Popcornul are o istorie veche, se pare că peruanii, cu aproximativ 7.000 de ani în urmă obișnuiau să consume floricele de porumb.
Peruanii de acum 6.700 de ani obișnuiau să consume porumb, și mai ales, floricele. Porumbul a ajuns în America de Sud cu 1000 de ani mai devreme decât se estimase.
Popcorn-ul este făcut prin încălzirea sau prăjirea unor boabe de porumb speciale, cum ar fi cele din specia Zea mays everata Sturt. Când este înfierbântată, coaja boabelor se sparge sau pocnește ("pop", în limba engleză), scoțând la iveală endospermul lor moale și pufos. Denumirea de "popcorn" provine așadar din cuvintele englezești "pop" și "corn" (porumb).
În epoca modernă, popcorn-ul a devenit popular inițial în SUA la începutul anilor 1900, când era comercializat la colțurile străzilor sub denumirea de "perle".
Floricelele de porumb sunt sursă de fibre. Acest lucru înseamnă că persoanele diabetice le pot consuma,deoarece reglează nivelul de zahăr din sânge şi ţin sub control nivelul de insulină.
Popcornul conţine de cinci ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele şi legumele.
Această gustare veche poate fi dulce sau sărătă, caramelizată, unsă cu unt sau simplă, turnată într-o bilă confiată sau amestecată cu nuci și ciocolată. Oricum ar fi savurat, bucurați-vă de popcorn.
Sursa: Inginerie Didactică
Popcornul are o istorie veche, se pare că peruanii, cu aproximativ 7.000 de ani în urmă obișnuiau să consume floricele de porumb.
Peruanii de acum 6.700 de ani obișnuiau să consume porumb, și mai ales, floricele. Porumbul a ajuns în America de Sud cu 1000 de ani mai devreme decât se estimase.
Popcorn-ul este făcut prin încălzirea sau prăjirea unor boabe de porumb speciale, cum ar fi cele din specia Zea mays everata Sturt. Când este înfierbântată, coaja boabelor se sparge sau pocnește ("pop", în limba engleză), scoțând la iveală endospermul lor moale și pufos. Denumirea de "popcorn" provine așadar din cuvintele englezești "pop" și "corn" (porumb).
În epoca modernă, popcorn-ul a devenit popular inițial în SUA la începutul anilor 1900, când era comercializat la colțurile străzilor sub denumirea de "perle".
Floricelele de porumb sunt sursă de fibre. Acest lucru înseamnă că persoanele diabetice le pot consuma,deoarece reglează nivelul de zahăr din sânge şi ţin sub control nivelul de insulină.
Popcornul conţine de cinci ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele şi legumele.
Această gustare veche poate fi dulce sau sărătă, caramelizată, unsă cu unt sau simplă, turnată într-o bilă confiată sau amestecată cu nuci și ciocolată. Oricum ar fi savurat, bucurați-vă de popcorn.
Sursa: Inginerie Didactică