Cunoscute uneori şi sub numele de "dulciuri fierte" ("boiled sweets"), dropsurile erau preparate încă de pe vremea vechilor egipteni, care aveau propria lor versiune, din miere amestecată cu diverse nuci şi fructe, spre deosebire de dropsurile de azi, realizate aproape exclusiv din zahăr.
Utilizat încă din secolul al XIII-lea, cuvântul englezesc "candy" a fost probabil derivat din cuvântul arab "qandi", care se traduce literal prin "făcut din zahăr".
În secolul al XIV-lea, industria bomboanelor s-a dezvoltat în Europa, producătorii de bomboane fierbând zahărul şi combinându-l cu nuci şi fructe, la fel ca predecesorii lor din Egiptul Antic, potrivit Daysoftheyear.com.
Până în secolul al XIX-lea dropsurile au devenit tot mai populare în Anglia şi în America de Nord, însă azi industria care le produce este uriaşă şi răspândită în întreaga lume.
Sursa: dcnews.ro
![](https://www.ghidularadean.ro/fisiere/stiri/2022-12/1671433523_275.jpg)
Cunoscute uneori şi sub numele de "dulciuri fierte" ("boiled sweets"), dropsurile erau preparate încă de pe vremea vechilor egipteni, care aveau propria lor versiune, din miere amestecată cu diverse nuci şi fructe, spre deosebire de dropsurile de azi, realizate aproape exclusiv din zahăr.
Utilizat încă din secolul al XIII-lea, cuvântul englezesc "candy" a fost probabil derivat din cuvântul arab "qandi", care se traduce literal prin "făcut din zahăr".
În secolul al XIV-lea, industria bomboanelor s-a dezvoltat în Europa, producătorii de bomboane fierbând zahărul şi combinându-l cu nuci şi fructe, la fel ca predecesorii lor din Egiptul Antic, potrivit Daysoftheyear.com.
Până în secolul al XIX-lea dropsurile au devenit tot mai populare în Anglia şi în America de Nord, însă azi industria care le produce este uriaşă şi răspândită în întreaga lume.
Sursa: dcnews.ro