Aradul promovat la nivel național într-o emisiune de 2 ore la Realitatea Plus, vineri seara

Aradul promovat la nivel național într-o emisiune de 2 ore la Realitatea Plus, vineri seara

Aradul promovat la nivel național într-o emisiune de 2 ore la Realitatea Plus, vineri seara

Vineri, 27 Ianuarie, 2023 13:36 Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Vineri, 27 Ianuarie, 2023 13:36 Tiparire

Consiliul Județean Arad vă invită să vizionați vineri, 27 ianuarie, între orele 21-23, o emisiune de promovare a județului Arad, realizată de postul de televiziune Realitatea Plus. Un număr de 18 arădeni, din diverse domenii de activitate, se prezintă în studioul Realitatea de la București, pentru a vorbi despre economia, cultura, proiectele Aradului. În cadrul emisiunii, care în primul rând este dedicată administrației, se va prezenta și specificul etnografic al Aradului precum și obiectivele turistice.

 

„Este o bună ocazie să prezentăm proiectele frumoase ale județului Arad. Mulțumesc postului de televiziune Realitatea TV și arădenilor care vin alături de noi în studio, pentru că avem această oportunitate să vorbim despre Arad lucid, cu obiectivitate, să arătăm României cum muncim noi în județ. Am avut mulți invitați care au declinat participarea datorită programului aglomerat, în special al oamenilor de afaceri, dar delegația cu care ne prezentăm la București cred că este relevantă din punct de vedere a ceea ce noi ne-am propus să scoatem în evidență – că Aradul este un spațiu dinamic, în dezvoltare, un spațiu al marilor proiecte”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

 

1.Iustin Cionca, este președintele Consiliului Județean Arad în al doilea mandat. A fost anterior primarul orașului Pecica din județul Arad și deputat în Parlamentul României, președintele Comisiei de Regulament. A avut curajul să înceapă investiții istorice în județul Arad, în domeniul modernizării drumurilor județene și al construirii de spitale. A făcut din dezvoltarea fondurilor europene o prioritate pentru dezvoltarea Aradului.

 

2.Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad. Răspunde, printre altele, de gestionarea situației deșeurilor din județul Arad, un program pilot la nivel național, în care Aradul este printre primele șapte județe din România care au reușit să implementeze un sistem de management al deșeurilor. Mii de tone de gunoaie nu mai ajung, astfel, în albia râurilor, ci la stațiile de sortare și depozitare, în condiții controlate.

 

3.Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, este responsabil de turism și de domeniul cultural și de dezvoltarea celor două tabere școlare din portofoliul Consiliului Județean Arad, care astăzi sunt printre cele mai moderne din țară și sunt în pragul unor noi investiții din fonduri europene.

 

4.Gheorghe Falcă, europarlamentar, a fost primarul municipiului Arad timp de patru mandate. A lucrat la proiectul zonei metropolitane Arad-Timișoara și este unul dintre inițiatorii Alianței Vestului, care pledează pentru proiecte conjugate de dezvoltare a județelor din vestul României. 

 

5.Lazăr Faur, viceprimarul municipiului Arad, a fost anterior președintele sindicatului funcționarilor publici din județul Arad și a condus o clinică privată. Astăzi lucrează la proiectele de dezvoltare a municipiului, dintre care importante sunt restaurarea clădirilor istorice din Arad, construirea unui nou pod peste Mureș, reamenajarea Pieței Catedralei și – o mare așteptare a arădenilor – reconversia Cetății Aradului.

 

6.Dr. Doru Sinaci, subprefectul județului Arad, este cel care a coagulat în jurul său o elită a istoricilor arădeni cu care a realizat monografia tuturor localităților din județ și a cartierelor municipiului. Este un demers important, într-un județ care se revendică un inițiator al Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, cu atât mai mult cu cât la Arad a fost negociat viitorul Transilvaniei, după Unire, și tot la Arad a fost pregătită Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

 

7.Dr. Andrei Ando, este președintele Consiliului de Administrație al Zonei Libere Curtici-Arad. Este doctor în literatură și doctor în istorie, cadru universitar. Este preocupat de dezvoltarea economică a județului Arad, atragerea de noi investitori, a făcut parte din colectivul de redactare a strategiei de dezvoltare a județului Arad, document care trasează direcțiile de lucru pentru următorii ani. La nivelul Consiliul Județean Arad răspunde de relația cu investitorii străini.

 

8.Arhitectul Gheorghe Seculici a fost vicepremierul României, iar în prezent este vicepreședintele Camerei Naționale de Comerț a României și președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din Arad. Gestionează al doilea cel mai mare complex expozițional din România, cel de la Arad, și conduce una dintre cele mai active Camere de Comerț din Țară, organizatoare a târgului de agricultură Agromalim, cel mai mare târg de profil din euroregiune.

 

9.Corneliu Popi Morodan este primarul comunei Ghioroc, stațiune de interes local care în mandatul său a devenit una dintre cele mai efervescente și tinerești comune din România. Pe plaja lacului Ghioroc se organizează anual Festivalul de Vară al Uniunii Studenților din România, care a ajuns la 10.000 de participanți. Ghiorocul este și o poartă de intrare în Podgoria Miniș-Măderat.

 

10.Călin Abrudan, primarul orașului Ineu, a avut o mare ambiție: să refacă Cetatea Ineu, unul dintre obiectivele istorice emblematice ale județului. A fost cetate defensivă a principilor transilvăneni, cucerită de otomani, iar o perioadă, în comunism și după revoluție, a găzduit o școală profesională model. Astăzi, Călin Abrudan își dorește să transforme Ineul într-un oraș al tinerilor și proiectează această dezvoltare în jurul Cetății.

 

11. Petru Antal este primarul orașului Pecica, un oraș multicultural de români, maghiari și sârbi, care a avut o veche tradiție agricolă, iar în ultimul timp, datorită autostrăzii, cunoaște o dezvoltare economică explozivă. La Pecica a fost inaugurat, recent, și un parc care extinde orașul înspre râul Mureș, și a fost realizat din fonduri europene în valoare de 10 milioane de lei. Aici și apa-geotermală este folosită pentru încălzirea clădirilor publice, urmând ca sistemul să fie extins și pentru locuințe.  Brandul orașului este celebra pită de Pecica, despre care se spune că era adusă cu avionul în fiecare dimineață pe masa lui Nicolae Ceaușescu.

 

12.Garofița Popa este consilier județean și vine din comuna pitorească Șiria, locul de naștere al lui Ioan Slavici. Conduce Grupul de Acțiune Locală Miniș-Măderat prin care mici întreprinzători pot avea acces la fonduri europene pentru dezvoltarea afacerilor în agricultură, iar primăriile pot obține fonduri pentru utilaje și gospodărire locală.

 

13. Virgil Andru, proprietarul întreprinderii individuale Andru, care deține o fermă și o fabrică de producție și procesare lapte. Ei produc laptele, îl procesează și îl și vând. Dețin 150 capete de vită. Pe piață sunt prezenți cu specialități de produse lactate, iaurturi și brânzeturi pentru gurmanzi, acoperind o paletă de nișă inexistentă în Arad până la investiția lor.

 

14.Dr. Cristinel Ioja este decanul Facultății de Teologie ortodoxă din Arad, din cadrul Universității „Aurel Vlaicu”, facultate care anul trecut a sărbătorit 200 de ani de învățământ teologic în orașul de pe Mureș. Școala românească arădeană s-a dezvoltat pe fundația școlilor confesionale, care au promovat în vremuri ostile cuvântului și gândului românesc cultura și identitatea națională.

 

15.Eli Lăslean este celebra creatoare de modă care anul acesta sărbătorește 30 de ani de la lansarea primei sale colecții. A îmbrăcat-o pe prima doamnă a României, Carmen Iohannis, a creat ținute pentru vedete din televiziune, viața economică și socială a României. Creațiile lui Eli Lăslean continuă tradiția Fabricii de Confecții din Arad, care înainte de Revoluție făcea exporturi pe cinci continente.

 

16. Dr. Lavinia Betea este cunoscută ca biograful familiei Ceaușescu. A scris despre viața în perioada comunistă, a făcut dezvăluiri despre protipendada dinaintea revoluției și este un reputat sociolog, profesor universitar la Universitatea „Aurel Vlaicu”, cu o largă deschidere internațională. La revoluție era tânără jurnalistă la Arad, și nu mult timp după aceea s-a stabilit București și s-a consacrat cercetării.

 

17.Rapsodul Petrică Pașca a primit anul trecut distincția de Tezaur al Aradului. în cadrul unei campanii derulate de Consiliul Judeţean Arad, care vizează premierea personalităților cu un rol important în păstrarea valorilor culturale arădene. Maestrul Petrica Pașca este considerat taragotistul de aur al vestului României. Este originar din Podgoria Aradului, din Covăsânț, şi este și dirijorul formaţiei de muzică populară autentică Rapsozii Zărandului.

 

Consiliul Județean Arad vă invită să vizionați vineri, 27 ianuarie, între orele 21-23, o emisiune de promovare a județului Arad, realizată de postul de televiziune Realitatea Plus. Un număr de 18 arădeni, din diverse domenii de activitate, se prezintă în studioul Realitatea de la București, pentru a vorbi despre economia, cultura, proiectele Aradului. În cadrul emisiunii, care în primul rând este dedicată administrației, se va prezenta și specificul etnografic al Aradului precum și obiectivele turistice.

 

„Este o bună ocazie să prezentăm proiectele frumoase ale județului Arad. Mulțumesc postului de televiziune Realitatea TV și arădenilor care vin alături de noi în studio, pentru că avem această oportunitate să vorbim despre Arad lucid, cu obiectivitate, să arătăm României cum muncim noi în județ. Am avut mulți invitați care au declinat participarea datorită programului aglomerat, în special al oamenilor de afaceri, dar delegația cu care ne prezentăm la București cred că este relevantă din punct de vedere a ceea ce noi ne-am propus să scoatem în evidență – că Aradul este un spațiu dinamic, în dezvoltare, un spațiu al marilor proiecte”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

 

1.Iustin Cionca, este președintele Consiliului Județean Arad în al doilea mandat. A fost anterior primarul orașului Pecica din județul Arad și deputat în Parlamentul României, președintele Comisiei de Regulament. A avut curajul să înceapă investiții istorice în județul Arad, în domeniul modernizării drumurilor județene și al construirii de spitale. A făcut din dezvoltarea fondurilor europene o prioritate pentru dezvoltarea Aradului.

 

2.Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad. Răspunde, printre altele, de gestionarea situației deșeurilor din județul Arad, un program pilot la nivel național, în care Aradul este printre primele șapte județe din România care au reușit să implementeze un sistem de management al deșeurilor. Mii de tone de gunoaie nu mai ajung, astfel, în albia râurilor, ci la stațiile de sortare și depozitare, în condiții controlate.

 

3.Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, este responsabil de turism și de domeniul cultural și de dezvoltarea celor două tabere școlare din portofoliul Consiliului Județean Arad, care astăzi sunt printre cele mai moderne din țară și sunt în pragul unor noi investiții din fonduri europene.

 

4.Gheorghe Falcă, europarlamentar, a fost primarul municipiului Arad timp de patru mandate. A lucrat la proiectul zonei metropolitane Arad-Timișoara și este unul dintre inițiatorii Alianței Vestului, care pledează pentru proiecte conjugate de dezvoltare a județelor din vestul României. 

 

5.Lazăr Faur, viceprimarul municipiului Arad, a fost anterior președintele sindicatului funcționarilor publici din județul Arad și a condus o clinică privată. Astăzi lucrează la proiectele de dezvoltare a municipiului, dintre care importante sunt restaurarea clădirilor istorice din Arad, construirea unui nou pod peste Mureș, reamenajarea Pieței Catedralei și – o mare așteptare a arădenilor – reconversia Cetății Aradului.

 

6.Dr. Doru Sinaci, subprefectul județului Arad, este cel care a coagulat în jurul său o elită a istoricilor arădeni cu care a realizat monografia tuturor localităților din județ și a cartierelor municipiului. Este un demers important, într-un județ care se revendică un inițiator al Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, cu atât mai mult cu cât la Arad a fost negociat viitorul Transilvaniei, după Unire, și tot la Arad a fost pregătită Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

 

7.Dr. Andrei Ando, este președintele Consiliului de Administrație al Zonei Libere Curtici-Arad. Este doctor în literatură și doctor în istorie, cadru universitar. Este preocupat de dezvoltarea economică a județului Arad, atragerea de noi investitori, a făcut parte din colectivul de redactare a strategiei de dezvoltare a județului Arad, document care trasează direcțiile de lucru pentru următorii ani. La nivelul Consiliul Județean Arad răspunde de relația cu investitorii străini.

 

8.Arhitectul Gheorghe Seculici a fost vicepremierul României, iar în prezent este vicepreședintele Camerei Naționale de Comerț a României și președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din Arad. Gestionează al doilea cel mai mare complex expozițional din România, cel de la Arad, și conduce una dintre cele mai active Camere de Comerț din Țară, organizatoare a târgului de agricultură Agromalim, cel mai mare târg de profil din euroregiune.

 

9.Corneliu Popi Morodan este primarul comunei Ghioroc, stațiune de interes local care în mandatul său a devenit una dintre cele mai efervescente și tinerești comune din România. Pe plaja lacului Ghioroc se organizează anual Festivalul de Vară al Uniunii Studenților din România, care a ajuns la 10.000 de participanți. Ghiorocul este și o poartă de intrare în Podgoria Miniș-Măderat.

 

10.Călin Abrudan, primarul orașului Ineu, a avut o mare ambiție: să refacă Cetatea Ineu, unul dintre obiectivele istorice emblematice ale județului. A fost cetate defensivă a principilor transilvăneni, cucerită de otomani, iar o perioadă, în comunism și după revoluție, a găzduit o școală profesională model. Astăzi, Călin Abrudan își dorește să transforme Ineul într-un oraș al tinerilor și proiectează această dezvoltare în jurul Cetății.

 

11. Petru Antal este primarul orașului Pecica, un oraș multicultural de români, maghiari și sârbi, care a avut o veche tradiție agricolă, iar în ultimul timp, datorită autostrăzii, cunoaște o dezvoltare economică explozivă. La Pecica a fost inaugurat, recent, și un parc care extinde orașul înspre râul Mureș, și a fost realizat din fonduri europene în valoare de 10 milioane de lei. Aici și apa-geotermală este folosită pentru încălzirea clădirilor publice, urmând ca sistemul să fie extins și pentru locuințe.  Brandul orașului este celebra pită de Pecica, despre care se spune că era adusă cu avionul în fiecare dimineață pe masa lui Nicolae Ceaușescu.

 

12.Garofița Popa este consilier județean și vine din comuna pitorească Șiria, locul de naștere al lui Ioan Slavici. Conduce Grupul de Acțiune Locală Miniș-Măderat prin care mici întreprinzători pot avea acces la fonduri europene pentru dezvoltarea afacerilor în agricultură, iar primăriile pot obține fonduri pentru utilaje și gospodărire locală.

 

13. Virgil Andru, proprietarul întreprinderii individuale Andru, care deține o fermă și o fabrică de producție și procesare lapte. Ei produc laptele, îl procesează și îl și vând. Dețin 150 capete de vită. Pe piață sunt prezenți cu specialități de produse lactate, iaurturi și brânzeturi pentru gurmanzi, acoperind o paletă de nișă inexistentă în Arad până la investiția lor.

 

14.Dr. Cristinel Ioja este decanul Facultății de Teologie ortodoxă din Arad, din cadrul Universității „Aurel Vlaicu”, facultate care anul trecut a sărbătorit 200 de ani de învățământ teologic în orașul de pe Mureș. Școala românească arădeană s-a dezvoltat pe fundația școlilor confesionale, care au promovat în vremuri ostile cuvântului și gândului românesc cultura și identitatea națională.

 

15.Eli Lăslean este celebra creatoare de modă care anul acesta sărbătorește 30 de ani de la lansarea primei sale colecții. A îmbrăcat-o pe prima doamnă a României, Carmen Iohannis, a creat ținute pentru vedete din televiziune, viața economică și socială a României. Creațiile lui Eli Lăslean continuă tradiția Fabricii de Confecții din Arad, care înainte de Revoluție făcea exporturi pe cinci continente.

 

16. Dr. Lavinia Betea este cunoscută ca biograful familiei Ceaușescu. A scris despre viața în perioada comunistă, a făcut dezvăluiri despre protipendada dinaintea revoluției și este un reputat sociolog, profesor universitar la Universitatea „Aurel Vlaicu”, cu o largă deschidere internațională. La revoluție era tânără jurnalistă la Arad, și nu mult timp după aceea s-a stabilit București și s-a consacrat cercetării.

 

17.Rapsodul Petrică Pașca a primit anul trecut distincția de Tezaur al Aradului. în cadrul unei campanii derulate de Consiliul Judeţean Arad, care vizează premierea personalităților cu un rol important în păstrarea valorilor culturale arădene. Maestrul Petrica Pașca este considerat taragotistul de aur al vestului României. Este originar din Podgoria Aradului, din Covăsânț, şi este și dirijorul formaţiei de muzică populară autentică Rapsozii Zărandului.

 

Stiri asemanatoare

Președintele american Joe Biden a efectuat o vizită surpriză la Kiev

Marti, 21 Februarie, 2023 08:43

Președintele american Joe Biden a efectuat o vizită surpriză la Kiev

Președintele american Joe Biden a mers luni, 20 februarie, la Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, într-o vizită surpriză.   Este prim ...

Tânără de 28 de ani beată la volan prin Arad. Mulțime de infracțiuni rutiere la sfârșitul săptămânii trecute

Luni, 20 Februarie, 2023 19:36

Tânără de 28 de ani beată la volan prin Arad. Mulțime de infracțiuni rutiere la sfârșitul săptămânii trecute

În noaptea de 17/18 februarie, polițiștii Secției 8 Săvârșin au depistat un bărbat de 38 de ani, din Vladimirescu, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 682, la ieșir ...

Incendiu la o hală de productie peleți în cartierul Gai

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 23:23

Incendiu la o hală de productie peleți în cartierul Gai

Duminică seara, în jurul orei 22:45, pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru salvare la în ...

O tânără de 20 de ani s-a sinucis din cauză că părinții iubitului nu o plăceau

Luni, 30 Ianuarie, 2023 08:26

O tânără de 20 de ani s-a sinucis din cauză că părinții iubitului nu o plăceau

O tânără de 20 de ani a murit sâmbătă, 28 ianuarie, după ce ar fi căzut de la etajul întâi al blocului în care locuia, în municipiul Târgu Jiu.&nbs ...

Cu mașina în clădirea de la intersecția străzilor Grigorescu cu Milea

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 11:55

Cu mașina în clădirea de la intersecția străzilor Grigorescu cu Milea

“În ziua de 29 Ianuarie a.c., în jurul orei 11:25, o femeie de 38 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada N. Grigorescu, din municipiu, a pătruns &i ...

Este disponibilă aplicația pentru mobil Ghișeul.ro pentru plata online a taxelor și impozitelor

Luni, 30 Ianuarie, 2023 11:23

Este disponibilă aplicația pentru mobil Ghișeul.ro pentru plata online a taxelor și impozitelor

Digitalizarea și reducerea birocrației sunt ținte obligatorii pentru Guvern, consideră deputatul PNL Sergiu Bîlcea.   „În era tehnologiei, trebuie să folosim mijloac ...

6 tramvaie noi și 45 de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice prin proiectul ”Mobilitate urbană durabilă – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad”

Luni, 30 Ianuarie, 2023 12:51

6 tramvaie noi și 45 de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice prin proiectul ”Mobilitate urbană durabilă – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad”

 Comunicat de presă    „Mobilitate urbană durabilă – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad”, cod C10-I1.1-3 Cu o preocupare continuă pentru m ...

104 ani de la inființarea Jandarmeriei

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 14:29

104 ani de la inființarea Jandarmeriei

29 ianuarie - Jandarmii arădeni aniversează 104 ani de la înființare ca structură pe teritoriul județului  Arad Prin Ordinul ministrului Afacerilor Interne nr. 10 din 07.02.2018, ...

Cupa României și promovarea anul viitor în Superligă, noile obiective ale ”Bătrânei Doamne”. Matineul din ce în ce mai aproape. UTA – Mioveni 1 - 2

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 10:49

Cupa României și promovarea anul viitor în Superligă, noile obiective ale ”Bătrânei Doamne”. Matineul din ce în ce mai aproape. UTA – Mioveni 1 - 2

Iertați-mi titlul ironic dar UTA are nevoie de doar 3 meciuri câștigate pentru a-și adjudeca Cupa României și din păcate este din ce în ce mai aproape de Liga a 2-a.   ...

Sexul anal crește riscul de infectii bacteriene și cu transmitere sexuală

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 18:59

Sexul anal crește riscul de infectii bacteriene și cu transmitere sexuală

Contactul sexual anal este considerat ca fiind cel mai nesigur tip de sex, fiind asociat cu diferite riscuri potentiale ce nu sunt prezente în cazul sexului vaginal sau oral.   Lipsa ...

Laurenţiu Muntean, candidatul care mai are un “hop” de trecut pentru a ocupa fotoliul de manager la Filarmonica din Arad

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 10:10

Laurenţiu Muntean, candidatul care mai are un “hop” de trecut pentru a ocupa fotoliul de manager la Filarmonica din Arad

Proiectul de management al lui Laurenţiu Muntean, „Filarmonica de Stat Arad – Reconnect Cultural Pentru Generația Tânără” a fost desemnat câștigătorul concursu ...

Suma totală verificată de ANRE și transmisă spre decontare a depășit 10,8 miliarde de lei

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 09:45

Suma totală verificată de ANRE și transmisă spre decontare a depășit 10,8 miliarde de lei

Având în vedere activitatea desfăşurată în cadrul ANRE cu privire la colectarea, verificarea datelor, întocmirea fișelor de analiză și determinarea sumelor ce se cuv ...

Accident cu victimă minoră la iesirea din Sintea Mare spre Chișineu-Criș

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 15:40

Accident cu victimă minoră la iesirea din Sintea Mare spre Chișineu-Criș

Sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 14.00,  a avut loc un incident rutier la iesirea din localitatea arădeană  Sintea Mare spre Chișineu-Criș. În incidental ruti ...

Conversaţii cu trecutul militar al Aradului. 260 de ani de la începerea construcției ”Cetății Aradului”. 168 de case demolate pentru a face loc edificiului

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 10:31

Conversaţii cu trecutul militar al Aradului. 260 de ani de la începerea construcției ”Cetății Aradului”. 168 de case demolate pentru a face loc edificiului

În conversaţiile noastre cu trecutul, nu putem să trecem cu vederea unul dintre obiectivele emblemă: Cetatea Aradului, una dintre cele cinci fortificaţii de tip vauban din Romania &nbs ...{**}

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.