printre primii penticostali din România. Ambii au fost prigoniți din această cauză. Ei locuiau în zona Ceica, Bihor. Tata a venit la Arad, la școală și a rămas aici. După Revoluția din 1989, tatăl și mama mea s-au botezat amândoi la penticostali. Practic, eu am crescut în biserica penticostală Gloria din Bujac. Am fost botezat la 16 ani. Eram foarte activ, sunt pianist, muzician, chitarist, fanfarist, practic acolo mi-am petrecut tinerețea. În 2008 am avut viziunea plantării unei biserici independente. Timp de 14 ani am fost pastorul acelei biserici, acum 2 ani acel sezon s-a încheiat. A fost perioada în care eu consider că m-am dezvoltat cel mai mult emoțional, relațional, spiritual. Mi-am dedicat foarte mult timp leadershipului, cititului, mentorării și slujirii miilor de oameni cu care am intrat în contact în acea perioadă, local, național și internațional. Am călătorit în Africa, America, Canada și-n aproape toată Europa.

 

Ju: Parcursul vieții tale este destul de interesant.

C. G.:  La fel îl văd și eu. Am trecut prin antreprenoriat, pastorație și acum prin politică. Nu am căutat intenționat nici una din aceste domenii, aș putea spune că m-am văzut împins în toate. Nu am fost în zona politică decât în ultimii 4 ani, dar sunt convins că pot să excelez și în acest domeniu fără niciun fel de probleme. De ce? Pentru că eu construiesc pe trei lucruri care reprezintă filosofia vieții mele: chemare, caracter și competență. Studiez cu multă pasiune arta conducerii și citesc mult. Am o minte logică, sunt vizionar, atent la oameni, constructiv, pozitiv, altruist, stabil pe valori. Toate astea mă fac să mă consider potrivit unei astfel de poziții. Cred că nivelul meu de influență a crescut gradual. Dumnezeu mi-a dat în grijă, la început, familia; apoi, familiile colegilor din firmă; apoi, cercul a crescut la câteva sute de familii. Astăzi, creionez o viziune pentru un oraș cu 145.000 locuitori. Tot ce îmi doresc este să-mi aduc aportul pozitiv, să-L reprezint cu onoare ca fiu al Lui, oriunde mă pune Dumnezeu. Nu am înșelat, nu am mințit, nu sunt condus de un interes propriu în ceea ce fac. Sunt aici pentru că eu cred că Dumnezeu a vrut să-mi asum acest rol. Voi fi aici cât vrea El și voi ajunge până unde vrea El.

 

Ju: Cum ai văzut politica din exterior înainte de a face acest pas al candidaturii?

C. G.:  Perspectiva mea era și este că mulți oameni din această zonă sunt politicieni cu caracter îndoielnic, fără viziune, o mare parte mânați de dorințe egoiste. Sunt convins că sunt și excepții pozitive, am găsit și astfel de oameni. Sunt oameni care accesează locurile astea din cauza unor motivații nesănătoase. Până la urmă eu încerc să mă uit la toți oamenii dintr-o perspectivă etică și corectă, neutră aș putea să îi spun. Ca pastor, m-am educat în a încerca să nu judec oamenii, să-i iubesc și să-i ajut pe toți, mă strădui să aplic lucrul acesta la toate nivelurile. Cred că motivațiile multora, și de aici pleacă toate probleme, nu sunt întotdeauna sănătoase. Se duc acolo având dorința să se îmbogățească, să-și găsească femei ușoare, vor să țină un microfon în mână, să le arate altora că sunt valoroși, deși prea mulți cântăresc puțin, practic își extrag identitatea din aceste lucruri. Eu îi spun 3G: girls, glory, gold. Sunt lucrurile care animă mare parte din actuala clasă politică românească și nu doar. În esență, acesta este motivul principal pentru care pleacă românii din țară. În ultimii 15 ani, din Arad ne-au plecat 20.000 de concetățeni. Ceva trebuie făcut, cineva trebuie să stea în spărtură.

 

Ju: Cum vedeți această schimbare?

C. G.:  Prin a fi un exemplu. Vorbesc de caracter, am fost deja testat aici. Cred că este nevoie de oameni cu caracter real, curat, cu motivații sănătoase și sincere. Cred că politica nu este așa de grea cum pare din exterior. Eu o vedeam un loc dubios, complicat. Astăzi nu mai văd lucrurile așa. Cred că schimbările se pot face foarte simplu, punând în funcții cheie oameni sănătoși la caracter, care chiar doresc să facă bine întâi celor din jurul lor. Problema este cum îi atragem aici ca să dăm o altă față politicii. Este un perpetuum mobile situația în care ne învârtim acum, un cerc vicios, e nevoie de intrarea în politică a unei mase critice de oameni de calitate care să încline balanța. Sper să reușim.

 

Ju: Te vezi învingător în această cursă pentru fotoliul de primar al Aradului?

C. G.:  La început nu m-am văzut, dar cum a trecut timpul, la cât de fărâmițați sunt cei din alte partide, șansele mele au crescut și cresc în fiecare zi mai mult. Bazinul meu de votanți este constant, iar pe măsură ce se dezbină mai mult taberele adverse, posibilitatea ca eu să ies învingător devine tot mai reală. Tot ceea ce depinde de mine, ceea ce trebuie să fac, este să rămân ceea ce sunt și ceea ce am fost până să fac acest pas.

 

 

Partidului Alternativa Dreaptă

Cod mandatar 21240153

Cristian Galea este candidatul din partea Partidului Alternativa Dreaptă la Primăria Aradului. Cine este Cristian Galea și care este viziunea lui pentru Arad? El afirmă, pe scurt: „un creștin asumat, familist convins, antreprenor educat, cu caracter și trecut curat, acum având și ceva experiență politică", dar pentru asta citiți mai multe în interviul de mai jos.

 

INTERVIU

Jurnalist: Care este experiența politică a lui Cristian Galea?

Cristian Galea: Candidez a doua oară pentru funcția de primar al Municipiului Arad. N-am crezut niciodată că voi ajunge în lumea politică, dar iată-mă, de 4 ani sunt aici. În acest moment sunt consilier local municipal. În urma acestei experiențe sunt acum mai hotărât, mai dedicat, schimbarea pozitivă necesitând o asumare pe termen lung. Îmi dau seama că dacă ești bine intenționat, suficient de dârz și stăpân pe valori, se pot genera lucruri și proiecte bune în Arad. În esență, cred că pot să fac o diferență reală fiind la conducerea acestui oraș.

 

Ju: Ai schimbat macazul, unii ar putea afirma că ești traseist politic. Cum răspunzi acestui aspect?

C. G.:  Ideea de traseism politic este una care ațâță electoratul. Atunci când au posibilitatea, contracandidații folosesc aceste arme des, știu bine asta. În cazul meu, ideea este simplă: nu eu sunt traseistul în această poveste. Traseismul are legătură cu valorile și cu ideologiile. Avem câteva alianțe mari pe scena politică, făcute împotriva naturii. Mai degrabă acolo putem discuta traseism. În cazul meu particular, lucrurile au fost simple, publice, asumate. Atunci când partidul în care am intrat acum 4 ani, partid care se declara atunci ca fiind creștin și conservator, a hotărât să facă alianță cu un partid în care eu nu aș intra, tocmai pentru că este perceput ca fiind unul diametral opus valorilor mele creștine, am hotărât că drumul meu va merge tot înainte. Nu eu am virat, ci partidul meu, din păcate. Mi-aș fi dorit să-mi continui drumul politic tot cu ei, dar nu mi-am dorit să fac acest compromis personal, chiar cu riscul de a fi judecat.

 

Ju: Totuși, de ce Partidul Alternativa Dreaptă?

C. G.:  După ce am știut sigur că va trebui să schimb vehiculul politic, am început o căutare serioasă care a durat circa un an. În primul rând, trebuia să găsesc răspunsul unei prime întrebări majore: continui să mă implic mai departe în politică sau nu? Acum 2 ani părea că viața mea urma să se reconfigureze în mai multe domenii, politica fiind printre ele. După câteva luni de introspecție am înțeles clar că ar fi necesar să continui, mai degrabă de dragul orașului, nu dintr-un interes personal. În ultimii 15 ani din viață am luat decizii mânat de același spirit. Urma o a doua problemă majoră: cu cine? Fiind căutat de aproape toți factorii politici de toate culorile cromatice și ideologice, am luat în serios fiecare variantă, analizând, rugându-mă, consultându-mă cu apropiații. Rând pe rând, pe diferite argumente publice, personale, politice sau doctrinale, am rămas cu opțiunea pe care nu ar fi ales-o nici un politician clasic: un partid mic, aproape necunoscut, insignifiant, ar spune alții. Partidul Alternativa Dreaptă este unul cu valori creștine, conservator, consecvent, pro-european, pro-familie, de dreapta. Este condus de Adela Mîrza, un lider demn de urmat. Sunt un om, în primul rând și implicit politician pentru care valorile sunt esențiale, unele lucruri sunt nenegociabile pentru mine.

 

Ju: Spune-ne, pe scurt, despre câteva din proiectele tale realizate în acest mandat?

C. G.:  Primul proiect important pe care mi l-am asumat și de care m-am ocupat a fost în zona culturii. Fiind în comisia de educație, cultură, culte, copii, tineret, sport și turism, mi-am luat în serios reformarea Filarmonicii. Am contribuit în evaluări, la discuții, la interviuri, am petrecut foarte multe ore pe acest subiect, rezultatul de azi fiind unul foarte pozitiv. În Filarmonică avem acum profesionalism, respect și rezultatele căutate și lipsite timp de mulți ani. Un alt proiect foarte important este parcarea supraetajată de la Podgoria. În urma multor dezbateri și discuții pe care le-am avut și le-am văzut, parcările sunt o problemă mare în Arad. Mi-am asumat din primul an de mandat să încerc să generez un proiect pe acest subiect. Am reușit. Pe terenul fostului sediu al GCA vom avea o parcare care va deservi atât locatarii, cât și șoferii care vor să parcheze în centru. Am reușit realizarea studiului de fezabilitate și un proiect tehnic, s-au alocat bani pentru exproprieri, lucrurile sunt în linie dreaptă.


 

Ju: Pe lângă proiectele administrative, am văzut că te-ai mai implicat și în alte proiecte. Poți detalia puțin?

C. G.:  Aradul Fericit a fost și este sloganul nostru de campanie. În realitate, Aradul Fericit nu este doar un slogan, ci o viziune. Aradul Fericit este și un ONG al cărui președinte sunt. Aradul Fericit este o echipă de oameni dedicați cu care, de 3 ani, încercăm să aducem fericire, orașul nostru fiind unul oarecum invadat de tristețe. Toate evenimentele generate și organizate de această echipă au ca scop elevarea spiritului, trupului și sufletului oamenilor. Campionatul de tenis cu piciorul este pentru sănătatea corpului, Conferințele Credința Culturii sunt duhovnicești, iar O zi cu tata este pentru sănătatea relațiilor din familie. Dacă avem familii sănătoase, vom avea și un oraș sănătos, e simplu.


 

Ju: Cred că putem acum să încercăm să facem portretul candidatului Cristian Galea. Cine este el, omul?

C. G.:  Sunt născut în Arad, am 47 de ani. Am terminat școala generală pe Poetului, iar liceul absolvit a fost Iuliu Maniu. Prima facultate terminată a fost cea de Automatizări și Calculatoare din cadrul Politehnicii Timișoara, iar a doua a fost una de Teologie Didactică aici la Arad. Sunt căsătorit cu Monica din 2001 și avem 5 copii, 2 băieți și 3 fete. În 2002, după ce ne-am căsătorit, am depus actele pentru a emigra în Canada, ajungând aproape de finalizarea acestui proces. L-am convins pe fratele meu, el a plecat, iar eu am renunțat. Sunt antreprenor de 24 de ani, în anul 2000 am început să dezvolt o companie IT, firmă pe care o dețin și azi. Ne ocupăm cu mentenanță și vânzări IT.

 

Ju: Care este povestea legată de religie?

C. G.:  Tatăl meu vine dintr-o familie penticostală, bunicul și străbunicul meu fiind printre primii penticostali din România. Ambii au fost prigoniți din această cauză. Ei locuiau în zona Ceica, Bihor. Tata a venit la Arad, la școală și a rămas aici. După Revoluția din 1989, tatăl și mama mea s-au botezat amândoi la penticostali. Practic, eu am crescut în biserica penticostală Gloria din Bujac. Am fost botezat la 16 ani. Eram foarte activ, sunt pianist, muzician, chitarist, fanfarist, practic acolo mi-am petrecut tinerețea. În 2008 am avut viziunea plantării unei biserici independente. Timp de 14 ani am fost pastorul acelei biserici, acum 2 ani acel sezon s-a încheiat. A fost perioada în care eu consider că m-am dezvoltat cel mai mult emoțional, relațional, spiritual. Mi-am dedicat foarte mult timp leadershipului, cititului, mentorării și slujirii miilor de oameni cu care am intrat în contact în acea perioadă, local, național și internațional. Am călătorit în Africa, America, Canada și-n aproape toată Europa.

 

Ju: Parcursul vieții tale este destul de interesant.

C. G.:  La fel îl văd și eu. Am trecut prin antreprenoriat, pastorație și acum prin politică. Nu am căutat intenționat nici una din aceste domenii, aș putea spune că m-am văzut împins în toate. Nu am fost în zona politică decât în ultimii 4 ani, dar sunt convins că pot să excelez și în acest domeniu fără niciun fel de probleme. De ce? Pentru că eu construiesc pe trei lucruri care reprezintă filosofia vieții mele: chemare, caracter și competență. Studiez cu multă pasiune arta conducerii și citesc mult. Am o minte logică, sunt vizionar, atent la oameni, constructiv, pozitiv, altruist, stabil pe valori. Toate astea mă fac să mă consider potrivit unei astfel de poziții. Cred că nivelul meu de influență a crescut gradual. Dumnezeu mi-a dat în grijă, la început, familia; apoi, familiile colegilor din firmă; apoi, cercul a crescut la câteva sute de familii. Astăzi, creionez o viziune pentru un oraș cu 145.000 locuitori. Tot ce îmi doresc este să-mi aduc aportul pozitiv, să-L reprezint cu onoare ca fiu al Lui, oriunde mă pune Dumnezeu. Nu am înșelat, nu am mințit, nu sunt condus de un interes propriu în ceea ce fac. Sunt aici pentru că eu cred că Dumnezeu a vrut să-mi asum acest rol. Voi fi aici cât vrea El și voi ajunge până unde vrea El.

 

Ju: Cum ai văzut politica din exterior înainte de a face acest pas al candidaturii?

C. G.:  Perspectiva mea era și este că mulți oameni din această zonă sunt politicieni cu caracter îndoielnic, fără viziune, o mare parte mânați de dorințe egoiste. Sunt convins că sunt și excepții pozitive, am găsit și astfel de oameni. Sunt oameni care accesează locurile astea din cauza unor motivații nesănătoase. Până la urmă eu încerc să mă uit la toți oamenii dintr-o perspectivă etică și corectă, neutră aș putea să îi spun. Ca pastor, m-am educat în a încerca să nu judec oamenii, să-i iubesc și să-i ajut pe toți, mă strădui să aplic lucrul acesta la toate nivelurile. Cred că motivațiile multora, și de aici pleacă toate probleme, nu sunt întotdeauna sănătoase. Se duc acolo având dorința să se îmbogățească, să-și găsească femei ușoare, vor să țină un microfon în mână, să le arate altora că sunt valoroși, deși prea mulți cântăresc puțin, practic își extrag identitatea din aceste lucruri. Eu îi spun 3G: girls, glory, gold. Sunt lucrurile care animă mare parte din actuala clasă politică românească și nu doar. În esență, acesta este motivul principal pentru care pleacă românii din țară. În ultimii 15 ani, din Arad ne-au plecat 20.000 de concetățeni. Ceva trebuie făcut, cineva trebuie să stea în spărtură.

 

Ju: Cum vedeți această schimbare?

C. G.:  Prin a fi un exemplu. Vorbesc de caracter, am fost deja testat aici. Cred că este nevoie de oameni cu caracter real, curat, cu motivații sănătoase și sincere. Cred că politica nu este așa de grea cum pare din exterior. Eu o vedeam un loc dubios, complicat. Astăzi nu mai văd lucrurile așa. Cred că schimbările se pot face foarte simplu, punând în funcții cheie oameni sănătoși la caracter, care chiar doresc să facă bine întâi celor din jurul lor. Problema este cum îi atragem aici ca să dăm o altă față politicii. Este un perpetuum mobile situația în care ne învârtim acum, un cerc vicios, e nevoie de intrarea în politică a unei mase critice de oameni de calitate care să încline balanța. Sper să reușim.

 

Ju: Te vezi învingător în această cursă pentru fotoliul de primar al Aradului?

C. G.:  La început nu m-am văzut, dar cum a trecut timpul, la cât de fărâmițați sunt cei din alte partide, șansele mele au crescut și cresc în fiecare zi mai mult. Bazinul meu de votanți este constant, iar pe măsură ce se dezbină mai mult taberele adverse, posibilitatea ca eu să ies învingător devine tot mai reală. Tot ceea ce depinde de mine, ceea ce trebuie să fac, este să rămân ceea ce sunt și ceea ce am fost până să fac acest pas.

 

 

Partidului Alternativa Dreaptă

Cod mandatar 21240153

Stiri asemanatoare

Accident cu 4 victime la Șimand, dintre care una încarcerată

Miercuri, 05 Iunie, 2024 20:05

Accident cu 4 victime la Șimand, dintre care una încarcerată

În această seară (5 iunie) în Șimand s-a produs un accident rutier în care au fost implicate 3 autoturisme.   Au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenț ...

Câți bani primesc pe zi membrii din secțiile de votare la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie

Miercuri, 05 Iunie, 2024 16:07

Câți bani primesc pe zi membrii din secțiile de votare la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie

Alegerile locale și europarlamentare au loc pe 9 iunie 2024. Pentru activitatea desfășurată vor fi acordate indemnizații care pot ajunge la 730 de lei/zi în cazul președinților și l ...

Şapte reţinuţi în dosarul foștilor angajaţi MAI implicaţi în traficul de migranţi

Joi, 06 Iunie, 2024 11:24

Şapte reţinuţi în dosarul foștilor angajaţi MAI implicaţi în traficul de migranţi

Au fost efectuate primele rețineri în dosarul în care mai mulți foști angajați din MAI sunt acuzați de trafic de migranți.   Firmele deținute de grupare aduceau străini ...

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Luni, 12 Februarie, 2024 16:53

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Înainte cu cîteva zeci de minute de începerea meciului cu Botoșani, s-a Încheiat Adunarea Generală a Asociației Fotbal Club UTA, în care s-a decis excluderea SCU ...

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Luni, 12 Februarie, 2024 17:08

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Săptămâna aceasta se lansează licitația pentru construirea drumului expres Arad-Oradea! Informația, prezentată la București de ministrul Sorin Grindeanu, a fost confirmată de preșe ...

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:49

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Polițiștii Biroului de ordine Publică au emis, în dimineața zilei de 10 februarie, un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 34 de ani, din Arad, care, pe fondul unor ...

O mașină s-a răsturnat în apropierea intrării în ștrandul Neptun. Șoferul era băut

Joi, 06 Iunie, 2024 09:02

O mașină s-a răsturnat în apropierea intrării în ștrandul Neptun. Șoferul era băut

Azi dimineață (6 iunie), în jurul orei 08:30 o mașină s-a răsturnat în afara părtii carosabile la coborârea de pe podul Decebal în apropierea intrării în ștr ...

Restricții de circulație pe mai multe autostrăzi din cauza unor lucrări la partea carosabilă

Joi, 06 Iunie, 2024 09:29

Restricții de circulație pe mai multe autostrăzi din cauza unor lucrări la partea carosabilă

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi (6 iunie), se vor efectua o serie de lucrări care impun restricții de circulație, astfel: & ...

Sărbătorim dragostea la Arad!

Luni, 12 Februarie, 2024 17:02

Sărbătorim dragostea la Arad!

Miercuri, 14 februarie invităm toate cuplurile de îndrăgostiți să se căsătorească pentru o zi pe Platoul Administrativ, într-un cadru festiv.  La kilometrul 0 al orașulu ...

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Luni, 12 Februarie, 2024 12:14

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat, sâmbătă, că ar încuraja Rusia să facă „orice vrea” oricărei ţări membră a NATO care nu îndeplineşte dir ...

Încă o mașină a luat foc în Arad în urma unui scurtcircuit electric

Miercuri, 05 Iunie, 2024 15:48

Încă o mașină a luat foc în Arad în urma unui scurtcircuit electric

În această după-amiază (5 iunie), în jurul orei 15:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un ...

Moneasa are nevoie de un primar care muncește și aduce bani în stațiune

Miercuri, 05 Iunie, 2024 15:49

Moneasa are nevoie de un primar care muncește și aduce bani în stațiune

Consiliul Județean este criticat de Primăria din Moneasa, condusă de un primar PSD, pentru că nu ar fi investit suficient în comună. În realitate, Consiliul Județean, condus de ...

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:45

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Înregistrarea candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale din Federația rusă care vor avea loc în luna martie a.c. s-au încheiat. Unicul opozant real al lui Vladimir Putin, ...

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:20

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Sub coordonarea Serviciului Rutier, la data de 10 februarie a.c., a fost desfășurată o acțiune de amploare, pe drumurile județene din mediul rural, precum și în mediul urban.   ...{**}

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.