Ce poți face la Moneasa într-un sfârșit de săptămână?

Ce poți face la Moneasa într-un sfârșit de săptămână?

Ce poți face la Moneasa într-un sfârșit de săptămână?

Marti, 18 Iulie, 2023 10:39 Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Marti, 18 Iulie, 2023 10:39 Tiparire

Cât de ofertantă mai este stațiunea despre care, odată, se spunea că este "Perla Apusenilor"? Cine se duce astăzi la Moneasa și ce șanse sunt să mai revină? Cum se ajunge în stațiune? Acestea sunt câteva întrebări la care Consiliul Județean Arad a încercat să ofere răspuns, printr-o documentare la fața locului, cu bune și rele, cu ce înseamnă astăzi singura stațiune de interes național a județului Arad.

Începem cu lucrul cel mai important - accesul! Unul dintre cele mai importante motive pentru depopularea stațiunii a fost considerată, de Primăria din Moneasa, accesul îngreunat de la Arad, pe un drum județean care necesita reparații. Consiliul Județean Arad a accesat însă fonduri europene și a modernizat tot drumul, nu pe o rută, ci chiar pe două, înspre stațiune! Arad-Horia-Șiria-Pâncota și, de aici mai departe, fie spre Ineu, fie spre Buteni, drumul județean este, astăzi, într-o stare foarte bună! Ca în palmă, s-ar zice, iar de acum cea mai mare problemă este numărul mare de permise de conducere suspendate, pentru cei care se lasă furați de asfaltul de bună calitate și uită piciorul pe pedala de accelerație. De la Arad, turiștii pot ajunge la Moneasa în aproximativ o oră și jumătate, pe drumuri modernizate recent. Este pentru prima oară în ultimii 50 de ani când se poate spune că între Arad și Moneasa nu există nici măcar un kilometru de drum județean nemodernizat!

Ajungi la Moneasa într-o oră și jumătate de la Arad. Timp în care treci prin zone frumoase și te poți opri la o gustare la Moara cu Noroc sau la Sava Brancovici, în Ineu, la restaurantele din Buteni sau Sebiș, unde o porție de mâncare ajunge la 30-35 de lei, dar merită! La Ineu ai și gastronomie locală, tipic arădeană, dar și fructe de mare, pentru gurmanzi. La Sebiș mănânci cele mai bune clătite cu afine, din zonă! Iar la Buteni găsești cele mai bune coaste de porc din județ, marinate timp de șapte ore înainte să ajungă la cuptor.

Ajungem la Moneasa vineri după-amiază. Ne petrecem aici un sfârșit de săptămână, să vedem ce poate face un turist, 48 de ore, în stațiunea cu cel mai curat aer din România. Surse de poluare nu sunt aproape deloc, dacă nu punem la socoteală cele câteva sute de mașini care gonesc pe strada principală. În schimb, concentrația de ozon e aceeași ca în urmă cu mai bine de o sută de ani, când elita țării se trata aici, preferând pavilioanele Monesei vilelor de la Karlovy Vary.

Începem cu începutul - căutăm loc de cazare. Sunt aproape 1000, disponibile, deci nu ne este greu să găsim, la pensiuni sau hoteluri. Se renovează și Hotel Moneasa, în curând va reintra în circuitul turistic. Se aude și de un proiect ambițios, redeschiderea fostului Club Castel. 

Sâmbăta începe cu micul dejun, după un somn lung, cu geamul deschis, într-un aer pe care îl simți că îți curăță plămânii la fiecare respirație. Sunt două opțiuni pentru cei care ajung la Moneasa. Fie pleacă în drumeție, fie se duc la ștrand. Este cel mai pitoresc ștrand din județ, la confluența dintre munte și vale, străjuit de brazi semeți, într-un parc cu gazon englezesc impecabil. Bazine mari, apă curată, aici e chiar viață de stațiune, în poate cel mai viu și turistic loc din Moneasa.

Poți petrece o zi întreagă, o zi plăcută, la ștrand. Intrarea costă 35 de lei, iar mâncare găsiți pe toate gusturile, la prețuri variate.

Pentru mulți arădeni, Moneasa înseamnă drumeție, peșteri, chiar cățărare. Pentru ei, oferta este generoasă și low-cost, convenabilă chiar și pentru turismul cu buget foarte redus. Începi în stațiune, vizitând Peștera Grota Ursului, reamenajată recent și redeschisă de echipa de salvamontiști a Consiliului Județean Arad. Traseul durează aprox. 20 de minute, accesul se face pe bază de rezervare prealabilă, iar biletul costă 10 lei. Apoi urci la Belvedere, de unde ai panorama văii. Închizi ochii și îți imaginezi conții care se plimbau eleganți, la braț cu doamne îmbrăcate în rochii cu crinolină. Auzi zgomotul ghezășului de demult, din care coboară mulțime de cheflii care pe drumul dinspre Arad și-au asigurat deja buna dispoziție înainte de a sosi în stațiune. Auzi nechezat de cai și zgomotul roților de la trăsurile nobililor care trăgeau la vilele de lux, învăluite în sunet de vioară și țambal.

Moneasa veche, Moneasa nobiliară, mai are martori muți, la tot pasul. Poate va fi o provocare de viitor pentru Primărie să realizeze o alee a istoriei locului, unde turistul să se piardă în trecut și să trăiască, cu sufletul și mintea, ceea ce generații multe înaintea sa au trăit cu bucurie și uitare de sine.

Un prânz bun la Moneasa costă, astăzi, între 30 și 100 de lei. Noi recomandăm, de pildă, vila Mayumi, Hotel Parc sau Vila de pe Lac. Poți servi un păstrăv (deși păstrăvăria a murit și ea, demult, și păstrăvul e de magazin, e totuși bine gătit). Iar la desert să nu ratezi excelenții papanași cu afine, ca la munte.

După-amiaza, dacă ești amator de drumeții, poți urca la Izoi sau la Peștera Liliecilor. Poți lua la pas vatra satului sau poți trece printre vilele istorice. Aici, din nou, nu ar strica un sistem de informare turistică cu povestea locurilor, fiindcă istorioarele inedite vând mai bine pachetele turistice decât simpla invitație la plimbare. Seara, repeți rețeta din ziua precedentă - o cină copioasă și, dacă ai venit cu mașina la Moneasa, poate te deplasezi la Sebiș dacă ai norocul să fie zi de spectacol.

Pentru arădenii care Vizitează stațiunea, Consiliul Județean Arad a gândit și anul acesta, un program de evenimente culturale, să umple golul existent. Programul pe vara aceasta este următorul.

Primul eveniment din cadrul seriei va fi pe 15 iulie, când de la ora 19, pe scena Teatrului de Vară va urca Nelu Slev, pentru a le oferi celor prezenți un concert de muzică ușoară. Pe 22 iulie, de la ora 20, la Moneasa va fi proiectat filmul „Casablanca”. Ultimul weekend al lunii iulie va aduce Parada Clătitelor, în cadrul căruia, pe 29 iulie, de la ora 19, la Teatrul de Vară vor cânta trupa arădeană Ribozom și Cătălin Crișan.

Seria evenimentelor continuă pe 12 august, de la ora 19, cu un concert de muzică populară oferit de Orchestra Frații Șandru. Pe 19 august, de la ora 20, la Teatrul de Vară va fi proiectat filmul „Morocănoșii”. Ultimul sfârșit de săptămână din august va fi dedicat Târgului Meșterilor Populari, care se va desfășura pe 26 și 27 august în stațiunea Moneasa. Pe 27 august, de la ora 13, va începe în Teatrul de Vară și ediția de anul acesta a Festivalului-Concurs al Cântecului din Țara Zărandului. Invitat special al acestui concert va fi Tudor Furdui Iancu.

Dacă alegeți să veniți în aceste zile în stațiune, aveți ce vedea și există un input de viață bună pentru cei dornici să completeze cura de ozon cu o cură de distracție.

Duminică dimineața vă propunem, după micul dejun, un drum la schitul ortodox îngrijit de călugărul Serafim. Este în centrul comunei și redă spiritul vechilor lăcașuri de cult ortodoxe românești, cioplite în stejar în poienițele de pe Valea Mureșului. Apoi, opțional, drumețiile sau plaja pe ștrandul cochet pot continua.

Datorită eforturilor unui investitor privat, turiștii au oportunitatea să viziteze la Moneasa și cea mai mare salină artificială din ţară, cu 360 de metri cubi de aer și o capacitate de până la 20 de persoane. Prețul este de 25 de lei pentru o ședință de 50 de minute, iar un abonament pentru 10 zile, așa cum este indicat pentru tratament, costă 200 de lei. 

Una dintre zonele preferate de turiști, dar și de localnici, este Parc Aventura, un loc de agrement, amenajat la inițiativa viceprimarului comunei, Doru Miron, care a adus un suflu proaspăt stațiunii. Parcul se află în zona lacului cu nuferi şi constă în două tiroliene de 70-75 de metri fiecare și încă două trasee, unul pentru copii, de 60 de metri, cu două tiroliene mici, cu căţărări, cu traversări peste vale şi un traseu pentru adulţii curajoși, care trece chiar prin pădure.

Iar pentru elevi, aici se află una dintre cele mai moderne și frumoase tabere școlare din țară, Tabăra Moneasa, îngrijită și reabilitată de Consiliul Județean Arad. Tabăra atrage pe tot parcursul anului grupuri de copii, inclusiv din județele învecinate, și oferă aproximativ 100 de locuri de cazare, teren de fotbal, piscină, loc amenajat pentru foc de tabără și locuri de joacă, o destinație ideală pentru o vacanță de neuitat!

Cât de ofertantă mai este stațiunea despre care, odată, se spunea că este "Perla Apusenilor"? Cine se duce astăzi la Moneasa și ce șanse sunt să mai revină? Cum se ajunge în stațiune? Acestea sunt câteva întrebări la care Consiliul Județean Arad a încercat să ofere răspuns, printr-o documentare la fața locului, cu bune și rele, cu ce înseamnă astăzi singura stațiune de interes național a județului Arad.

Începem cu lucrul cel mai important - accesul! Unul dintre cele mai importante motive pentru depopularea stațiunii a fost considerată, de Primăria din Moneasa, accesul îngreunat de la Arad, pe un drum județean care necesita reparații. Consiliul Județean Arad a accesat însă fonduri europene și a modernizat tot drumul, nu pe o rută, ci chiar pe două, înspre stațiune! Arad-Horia-Șiria-Pâncota și, de aici mai departe, fie spre Ineu, fie spre Buteni, drumul județean este, astăzi, într-o stare foarte bună! Ca în palmă, s-ar zice, iar de acum cea mai mare problemă este numărul mare de permise de conducere suspendate, pentru cei care se lasă furați de asfaltul de bună calitate și uită piciorul pe pedala de accelerație. De la Arad, turiștii pot ajunge la Moneasa în aproximativ o oră și jumătate, pe drumuri modernizate recent. Este pentru prima oară în ultimii 50 de ani când se poate spune că între Arad și Moneasa nu există nici măcar un kilometru de drum județean nemodernizat!

Ajungi la Moneasa într-o oră și jumătate de la Arad. Timp în care treci prin zone frumoase și te poți opri la o gustare la Moara cu Noroc sau la Sava Brancovici, în Ineu, la restaurantele din Buteni sau Sebiș, unde o porție de mâncare ajunge la 30-35 de lei, dar merită! La Ineu ai și gastronomie locală, tipic arădeană, dar și fructe de mare, pentru gurmanzi. La Sebiș mănânci cele mai bune clătite cu afine, din zonă! Iar la Buteni găsești cele mai bune coaste de porc din județ, marinate timp de șapte ore înainte să ajungă la cuptor.

Ajungem la Moneasa vineri după-amiază. Ne petrecem aici un sfârșit de săptămână, să vedem ce poate face un turist, 48 de ore, în stațiunea cu cel mai curat aer din România. Surse de poluare nu sunt aproape deloc, dacă nu punem la socoteală cele câteva sute de mașini care gonesc pe strada principală. În schimb, concentrația de ozon e aceeași ca în urmă cu mai bine de o sută de ani, când elita țării se trata aici, preferând pavilioanele Monesei vilelor de la Karlovy Vary.

Începem cu începutul - căutăm loc de cazare. Sunt aproape 1000, disponibile, deci nu ne este greu să găsim, la pensiuni sau hoteluri. Se renovează și Hotel Moneasa, în curând va reintra în circuitul turistic. Se aude și de un proiect ambițios, redeschiderea fostului Club Castel. 

Sâmbăta începe cu micul dejun, după un somn lung, cu geamul deschis, într-un aer pe care îl simți că îți curăță plămânii la fiecare respirație. Sunt două opțiuni pentru cei care ajung la Moneasa. Fie pleacă în drumeție, fie se duc la ștrand. Este cel mai pitoresc ștrand din județ, la confluența dintre munte și vale, străjuit de brazi semeți, într-un parc cu gazon englezesc impecabil. Bazine mari, apă curată, aici e chiar viață de stațiune, în poate cel mai viu și turistic loc din Moneasa.

Poți petrece o zi întreagă, o zi plăcută, la ștrand. Intrarea costă 35 de lei, iar mâncare găsiți pe toate gusturile, la prețuri variate.

Pentru mulți arădeni, Moneasa înseamnă drumeție, peșteri, chiar cățărare. Pentru ei, oferta este generoasă și low-cost, convenabilă chiar și pentru turismul cu buget foarte redus. Începi în stațiune, vizitând Peștera Grota Ursului, reamenajată recent și redeschisă de echipa de salvamontiști a Consiliului Județean Arad. Traseul durează aprox. 20 de minute, accesul se face pe bază de rezervare prealabilă, iar biletul costă 10 lei. Apoi urci la Belvedere, de unde ai panorama văii. Închizi ochii și îți imaginezi conții care se plimbau eleganți, la braț cu doamne îmbrăcate în rochii cu crinolină. Auzi zgomotul ghezășului de demult, din care coboară mulțime de cheflii care pe drumul dinspre Arad și-au asigurat deja buna dispoziție înainte de a sosi în stațiune. Auzi nechezat de cai și zgomotul roților de la trăsurile nobililor care trăgeau la vilele de lux, învăluite în sunet de vioară și țambal.

Moneasa veche, Moneasa nobiliară, mai are martori muți, la tot pasul. Poate va fi o provocare de viitor pentru Primărie să realizeze o alee a istoriei locului, unde turistul să se piardă în trecut și să trăiască, cu sufletul și mintea, ceea ce generații multe înaintea sa au trăit cu bucurie și uitare de sine.

Un prânz bun la Moneasa costă, astăzi, între 30 și 100 de lei. Noi recomandăm, de pildă, vila Mayumi, Hotel Parc sau Vila de pe Lac. Poți servi un păstrăv (deși păstrăvăria a murit și ea, demult, și păstrăvul e de magazin, e totuși bine gătit). Iar la desert să nu ratezi excelenții papanași cu afine, ca la munte.

După-amiaza, dacă ești amator de drumeții, poți urca la Izoi sau la Peștera Liliecilor. Poți lua la pas vatra satului sau poți trece printre vilele istorice. Aici, din nou, nu ar strica un sistem de informare turistică cu povestea locurilor, fiindcă istorioarele inedite vând mai bine pachetele turistice decât simpla invitație la plimbare. Seara, repeți rețeta din ziua precedentă - o cină copioasă și, dacă ai venit cu mașina la Moneasa, poate te deplasezi la Sebiș dacă ai norocul să fie zi de spectacol.

Pentru arădenii care Vizitează stațiunea, Consiliul Județean Arad a gândit și anul acesta, un program de evenimente culturale, să umple golul existent. Programul pe vara aceasta este următorul.

Primul eveniment din cadrul seriei va fi pe 15 iulie, când de la ora 19, pe scena Teatrului de Vară va urca Nelu Slev, pentru a le oferi celor prezenți un concert de muzică ușoară. Pe 22 iulie, de la ora 20, la Moneasa va fi proiectat filmul „Casablanca”. Ultimul weekend al lunii iulie va aduce Parada Clătitelor, în cadrul căruia, pe 29 iulie, de la ora 19, la Teatrul de Vară vor cânta trupa arădeană Ribozom și Cătălin Crișan.

Seria evenimentelor continuă pe 12 august, de la ora 19, cu un concert de muzică populară oferit de Orchestra Frații Șandru. Pe 19 august, de la ora 20, la Teatrul de Vară va fi proiectat filmul „Morocănoșii”. Ultimul sfârșit de săptămână din august va fi dedicat Târgului Meșterilor Populari, care se va desfășura pe 26 și 27 august în stațiunea Moneasa. Pe 27 august, de la ora 13, va începe în Teatrul de Vară și ediția de anul acesta a Festivalului-Concurs al Cântecului din Țara Zărandului. Invitat special al acestui concert va fi Tudor Furdui Iancu.

Dacă alegeți să veniți în aceste zile în stațiune, aveți ce vedea și există un input de viață bună pentru cei dornici să completeze cura de ozon cu o cură de distracție.

Duminică dimineața vă propunem, după micul dejun, un drum la schitul ortodox îngrijit de călugărul Serafim. Este în centrul comunei și redă spiritul vechilor lăcașuri de cult ortodoxe românești, cioplite în stejar în poienițele de pe Valea Mureșului. Apoi, opțional, drumețiile sau plaja pe ștrandul cochet pot continua.

Datorită eforturilor unui investitor privat, turiștii au oportunitatea să viziteze la Moneasa și cea mai mare salină artificială din ţară, cu 360 de metri cubi de aer și o capacitate de până la 20 de persoane. Prețul este de 25 de lei pentru o ședință de 50 de minute, iar un abonament pentru 10 zile, așa cum este indicat pentru tratament, costă 200 de lei. 

Una dintre zonele preferate de turiști, dar și de localnici, este Parc Aventura, un loc de agrement, amenajat la inițiativa viceprimarului comunei, Doru Miron, care a adus un suflu proaspăt stațiunii. Parcul se află în zona lacului cu nuferi şi constă în două tiroliene de 70-75 de metri fiecare și încă două trasee, unul pentru copii, de 60 de metri, cu două tiroliene mici, cu căţărări, cu traversări peste vale şi un traseu pentru adulţii curajoși, care trece chiar prin pădure.

Iar pentru elevi, aici se află una dintre cele mai moderne și frumoase tabere școlare din țară, Tabăra Moneasa, îngrijită și reabilitată de Consiliul Județean Arad. Tabăra atrage pe tot parcursul anului grupuri de copii, inclusiv din județele învecinate, și oferă aproximativ 100 de locuri de cazare, teren de fotbal, piscină, loc amenajat pentru foc de tabără și locuri de joacă, o destinație ideală pentru o vacanță de neuitat!


Galeria Foto

Ce poți face la Moneasa într-un sfârșit de săptămână? FOTO - 1
Ce poți face la Moneasa într-un sfârșit de săptămână? FOTO - 2
Ce poți face la Moneasa într-un sfârșit de săptămână? FOTO - 3
Ce poți face la Moneasa într-un sfârșit de săptămână? FOTO - 4
Ce poți face la Moneasa într-un sfârșit de săptămână? FOTO - 5
Ce poți face la Moneasa într-un sfârșit de săptămână? FOTO - 6
Ce poți face la Moneasa într-un sfârșit de săptămână? FOTO - 7
Ce poți face la Moneasa într-un sfârșit de săptămână? FOTO - 8

Stiri asemanatoare

Umilință la adresa elevilor care învață. 450 de lei atât pentru cei de 10, dar și pentru cei de 2 (doi). Bursă de merit pentru aproape 8.500 de elevi cu medii mai mici de 5. Peste 150 au medii mai mici de 2

Miercuri, 01 Noiembrie, 2023 12:27

Umilință la adresa elevilor care învață. 450 de lei atât pentru cei de 10, dar și pentru cei de 2 (doi). Bursă de merit pentru aproape 8.500 de elevi cu medii mai mici de 5. Peste 150 au medii mai mici de 2

Aproape 8.500 de elevi care au media sub 5 iau bursă de merit, potrivit Ministerului Educației. Concret, este vorba de 8.494 de elevi care se află în această situație. Dintre ace ...

Pentru a face economii, Guvernul României vrea să interzică târgurile de Crăciun și concertele din această iarnă. Ce alte cheltuieli se limitează

Vineri, 27 Octombrie, 2023 12:28

Pentru a face economii, Guvernul României vrea să interzică târgurile de Crăciun și concertele din această iarnă. Ce alte cheltuieli se limitează

Guvernul vrea să limiteze cheltuielile făcute de administrațiile locale la sfârșit de an pentru a ține sub control deficitul bugetar, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență ...

Zilele Armatei României sărbătorite la Arad

Sambata, 21 Octombrie, 2023 17:45

Zilele Armatei României sărbătorite la Arad

Batalionul 191 Infanterie ,,Colonel Radu Golescu" organizează în perioada 23-25 octombrie 2023, o serie de activități dedicate sărbătoririi Zilei Armatei României. În peri ...

Comuna Buteni va rămâne fără curent electric

Vineri, 27 Octombrie, 2023 15:59

Comuna Buteni va rămâne fără curent electric

E-Distribuţie Banat a redus pe cât posibil numărul întreruperilor programate pentru buna administrare și funcționare a rețelei de distribuție a energiei electrice, pentru a mini ...

Nici magazinele Lidl nu au scăpat fără verificările celor de la Protecția Consumatorului. Au fost aplicate amenzi de aproape 400.000 de lei pentru deficiențele constatate

Miercuri, 01 Noiembrie, 2023 09:29

Nici magazinele Lidl nu au scăpat fără verificările celor de la Protecția Consumatorului. Au fost aplicate amenzi de aproape 400.000 de lei pentru deficiențele constatate

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Arad a  desfășurat,   o serie de acțiuni de  control de  verificarea prevederilor legale  privind p ...

Kaufland își continuă expansiunea și vrea să ajungă la 200 de hipermarketuri în România până în 2025

Miercuri, 01 Noiembrie, 2023 09:56

Kaufland își continuă expansiunea și vrea să ajungă la 200 de hipermarketuri în România până în 2025

Retailerul german Kaufland ţinteşte să atingă borna de 200 de hipermarketuri pe piaţa locală până în 2025, de la 171 de unităţi în prezent, ritmul de dezvoltare fiind u ...

Pe strada Orizontului se vor efectua lucrări pentru montarea contoarelor inteligente în 1 noiembrie

Marti, 31 Octombrie, 2023 19:17

Pe strada Orizontului se vor efectua lucrări pentru montarea contoarelor inteligente în 1 noiembrie

Compania de Apă Arad anunță că miercuri, 01.11.2023, în intervalul orar 08:30- 15:30, furnizarea apei potabile va fi întreruptă pe str. Orizontului - pentru lucrări de schimbare ...

Guvernul a aprobat ordonanța privind salariul de bază minim în construcții și agricultură. Salariile nete rămân neschimbate după reţinerea CASS

Miercuri, 01 Noiembrie, 2023 09:11

Guvernul a aprobat ordonanța privind salariul de bază minim în construcții și agricultură. Salariile nete rămân neschimbate după reţinerea CASS

Guvernul a aprobat, în ședința de marți, 31 octombrie, ordonanța privind stabilirea salariului de bază minim brut în construcții, sectorul agricol și industria alimentară. &n ...

Întreruperi de curent electric programate între 31 octombrie – 3 noiembrie

Joi, 26 Octombrie, 2023 17:21

Întreruperi de curent electric programate între 31 octombrie – 3 noiembrie

E-Distribuţie Banat a redus pe cât posibil numărul întreruperilor programate pentru buna administrare și funcționare a rețelei de distribuție a energiei electrice, pentru a mini ...

Programul de citire al contoarelor de apă rece începând cu 30 octombrie

Vineri, 27 Octombrie, 2023 15:46

Programul de citire al contoarelor de apă rece începând cu 30 octombrie

Luni 30.10.2023: Liviu Rebreanu, Pădurii, Bodrogului, Condurasilor, Clujului, Oituz, Voinicilor,  Zona Ind. Vest, Insula Mureș, (Asociațiile de proprietari de pe străzile): Zona Ind. Ves ...

Gheorghe Seculici: S-a inaugurat o nouă clădire de birouri în Arad

Marti, 31 Octombrie, 2023 19:11

Gheorghe Seculici: S-a inaugurat o nouă clădire de birouri în Arad

Compania Panduit continuă să investească și să se dezvolte în județul Arad. Membră a Camerei de Comerț și o prezență constantă în Topul Firmelor, Panduit este un reper &ic ...

Coadă de sute de metri pentru expoziția Brâncuși de la Timișoara

Miercuri, 01 Noiembrie, 2023 13:42

Coadă de sute de metri pentru expoziția Brâncuși de la Timișoara

Inițiativa organizatorilor expoziției Brâncuși de la Timișoara, de a lăsa intrarea liberă în prima miercuri a fiecărei luni, se bucură de succes.   Astfel, astăzi ...

Programul de citire al contoarelor de apă rece în perioada 23-27 octombrie

Sambata, 21 Octombrie, 2023 00:09

Programul de citire al contoarelor de apă rece în perioada 23-27 octombrie

Luni, 23.10.2023 : Aleea Rasarit, P-ta Sporturilor, Aleea Calimanesti,Calea Iuliu Maniu, Podgoriei, Vasile Alecsandri, Voltaire, Ilarie Chendi, Slacz Gyula, Marasesti, Octavian Goga, Bella B ...

Conversaţii cu trecutul militar al Aradului. 260 de ani de la începerea construcției ”Cetății Aradului”. 168 de case demolate pentru a face loc edificiului

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 10:31

Conversaţii cu trecutul militar al Aradului. 260 de ani de la începerea construcției ”Cetății Aradului”. 168 de case demolate pentru a face loc edificiului

În conversaţiile noastre cu trecutul, nu putem să trecem cu vederea unul dintre obiectivele emblemă: Cetatea Aradului, una dintre cele cinci fortificaţii de tip vauban din Romania &nbs ...{**}

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.