Vizită consulară la Consiliul Județean Arad
Vizită consulară la Consiliul Județean Arad

Vizită consulară la Consiliul Județean Arad

Vineri, 19 Mai, 2023 16:34 Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Vineri, 19 Mai, 2023 16:34 Tiparire

Delegația Uniunii Consulilor Onorifici din România, condusă de președintele acesteia, domnul Andreas HUBER, a vizitat, astăzi, Consiliul Județean Arad, fiind primit de Iustin Cionca, președintele CJA și de cei doi vicepreședinți ai instituției, Răzvan Cadar și Ionel Bulbuc. 

În cuvântul de deschidere adresat oaspeților, președintele CJA, Iustin Cionca, a făcut o scurtă prezentare a județului și a subliniat deschiderea administrației județene către colaborări ce au ca scop dezvoltarea comunităților.

„Bine ați venit în judetul Arad, un județ liberal, pe care îl gestionăm după principiul administrației antreprenoriale; un județ care se dezvoltă prin proiecte europene, naționale și locale în valoare de peste 6 miliarde de euro la momentul actual și unde muncim să realizăm condițiile pe care mulți cetățeni români sunt tentați să le caute în Occident. Alături de mine sunt vicepreședinții Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar și Ionel Bulbuc, cu care lucrăm în echipă. Îi mulțumesc domnului consul Huber pentru că ne dă posibilitatea să ne prezentăm și să vă vorbim despre oportunitățile arădene.

Avem un mediu de afaceri puternic, cu companii locale și multinaționale care exportă pe 5 continente. Aradul este pe locul 7 la nivel național la PIB pe cap de locuitor și are cel mai eficient procent de echilibru între angajații din serviciul public și cel privat.

Zece judeţe din România fac 70% din businessul total al României şi angajează 80% din forţa de muncă naţională. Aradul este printre aceste zece județe, cu o puternică și importantă componentă multinațională. Timiş și Arad au atras împreună investiţii străine de peste 5,5 miliarde de euro, de la Revoluție până acum. Pentru comparație, în aceeași perioadă, sunt județe în sudul țării care au reuşit să atragă mai puțin de 10 milioane de euro.

Regiunea de Vest formată din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş are o populaţie de 1,8 mil. locuitori şi 498.000 de angajaţi. În regiunea de Vest, numărul de companii la o mie de locuitori este 26, cu un salariu mediu brut de 550 de euro şi un PIB per capita de 8.475 euro. Dacă ne raportăm strict la Timiş şi Arad, care au reuşit să atragă investiţii străine cumulate de peste 5,5 mld. euro, cifrele lor s-ar apropia de regiunea Bucureşti-Ilfov, care are un număr de 56 de companii la o mie de locuitori.

Iată, aceasta este forța noastră – mediul de afaceri, investitorii privați, companiile locale și multinaționale, care au dus Aradul acolo unde este acum, un județ atractiv și puternic, un loc unde românii care vor să muncească în țară se stabilesc în număr mare.

Astăzi, județul nostru este unul dintre cele mai dezvoltate din România. Avem un număr de aprox. 20.000 de firme active, dintre care 2200 sunt în domeniul logisticii, iar o treime sunt companii multinaționale. Iar datorită lor, industria Aradului este printre cele mai puternice din euroregiune!

Probabil că nu există niciun autoturism nou care rulează în Europa și care să nu aibă o cât de mică piesă FABRICATĂ ÎN ARAD. Mărci ca Bentley, Rolls Royce, Aston Martin, Mercedes, Tesla sunt printre cele care se aprovizionează de aici.

În județul nostru s-au fabricat și vagoanele de pasageri care au transportat publicul la meciurile Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia. Compania care le-a fabricat, Astra Vagoane Călători, realizează la Arad tramvaiul cu cel mai scăzut consum de energie din lume, Imperio. Îl puteți vedea circulând și prin Arad, Timișoara, București. Fabrica de Vagoane Marfă produce garnituri pentru piața americană și vest europeană. Iar astăzi o afacere de familie din județul Arad, mai exact din orașul Pecica, realizează exporturi în Hong Kong, pentru industria aeronautică. Platformele care ridică motoarele în valoare de 70 de milioane de euro în cele mai noi modele de avioane Airbus sunt fabricate de această firmă.

Șomajul era, la nivelul județului Arad, 1,2% la sfârșitul lunii aprilie și sub 1% în municipiu. Avem trei orașe cu șomaj zero în județ: Chișineu-Criș, Sântana și Sebiș. Asta pe de o parte este bine, pentru că reprezintă un barometru al dezvoltării; pe de altă parte, determină administrația să caute soluții noi pentru angajarea forței de muncă din afara județului Arad. În acest sens, am realizat un proiect de 13,8 milioane de euro pentru modernizarea rețelei de drumuri transfrontaliere, să facilităm accesul înspre Arad al forței de muncă din Ungaria, de unde firme din zonele industriale ale Aradului aduc deja aprox. o mie de muncitori în fabricile din municipiu și județ, în fiecare dimineață. Peste 3000 de muncitori din Sri Lanka activează astăzi la Arad, iar lor li se adaugă forță de muncă din Bangladesh, Nepal, Pakistan, India, ceea ce a dus la o reconfigurare a tabloului etnic arădean.

În ce privește profilul industrial al județului Arad, automotivele sunt pe primul loc, urmate de serviciile de logistică, dar și agricultura; prin pământul său de cea mai bună calitate, cernoziomul negru din Arad, este printre primele în țară și a atras investiții din Italia, Spania, Germania.

Un investitor privat din Germania a dezvoltat în orașul Curtici una dintre cele mai mari platforme de distribuție a autoturismelor din România. Aici funcționează și cel mai important centru cargo pe calea ferată. Și tot la Curtici funcționează una dintre Zonele Libere rentabile din țară. Suntem singurul județ din România cu trei terminale cargo pe calea ferată, și datorită faptului că magistralele de cale ferată au fost modernizate și se circulă cu 160 km/h pe Valea Mureșului.
Prin poziția sa geo-strategică privilegiată, la poarta Europei Centrale, pe culoarul IV Pan-European de transporturi rutiere, pe axa feroviară Constanța-București-Arad-Budapesta-Viena-Rotterdam, Aradul de astăzi este un Arad puternic și dezvoltat.

Anul 2022, în care Consiliul Județean a sărbătorit 30 de ani de existenţă a fost şi unul dintre cei mai buni din istoria sa! Am dirijat 60% din buget pentru investiţii şi am cerut şi unităţilor din subordinea noastră, care însumează peste 6000 de angajați, să pună accentul pe dezvoltare.

Anul acesta, Consiliul Județean Arad a ajuns la 1,5 miliarde lei – valoarea proiectelor europene depuse începând cu anul 2014. Accentul este pe două domenii prioritare: infrastructura rutieră și sistemul de sănătate publică.

La cele 1,5 miliarde de lei adăugăm alte peste 11 miliarde de lei, valoarea drumului expres Arad-Oradea, la care lucrăm în parteneriat cu Primăria Arad, Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor.

Aceste cifre indică faptul că la nivel administrativ Consiliul Județean Arad este unul dintre cele mai eficiente din România în domeniul accesării fondurilor europene. La prima ședință a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Vest, am propus și am obținut reducerea de la 25% la 17% a cofinanțării proiectelor europene depuse de întreprinderile mici și mijlocii din județul Arad, în vederea facilitării accesării fondurilor europene și de către mediul privat.

Consiliul Județean Arad are depuse 25 de proiecte de finanțare pe fonduri europene pentru infrastructură rutieră și sănătate publică, dar avem în vedere şi domeniul dezvoltării turistice, culturale, pentru infrastructura de sport, tineret și agrement, serviciile sociale de la nivelul județului.

Așa cum vă spuneam la început, astăzi, în județul Arad, avem deschise șantiere a căror valoare a ajuns să depășească deja 6 miliarde de euro și discutăm aici despre investiții publice, nu și despre cele private, care la rândul lor însumează miliarde de euro. Includem în cele 6 miliarde de euro şi proiectele guvernamentale pentru calea ferată Arad-Deva şi Arad-Timişoara, dar şi creşterea capacităţii reţelei de energie electrică. În ce priveşte investiţiile private, la Consiliul Județean a fost prezentat cel mai mare proiect de parc fotovoltaic din Europa, pentru care se muncește în județul Arad, la Grăniceri și Pilu, în valoare de peste 1 miliard de euro.

În ce mă privește, asta înseamnă eficiența unei administrații județene, care lucrează cu fonduri europene și aduce cu cofinanțări de 2-5% sute de milioane de euro din bani europeni. Asta înseamnă respectul față de comunitatea care te-a investit, să găsești chiar și în condiții de austeritate, de criză financiară, de pandemie, resurse pentru a investi și a continua dezvoltarea.

La final, aș dori să punctez și despre relațiile internaționale ale județului Arad. Avem un parteneriat de 25 de ani cu provincia Veneto, din Italia; de peste 20 de ani cu provincia Hainan, iar în urmă cu cinci ani ne-am înfrățit și cu provincia Fujian, din China. Tot cu cinci ani în urmă am semnat acordul de înfrățire cu Provincia Autonomă Voivodina, din Serbia. Avem trei raioane înfrățite în Republica Moldova, Ungheni, Ialoveni și Anenii Noi. Iar în ce privește parteneriatele noastre cu județele din Ungaria, relațiile noastre cele mai bune sunt cu Bekes și Csongrad, cu care ne învecinăm și cu care avem și proiecte europene comune”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Președintele UCOR și consul onorific al Austriei la Sibiu, domnul Andreas HUBER a mulțumit presedintelui Consiliului Judetean pentru buna colaborare, pentru ospitalitate, abordând aspecte ce vizează oportunitate de dezvoltare a relatiilor bilaterale, discutând punctual pe ramura turistică, agricolă și industrială.

De asemenea, fiecare dintre oaspeți a rostit câte o alocuțiune, prin care Excelențele lor au remarcat dezvoltarea economică a Aradul, dar și celelalte investiții publice, susținând ideea unor parteneriate între județul nostru și țările pe care dumnealor le reprezintă, domeniile fiind diverse, precum cultura, dezvoltarea economică sau creșterea calității diplomatice între țări.

 

 

Delegația UCOR a fost formată din:

 • Domnul Andreas HUBER, preşedinte, consul onorific al Austriei la Sibiu
 • Domnul Ambasador Ioan DONCA, prim-vicepreşedinte, consul onorific al Letoniei la București
 • Doamna Georgiana POGONARU, vicepreședinte, consul onorific al Islandei la București
 • Doamna av. dr. Elena BUSTEA, secretar general, consul onorific al Republicii Ecuador la București
 • Domnul Eugen LASCU, trezorier, consul onorific al Maltei la București
 • Domnul Endre MOLNAR, membru în Consiliul Director, consul onorific al Ungariei la Drobeta Turnu Severin
 • Domnul Ștefan MOȚEC, consul onorific al Republicii Cehia la Timișoara
 • Mircea Hotoleanu, consul onorific al Finlandei la Cluj Napoca
 • Av. Mihai Ferariu, Consul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la București și Co-organizator al evenimentului
 • Domnul Petre Agripa POPESCU, consilierul consulului României în Klagenfurt, Austria
 • Pavel Ernest-Dupta, Consul Onorific al Macedoniei de Nord la Timișoara
 • Miroslav IABLONCSIK Consul General Onorific al Slovaciei la Salonta
 • Dumitru Mihalescul, Consulul Onorific al Coreei la Rădăuți
 • Doamna Paula PĂNĂZAN, asistent UCOR.

Delegația Uniunii Consulilor Onorifici din România, condusă de președintele acesteia, domnul Andreas HUBER, a vizitat, astăzi, Consiliul Județean Arad, fiind primit de Iustin Cionca, președintele CJA și de cei doi vicepreședinți ai instituției, Răzvan Cadar și Ionel Bulbuc. 

În cuvântul de deschidere adresat oaspeților, președintele CJA, Iustin Cionca, a făcut o scurtă prezentare a județului și a subliniat deschiderea administrației județene către colaborări ce au ca scop dezvoltarea comunităților.

„Bine ați venit în judetul Arad, un județ liberal, pe care îl gestionăm după principiul administrației antreprenoriale; un județ care se dezvoltă prin proiecte europene, naționale și locale în valoare de peste 6 miliarde de euro la momentul actual și unde muncim să realizăm condițiile pe care mulți cetățeni români sunt tentați să le caute în Occident. Alături de mine sunt vicepreședinții Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar și Ionel Bulbuc, cu care lucrăm în echipă. Îi mulțumesc domnului consul Huber pentru că ne dă posibilitatea să ne prezentăm și să vă vorbim despre oportunitățile arădene.

Avem un mediu de afaceri puternic, cu companii locale și multinaționale care exportă pe 5 continente. Aradul este pe locul 7 la nivel național la PIB pe cap de locuitor și are cel mai eficient procent de echilibru între angajații din serviciul public și cel privat.

Zece judeţe din România fac 70% din businessul total al României şi angajează 80% din forţa de muncă naţională. Aradul este printre aceste zece județe, cu o puternică și importantă componentă multinațională. Timiş și Arad au atras împreună investiţii străine de peste 5,5 miliarde de euro, de la Revoluție până acum. Pentru comparație, în aceeași perioadă, sunt județe în sudul țării care au reuşit să atragă mai puțin de 10 milioane de euro.

Regiunea de Vest formată din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş are o populaţie de 1,8 mil. locuitori şi 498.000 de angajaţi. În regiunea de Vest, numărul de companii la o mie de locuitori este 26, cu un salariu mediu brut de 550 de euro şi un PIB per capita de 8.475 euro. Dacă ne raportăm strict la Timiş şi Arad, care au reuşit să atragă investiţii străine cumulate de peste 5,5 mld. euro, cifrele lor s-ar apropia de regiunea Bucureşti-Ilfov, care are un număr de 56 de companii la o mie de locuitori.

Iată, aceasta este forța noastră – mediul de afaceri, investitorii privați, companiile locale și multinaționale, care au dus Aradul acolo unde este acum, un județ atractiv și puternic, un loc unde românii care vor să muncească în țară se stabilesc în număr mare.

Astăzi, județul nostru este unul dintre cele mai dezvoltate din România. Avem un număr de aprox. 20.000 de firme active, dintre care 2200 sunt în domeniul logisticii, iar o treime sunt companii multinaționale. Iar datorită lor, industria Aradului este printre cele mai puternice din euroregiune!

Probabil că nu există niciun autoturism nou care rulează în Europa și care să nu aibă o cât de mică piesă FABRICATĂ ÎN ARAD. Mărci ca Bentley, Rolls Royce, Aston Martin, Mercedes, Tesla sunt printre cele care se aprovizionează de aici.

În județul nostru s-au fabricat și vagoanele de pasageri care au transportat publicul la meciurile Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia. Compania care le-a fabricat, Astra Vagoane Călători, realizează la Arad tramvaiul cu cel mai scăzut consum de energie din lume, Imperio. Îl puteți vedea circulând și prin Arad, Timișoara, București. Fabrica de Vagoane Marfă produce garnituri pentru piața americană și vest europeană. Iar astăzi o afacere de familie din județul Arad, mai exact din orașul Pecica, realizează exporturi în Hong Kong, pentru industria aeronautică. Platformele care ridică motoarele în valoare de 70 de milioane de euro în cele mai noi modele de avioane Airbus sunt fabricate de această firmă.

Șomajul era, la nivelul județului Arad, 1,2% la sfârșitul lunii aprilie și sub 1% în municipiu. Avem trei orașe cu șomaj zero în județ: Chișineu-Criș, Sântana și Sebiș. Asta pe de o parte este bine, pentru că reprezintă un barometru al dezvoltării; pe de altă parte, determină administrația să caute soluții noi pentru angajarea forței de muncă din afara județului Arad. În acest sens, am realizat un proiect de 13,8 milioane de euro pentru modernizarea rețelei de drumuri transfrontaliere, să facilităm accesul înspre Arad al forței de muncă din Ungaria, de unde firme din zonele industriale ale Aradului aduc deja aprox. o mie de muncitori în fabricile din municipiu și județ, în fiecare dimineață. Peste 3000 de muncitori din Sri Lanka activează astăzi la Arad, iar lor li se adaugă forță de muncă din Bangladesh, Nepal, Pakistan, India, ceea ce a dus la o reconfigurare a tabloului etnic arădean.

În ce privește profilul industrial al județului Arad, automotivele sunt pe primul loc, urmate de serviciile de logistică, dar și agricultura; prin pământul său de cea mai bună calitate, cernoziomul negru din Arad, este printre primele în țară și a atras investiții din Italia, Spania, Germania.

Un investitor privat din Germania a dezvoltat în orașul Curtici una dintre cele mai mari platforme de distribuție a autoturismelor din România. Aici funcționează și cel mai important centru cargo pe calea ferată. Și tot la Curtici funcționează una dintre Zonele Libere rentabile din țară. Suntem singurul județ din România cu trei terminale cargo pe calea ferată, și datorită faptului că magistralele de cale ferată au fost modernizate și se circulă cu 160 km/h pe Valea Mureșului.
Prin poziția sa geo-strategică privilegiată, la poarta Europei Centrale, pe culoarul IV Pan-European de transporturi rutiere, pe axa feroviară Constanța-București-Arad-Budapesta-Viena-Rotterdam, Aradul de astăzi este un Arad puternic și dezvoltat.

Anul 2022, în care Consiliul Județean a sărbătorit 30 de ani de existenţă a fost şi unul dintre cei mai buni din istoria sa! Am dirijat 60% din buget pentru investiţii şi am cerut şi unităţilor din subordinea noastră, care însumează peste 6000 de angajați, să pună accentul pe dezvoltare.

Anul acesta, Consiliul Județean Arad a ajuns la 1,5 miliarde lei – valoarea proiectelor europene depuse începând cu anul 2014. Accentul este pe două domenii prioritare: infrastructura rutieră și sistemul de sănătate publică.

La cele 1,5 miliarde de lei adăugăm alte peste 11 miliarde de lei, valoarea drumului expres Arad-Oradea, la care lucrăm în parteneriat cu Primăria Arad, Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor.

Aceste cifre indică faptul că la nivel administrativ Consiliul Județean Arad este unul dintre cele mai eficiente din România în domeniul accesării fondurilor europene. La prima ședință a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Vest, am propus și am obținut reducerea de la 25% la 17% a cofinanțării proiectelor europene depuse de întreprinderile mici și mijlocii din județul Arad, în vederea facilitării accesării fondurilor europene și de către mediul privat.

Consiliul Județean Arad are depuse 25 de proiecte de finanțare pe fonduri europene pentru infrastructură rutieră și sănătate publică, dar avem în vedere şi domeniul dezvoltării turistice, culturale, pentru infrastructura de sport, tineret și agrement, serviciile sociale de la nivelul județului.

Așa cum vă spuneam la început, astăzi, în județul Arad, avem deschise șantiere a căror valoare a ajuns să depășească deja 6 miliarde de euro și discutăm aici despre investiții publice, nu și despre cele private, care la rândul lor însumează miliarde de euro. Includem în cele 6 miliarde de euro şi proiectele guvernamentale pentru calea ferată Arad-Deva şi Arad-Timişoara, dar şi creşterea capacităţii reţelei de energie electrică. În ce priveşte investiţiile private, la Consiliul Județean a fost prezentat cel mai mare proiect de parc fotovoltaic din Europa, pentru care se muncește în județul Arad, la Grăniceri și Pilu, în valoare de peste 1 miliard de euro.

În ce mă privește, asta înseamnă eficiența unei administrații județene, care lucrează cu fonduri europene și aduce cu cofinanțări de 2-5% sute de milioane de euro din bani europeni. Asta înseamnă respectul față de comunitatea care te-a investit, să găsești chiar și în condiții de austeritate, de criză financiară, de pandemie, resurse pentru a investi și a continua dezvoltarea.

La final, aș dori să punctez și despre relațiile internaționale ale județului Arad. Avem un parteneriat de 25 de ani cu provincia Veneto, din Italia; de peste 20 de ani cu provincia Hainan, iar în urmă cu cinci ani ne-am înfrățit și cu provincia Fujian, din China. Tot cu cinci ani în urmă am semnat acordul de înfrățire cu Provincia Autonomă Voivodina, din Serbia. Avem trei raioane înfrățite în Republica Moldova, Ungheni, Ialoveni și Anenii Noi. Iar în ce privește parteneriatele noastre cu județele din Ungaria, relațiile noastre cele mai bune sunt cu Bekes și Csongrad, cu care ne învecinăm și cu care avem și proiecte europene comune”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Președintele UCOR și consul onorific al Austriei la Sibiu, domnul Andreas HUBER a mulțumit presedintelui Consiliului Judetean pentru buna colaborare, pentru ospitalitate, abordând aspecte ce vizează oportunitate de dezvoltare a relatiilor bilaterale, discutând punctual pe ramura turistică, agricolă și industrială.

De asemenea, fiecare dintre oaspeți a rostit câte o alocuțiune, prin care Excelențele lor au remarcat dezvoltarea economică a Aradul, dar și celelalte investiții publice, susținând ideea unor parteneriate între județul nostru și țările pe care dumnealor le reprezintă, domeniile fiind diverse, precum cultura, dezvoltarea economică sau creșterea calității diplomatice între țări.

 

 

Delegația UCOR a fost formată din:

 • Domnul Andreas HUBER, preşedinte, consul onorific al Austriei la Sibiu
 • Domnul Ambasador Ioan DONCA, prim-vicepreşedinte, consul onorific al Letoniei la București
 • Doamna Georgiana POGONARU, vicepreședinte, consul onorific al Islandei la București
 • Doamna av. dr. Elena BUSTEA, secretar general, consul onorific al Republicii Ecuador la București
 • Domnul Eugen LASCU, trezorier, consul onorific al Maltei la București
 • Domnul Endre MOLNAR, membru în Consiliul Director, consul onorific al Ungariei la Drobeta Turnu Severin
 • Domnul Ștefan MOȚEC, consul onorific al Republicii Cehia la Timișoara
 • Mircea Hotoleanu, consul onorific al Finlandei la Cluj Napoca
 • Av. Mihai Ferariu, Consul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la București și Co-organizator al evenimentului
 • Domnul Petre Agripa POPESCU, consilierul consulului României în Klagenfurt, Austria
 • Pavel Ernest-Dupta, Consul Onorific al Macedoniei de Nord la Timișoara
 • Miroslav IABLONCSIK Consul General Onorific al Slovaciei la Salonta
 • Dumitru Mihalescul, Consulul Onorific al Coreei la Rădăuți
 • Doamna Paula PĂNĂZAN, asistent UCOR.

Stiri asemanatoare

U.V.V.G. Arad în Egipt la Târgul Internațional de Educație

Luni, 06 Martie, 2023 12:15

U.V.V.G. Arad în Egipt la Târgul Internațional de Educație

În această perioadă, în Cairo (Egipt), se desfășoară Târgul Internațional de Educație, evenimentul fiind unul dintre cele mai importante din acest domeniu, din Egipt. Eve ...

Tânără de 28 de ani beată la volan prin Arad. Mulțime de infracțiuni rutiere la sfârșitul săptămânii trecute

Luni, 20 Februarie, 2023 19:36

Tânără de 28 de ani beată la volan prin Arad. Mulțime de infracțiuni rutiere la sfârșitul săptămânii trecute

În noaptea de 17/18 februarie, polițiștii Secției 8 Săvârșin au depistat un bărbat de 38 de ani, din Vladimirescu, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 682, la ieșir ...

Incendiu la o hală de productie peleți în cartierul Gai

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 23:23

Incendiu la o hală de productie peleți în cartierul Gai

Duminică seara, în jurul orei 22:45, pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru salvare la în ...

O tânără de 20 de ani s-a sinucis din cauză că părinții iubitului nu o plăceau

Luni, 30 Ianuarie, 2023 08:26

O tânără de 20 de ani s-a sinucis din cauză că părinții iubitului nu o plăceau

O tânără de 20 de ani a murit sâmbătă, 28 ianuarie, după ce ar fi căzut de la etajul întâi al blocului în care locuia, în municipiul Târgu Jiu.&nbs ...

Cu mașina în clădirea de la intersecția străzilor Grigorescu cu Milea

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 11:55

Cu mașina în clădirea de la intersecția străzilor Grigorescu cu Milea

“În ziua de 29 Ianuarie a.c., în jurul orei 11:25, o femeie de 38 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada N. Grigorescu, din municipiu, a pătruns &i ...

Este disponibilă aplicația pentru mobil Ghișeul.ro pentru plata online a taxelor și impozitelor

Luni, 30 Ianuarie, 2023 11:23

Este disponibilă aplicația pentru mobil Ghișeul.ro pentru plata online a taxelor și impozitelor

Digitalizarea și reducerea birocrației sunt ținte obligatorii pentru Guvern, consideră deputatul PNL Sergiu Bîlcea.   „În era tehnologiei, trebuie să folosim mijloac ...

6 tramvaie noi și 45 de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice prin proiectul ”Mobilitate urbană durabilă – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad”

Luni, 30 Ianuarie, 2023 12:51

6 tramvaie noi și 45 de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice prin proiectul ”Mobilitate urbană durabilă – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad”

 Comunicat de presă    „Mobilitate urbană durabilă – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad”, cod C10-I1.1-3 Cu o preocupare continuă pentru m ...

104 ani de la inființarea Jandarmeriei

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 14:29

104 ani de la inființarea Jandarmeriei

29 ianuarie - Jandarmii arădeni aniversează 104 ani de la înființare ca structură pe teritoriul județului  Arad Prin Ordinul ministrului Afacerilor Interne nr. 10 din 07.02.2018, ...

Cupa României și promovarea anul viitor în Superligă, noile obiective ale ”Bătrânei Doamne”. Matineul din ce în ce mai aproape. UTA – Mioveni 1 - 2

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 10:49

Cupa României și promovarea anul viitor în Superligă, noile obiective ale ”Bătrânei Doamne”. Matineul din ce în ce mai aproape. UTA – Mioveni 1 - 2

Iertați-mi titlul ironic dar UTA are nevoie de doar 3 meciuri câștigate pentru a-și adjudeca Cupa României și din păcate este din ce în ce mai aproape de Liga a 2-a.   ...

”Fiți răbdători” – Congresul regional din 2023, organizat în limbajul mimico-gestual românesc (LMG)

Joi, 31 August, 2023 09:24

”Fiți răbdători” – Congresul regional din 2023, organizat în limbajul mimico-gestual românesc (LMG)

SALA DE CONGRESE a Martorilor lui Iehova, str. Ion Creangă nr. 86, Negrești-Oaș, Satu Mare (1-3 septembrie 2023) – După o pauză de trei ani cauzată de pandemie, unul dintre cei mai ma ...

Se anunță mișcări greviste de amploare la CFR

Joi, 31 August, 2023 08:33

Se anunță mișcări greviste de amploare la CFR

Nemulțumiți de impasul din dialogul social dintre ceferiști și stat, membrii celei mai mari organizații sindicale a lucrătorilor de căi ferate din România anunță intrarea în ...

Suma totală verificată de ANRE și transmisă spre decontare a depășit 10,8 miliarde de lei

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 09:45

Suma totală verificată de ANRE și transmisă spre decontare a depășit 10,8 miliarde de lei

Având în vedere activitatea desfăşurată în cadrul ANRE cu privire la colectarea, verificarea datelor, întocmirea fișelor de analiză și determinarea sumelor ce se cuv ...

Accident cu victimă minoră la iesirea din Sintea Mare spre Chișineu-Criș

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 15:40

Accident cu victimă minoră la iesirea din Sintea Mare spre Chișineu-Criș

Sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 14.00,  a avut loc un incident rutier la iesirea din localitatea arădeană  Sintea Mare spre Chișineu-Criș. În incidental ruti ...

Conversaţii cu trecutul militar al Aradului. 260 de ani de la începerea construcției ”Cetății Aradului”. 168 de case demolate pentru a face loc edificiului

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 10:31

Conversaţii cu trecutul militar al Aradului. 260 de ani de la începerea construcției ”Cetății Aradului”. 168 de case demolate pentru a face loc edificiului

În conversaţiile noastre cu trecutul, nu putem să trecem cu vederea unul dintre obiectivele emblemă: Cetatea Aradului, una dintre cele cinci fortificaţii de tip vauban din Romania &nbs ...{**}

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.