Iustin Cionca, de 5 ani președintele Consiliului Județean Arad: „Avem peste 20 de proiecte în lucru”
Iustin Cionca, de 5 ani președintele Consiliului Județean Arad: „Avem peste 20 de proiecte în lucru”

Iustin Cionca, de 5 ani președintele Consiliului Județean Arad: „Avem peste 20 de proiecte în lucru”

Joi, 01 Iulie, 2021 08:05 Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Joi, 01 Iulie, 2021 08:05 Tiparire

Ghidul Arădean: Domnule președinte Iustin Cionca, s-au împlinit cinci ani de la validarea dvs. în această funcție. Probabil că v-ați realizat un bilanț personal al acestor cinci ani. Vă propun să insistăm astăzi despre asta, despre satisfacții, neîmpliniri, proiecte personale, obiective, despre ceea ce v-a bucurat și ceea ce v-a amărât în acești cinci ani.

Iustin Cionca: Am candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Arad cu un proiect clar, în anul 2016: să nu fiu un președinte comod, care nu tulbură apele, să îmi las amprenta asupra dezvoltării Aradului dar și asupra relațiilor cu alte județe și cu partenerii externi ai Aradului. Am candidat să fiu un ajutor pentru cei care au nevoie de sprijin și să contribui la proiectele comunităților din județ. Acestea sunt coordonatele activității mele administrative și politice, în acești cinci ani. Nu mi-am făcut un bilanț oficial al celor cinci ani, pentru că noi comunicăm zilnic foarte mult cu arădenii, uneori chiar mi se reproșează că prea mult. 

G.A.: Haideți să structurăm discuția pe aspecte pozitive și negative, pe provocări și neîmpliniri. Să începem cu cele bune, despre care noi, românii, zicem că e bine să se-adune…

I.C.: Sunt oarecum reținut în enumerarea lucrurilor bune, pentru că oricum încercăm să le prezentăm, sună a laudă. Toată viața mea am evitat cuvintele mari și laudele de sine, indiferent că am fost primar, parlamentar sau președinte de Consiliu Județean. Oricum, contează felul în care ești perceput de ceilalți, nu cum te percepi pe tine însuți.

De aceea, permiteți-mi să mă limitez la a vă spune că, la capitolul „aspecte pozitive”, am avut un anumit tip de proiecție când am câștigat alegerile pentru Consiliul Județean, în anul 2016, și am reușit să depășim, împreună cu colegii din Consiliul Județean, ce ne-am propus la alegeri. Insist pe faptul că am lucrat împreună, fiindcă este important pentru mine că am alături oameni cu care putem construi, oameni pozitivi, profesioniști. Și insist pe asta, fiindcă suntem într-un context în care este o mare presiune să se facă concedieri din sectorul public. Eu, dimpotrivă, cred că trebuie să aducem specialiști, să cooptăm experți în instituțiile noastre, pentru că numai așa va putea performa administrația. Avem proiecte foarte mari în lucru, construim cinci spitale în județul Arad, ne-am apucat de drumul expres Arad-Oradea, construim poduri, modernizăm drumuri județene, construim de la zero șosele de centură. Aceste lucrări pot fi făcute numai cu oameni pricepuți, or dacă îi scoatem din sistem, sistemul se va bloca sau nu va performa așa cum ne dorim cu toții. Pentru implementarea unui proiect este nevoie de mulți oameni, iar noi, la Arad, de exemplu, avem peste 20 de proiecte de finanțare în lucru.

Avem în județ lucrări de aproape două miliarde de euro gestionate de Consiliul Județean Arad și instituțiile sale subordonate, și alte două miliarde de euro în calea ferată, gestionate de Guvernul României, care însă vor trebui conectate la infrastructura județeană. Aceste proiecte nu pot fi duse la bun sfârșit fără oameni. De aceea, eu sunt adeptul profesionalizării administrației, nu al depopulării ei. Să știți că oamenii valoroși, dacă se simt amenințați, vor pleca în mediul privat, și privații sunt gata să îi primească imediat, pe salarii mai mari. Noi, la Consiliul Județean Arad, am creat o cultură organizațională care îi fidelizează pe colegi, și nu neapărat salarial, pentru că suntem pe penultimul loc în țară la salarii, ci moral, profesional, implicându-i în proiecte și oferindu-le sentimentul de satisfacție profesională.


G.A.:  Ce v-a mâhnit, domnule președinte Cionca, în acești ani? Care au fost momentele în care v-ați revoltat?

I.C.: Să știți că sunt un om liniștit de felul meu, un optimist și un luptător. Nu mă mâhnesc cu una, cu două. Dar chiar și pe mine m-a revoltat birocratizarea excesivă a administrației, faptul că proiectele noastre au fost blocate uneori înainte să apuce să fie implementate, de funcționari de la București care nu înțeleg ce înseamnă viteza și eficiența. Vă dau un singur exemplu. Noi în anul 2020 ar fi trebuit să finalizăm două drumuri extrem de importante din județ, Arad-Horia-Șiria-Pâncota și Pâncota-Târnova-Buteni, pentru care am câștigat fonduri europene. Din cauza procedurilor birocratice, proiectele pe care noi le-am depus la București au stat câte 1300 de zile în sertarele funcționarilor de acolo. Deci noi ar fi trebuit să terminăm lucrările, dar nici măcar nu ne-am apucat de ele. Sigur, nu pot remarca și aspecte pozitive, faptul că pentru actualul exercițiu financiar se dă o competență sporită în gestionarea proiectelor europene Agențiilor de Dezvoltare Regională, iar asta înseamnă un pas mare spre descentralizarea reală.


G.A.:  Domnule președinte Iustin Cionca, județul Arad arată astăzi așa cum vă imaginați, în urmă cu cinci ani, când ați preluat mandatul de președinte?

I.C.: Vă repet, eu nu vreau să fiu lipsit de modestie, de aceea cred că ar trebui să îi întrebați pe arădeni dacă lucrurile s-au schimbat în ultimii cinci ani. Pentru mine, pentru echipa cu care lucrez, un barometru l-au reprezentat alegerile locale din anul 2020, atunci când am câștigat alegerile în 73 din cele 78 de unități administrativ-teritoriale din județul Arad, și cred că asta înseamnă că oamenii au fost mulțumiți. Este un rezultat istoric pe vot politic și administrativ, iar faptul că am câștigat alegerile uninominale îmi conferă un plus de legitimitate. Dar nu vreau să vă ocolesc întrebarea.

Da, eu cred că județul Arad s-a îndreptat, în ultimii cinci ani, în direcția în care eu mi-am propus să îl duc. Astăzi avem în lucru trei șantiere majore pe drumurile județene, două șantiere majore pe spitale și ne pregătim să deschidem încă trei. Am avut curajul să ne apucăm de proiecte foarte grele și îmi amintesc că atunci când le-am prezentat, unii le numeau fantezii și râdeau de noi. Iată că suntem gata cu unele, la altele lucrăm și la celelalte vom începe să lucrăm în perioada următoare, demonstrând că Aradul este un județ puternic, cu mare potențial, cu oameni harnici și eficienți atât în sectorul privat, cât și în cel bugetar. Sigur, eu nu spun că nu ne-am dori ca lucrările să avanseze mult mai repede, să existe un disconfort mult mai mic. Dar sunt lucrări importante, noi am impus garanții de câte 7 ani pe drumurile județene, deci e preferabil să se facă bine decât să se facă repede.


G.A.:  Vă întrebam și de provocări, domnule Cionca, să nu ocolim nici această întrebare.

I.C.: Provocarea cea mai dificilă a reprezentat-o pandemia Covid-19. Nu ne așteptam la o asemenea încercare, una care a resetat total actul administrativ. Mulți arădeni au suferit de această boală, unii și-au pierdut viața. Noi am avut, într-un fel, norocul că am început deja investițiile în sistemul medical, pandemia ne-a prins cu un spital TBC nou, cu echipamente moderne pe majoritatea secțiilor de spital. Dar a fost o încercare extrem de grea, am consumat în două luni bugetul pe un an de zile la spital. Am adus în anul 2020 peste 10 milioane de euro la Spitalul Județean Arad, să poată face față pandemiei.

Le mulțumesc celor care au fost solidari cu noi, societatea civilă, cadre medicale, universități, biserici, funcționari, care au înțeles că este nevoie de un efort colectiv. Aradul, în pandemie, s-a mobilizat incredibil, am fost foarte mândru de arădenii activi. Este adevărat că au existat și voci critice, oameni nemulțumiți și uneori pe bună dreptate. A fost o încercare cu care nimeni nu s-a mai confruntat, pentru care nici o țară nu a fost pregătită, nici SUA, nici Japonia, nici Italia, nici Germania, Marea Britanie sau Spania. Faptul că am trecut de pandemie și că viața a reintrat rapid într-o cadență normal, pentru mine sunt semne bune și le mulțumesc tuturor celor care au făcut front comun pentru asta.


G.A.:  La final, cum vedeți următorii cinci ani la Consiliul Județean Arad?

I.C.: Mandatul meu de președinte este până în toamna anului 2024. Până atunci, vom moderniza peste 700 km de drumuri județene, vom avea cel puțin patru spitale noi în Arad, vom moderniza secțiile cele mai importante de la Spitalul Județean. Începem lucrări de jumătate de miliard de euro în extinderea rețelei de apă și canalizare din județ și în creșterea calității apei potabile.

În anul 2024 vom avea racordate la gaz gospodării unde nu se spera că va ajunge gazul vreodată (dacă va exista și o mobilizare a primarilor în acest sens). Sper ca tot atunci să finalizăm deja modernizarea rețelei de drumuri din nordul județului, care va lega Seleușul de județul Bihor, prin Șicula, Cermei și Berechiu. Și, nu în ultimul rând, sper să fim cu toții sănătoși, să ne păzească bunul Dumnezeu de epidemii, pandemii și boli și să ne putem bucura de viața pe care ne-o dorim, într-un județ Arad care se dezvoltă de la an la an. 

Ghidul Arădean: Domnule președinte Iustin Cionca, s-au împlinit cinci ani de la validarea dvs. în această funcție. Probabil că v-ați realizat un bilanț personal al acestor cinci ani. Vă propun să insistăm astăzi despre asta, despre satisfacții, neîmpliniri, proiecte personale, obiective, despre ceea ce v-a bucurat și ceea ce v-a amărât în acești cinci ani.

Iustin Cionca: Am candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Arad cu un proiect clar, în anul 2016: să nu fiu un președinte comod, care nu tulbură apele, să îmi las amprenta asupra dezvoltării Aradului dar și asupra relațiilor cu alte județe și cu partenerii externi ai Aradului. Am candidat să fiu un ajutor pentru cei care au nevoie de sprijin și să contribui la proiectele comunităților din județ. Acestea sunt coordonatele activității mele administrative și politice, în acești cinci ani. Nu mi-am făcut un bilanț oficial al celor cinci ani, pentru că noi comunicăm zilnic foarte mult cu arădenii, uneori chiar mi se reproșează că prea mult. 

G.A.: Haideți să structurăm discuția pe aspecte pozitive și negative, pe provocări și neîmpliniri. Să începem cu cele bune, despre care noi, românii, zicem că e bine să se-adune…

I.C.: Sunt oarecum reținut în enumerarea lucrurilor bune, pentru că oricum încercăm să le prezentăm, sună a laudă. Toată viața mea am evitat cuvintele mari și laudele de sine, indiferent că am fost primar, parlamentar sau președinte de Consiliu Județean. Oricum, contează felul în care ești perceput de ceilalți, nu cum te percepi pe tine însuți.

De aceea, permiteți-mi să mă limitez la a vă spune că, la capitolul „aspecte pozitive”, am avut un anumit tip de proiecție când am câștigat alegerile pentru Consiliul Județean, în anul 2016, și am reușit să depășim, împreună cu colegii din Consiliul Județean, ce ne-am propus la alegeri. Insist pe faptul că am lucrat împreună, fiindcă este important pentru mine că am alături oameni cu care putem construi, oameni pozitivi, profesioniști. Și insist pe asta, fiindcă suntem într-un context în care este o mare presiune să se facă concedieri din sectorul public. Eu, dimpotrivă, cred că trebuie să aducem specialiști, să cooptăm experți în instituțiile noastre, pentru că numai așa va putea performa administrația. Avem proiecte foarte mari în lucru, construim cinci spitale în județul Arad, ne-am apucat de drumul expres Arad-Oradea, construim poduri, modernizăm drumuri județene, construim de la zero șosele de centură. Aceste lucrări pot fi făcute numai cu oameni pricepuți, or dacă îi scoatem din sistem, sistemul se va bloca sau nu va performa așa cum ne dorim cu toții. Pentru implementarea unui proiect este nevoie de mulți oameni, iar noi, la Arad, de exemplu, avem peste 20 de proiecte de finanțare în lucru.

Avem în județ lucrări de aproape două miliarde de euro gestionate de Consiliul Județean Arad și instituțiile sale subordonate, și alte două miliarde de euro în calea ferată, gestionate de Guvernul României, care însă vor trebui conectate la infrastructura județeană. Aceste proiecte nu pot fi duse la bun sfârșit fără oameni. De aceea, eu sunt adeptul profesionalizării administrației, nu al depopulării ei. Să știți că oamenii valoroși, dacă se simt amenințați, vor pleca în mediul privat, și privații sunt gata să îi primească imediat, pe salarii mai mari. Noi, la Consiliul Județean Arad, am creat o cultură organizațională care îi fidelizează pe colegi, și nu neapărat salarial, pentru că suntem pe penultimul loc în țară la salarii, ci moral, profesional, implicându-i în proiecte și oferindu-le sentimentul de satisfacție profesională.


G.A.:  Ce v-a mâhnit, domnule președinte Cionca, în acești ani? Care au fost momentele în care v-ați revoltat?

I.C.: Să știți că sunt un om liniștit de felul meu, un optimist și un luptător. Nu mă mâhnesc cu una, cu două. Dar chiar și pe mine m-a revoltat birocratizarea excesivă a administrației, faptul că proiectele noastre au fost blocate uneori înainte să apuce să fie implementate, de funcționari de la București care nu înțeleg ce înseamnă viteza și eficiența. Vă dau un singur exemplu. Noi în anul 2020 ar fi trebuit să finalizăm două drumuri extrem de importante din județ, Arad-Horia-Șiria-Pâncota și Pâncota-Târnova-Buteni, pentru care am câștigat fonduri europene. Din cauza procedurilor birocratice, proiectele pe care noi le-am depus la București au stat câte 1300 de zile în sertarele funcționarilor de acolo. Deci noi ar fi trebuit să terminăm lucrările, dar nici măcar nu ne-am apucat de ele. Sigur, nu pot remarca și aspecte pozitive, faptul că pentru actualul exercițiu financiar se dă o competență sporită în gestionarea proiectelor europene Agențiilor de Dezvoltare Regională, iar asta înseamnă un pas mare spre descentralizarea reală.


G.A.:  Domnule președinte Iustin Cionca, județul Arad arată astăzi așa cum vă imaginați, în urmă cu cinci ani, când ați preluat mandatul de președinte?

I.C.: Vă repet, eu nu vreau să fiu lipsit de modestie, de aceea cred că ar trebui să îi întrebați pe arădeni dacă lucrurile s-au schimbat în ultimii cinci ani. Pentru mine, pentru echipa cu care lucrez, un barometru l-au reprezentat alegerile locale din anul 2020, atunci când am câștigat alegerile în 73 din cele 78 de unități administrativ-teritoriale din județul Arad, și cred că asta înseamnă că oamenii au fost mulțumiți. Este un rezultat istoric pe vot politic și administrativ, iar faptul că am câștigat alegerile uninominale îmi conferă un plus de legitimitate. Dar nu vreau să vă ocolesc întrebarea.

Da, eu cred că județul Arad s-a îndreptat, în ultimii cinci ani, în direcția în care eu mi-am propus să îl duc. Astăzi avem în lucru trei șantiere majore pe drumurile județene, două șantiere majore pe spitale și ne pregătim să deschidem încă trei. Am avut curajul să ne apucăm de proiecte foarte grele și îmi amintesc că atunci când le-am prezentat, unii le numeau fantezii și râdeau de noi. Iată că suntem gata cu unele, la altele lucrăm și la celelalte vom începe să lucrăm în perioada următoare, demonstrând că Aradul este un județ puternic, cu mare potențial, cu oameni harnici și eficienți atât în sectorul privat, cât și în cel bugetar. Sigur, eu nu spun că nu ne-am dori ca lucrările să avanseze mult mai repede, să existe un disconfort mult mai mic. Dar sunt lucrări importante, noi am impus garanții de câte 7 ani pe drumurile județene, deci e preferabil să se facă bine decât să se facă repede.


G.A.:  Vă întrebam și de provocări, domnule Cionca, să nu ocolim nici această întrebare.

I.C.: Provocarea cea mai dificilă a reprezentat-o pandemia Covid-19. Nu ne așteptam la o asemenea încercare, una care a resetat total actul administrativ. Mulți arădeni au suferit de această boală, unii și-au pierdut viața. Noi am avut, într-un fel, norocul că am început deja investițiile în sistemul medical, pandemia ne-a prins cu un spital TBC nou, cu echipamente moderne pe majoritatea secțiilor de spital. Dar a fost o încercare extrem de grea, am consumat în două luni bugetul pe un an de zile la spital. Am adus în anul 2020 peste 10 milioane de euro la Spitalul Județean Arad, să poată face față pandemiei.

Le mulțumesc celor care au fost solidari cu noi, societatea civilă, cadre medicale, universități, biserici, funcționari, care au înțeles că este nevoie de un efort colectiv. Aradul, în pandemie, s-a mobilizat incredibil, am fost foarte mândru de arădenii activi. Este adevărat că au existat și voci critice, oameni nemulțumiți și uneori pe bună dreptate. A fost o încercare cu care nimeni nu s-a mai confruntat, pentru care nici o țară nu a fost pregătită, nici SUA, nici Japonia, nici Italia, nici Germania, Marea Britanie sau Spania. Faptul că am trecut de pandemie și că viața a reintrat rapid într-o cadență normal, pentru mine sunt semne bune și le mulțumesc tuturor celor care au făcut front comun pentru asta.


G.A.:  La final, cum vedeți următorii cinci ani la Consiliul Județean Arad?

I.C.: Mandatul meu de președinte este până în toamna anului 2024. Până atunci, vom moderniza peste 700 km de drumuri județene, vom avea cel puțin patru spitale noi în Arad, vom moderniza secțiile cele mai importante de la Spitalul Județean. Începem lucrări de jumătate de miliard de euro în extinderea rețelei de apă și canalizare din județ și în creșterea calității apei potabile.

În anul 2024 vom avea racordate la gaz gospodării unde nu se spera că va ajunge gazul vreodată (dacă va exista și o mobilizare a primarilor în acest sens). Sper ca tot atunci să finalizăm deja modernizarea rețelei de drumuri din nordul județului, care va lega Seleușul de județul Bihor, prin Șicula, Cermei și Berechiu. Și, nu în ultimul rând, sper să fim cu toții sănătoși, să ne păzească bunul Dumnezeu de epidemii, pandemii și boli și să ne putem bucura de viața pe care ne-o dorim, într-un județ Arad care se dezvoltă de la an la an. 

Stiri asemanatoare

Investiţii de 50 de miliarde de lei pentru proiectele locale

Sambata, 04 Septembrie, 2021 10:09

Investiţii de 50 de miliarde de lei pentru proiectele locale

România a asigurat fondurile necesare pentru proiectele locale! Aprobarea programului Anghel Saligny este un mare succes pentru PNL şi Guvernul Cîţu, consideră deputatul Sergiu B&i ...

A apărut posesorul ATV-ului abandonat pe Cocorilor după accidentul de sâmbătă....era băut

Duminica, 05 Septembrie, 2021 08:51

A apărut posesorul ATV-ului abandonat pe Cocorilor după accidentul de sâmbătă....era băut

Sâmbătă, în jurul orei 17.50, Poliția arădeană a fost sesizată prin apel 112 despre producerea unui accident rutier pe strada Cocorilor din Arad, în urma acestuia rezult&a ...

Bilanţ Pandemie 5 septembrie:23 de cazuri noi în județ, Cărandul intră în scenariul roșu! 93 de minori se află în secțiile Covid din țară!

Duminica, 05 Septembrie, 2021 14:14

Bilanţ Pandemie 5 septembrie:23 de cazuri noi în județ, Cărandul intră în scenariul roșu! 93 de minori se află în secțiile Covid din țară!

La nivel national s-au înregistrat 1.242 de cazuri noi de persoane infecate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) în ultimele 24 de ore. Tot la nivel nationa ...

A murit maestrul Ioan Cobâlă, fostul dirijor al orchestrei ”Rapsozii Botoșanilor”

Duminica, 05 Septembrie, 2021 10:21

A murit maestrul Ioan Cobâlă, fostul dirijor al orchestrei ”Rapsozii Botoșanilor”

Fostul dirijor al Orchestrei de Muzică Populară "Rapsozii Botoşanilor", maestrul Ioan Cobâlă, s-a stins din viaţă, vineri, 3 septembrie, la vârsta de 74 de ani, a anunţat, pe c ...

Accident mortal la Raliul Iașiului. Pilotul Adrian Răspopa a murit după ce a lovit un cap de pod de pe traseu

Sambata, 04 Septembrie, 2021 17:23

Accident mortal la Raliul Iașiului. Pilotul Adrian Răspopa a murit după ce a lovit un cap de pod de pe traseu

Maşina condusă de Adrian Răspopa, în care se mai afla copilotul Cosmin Diacu, a lovit violent un cap de pod în zona Hadâmbu, azi, 4 septembrie, în timpul celei de a dou ...

Gheorghe Falcă va candida pentru funcția de vicepreședinte PNL în echipa Florin Cîțu

Sambata, 04 Septembrie, 2021 20:24

Gheorghe Falcă va candida pentru funcția de vicepreședinte PNL în echipa Florin Cîțu

Florin Cîțu a prezentat la Arad moțiunea pentru conducerea PNL, în fața conducerii filialei locale. Susținătorii primului ministru Cîțu, Rareș Bogdan, Alina Gorghiu, Cris ...

Veste tragică în sportul românesc. A murit cvadruplul campion olimpic, Ivan Patzaichin

Duminica, 05 Septembrie, 2021 10:36

Veste tragică în sportul românesc. A murit cvadruplul campion olimpic, Ivan Patzaichin

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi din istoria României, a decedat astăzi, 5 septembrie, la vârsta de 71 de ani.   De 3 luni, fostul mare sportiv era internat ...

„Arădeni cu care ne mândrim” pentru echipa de robotică Delta Force

Vineri, 03 Septembrie, 2021 15:19

„Arădeni cu care ne mândrim” pentru echipa de robotică Delta Force

Echipa de robotică Delta Force este o poveste frumoasă de succes. S-a născut din pasiunea unor elevi pentru inovație și tehnologie, din grija unor părinți și a unor profesori pentru viito ...

Studenta criminală din Arad a primit o lovitură dură. Fostul ei soț are o relație cu o altă femeie cu care dorește să se căsătorească

Sambata, 04 Septembrie, 2021 16:40

Studenta criminală din Arad a primit o lovitură dură. Fostul ei soț are o relație cu o altă femeie cu care dorește să se căsătorească

Închisă pentru 20 de ani, după ce a omorât și tranșat un bărbat pe când era studentă, Carmen Bejan a fost părăsită de soțul ei, care acum a anunțat că se însoa ...

Incendiu provocat de un pacient duminică dimineața la Spitalul Psihiatrie Arad

Duminica, 05 Septembrie, 2021 09:33

Incendiu provocat de un pacient duminică dimineața la Spitalul Psihiatrie Arad

La ora 04:24 s-a primit pe SNAU 112 un apel despre un incendiu provocat de un pacient într-un salon al Spitalului de Psihiatrie din Arad.   La interventie s-au deplasat 2 autospecial ...

Trei festivaluri și trei premiere. Debut de stagiune la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad

Vineri, 03 Septembrie, 2021 15:00

Trei festivaluri și trei premiere. Debut de stagiune la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad

Debutul unei noi stagiuni la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad se apropie cu pași repezi. Primul gong al sezonului teatral 2021-2022 bate joi, 16 septembrie, la ora 19.00, cân ...

Întreruperi la energie electrică programate la Pâncota, Sagu și Nadăș

Marti, 20 Iulie, 2021 07:37

Întreruperi la energie electrică programate la Pâncota, Sagu și Nadăș

E-Distribuţie Banat SA, Zona de Medie şi Joasă Tensiune ARAD a redus numărul întreruperilor programate pentru lucrările de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi r ...

Cu doar câteva luni înainte de iarnă sute de mii de români riscă să rămână fără electricitate și gaze

Sambata, 07 August, 2021 08:27

Cu doar câteva luni înainte de iarnă sute de mii de români riscă să rămână fără electricitate și gaze

Guvernul a adoptat un proiect de ordonanță de urgență care prevede abrogarea unei prevederi din Ordonanţa de Urgenţă nr. 70/2020, dată în perioada de vârf a pandemiei de Covid ...

Campionii naționali de la ”Tiger Club Karate” premiați de vicepreședintele CJ Arad, Răzvan Cadar

Vineri, 06 August, 2021 20:37

Campionii naționali de la ”Tiger Club Karate” premiați de vicepreședintele CJ Arad, Răzvan Cadar

Campionii naționali ai Clubului Sportiv „Tiger Club Karate” Arad au fost premiați astăzi, la Consiliul Județean Arad, de vicepreședintele Răzvan Cadar. Cu un palmares de 35 de m ...

Un bilet de avion din anul 1940 pe ruta Arad- Turnu Severin este exponatul lunii septembrie la Complexul Muzeal Arad

Vineri, 03 Septembrie, 2021 10:49

Un bilet de avion din anul 1940 pe ruta Arad- Turnu Severin este exponatul lunii septembrie la Complexul Muzeal Arad

Exponatul lunii septembrie relatează două povești arădene de succes din perioada interbelică: cea a familiei Goldschmidt și cea a Aeroportului arădean. 1. Obiectul face parte din generoa ...

La Domeniul Regal de la Săvârșin a avut loc ”Gala recunoștinței Medicale”. La eveniment a fost invitat și Valeriu Gheorghiță

Vineri, 03 Septembrie, 2021 10:00

La Domeniul Regal de la Săvârșin a avut loc ”Gala recunoștinței Medicale”. La eveniment a fost invitat și Valeriu Gheorghiță

Joi, 2 septembrie, a avut loc evenimentul “Gala Recunoștinței Medicale”, la Domeniul Regal de la Săvârșin.   Acesta a fost dedicat tuturor celor care s-au aflat &icir ...{**}

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.