Aradul promovat la nivel național într-o emisiune de 2 ore la Realitatea Plus, vineri seara

Aradul promovat la nivel național într-o emisiune de 2 ore la Realitatea Plus, vineri seara

Aradul promovat la nivel național într-o emisiune de 2 ore la Realitatea Plus, vineri seara

Vineri, 27 Ianuarie, 2023 13:36 Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Vineri, 27 Ianuarie, 2023 13:36 Tiparire

Consiliul Județean Arad vă invită să vizionați vineri, 27 ianuarie, între orele 21-23, o emisiune de promovare a județului Arad, realizată de postul de televiziune Realitatea Plus. Un număr de 18 arădeni, din diverse domenii de activitate, se prezintă în studioul Realitatea de la București, pentru a vorbi despre economia, cultura, proiectele Aradului. În cadrul emisiunii, care în primul rând este dedicată administrației, se va prezenta și specificul etnografic al Aradului precum și obiectivele turistice.

 

„Este o bună ocazie să prezentăm proiectele frumoase ale județului Arad. Mulțumesc postului de televiziune Realitatea TV și arădenilor care vin alături de noi în studio, pentru că avem această oportunitate să vorbim despre Arad lucid, cu obiectivitate, să arătăm României cum muncim noi în județ. Am avut mulți invitați care au declinat participarea datorită programului aglomerat, în special al oamenilor de afaceri, dar delegația cu care ne prezentăm la București cred că este relevantă din punct de vedere a ceea ce noi ne-am propus să scoatem în evidență – că Aradul este un spațiu dinamic, în dezvoltare, un spațiu al marilor proiecte”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

 

1.Iustin Cionca, este președintele Consiliului Județean Arad în al doilea mandat. A fost anterior primarul orașului Pecica din județul Arad și deputat în Parlamentul României, președintele Comisiei de Regulament. A avut curajul să înceapă investiții istorice în județul Arad, în domeniul modernizării drumurilor județene și al construirii de spitale. A făcut din dezvoltarea fondurilor europene o prioritate pentru dezvoltarea Aradului.

 

2.Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad. Răspunde, printre altele, de gestionarea situației deșeurilor din județul Arad, un program pilot la nivel național, în care Aradul este printre primele șapte județe din România care au reușit să implementeze un sistem de management al deșeurilor. Mii de tone de gunoaie nu mai ajung, astfel, în albia râurilor, ci la stațiile de sortare și depozitare, în condiții controlate.

 

3.Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, este responsabil de turism și de domeniul cultural și de dezvoltarea celor două tabere școlare din portofoliul Consiliului Județean Arad, care astăzi sunt printre cele mai moderne din țară și sunt în pragul unor noi investiții din fonduri europene.

 

4.Gheorghe Falcă, europarlamentar, a fost primarul municipiului Arad timp de patru mandate. A lucrat la proiectul zonei metropolitane Arad-Timișoara și este unul dintre inițiatorii Alianței Vestului, care pledează pentru proiecte conjugate de dezvoltare a județelor din vestul României. 

 

5.Lazăr Faur, viceprimarul municipiului Arad, a fost anterior președintele sindicatului funcționarilor publici din județul Arad și a condus o clinică privată. Astăzi lucrează la proiectele de dezvoltare a municipiului, dintre care importante sunt restaurarea clădirilor istorice din Arad, construirea unui nou pod peste Mureș, reamenajarea Pieței Catedralei și – o mare așteptare a arădenilor – reconversia Cetății Aradului.

 

6.Dr. Doru Sinaci, subprefectul județului Arad, este cel care a coagulat în jurul său o elită a istoricilor arădeni cu care a realizat monografia tuturor localităților din județ și a cartierelor municipiului. Este un demers important, într-un județ care se revendică un inițiator al Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, cu atât mai mult cu cât la Arad a fost negociat viitorul Transilvaniei, după Unire, și tot la Arad a fost pregătită Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

 

7.Dr. Andrei Ando, este președintele Consiliului de Administrație al Zonei Libere Curtici-Arad. Este doctor în literatură și doctor în istorie, cadru universitar. Este preocupat de dezvoltarea economică a județului Arad, atragerea de noi investitori, a făcut parte din colectivul de redactare a strategiei de dezvoltare a județului Arad, document care trasează direcțiile de lucru pentru următorii ani. La nivelul Consiliul Județean Arad răspunde de relația cu investitorii străini.

 

8.Arhitectul Gheorghe Seculici a fost vicepremierul României, iar în prezent este vicepreședintele Camerei Naționale de Comerț a României și președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din Arad. Gestionează al doilea cel mai mare complex expozițional din România, cel de la Arad, și conduce una dintre cele mai active Camere de Comerț din Țară, organizatoare a târgului de agricultură Agromalim, cel mai mare târg de profil din euroregiune.

 

9.Corneliu Popi Morodan este primarul comunei Ghioroc, stațiune de interes local care în mandatul său a devenit una dintre cele mai efervescente și tinerești comune din România. Pe plaja lacului Ghioroc se organizează anual Festivalul de Vară al Uniunii Studenților din România, care a ajuns la 10.000 de participanți. Ghiorocul este și o poartă de intrare în Podgoria Miniș-Măderat.

 

10.Călin Abrudan, primarul orașului Ineu, a avut o mare ambiție: să refacă Cetatea Ineu, unul dintre obiectivele istorice emblematice ale județului. A fost cetate defensivă a principilor transilvăneni, cucerită de otomani, iar o perioadă, în comunism și după revoluție, a găzduit o școală profesională model. Astăzi, Călin Abrudan își dorește să transforme Ineul într-un oraș al tinerilor și proiectează această dezvoltare în jurul Cetății.

 

11. Petru Antal este primarul orașului Pecica, un oraș multicultural de români, maghiari și sârbi, care a avut o veche tradiție agricolă, iar în ultimul timp, datorită autostrăzii, cunoaște o dezvoltare economică explozivă. La Pecica a fost inaugurat, recent, și un parc care extinde orașul înspre râul Mureș, și a fost realizat din fonduri europene în valoare de 10 milioane de lei. Aici și apa-geotermală este folosită pentru încălzirea clădirilor publice, urmând ca sistemul să fie extins și pentru locuințe.  Brandul orașului este celebra pită de Pecica, despre care se spune că era adusă cu avionul în fiecare dimineață pe masa lui Nicolae Ceaușescu.

 

12.Garofița Popa este consilier județean și vine din comuna pitorească Șiria, locul de naștere al lui Ioan Slavici. Conduce Grupul de Acțiune Locală Miniș-Măderat prin care mici întreprinzători pot avea acces la fonduri europene pentru dezvoltarea afacerilor în agricultură, iar primăriile pot obține fonduri pentru utilaje și gospodărire locală.

 

13. Virgil Andru, proprietarul întreprinderii individuale Andru, care deține o fermă și o fabrică de producție și procesare lapte. Ei produc laptele, îl procesează și îl și vând. Dețin 150 capete de vită. Pe piață sunt prezenți cu specialități de produse lactate, iaurturi și brânzeturi pentru gurmanzi, acoperind o paletă de nișă inexistentă în Arad până la investiția lor.

 

14.Dr. Cristinel Ioja este decanul Facultății de Teologie ortodoxă din Arad, din cadrul Universității „Aurel Vlaicu”, facultate care anul trecut a sărbătorit 200 de ani de învățământ teologic în orașul de pe Mureș. Școala românească arădeană s-a dezvoltat pe fundația școlilor confesionale, care au promovat în vremuri ostile cuvântului și gândului românesc cultura și identitatea națională.

 

15.Eli Lăslean este celebra creatoare de modă care anul acesta sărbătorește 30 de ani de la lansarea primei sale colecții. A îmbrăcat-o pe prima doamnă a României, Carmen Iohannis, a creat ținute pentru vedete din televiziune, viața economică și socială a României. Creațiile lui Eli Lăslean continuă tradiția Fabricii de Confecții din Arad, care înainte de Revoluție făcea exporturi pe cinci continente.

 

16. Dr. Lavinia Betea este cunoscută ca biograful familiei Ceaușescu. A scris despre viața în perioada comunistă, a făcut dezvăluiri despre protipendada dinaintea revoluției și este un reputat sociolog, profesor universitar la Universitatea „Aurel Vlaicu”, cu o largă deschidere internațională. La revoluție era tânără jurnalistă la Arad, și nu mult timp după aceea s-a stabilit București și s-a consacrat cercetării.

 

17.Rapsodul Petrică Pașca a primit anul trecut distincția de Tezaur al Aradului. în cadrul unei campanii derulate de Consiliul Judeţean Arad, care vizează premierea personalităților cu un rol important în păstrarea valorilor culturale arădene. Maestrul Petrica Pașca este considerat taragotistul de aur al vestului României. Este originar din Podgoria Aradului, din Covăsânț, şi este și dirijorul formaţiei de muzică populară autentică Rapsozii Zărandului.

 

Consiliul Județean Arad vă invită să vizionați vineri, 27 ianuarie, între orele 21-23, o emisiune de promovare a județului Arad, realizată de postul de televiziune Realitatea Plus. Un număr de 18 arădeni, din diverse domenii de activitate, se prezintă în studioul Realitatea de la București, pentru a vorbi despre economia, cultura, proiectele Aradului. În cadrul emisiunii, care în primul rând este dedicată administrației, se va prezenta și specificul etnografic al Aradului precum și obiectivele turistice.

 

„Este o bună ocazie să prezentăm proiectele frumoase ale județului Arad. Mulțumesc postului de televiziune Realitatea TV și arădenilor care vin alături de noi în studio, pentru că avem această oportunitate să vorbim despre Arad lucid, cu obiectivitate, să arătăm României cum muncim noi în județ. Am avut mulți invitați care au declinat participarea datorită programului aglomerat, în special al oamenilor de afaceri, dar delegația cu care ne prezentăm la București cred că este relevantă din punct de vedere a ceea ce noi ne-am propus să scoatem în evidență – că Aradul este un spațiu dinamic, în dezvoltare, un spațiu al marilor proiecte”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

 

1.Iustin Cionca, este președintele Consiliului Județean Arad în al doilea mandat. A fost anterior primarul orașului Pecica din județul Arad și deputat în Parlamentul României, președintele Comisiei de Regulament. A avut curajul să înceapă investiții istorice în județul Arad, în domeniul modernizării drumurilor județene și al construirii de spitale. A făcut din dezvoltarea fondurilor europene o prioritate pentru dezvoltarea Aradului.

 

2.Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad. Răspunde, printre altele, de gestionarea situației deșeurilor din județul Arad, un program pilot la nivel național, în care Aradul este printre primele șapte județe din România care au reușit să implementeze un sistem de management al deșeurilor. Mii de tone de gunoaie nu mai ajung, astfel, în albia râurilor, ci la stațiile de sortare și depozitare, în condiții controlate.

 

3.Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, este responsabil de turism și de domeniul cultural și de dezvoltarea celor două tabere școlare din portofoliul Consiliului Județean Arad, care astăzi sunt printre cele mai moderne din țară și sunt în pragul unor noi investiții din fonduri europene.

 

4.Gheorghe Falcă, europarlamentar, a fost primarul municipiului Arad timp de patru mandate. A lucrat la proiectul zonei metropolitane Arad-Timișoara și este unul dintre inițiatorii Alianței Vestului, care pledează pentru proiecte conjugate de dezvoltare a județelor din vestul României. 

 

5.Lazăr Faur, viceprimarul municipiului Arad, a fost anterior președintele sindicatului funcționarilor publici din județul Arad și a condus o clinică privată. Astăzi lucrează la proiectele de dezvoltare a municipiului, dintre care importante sunt restaurarea clădirilor istorice din Arad, construirea unui nou pod peste Mureș, reamenajarea Pieței Catedralei și – o mare așteptare a arădenilor – reconversia Cetății Aradului.

 

6.Dr. Doru Sinaci, subprefectul județului Arad, este cel care a coagulat în jurul său o elită a istoricilor arădeni cu care a realizat monografia tuturor localităților din județ și a cartierelor municipiului. Este un demers important, într-un județ care se revendică un inițiator al Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, cu atât mai mult cu cât la Arad a fost negociat viitorul Transilvaniei, după Unire, și tot la Arad a fost pregătită Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

 

7.Dr. Andrei Ando, este președintele Consiliului de Administrație al Zonei Libere Curtici-Arad. Este doctor în literatură și doctor în istorie, cadru universitar. Este preocupat de dezvoltarea economică a județului Arad, atragerea de noi investitori, a făcut parte din colectivul de redactare a strategiei de dezvoltare a județului Arad, document care trasează direcțiile de lucru pentru următorii ani. La nivelul Consiliul Județean Arad răspunde de relația cu investitorii străini.

 

8.Arhitectul Gheorghe Seculici a fost vicepremierul României, iar în prezent este vicepreședintele Camerei Naționale de Comerț a României și președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din Arad. Gestionează al doilea cel mai mare complex expozițional din România, cel de la Arad, și conduce una dintre cele mai active Camere de Comerț din Țară, organizatoare a târgului de agricultură Agromalim, cel mai mare târg de profil din euroregiune.

 

9.Corneliu Popi Morodan este primarul comunei Ghioroc, stațiune de interes local care în mandatul său a devenit una dintre cele mai efervescente și tinerești comune din România. Pe plaja lacului Ghioroc se organizează anual Festivalul de Vară al Uniunii Studenților din România, care a ajuns la 10.000 de participanți. Ghiorocul este și o poartă de intrare în Podgoria Miniș-Măderat.

 

10.Călin Abrudan, primarul orașului Ineu, a avut o mare ambiție: să refacă Cetatea Ineu, unul dintre obiectivele istorice emblematice ale județului. A fost cetate defensivă a principilor transilvăneni, cucerită de otomani, iar o perioadă, în comunism și după revoluție, a găzduit o școală profesională model. Astăzi, Călin Abrudan își dorește să transforme Ineul într-un oraș al tinerilor și proiectează această dezvoltare în jurul Cetății.

 

11. Petru Antal este primarul orașului Pecica, un oraș multicultural de români, maghiari și sârbi, care a avut o veche tradiție agricolă, iar în ultimul timp, datorită autostrăzii, cunoaște o dezvoltare economică explozivă. La Pecica a fost inaugurat, recent, și un parc care extinde orașul înspre râul Mureș, și a fost realizat din fonduri europene în valoare de 10 milioane de lei. Aici și apa-geotermală este folosită pentru încălzirea clădirilor publice, urmând ca sistemul să fie extins și pentru locuințe.  Brandul orașului este celebra pită de Pecica, despre care se spune că era adusă cu avionul în fiecare dimineață pe masa lui Nicolae Ceaușescu.

 

12.Garofița Popa este consilier județean și vine din comuna pitorească Șiria, locul de naștere al lui Ioan Slavici. Conduce Grupul de Acțiune Locală Miniș-Măderat prin care mici întreprinzători pot avea acces la fonduri europene pentru dezvoltarea afacerilor în agricultură, iar primăriile pot obține fonduri pentru utilaje și gospodărire locală.

 

13. Virgil Andru, proprietarul întreprinderii individuale Andru, care deține o fermă și o fabrică de producție și procesare lapte. Ei produc laptele, îl procesează și îl și vând. Dețin 150 capete de vită. Pe piață sunt prezenți cu specialități de produse lactate, iaurturi și brânzeturi pentru gurmanzi, acoperind o paletă de nișă inexistentă în Arad până la investiția lor.

 

14.Dr. Cristinel Ioja este decanul Facultății de Teologie ortodoxă din Arad, din cadrul Universității „Aurel Vlaicu”, facultate care anul trecut a sărbătorit 200 de ani de învățământ teologic în orașul de pe Mureș. Școala românească arădeană s-a dezvoltat pe fundația școlilor confesionale, care au promovat în vremuri ostile cuvântului și gândului românesc cultura și identitatea națională.

 

15.Eli Lăslean este celebra creatoare de modă care anul acesta sărbătorește 30 de ani de la lansarea primei sale colecții. A îmbrăcat-o pe prima doamnă a României, Carmen Iohannis, a creat ținute pentru vedete din televiziune, viața economică și socială a României. Creațiile lui Eli Lăslean continuă tradiția Fabricii de Confecții din Arad, care înainte de Revoluție făcea exporturi pe cinci continente.

 

16. Dr. Lavinia Betea este cunoscută ca biograful familiei Ceaușescu. A scris despre viața în perioada comunistă, a făcut dezvăluiri despre protipendada dinaintea revoluției și este un reputat sociolog, profesor universitar la Universitatea „Aurel Vlaicu”, cu o largă deschidere internațională. La revoluție era tânără jurnalistă la Arad, și nu mult timp după aceea s-a stabilit București și s-a consacrat cercetării.

 

17.Rapsodul Petrică Pașca a primit anul trecut distincția de Tezaur al Aradului. în cadrul unei campanii derulate de Consiliul Judeţean Arad, care vizează premierea personalităților cu un rol important în păstrarea valorilor culturale arădene. Maestrul Petrica Pașca este considerat taragotistul de aur al vestului României. Este originar din Podgoria Aradului, din Covăsânț, şi este și dirijorul formaţiei de muzică populară autentică Rapsozii Zărandului.

 

Stiri asemanatoare

Două victime, dintre care o femeie în stop cardio respirator, în urma unui accident produs pe centura Ineului. Echipajul medical de pe ambulanță a reușit resuscitarea femeii

Luni, 12 Februarie, 2024 09:31

Două victime, dintre care o femeie în stop cardio respirator, în urma unui accident produs pe centura Ineului. Echipajul medical de pe ambulanță a reușit resuscitarea femeii

Duminică seara (11 februarie), în jurul orei 17:30, s-a produs un accident rutier pe centura orașului Ineu. Un autoturism a părăsit carosabilul și a ieșit în décor. &nbs ...

Atac cibernetic la 18 spitale din toată țara. Sistemul e nefuncțional!

Luni, 12 Februarie, 2024 13:30

Atac cibernetic la 18 spitale din toată țara. Sistemul e nefuncțional!

Ministerul Sănătăţii a transmis lista cu spitalele afectate de atacul cibernetic, acolo unde sistemul este nefuncţional. În total, 18 unităţi medicale sunt afectate, de la spitale ma ...

Șoferii fără poliță RCA la mașină ar putea riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Propunere ASF trimisă în Parlament

Luni, 12 Februarie, 2024 15:40

Șoferii fără poliță RCA la mașină ar putea riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Propunere ASF trimisă în Parlament

Șoferii care conduc mașina fără a avea poliță RCA riscă amenzi de cinci ori mai mari. Totodată, asigurarea poate fi plătită în rate sau suspendată la cererea proprietarului. &nb ...

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Luni, 12 Februarie, 2024 16:53

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Înainte cu cîteva zeci de minute de începerea meciului cu Botoșani, s-a Încheiat Adunarea Generală a Asociației Fotbal Club UTA, în care s-a decis excluderea SCU ...

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Luni, 12 Februarie, 2024 17:08

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Săptămâna aceasta se lansează licitația pentru construirea drumului expres Arad-Oradea! Informația, prezentată la București de ministrul Sorin Grindeanu, a fost confirmată de preșe ...

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:49

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Polițiștii Biroului de ordine Publică au emis, în dimineața zilei de 10 februarie, un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 34 de ani, din Arad, care, pe fondul unor ...

Acțiune de amploare a polițiștilor arădeni în zona Pecica

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:10

Acțiune de amploare a polițiștilor arădeni în zona Pecica

În dimineața zilei de 10 februarie a.c., polițiștii orașului Pecica, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului pent ...

Supărat că și-a pierdut salariul la păcănele, un bărbat din Grăniceri a vrut să distrugă aparatul de joc

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:13

Supărat că și-a pierdut salariul la păcănele, un bărbat din Grăniceri a vrut să distrugă aparatul de joc

Sâmbătă 10 februarie, în urma unui apel la 112, polițiștii Secției 3 Rurală Chișineu-Criș au fost solicitați la un local din localitatea Grăniceri, unde, un bărbat de 42 de ...

Sărbătorim dragostea la Arad!

Luni, 12 Februarie, 2024 17:02

Sărbătorim dragostea la Arad!

Miercuri, 14 februarie invităm toate cuplurile de îndrăgostiți să se căsătorească pentru o zi pe Platoul Administrativ, într-un cadru festiv.  La kilometrul 0 al orașulu ...

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Luni, 12 Februarie, 2024 12:14

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat, sâmbătă, că ar încuraja Rusia să facă „orice vrea” oricărei ţări membră a NATO care nu îndeplineşte dir ...

Lucrări de spălare a rețelelor de apă în localitățile Ineu, Beliu și Tăgădău în cursul zilei de marți

Luni, 12 Februarie, 2024 17:31

Lucrări de spălare a rețelelor de apă în localitățile Ineu, Beliu și Tăgădău în cursul zilei de marți

Compania de Apă Arad anunță că marți, 13.02.2024, între orele 09:00- 17:00, în localitățile Beliu și Tăgădău vor avea loc lucrări de spălare a rețelelor de apă. Atragem ...

Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:47

Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen

Inaugurarea noului Terminal de plecări externe al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara este programată chiar în 31 martie, data agreată, în principi ...

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:45

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Înregistrarea candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale din Federația rusă care vor avea loc în luna martie a.c. s-au încheiat. Unicul opozant real al lui Vladimir Putin, ...

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:20

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Sub coordonarea Serviciului Rutier, la data de 10 februarie a.c., a fost desfășurată o acțiune de amploare, pe drumurile județene din mediul rural, precum și în mediul urban.   ...



{**}

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.