Iustin Cionca: „Vestul se une╚Öte!” – Interviu cu Pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Arad

Iustin Cionca: „Vestul se une╚Öte!” – Interviu cu Pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Arad

Iustin Cionca: ÔÇ×Vestul se une╚Öte!ÔÇŁ ÔÇô Interviu cu Pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Arad

Marti, 23 Martie, 2021 12:56 Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Marti, 23 Martie, 2021 12:56 Tiparire

Ghidul Ar─âdean: Domnule pre╚Öedinte, la sfâr╚Öitul s─âpt─âmânii trecute v-a╚Ťi întâlnit, în jude╚Ťul Timi╚Ö, cu pre╚Öedin╚Ťii Consiliilor Jude╚Ťene Timi╚Ö, Hunedoara ╚Öi Cara╚Ö-Severin. Am v─âzut c─â au ap─ârut deja, în spa╚Ťiul public, comentarii de genul „vestul se une╚Öte". Ce înseamn─â, pentru dvs., aceast─â unitate?

 

Iustin Cionca: Bun─â ziua, pentru mine aceast─â unitate înseamn─â o normalitate. Suntem patru jude╚Ťe care trebuie s─â colabor─âm, s─â fim solidari, s─â ne conjug─âm proiectele de dezvoltare, pentru a avea, astfel, împreun─â, for╚Ť─â în rela╚Ťia cu celelalte regiuni ╚Öi cu Capitala. S─â ne batem pentru descentralizare, ca nu to╚Ťi banii produ╚Öi în vest s─â plece în alte jude╚Ťe! M─â bucur─â în mod deosebit faptul c─â la aceast─â întâlnire a participat ╚Öi Sorin Maxim, directorul Agen╚Ťiei de Dezvoltare Regional─â Vest, pentru c─â prin aceast─â Agen╚Ťie se vor finan╚Ťa, în acest ciclu financiar, o parte din proiectele europene ale administra╚Ťiilor locale. Proiectele comune puse vineri în discu╚Ťie de pre╚Öedin╚Ťii celor patru Consilii Jude╚Ťene au fost legate în principal de inter-conectivitatea dintre jude╚Ťe, eficientizarea activit─â╚Ťii Euroregiunii Dun─âre-Cri╚Ö-Mure╚Ö-Tisa (care vizeaz─â cele patru jude╚Ťe), elaborarea unei oferte turistice regionale. ╚śedin╚Ťa de lucru a vizat ╚Öi stabilirea unor echipe de lucru pe anumite proiecte de interes comun.

 

Sper ca genul acesta de întâlniri s─â aib─â loc în fiecare dintre jude╚Ťe, pentru c─â sunt un instrument bun de construc╚Ťie ╚Öi de comunicare. Chiar dac─â unele dintre proiectele discutate nu vizeaz─â jude╚Ťul Arad în mod direct, pe mine m─â intereseaz─â ╚Öi drumurile c─âtre obiectivele turistice din Cara╚Ö-Severin, de exemplu, pentru c─â ar─âdenii le frecventeaz─â. Întâlnirea este util─â pentru c─â ne identific─âm proiectele strategice, comune, proiectele care vor duce la accelerarea dezvolt─ârii regiunii.

 

Va trebui s─â reu╚Öim s─â perform─âm în vestul ╚Ť─ârii, ca guvernan╚Ťii s─â prind─â curaj ╚Öi s─â ne dea cu adev─ârat putere la nivel local ╚Öi s─â aplice principiile descentraliz─ârii ╚Öi a subsidiarit─â╚Ťii. Eu ╚Ötiu c─â va trebui s─â ajut─âm ╚Öi jude╚Ťele s─ârace, dar nu a╚Öa cum se întâmpl─â ast─âzi, când banii no╚Ötri se duc acolo ╚Öi nu se mai întorc înspre vestul României, unde ei sunt produ╚Öi. Agen╚Ťia de Dezvoltare Regional─â, condus─â de Sorin Maxim, este cea mai important─â institu╚Ťie la nivel regional, pentru c─â prin ea se vor distribui fondurile europene. De aceea, în opinia mea, Sorin Maxim poate fi considerat un fel de „prim-ministru" al regiunii noastre.

 

G.A.: A╚Ťi afirmat, la un moment dat, c─â lupta vestului este cu Bucure╚Ötiul. La ce v─â referi╚Ťi, mai exact?

 

I.C. : Da, lupta noastr─â este în primul rând cu Bucure╚Ötiul, s─â putem fi un sprijin pentru mediul de afaceri, agricultori, pentru fiecare ar─âdean. Oamenii a╚Öteapt─â multe de la noi, pentru c─â ne-au votat ╚Öi au încredere c─â putem schimba lucrurile în bine. Pentru asta, îns─â, este nevoie de schimbarea legisla╚Ťiei, pentru cre╚Öterea competen╚Ťelor acordate Consiliilor Jude╚Ťene (care în unele situa╚Ťii au mai pu╚Ťine atribu╚Ťii decât prim─âriile de comun─â), ╚Öi m─â refer în primul rând la sus╚Ťinerea mediului de afaceri, agricultur─â ╚Öi înv─â╚Ť─âmântul profesional.

 

Lupta noastr─â este, înainte de toate, cu func╚Ťionarii de la Bucure╚Ötiul, pe care trebuie s─â îi convingem c─â avem nevoie de legi care s─â ajute activitatea Consiliilor Jude╚Ťene, nu s─â o blocheze. Avem nevoie de legi care, atunci când ni se transfer─â atribu╚Ťii pe hârtie, s─â ne transfere ╚Öi resursele necesare.  Noi trebuie s─â avem legi care s─â ne ajute s─â punem la munc─â fiecare „furnicu╚Ť─â" din regiunea noastr─â, nu s─â ╚Ťinem unii oameni pe asisten╚Ť─â social─â, când ei sunt ap╚Ťi de munc─â. Trebuie s─â avem legi care s─â ne permit─â ca atunci când un agent economic ne cere sprijinul, s─â i-l putem acorda, s─â nu l─âs─âm toat─â povara pe umerii investitorilor.

 

Trebuie s─â avem legi care s─â ne permit─â s─â sus╚Ťinem nu doar înv─â╚Ť─âmântul special, pentru copiii cu deficien╚Ťe, ci ╚Öi înv─â╚Ť─âmântul profesional care formeaz─â for╚Ťa munc─â necesar─â afacerilor din jude╚Ť. Trebuie s─â avem legi care s─â ne faciliteze rela╚Ťia cu agricultorii, s─â le putem fi un sprijin, nu doar un um─âr pe care plâng atunci când se simt abandona╚Ťi de func╚Ťionarii de la Bucure╚Öti.

 

G.A. : ╚śtiu c─â ╚Öi la nivelul Consiliului Jude╚Ťean Arad, ca la nivelul Consiliului Jude╚Ťean Timi╚Ö, de altfel, digitalizarea este la ordinea zilei. Am v─âzut, de asemenea, declara╚Ťiile dvs. anterioare, care avertizau c─â nu va fi un proces f─âr─â asperit─â╚Ťi.

 

I.C. : Digitalizarea institu╚Ťiilor publice va fi finan╚Ťat─â prin Programul Opera╚Ťional Regional. Dar pentru ca ea s─â fie cu adev─ârat eficient─â, ea trebuie s─â integreze toate institu╚Ťiile publice, toate prim─âriile din jude╚Ť, Consiliul Jude╚Ťean, ca fluxurile digitale s─â nu fie dublate de hârtii. Mare aten╚Ťie, s─â nu ajungem s─â digitaliz─âm birocra╚Ťia, doar din considerentul c─â astfel le-ar fi mai u╚Öor unor func╚Ťionari care nu ╚Ťin pasul cu informatizarea! Consiliul Jude╚Ťean Arad ╚Öi-a anun╚Ťat la începutul acestui an inten╚Ťia de a reduce birocra╚Ťia ╚Öi de a elimina din hârtii. Zilnic, semnez sute de documente, cu mii de pagini în total. Inten╚Ťia Consiliului Jude╚Ťean se bazeaz─â pe faptul c─â, din cauza birocra╚Ťiei, uneori trec trei-patru zile de la înregistrarea peti╚Ťiilor la Registratur─â ╚Öi pân─â când ajung efectiv s─â intre în solu╚Ťionare.

 

Primul pas pe care l-am f─âcut a fost cre╚Öterea ponderii distribuirii electronice a coresponden╚Ťei, respectiv a peti╚Ťiilor care intr─â la noi prin e-mail. Acestea sunt repartizate în timp real c─âtre direc╚Ťiile ╚Öi serviciile de specialitate, f─âr─â s─â mai treac─â întâi pe la Registratur─â ╚Öi s─â fie date de acolo pe circuit. Cei c─ârora li se adreseaz─â aceste documente se duc s─â le înregistreze personal, iar pe soft exist─â dovada c─â au primit acel document, nu exist─â posibilitatea ca el s─â se piard─â.

În urm─âtorul pas, Registratura va deveni complet digital─â, num─ârul de înregistrare va fi dat de cel care distribuie coresponden╚Ťa electronic─â, iar circula╚Ťia documentelor va fi ╚Öi ea complet digital─â. Pentru implementarea acestui proiect noi am contactat Agen╚Ťia de Dezvoltare Regional─â, fiindc─â sunt costuri foarte mari, estimate la milioane de euro (incluzând aici ╚Öi digitalizarea arhivei de aproape 30 de ani a Consiliului Jude╚Ťean). Insist pentru digitalizare pentru c─â ea nu înseamn─â doar vitez─â de lucru ╚Öi eficien╚Ť─â mai mare în actul administrativ, ci ╚Öi transparen╚Ť─â în rela╚Ťia cu ar─âdenii.

 

ADR Vest inten╚Ťioneaz─â s─â elaboreze o platform─â deschis─â, care va încuraja ╚Öi firmele private s─â contribuie cu solu╚Ťii la gândirea sistemului. Se va realiza un HAB Digital de Inovare la nivelul regiunii vest (de╚Ťin─âtor de competen╚Ťe în domeniul digital) integrat într-o re╚Ťea european─â.

 

G.A. : O alt─â tem─â pe care a╚Ťi ridicat-o la întâlnirea de la Bazo╚Öul Nou, de vineri, a fost aceea a amenzilor pentru cei care distrug drumurile jude╚Ťene. Aici ce schimb─âri ar fi necesare, domnule pre╚Öedinte Iustin Cionca?


I.C. : Legea care reglementeaz─â amenzile acordate pentru dep─â╚Öirea tonajului pe drumurile jude╚Ťene este o lege proast─â, pentru c─â banii colecta╚Ťi din amenzile celor care distrug drumurile nu pot fi folosi╚Ťi pentru repararea pagubelor produse - este de p─ârere pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Arad, Iustin Cionca. Unii transportatori dep─â╚Öesc inten╚Ťionat tonajul ╚Öi distrug drumul, aproape f─âr─â niciun fel de consecin╚Ťe. Amenzile sunt aplicate de Consiliul Jude╚Ťean, dar ele merg în bugetul prim─âriilor comunale, ╚Öi de cele mai multe ori nu sunt încasate.

Deci Consiliul Jude╚Ťean, care modernizeaz─â drumurile din fonduri proprii sau fonduri europene, face investi╚Ťia, sufer─â paguba, dar nu este desp─âgubit ╚Öi nu prime╚Öte de la transportatori nici m─âcar banii de amenzi, s─â îi poat─â investi în repara╚Ťii sau moderniz─âri, acolo unde este cazul. În cazul drumurilor na╚Ťionale nu func╚Ťioneaz─â acela╚Öi sistem. Acolo amenzile sunt încasate de administratorul drumului, spre deosebire de drumurile jude╚Ťene, unde banii din amenzi nu merg la Consiliul Jude╚Ťean.

Asta de╚Öi noi cheltuim banii pentru investi╚Ťie, noi cump─âr─âm cântarele cu care control─âm transportatorii, noi pl─âtim salariile celor care realizeaz─â controlul ╚Öi, în final, noi repar─âm, din banii Consiliului Jude╚Ťean, drumurile distruse de transportatorii care nu respect─â legea. Am solicitat tuturor pre╚Öedin╚Ťilor din vestul ╚Ť─ârii o pozi╚Ťie comun─â pe acest subiect.

 

Ghidul Ar─âdean: Domnule pre╚Öedinte, la sfâr╚Öitul s─âpt─âmânii trecute v-a╚Ťi întâlnit, în jude╚Ťul Timi╚Ö, cu pre╚Öedin╚Ťii Consiliilor Jude╚Ťene Timi╚Ö, Hunedoara ╚Öi Cara╚Ö-Severin. Am v─âzut c─â au ap─ârut deja, în spa╚Ťiul public, comentarii de genul „vestul se une╚Öte". Ce înseamn─â, pentru dvs., aceast─â unitate?

 

Iustin Cionca: Bun─â ziua, pentru mine aceast─â unitate înseamn─â o normalitate. Suntem patru jude╚Ťe care trebuie s─â colabor─âm, s─â fim solidari, s─â ne conjug─âm proiectele de dezvoltare, pentru a avea, astfel, împreun─â, for╚Ť─â în rela╚Ťia cu celelalte regiuni ╚Öi cu Capitala. S─â ne batem pentru descentralizare, ca nu to╚Ťi banii produ╚Öi în vest s─â plece în alte jude╚Ťe! M─â bucur─â în mod deosebit faptul c─â la aceast─â întâlnire a participat ╚Öi Sorin Maxim, directorul Agen╚Ťiei de Dezvoltare Regional─â Vest, pentru c─â prin aceast─â Agen╚Ťie se vor finan╚Ťa, în acest ciclu financiar, o parte din proiectele europene ale administra╚Ťiilor locale. Proiectele comune puse vineri în discu╚Ťie de pre╚Öedin╚Ťii celor patru Consilii Jude╚Ťene au fost legate în principal de inter-conectivitatea dintre jude╚Ťe, eficientizarea activit─â╚Ťii Euroregiunii Dun─âre-Cri╚Ö-Mure╚Ö-Tisa (care vizeaz─â cele patru jude╚Ťe), elaborarea unei oferte turistice regionale. ╚śedin╚Ťa de lucru a vizat ╚Öi stabilirea unor echipe de lucru pe anumite proiecte de interes comun.

 

Sper ca genul acesta de întâlniri s─â aib─â loc în fiecare dintre jude╚Ťe, pentru c─â sunt un instrument bun de construc╚Ťie ╚Öi de comunicare. Chiar dac─â unele dintre proiectele discutate nu vizeaz─â jude╚Ťul Arad în mod direct, pe mine m─â intereseaz─â ╚Öi drumurile c─âtre obiectivele turistice din Cara╚Ö-Severin, de exemplu, pentru c─â ar─âdenii le frecventeaz─â. Întâlnirea este util─â pentru c─â ne identific─âm proiectele strategice, comune, proiectele care vor duce la accelerarea dezvolt─ârii regiunii.

 

Va trebui s─â reu╚Öim s─â perform─âm în vestul ╚Ť─ârii, ca guvernan╚Ťii s─â prind─â curaj ╚Öi s─â ne dea cu adev─ârat putere la nivel local ╚Öi s─â aplice principiile descentraliz─ârii ╚Öi a subsidiarit─â╚Ťii. Eu ╚Ötiu c─â va trebui s─â ajut─âm ╚Öi jude╚Ťele s─ârace, dar nu a╚Öa cum se întâmpl─â ast─âzi, când banii no╚Ötri se duc acolo ╚Öi nu se mai întorc înspre vestul României, unde ei sunt produ╚Öi. Agen╚Ťia de Dezvoltare Regional─â, condus─â de Sorin Maxim, este cea mai important─â institu╚Ťie la nivel regional, pentru c─â prin ea se vor distribui fondurile europene. De aceea, în opinia mea, Sorin Maxim poate fi considerat un fel de „prim-ministru" al regiunii noastre.

 

G.A.: A╚Ťi afirmat, la un moment dat, c─â lupta vestului este cu Bucure╚Ötiul. La ce v─â referi╚Ťi, mai exact?

 

I.C. : Da, lupta noastr─â este în primul rând cu Bucure╚Ötiul, s─â putem fi un sprijin pentru mediul de afaceri, agricultori, pentru fiecare ar─âdean. Oamenii a╚Öteapt─â multe de la noi, pentru c─â ne-au votat ╚Öi au încredere c─â putem schimba lucrurile în bine. Pentru asta, îns─â, este nevoie de schimbarea legisla╚Ťiei, pentru cre╚Öterea competen╚Ťelor acordate Consiliilor Jude╚Ťene (care în unele situa╚Ťii au mai pu╚Ťine atribu╚Ťii decât prim─âriile de comun─â), ╚Öi m─â refer în primul rând la sus╚Ťinerea mediului de afaceri, agricultur─â ╚Öi înv─â╚Ť─âmântul profesional.

 

Lupta noastr─â este, înainte de toate, cu func╚Ťionarii de la Bucure╚Ötiul, pe care trebuie s─â îi convingem c─â avem nevoie de legi care s─â ajute activitatea Consiliilor Jude╚Ťene, nu s─â o blocheze. Avem nevoie de legi care, atunci când ni se transfer─â atribu╚Ťii pe hârtie, s─â ne transfere ╚Öi resursele necesare.  Noi trebuie s─â avem legi care s─â ne ajute s─â punem la munc─â fiecare „furnicu╚Ť─â" din regiunea noastr─â, nu s─â ╚Ťinem unii oameni pe asisten╚Ť─â social─â, când ei sunt ap╚Ťi de munc─â. Trebuie s─â avem legi care s─â ne permit─â ca atunci când un agent economic ne cere sprijinul, s─â i-l putem acorda, s─â nu l─âs─âm toat─â povara pe umerii investitorilor.

 

Trebuie s─â avem legi care s─â ne permit─â s─â sus╚Ťinem nu doar înv─â╚Ť─âmântul special, pentru copiii cu deficien╚Ťe, ci ╚Öi înv─â╚Ť─âmântul profesional care formeaz─â for╚Ťa munc─â necesar─â afacerilor din jude╚Ť. Trebuie s─â avem legi care s─â ne faciliteze rela╚Ťia cu agricultorii, s─â le putem fi un sprijin, nu doar un um─âr pe care plâng atunci când se simt abandona╚Ťi de func╚Ťionarii de la Bucure╚Öti.

 

G.A. : ╚śtiu c─â ╚Öi la nivelul Consiliului Jude╚Ťean Arad, ca la nivelul Consiliului Jude╚Ťean Timi╚Ö, de altfel, digitalizarea este la ordinea zilei. Am v─âzut, de asemenea, declara╚Ťiile dvs. anterioare, care avertizau c─â nu va fi un proces f─âr─â asperit─â╚Ťi.

 

I.C. : Digitalizarea institu╚Ťiilor publice va fi finan╚Ťat─â prin Programul Opera╚Ťional Regional. Dar pentru ca ea s─â fie cu adev─ârat eficient─â, ea trebuie s─â integreze toate institu╚Ťiile publice, toate prim─âriile din jude╚Ť, Consiliul Jude╚Ťean, ca fluxurile digitale s─â nu fie dublate de hârtii. Mare aten╚Ťie, s─â nu ajungem s─â digitaliz─âm birocra╚Ťia, doar din considerentul c─â astfel le-ar fi mai u╚Öor unor func╚Ťionari care nu ╚Ťin pasul cu informatizarea! Consiliul Jude╚Ťean Arad ╚Öi-a anun╚Ťat la începutul acestui an inten╚Ťia de a reduce birocra╚Ťia ╚Öi de a elimina din hârtii. Zilnic, semnez sute de documente, cu mii de pagini în total. Inten╚Ťia Consiliului Jude╚Ťean se bazeaz─â pe faptul c─â, din cauza birocra╚Ťiei, uneori trec trei-patru zile de la înregistrarea peti╚Ťiilor la Registratur─â ╚Öi pân─â când ajung efectiv s─â intre în solu╚Ťionare.

 

Primul pas pe care l-am f─âcut a fost cre╚Öterea ponderii distribuirii electronice a coresponden╚Ťei, respectiv a peti╚Ťiilor care intr─â la noi prin e-mail. Acestea sunt repartizate în timp real c─âtre direc╚Ťiile ╚Öi serviciile de specialitate, f─âr─â s─â mai treac─â întâi pe la Registratur─â ╚Öi s─â fie date de acolo pe circuit. Cei c─ârora li se adreseaz─â aceste documente se duc s─â le înregistreze personal, iar pe soft exist─â dovada c─â au primit acel document, nu exist─â posibilitatea ca el s─â se piard─â.

În urm─âtorul pas, Registratura va deveni complet digital─â, num─ârul de înregistrare va fi dat de cel care distribuie coresponden╚Ťa electronic─â, iar circula╚Ťia documentelor va fi ╚Öi ea complet digital─â. Pentru implementarea acestui proiect noi am contactat Agen╚Ťia de Dezvoltare Regional─â, fiindc─â sunt costuri foarte mari, estimate la milioane de euro (incluzând aici ╚Öi digitalizarea arhivei de aproape 30 de ani a Consiliului Jude╚Ťean). Insist pentru digitalizare pentru c─â ea nu înseamn─â doar vitez─â de lucru ╚Öi eficien╚Ť─â mai mare în actul administrativ, ci ╚Öi transparen╚Ť─â în rela╚Ťia cu ar─âdenii.

 

ADR Vest inten╚Ťioneaz─â s─â elaboreze o platform─â deschis─â, care va încuraja ╚Öi firmele private s─â contribuie cu solu╚Ťii la gândirea sistemului. Se va realiza un HAB Digital de Inovare la nivelul regiunii vest (de╚Ťin─âtor de competen╚Ťe în domeniul digital) integrat într-o re╚Ťea european─â.

 

G.A. : O alt─â tem─â pe care a╚Ťi ridicat-o la întâlnirea de la Bazo╚Öul Nou, de vineri, a fost aceea a amenzilor pentru cei care distrug drumurile jude╚Ťene. Aici ce schimb─âri ar fi necesare, domnule pre╚Öedinte Iustin Cionca?


I.C. : Legea care reglementeaz─â amenzile acordate pentru dep─â╚Öirea tonajului pe drumurile jude╚Ťene este o lege proast─â, pentru c─â banii colecta╚Ťi din amenzile celor care distrug drumurile nu pot fi folosi╚Ťi pentru repararea pagubelor produse - este de p─ârere pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Arad, Iustin Cionca. Unii transportatori dep─â╚Öesc inten╚Ťionat tonajul ╚Öi distrug drumul, aproape f─âr─â niciun fel de consecin╚Ťe. Amenzile sunt aplicate de Consiliul Jude╚Ťean, dar ele merg în bugetul prim─âriilor comunale, ╚Öi de cele mai multe ori nu sunt încasate.

Deci Consiliul Jude╚Ťean, care modernizeaz─â drumurile din fonduri proprii sau fonduri europene, face investi╚Ťia, sufer─â paguba, dar nu este desp─âgubit ╚Öi nu prime╚Öte de la transportatori nici m─âcar banii de amenzi, s─â îi poat─â investi în repara╚Ťii sau moderniz─âri, acolo unde este cazul. În cazul drumurilor na╚Ťionale nu func╚Ťioneaz─â acela╚Öi sistem. Acolo amenzile sunt încasate de administratorul drumului, spre deosebire de drumurile jude╚Ťene, unde banii din amenzi nu merg la Consiliul Jude╚Ťean.

Asta de╚Öi noi cheltuim banii pentru investi╚Ťie, noi cump─âr─âm cântarele cu care control─âm transportatorii, noi pl─âtim salariile celor care realizeaz─â controlul ╚Öi, în final, noi repar─âm, din banii Consiliului Jude╚Ťean, drumurile distruse de transportatorii care nu respect─â legea. Am solicitat tuturor pre╚Öedin╚Ťilor din vestul ╚Ť─ârii o pozi╚Ťie comun─â pe acest subiect.

 

Stiri asemanatoare

Motivarea sentin╚Ťei trebuie realizat─â odat─â cu pronun╚Ťarea hot─âr├órii

Marti, 11 Mai, 2021 11:29

Motivarea sentin╚Ťei trebuie realizat─â odat─â cu pronun╚Ťarea hot─âr├órii

Camera Deputa╚Ťilor a dat vot final pentru modificarea Legii 135/2010 privind Codul de procedur─â penal─â. Printre modific─ârile importante se afl─â obliga╚Ťia judec─âtorilor de a realiza motivar ...

C─âlin Bibar╚Ť: parcare cu plat─â doar ├«n zilele de luni p├ón─â vineri ├«n intervalul orar 08:00 ÔÇô 17:00

Miercuri, 12 Mai, 2021 07:42

C─âlin Bibar╚Ť: parcare cu plat─â  doar ├«n zilele de luni p├ón─â vineri ├«n intervalul orar 08:00 ÔÇô 17:00

Primarul C─âlin Bibar╚Ť a anun╚Ťat c─â le propune consilierilor un nou program de taxare a parc─ârilor în municipiul Arad. Dac─â în present, în cele trei zone A, B ╚Öi C, interv ...

Bilan┼ú Pandemie 11 mai: 0 decese ╚Öi doar trei localit─â╚Ťi din jude╚Ť mai au dep─â╚Öit─â rata de infectare 3/1000 de locuitori!

Marti, 11 Mai, 2021 18:22

Bilan┼ú Pandemie 11 mai: 0 decese ╚Öi doar trei localit─â╚Ťi din jude╚Ť mai au dep─â╚Öit─â rata de infectare 3/1000 de locuitori!

Autorit─â┼úile au anun┼úat noul bilan┼ú pentru jude┼úul Arad înregistrat în  ultimele 24 de ore, 14 cazuri  noi de persoane infectate cu SARS – CoV ...

Ar─âdeni aten╚Ťie la ce cump─âra╚Ťi de la Obor. ├Änc─âl╚Ť─âminte ╚Öi haine contraf─âcute ├«n valoare de 5500 lei confiscate de jandarmii ar─âdeni

Marti, 11 Mai, 2021 17:27

Ar─âdeni aten╚Ťie la ce cump─âra╚Ťi de la Obor. ├Änc─âl╚Ť─âminte ╚Öi haine contraf─âcute ├«n valoare de 5500 lei confiscate de jandarmii ar─âdeni

În ultimele zile, jandarmii ar─âdeni au desf─â╚Öurat mai multe ac╚Ťiuni, în pie╚Ťele din municipiul Arad, pentru protejarea popula╚Ťiei fa╚Ť─â de activit─â╚Ťile ilicite de comer╚Ť, &i ...

├Äncepe asfaltarea drumului jude╚Ťean Curtici-Macea-S├ónmartin

Marti, 11 Mai, 2021 14:36

├Äncepe asfaltarea drumului jude╚Ťean Curtici-Macea-S├ónmartin

Lucr─ârile la drumul jude╚Ťean Curtici-Macea-Sânmartin sunt în plin─â desf─â╚Öurare. S─âpt─âmânile trecute s-a lucrat la consolidarea funda╚Ťiei, la terasament, iar apoi s-a a╚Ö ...

Aproape 600 de arădeni au apelat în primele 4 zile la centrul de vaccinare Drive Thru din Arad

Marti, 04 Mai, 2021 10:03

Aproape 600 de arădeni au apelat în primele 4 zile la centrul de vaccinare Drive Thru din Arad

Ini╚Ťiativa Prim─âriei Arad pentru infiin╚Ťarea centrului de vaccinare Drive Thru din parcarea Real/Remarkt se dovede╚Öte o ini╚Ťiativ─â de succes, 594 de ar─âdeni au apelat la acest centru pentr ...

La Spitalul Jude╚Ťean Arad s-a aprobat procedura de ├«ncheiere de contracte de prest─âri servicii cu medicii ╚Öi cu asisten╚Ťii medicali

Luni, 10 Mai, 2021 19:16

La Spitalul Jude╚Ťean Arad s-a aprobat procedura de ├«ncheiere de contracte de prest─âri servicii cu medicii ╚Öi cu asisten╚Ťii medicali

Comitetul Director al Spitalului Clinic Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â Arad a aprobat ast─âzi, 10 mai, procedura care permite încheierea de contracte de prest─âri servicii atât cu medici c&ac ...

Hamas a atacat Israelul cu 130 de rachete. Mor╚Ťi ╚Öi r─âni╚Ťi ├«n urma atacului. Israelul se preg─âte╚Öte de o ripost─â dur─â, a spus ambasadorul israelian la Bucure╚Öti, David Saranga

Miercuri, 12 Mai, 2021 08:04

Hamas a atacat Israelul cu 130 de rachete. Mor╚Ťi ╚Öi r─âni╚Ťi ├«n urma atacului. Israelul se preg─âte╚Öte de o ripost─â dur─â, a spus ambasadorul israelian la Bucure╚Öti, David Saranga

Conflictul între Israel ╚Öi mi╚Öcarea Hamas a escaladat asear─â, 11 mai. Cel pu╚Ťin trei oameni au murit ╚Öi mai mul╚Ťi au fost r─âni╚Ťi dup─â o serie de atacuri cu rachete lansate din F&ac ...

100 de tramvaie de la Astra Vagoane Arad vor merge spre București. Contractul între Primăria Capitalei și firma arădeană va fi semnat peste două săptămâni

Luni, 10 Mai, 2021 15:52

100 de tramvaie de la Astra Vagoane Arad vor merge spre București. Contractul între Primăria Capitalei și firma arădeană va fi semnat peste două săptămâni

Prim─âria Capitalei va semna în urm─âtoarele dou─â s─âpt─âmâni contractul cu compania ar─âdean─â Astra Vagoane pentru achizi╚Ťia a 100 de tramvaie, a anun╚Ťat primarul Nicu╚Öor Dan, & ...

Accident cu trei victime din care una decedată la ieșire din Bârzava! A fost solicitat elicopterul SMURD!

Miercuri, 12 Mai, 2021 08:13

Accident cu trei victime din care una decedată la ieșire din Bârzava! A fost solicitat elicopterul SMURD!

Un accident rutier a avut loc miercuri diminea╚Ťa, îm jurul orei 07.30, pe DN7, la ie╚Öire din Bârzava spre Conop. În incidental rutier au fost implicate un autoturism ╚Öi un au ...

Parlamentul European a votat pentru ÔÇŁCertificatul UE covid-19ÔÇŁ. Florin C├«╚Ťu spune c─â STS urmeaz─â s─â se ocupe ├«n Rom├ónia de implementarea certificatului UE COVID-19

Vineri, 30 Aprilie, 2021 11:02

Parlamentul European a votat pentru ÔÇŁCertificatul UE covid-19ÔÇŁ. Florin C├«╚Ťu spune c─â STS urmeaz─â s─â se ocupe ├«n Rom├ónia de implementarea certificatului UE COVID-19

Parlamentul European ╚Öi-a adoptat joi pozi╚Ťia de negociere cu privire la propunerea de certificat pentru a reafirma dreptul la liber─â circula╚Ťie în Europa în timpul pandemiei, rez ...

Zeci de motocicliști arădeni fac azi promovare pentru vaccinare

Joi, 29 Aprilie, 2021 16:52

Zeci de motocicliști arădeni fac azi promovare pentru vaccinare

Câteva zeci de motocicli╚Öti de la Burn-out ╚Öi nu numai fac, ast─âzi,29 aprilie, între orele 18 ╚Öi 20, promovare pentru vaccinare.   La ora 18.00 motocicli╚Ötii vor face un t ...

Un ho╚Ť din P├óncota nu s-a mul╚Ťumit doar cu prada, ci a trecut ╚Öi la distrugeri

Marti, 11 Mai, 2021 17:09

Un ho╚Ť din P├óncota nu s-a mul╚Ťumit doar cu prada, ci a trecut ╚Öi la distrugeri

Poli╚Ťi╚Ötii Ora╚Öului Pâncota cerceteaz─â un b─ârbat de 40 de ani, din aceea╚Öi localitate, care în noaptea de 9/10 mai a.c., a p─âtruns prin escaladarea por╚Ťii de acces într- ...

Doua puncte noi de trecere a frontierei se deschid ├«n jude╚Ťul Arad

Joi, 29 Aprilie, 2021 11:50

Doua puncte noi de trecere a frontierei se deschid ├«n jude╚Ťul Arad

Dou─â puncte noi de trecere a frontierei dintre România ╚Öi Ungaria se vor deschide în acest an. Este vorba despre  Varia╚Öu Mic/Dombegyhaz ╚Öi Gr─âniceri/Elek.   &ld ...

Pentru 40 de partide de sex cu minori rom├óni un pensionar elve╚Ťian a primit doar 2 ani ╚Öi 9 luni de ├«nchisoare

Miercuri, 05 Mai, 2021 08:09

Pentru 40 de partide de sex cu minori rom├óni un pensionar elve╚Ťian a primit doar 2 ani ╚Öi 9 luni de ├«nchisoare

Un pensionar de 73 de ani din regiunea elve┼úian─â Turgovia ┼či-a petrecut în mod regulat vacan┼úele în România pentru a face sex cu b─âie┼úi minori cu vârste cuprinse &ic ...

Poli╚Ťe RCA obligatorii ╚Öi pentru rablele din fa╚Ťa blocurilor sau cur╚Ťile oamenilor

Miercuri, 05 Mai, 2021 09:48

Poli╚Ťe RCA obligatorii ╚Öi pentru rablele din fa╚Ťa blocurilor sau cur╚Ťile oamenilor

Cei care nu î╚Öi încheie poli╚Ťe RCA risc─â amenzi ustur─âtoare. Iar proprietarii rablelor care sunt sta┼úionate de ani buni pe ┼čosele sau în cur┼úi nu sunt o excep┼úie.  ...{**}

Acest site folose┼čte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.