Precizările Prefectului judeţului Arad, în contextul tuturor măsurilor excepţionale
Precizările Prefectului judeţului Arad, în contextul tuturor măsurilor excepţionale

Precizările Prefectului judeţului Arad, în contextul tuturor măsurilor excepţionale

Luni, 16 Martie, 2020 19:45 Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Luni, 16 Martie, 2020 19:45 Tiparire

Prefectul Judeţului Arad, domnul Gheorghe Stoian, în contextul tuturor măsurilor excepţionale luate de autorităţile române şi europene pentru oprirea răspânidirii infecţiei cu noul coronavirus COVID-19, face următoarele precizări:

 

„Mă alătur domnului preşedinte Klaus Iohannis, domnului Prim-ministru Ludovic Orban, domnului ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela, precum şi celorlalţi înalţi demnitari,  în a transmite către dumneavoastră importanţa respectării măsurilor obligatorii de prevenţie a răspândirii noului coronavirus precum şi apelul la calm şi solidaritate. Instituirea stării de urgenţă de către Preşedintele României face posibilă luarea unor măsuri concrete de către autorităţi în eforturile de prevenire, precum achiziția directă a unor echipamente medicale, angajarea fără concurs a unor medici pentru spitale sau direcții de sănătate publică şi nu va duce la restrângerea drepturilor cetăţeneşti.  Aceste măsuri vor fi luate gradual, după o analiză profesionistă, şi sunt necesare pentru a menţine rata scăzută de îmbolnăvire ce se înregistrează în ţara noastră, comparativ cu alte ţări europene.





Lupta cu această boală trebuie dusă de fiecare dintre noi. Vă rog să respectaţi toate recomandările specialiştilor, precum evitarea deplasărilor în locuri aglomerate, igiena corectă a mâinilor, limitarea contactului cu alte persoane, informarea doar din surse oficiale. De asemenea, în contextul creşterii numărului de îmbolnăviri la nivel european în mai multe ţări, dar şi a faptului că Aradul este un judeţ de graniţă având cele mai importante puncte de trecere a frontierei terestre şi feroviare, revin asupra apelului la calm, la responsabilitate, la empatie şi raţiune atât în privinţa datelor declarate în chestionarele completate la intrarea în ţară, cât şi în privința atitudinii faţă de persoanele aflate în centrele de carantinare. Aceste centre sunt organizate peste tot în ţară, ele trebuie să îndeplinească anumite condiţii de confort pentru persoanele carantinate şi astfel, fără să fie declarată încă starea de urgenţă, am reuşit să identificăm câteva locaţii ce se încadrează în parametri ceruţi. Persoanele cazate în aceste centre nu prezintă simptome de boală, nu pot ieşi din incinta centrelor, fiind păzite permanent de cadre ale poliţiei locale, poliţiei naţionale sau jandarmeriei. Personalul de serviciu care intră în contact cu persoanele aflate în carantină respectă cele mai stricte norme de igienă. Dacă ar fi să ne îngrijorăm de răspândirea virusului în comunităţile noastre, nu  persoanele din aceste centre ar reprezenta pericolul pentru vecini de cartier sau alţi locuitori ai comunităţii. Ele sunt persoane despre care ştim că au venit din zone de risc, iar acum sunt parte a unor măsuri de protecţie suficiente care se adresează atât lor, cât şi nouă. Toți reprezentanții instituțiilor care intervin în cazuri de suspiciune de COVID – 19 poartă echipament de protecție și respectă protocoalele pentru prevenirea contactării virusului. Un eventual pericol poate veni dinspre acele persoane care au făcut declarații false la intrarea în ţară și care se plimbă inconştiente prin comunitate, deşi au venit direct din zone de risc.

 

Noi, la Arad, încă de la începutul crizei am luat propriile măsuri de siguranţă şi cred că am fost printre cele mai prevăzătoare judeţe din ţară. Am închis deja pieţele și târgurile săptămânale, cu excepţia celor cu specific agro-alimentar, am închis piaţa Obor şi pieţele sau târgurile auto, am decis să nu autorizăm întrunirile publice de peste 200 de persoane atunci când pentru acestea era necesar doar un aviz. Am implementat la literă şi toate reglementările de la nivel naţional, toate deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă sau ale Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Continuăm implementarea deciziilor CNSSU, pe care le adaptăm situaţiei din Arad, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă unde sunt reprezentate toate instituţiile ai căror angajaţi sunt în prima linie de luptă împotriva COVID-19. Le mulţumesc tuturor, ca Prefect al Judeţului Arad le sunt alături 24 de ore din 24 pentru a reuşi împreună să limităm la maxim răspândirea virusului. Vă solicit să fiți alături de noi, membri ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, trebuie să fim uniți pentru că doar împreună putem învinge! Trebuie să găsim lucrurile care ne unesc și nu pe cele care ne dezbină. Sunt convins că Împreună, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom trece cu bine peste această grea încercare.  ” – declară Prefectul Judeţului Arad, Gheorghe Stoian.

 

 

***

 

 

INFORMARE cu privire la prevederi ale Hotărârii nr. 10 din 14.03.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă pentru propunerea instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României şi aprobarea unor măsuri suplimentare în vederea gestionării epidemiei de Coronavirus SARS-CoV-2.

- Se aprobă institutirea izolării la domiciliu, în locația declarată la intrarea în țară pentru o perioadă de 14 zile, pentru toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri de infecții cu COVID – 19. Se va extinde măsura carantinării pentru toți cei care sosesc în țară din zonele carantinate, actualizate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, la propunerea Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și publicate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

-Se institutie obligația Inspectoratelor Teritoriale de Muncă de a verifica modul de implementare a măsurilor impuse în Hotărârea nr. 7 din 11.03.2020 a CNSSU privind decalarea programului de lucru în vederea reducerii riscului de contaminare pe timpul deplasării la și de la locul de muncă

-Se suspendă până la data de 31.03.2020 organizarea și desfășurarea târgurilor de autoturisme (măsură implementată deja la nivelul județului Arad prin hotărârea CJSU Arad).

 

 

INFORMARE privind prevederi ale Deciziei nr. 1 din 15.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științfic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad:

În temeiul Hotărârii nr.10/05.03.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, raportat la art.11 și art. 22 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă,  cu modificările şi completările ulterioare, Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad, ca organism de suport tehnic al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, potrivit căruia Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad este abilitat să emită decizii cu caracter tehnic, fără aprobarea prealabilă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, a decis următoarele:

 

Art. 1 Modificarea art.3 din Hotărârea nr.14/12.03.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care va avea următorul cuprins:

,,Se restricționează activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment în spațiile închise la care participă mai mult de 50 de persoane, până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național și local.”

Art. 2 Restricționarea accesului cetățenilor în incinta farmaciilor de pe teritoriul administrativ al județului Arad. Comercializarea medicamentelor să se realizeze la ghișee cu vânzare a medicamentelor în exteriorul spațiilor sau, în lipsa unor asemenea ghișee, luarea măsurilor pentru alte variante de vânzare a medicamentelor (exemplu: numărul maxim de persoane aflate în interior să nu depășească numărul de ghișee deschise).

          

Art. 3 Implementarea măsurilor cuprinse în hotărârile
Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad precum deciziile Grupului de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad să se realizeze cu implicarea tuturor instituțiilor și autorităților publice din județul Arad, inclusiv a primarilor din toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Arad.

          

Art. 4 Analizarea permanentă de către
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad / Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad, a situației epidemiologice la nivelul județului Arad, iar în cazul în care capacitatea Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad va fi depășită, activitatea acesteia să fie sprijinită în toate activitățile de suport (colectare date, centralizare, raportare, etc.) cu personal din cadrul celorlaltor instituții publice, cu rol de sprijin în coordonarea activităților.

          

Art. 5 (1) Toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri, să fie izolate la domiciliu (în locația declarată la intrarea în țară) pentru o perioadă de 14 zile.

            

(2) Extinderea măsurii carantinării pentru toate persoanele care sosesc în țară din zonele carantinate, actualizată de către CNSSU, la propunerea Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt  contagioase pe teritoriul României și publicată pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

          

Art. 6 (1) Persoanele izolate la domiciliu, care în timpul celor 14 zile dezvoltă simptomamtologie specifică infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2, să rămână la locul de izolare și să apeleze SNUAU 112. În asemenea cazuri să fie alocat un echipaj al serviciului de ambulanță, care să se deplaseze la locație și să recolteze probe în vederea testării.

         
       (2) În funcție de rezultatul testării, starea pacientului și necesarul de îngrijiri medicale, să se ia măsuri pentru rămânerea în izolare la domiciliu, carantinarea sau, după caz, internarea cazurilor confirmate și aplicarea tratamentului specific.

          

Art. 7 Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad să verifice modul de implementare a măsurilor stabilite la art.1 și art.2 din Hotărârea
Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad nr.14/12.03.2020 cu privire la decalarea programului de lucru, în vederea reducerii riscului de contamninare pe timpul deplasării la și de la locul de muncă.

 

ALTE  SURSE DE INFORMAŢII IMPORTANTE:

        

1.Recomandări ale Ministerului Afacerilor Externe pentru turiştii români şi pentru românii cu domiciliul în străinătate;

2.Hotărârile CJSU Arad – site-ul Instituţiei Prefectului – Judeţul Arad. Link: https://ar.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/;


3.
Paginile web şi de facebook ale Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii etc, împreună cu instituţiile subordonate din teritoriu;


4.
Spoturi, cartoane, alte materiale de informare elaborate de specialiştii Grupului de Suport Tehnico-Ştiintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Prefectul Judeţului Arad, domnul Gheorghe Stoian, în contextul tuturor măsurilor excepţionale luate de autorităţile române şi europene pentru oprirea răspânidirii infecţiei cu noul coronavirus COVID-19, face următoarele precizări:

 

„Mă alătur domnului preşedinte Klaus Iohannis, domnului Prim-ministru Ludovic Orban, domnului ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela, precum şi celorlalţi înalţi demnitari,  în a transmite către dumneavoastră importanţa respectării măsurilor obligatorii de prevenţie a răspândirii noului coronavirus precum şi apelul la calm şi solidaritate. Instituirea stării de urgenţă de către Preşedintele României face posibilă luarea unor măsuri concrete de către autorităţi în eforturile de prevenire, precum achiziția directă a unor echipamente medicale, angajarea fără concurs a unor medici pentru spitale sau direcții de sănătate publică şi nu va duce la restrângerea drepturilor cetăţeneşti.  Aceste măsuri vor fi luate gradual, după o analiză profesionistă, şi sunt necesare pentru a menţine rata scăzută de îmbolnăvire ce se înregistrează în ţara noastră, comparativ cu alte ţări europene.





Lupta cu această boală trebuie dusă de fiecare dintre noi. Vă rog să respectaţi toate recomandările specialiştilor, precum evitarea deplasărilor în locuri aglomerate, igiena corectă a mâinilor, limitarea contactului cu alte persoane, informarea doar din surse oficiale. De asemenea, în contextul creşterii numărului de îmbolnăviri la nivel european în mai multe ţări, dar şi a faptului că Aradul este un judeţ de graniţă având cele mai importante puncte de trecere a frontierei terestre şi feroviare, revin asupra apelului la calm, la responsabilitate, la empatie şi raţiune atât în privinţa datelor declarate în chestionarele completate la intrarea în ţară, cât şi în privința atitudinii faţă de persoanele aflate în centrele de carantinare. Aceste centre sunt organizate peste tot în ţară, ele trebuie să îndeplinească anumite condiţii de confort pentru persoanele carantinate şi astfel, fără să fie declarată încă starea de urgenţă, am reuşit să identificăm câteva locaţii ce se încadrează în parametri ceruţi. Persoanele cazate în aceste centre nu prezintă simptome de boală, nu pot ieşi din incinta centrelor, fiind păzite permanent de cadre ale poliţiei locale, poliţiei naţionale sau jandarmeriei. Personalul de serviciu care intră în contact cu persoanele aflate în carantină respectă cele mai stricte norme de igienă. Dacă ar fi să ne îngrijorăm de răspândirea virusului în comunităţile noastre, nu  persoanele din aceste centre ar reprezenta pericolul pentru vecini de cartier sau alţi locuitori ai comunităţii. Ele sunt persoane despre care ştim că au venit din zone de risc, iar acum sunt parte a unor măsuri de protecţie suficiente care se adresează atât lor, cât şi nouă. Toți reprezentanții instituțiilor care intervin în cazuri de suspiciune de COVID – 19 poartă echipament de protecție și respectă protocoalele pentru prevenirea contactării virusului. Un eventual pericol poate veni dinspre acele persoane care au făcut declarații false la intrarea în ţară și care se plimbă inconştiente prin comunitate, deşi au venit direct din zone de risc.

 

Noi, la Arad, încă de la începutul crizei am luat propriile măsuri de siguranţă şi cred că am fost printre cele mai prevăzătoare judeţe din ţară. Am închis deja pieţele și târgurile săptămânale, cu excepţia celor cu specific agro-alimentar, am închis piaţa Obor şi pieţele sau târgurile auto, am decis să nu autorizăm întrunirile publice de peste 200 de persoane atunci când pentru acestea era necesar doar un aviz. Am implementat la literă şi toate reglementările de la nivel naţional, toate deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă sau ale Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Continuăm implementarea deciziilor CNSSU, pe care le adaptăm situaţiei din Arad, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă unde sunt reprezentate toate instituţiile ai căror angajaţi sunt în prima linie de luptă împotriva COVID-19. Le mulţumesc tuturor, ca Prefect al Judeţului Arad le sunt alături 24 de ore din 24 pentru a reuşi împreună să limităm la maxim răspândirea virusului. Vă solicit să fiți alături de noi, membri ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, trebuie să fim uniți pentru că doar împreună putem învinge! Trebuie să găsim lucrurile care ne unesc și nu pe cele care ne dezbină. Sunt convins că Împreună, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom trece cu bine peste această grea încercare.  ” – declară Prefectul Judeţului Arad, Gheorghe Stoian.

 

 

***

 

 

INFORMARE cu privire la prevederi ale Hotărârii nr. 10 din 14.03.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă pentru propunerea instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României şi aprobarea unor măsuri suplimentare în vederea gestionării epidemiei de Coronavirus SARS-CoV-2.

- Se aprobă institutirea izolării la domiciliu, în locația declarată la intrarea în țară pentru o perioadă de 14 zile, pentru toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri de infecții cu COVID – 19. Se va extinde măsura carantinării pentru toți cei care sosesc în țară din zonele carantinate, actualizate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, la propunerea Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și publicate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

-Se institutie obligația Inspectoratelor Teritoriale de Muncă de a verifica modul de implementare a măsurilor impuse în Hotărârea nr. 7 din 11.03.2020 a CNSSU privind decalarea programului de lucru în vederea reducerii riscului de contaminare pe timpul deplasării la și de la locul de muncă

-Se suspendă până la data de 31.03.2020 organizarea și desfășurarea târgurilor de autoturisme (măsură implementată deja la nivelul județului Arad prin hotărârea CJSU Arad).

 

 

INFORMARE privind prevederi ale Deciziei nr. 1 din 15.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științfic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad:

În temeiul Hotărârii nr.10/05.03.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, raportat la art.11 și art. 22 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă,  cu modificările şi completările ulterioare, Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad, ca organism de suport tehnic al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, potrivit căruia Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad este abilitat să emită decizii cu caracter tehnic, fără aprobarea prealabilă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, a decis următoarele:

 

Art. 1 Modificarea art.3 din Hotărârea nr.14/12.03.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care va avea următorul cuprins:

,,Se restricționează activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment în spațiile închise la care participă mai mult de 50 de persoane, până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național și local.”

Art. 2 Restricționarea accesului cetățenilor în incinta farmaciilor de pe teritoriul administrativ al județului Arad. Comercializarea medicamentelor să se realizeze la ghișee cu vânzare a medicamentelor în exteriorul spațiilor sau, în lipsa unor asemenea ghișee, luarea măsurilor pentru alte variante de vânzare a medicamentelor (exemplu: numărul maxim de persoane aflate în interior să nu depășească numărul de ghișee deschise).

          

Art. 3 Implementarea măsurilor cuprinse în hotărârile
Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad precum deciziile Grupului de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad să se realizeze cu implicarea tuturor instituțiilor și autorităților publice din județul Arad, inclusiv a primarilor din toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Arad.

          

Art. 4 Analizarea permanentă de către
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad / Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad, a situației epidemiologice la nivelul județului Arad, iar în cazul în care capacitatea Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad va fi depășită, activitatea acesteia să fie sprijinită în toate activitățile de suport (colectare date, centralizare, raportare, etc.) cu personal din cadrul celorlaltor instituții publice, cu rol de sprijin în coordonarea activităților.

          

Art. 5 (1) Toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri, să fie izolate la domiciliu (în locația declarată la intrarea în țară) pentru o perioadă de 14 zile.

            

(2) Extinderea măsurii carantinării pentru toate persoanele care sosesc în țară din zonele carantinate, actualizată de către CNSSU, la propunerea Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt  contagioase pe teritoriul României și publicată pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

          

Art. 6 (1) Persoanele izolate la domiciliu, care în timpul celor 14 zile dezvoltă simptomamtologie specifică infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2, să rămână la locul de izolare și să apeleze SNUAU 112. În asemenea cazuri să fie alocat un echipaj al serviciului de ambulanță, care să se deplaseze la locație și să recolteze probe în vederea testării.

         
       (2) În funcție de rezultatul testării, starea pacientului și necesarul de îngrijiri medicale, să se ia măsuri pentru rămânerea în izolare la domiciliu, carantinarea sau, după caz, internarea cazurilor confirmate și aplicarea tratamentului specific.

          

Art. 7 Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad să verifice modul de implementare a măsurilor stabilite la art.1 și art.2 din Hotărârea
Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad nr.14/12.03.2020 cu privire la decalarea programului de lucru, în vederea reducerii riscului de contamninare pe timpul deplasării la și de la locul de muncă.

 

ALTE  SURSE DE INFORMAŢII IMPORTANTE:

        

1.Recomandări ale Ministerului Afacerilor Externe pentru turiştii români şi pentru românii cu domiciliul în străinătate;

2.Hotărârile CJSU Arad – site-ul Instituţiei Prefectului – Judeţul Arad. Link: https://ar.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/;


3.
Paginile web şi de facebook ale Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii etc, împreună cu instituţiile subordonate din teritoriu;


4.
Spoturi, cartoane, alte materiale de informare elaborate de specialiştii Grupului de Suport Tehnico-Ştiintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.




Stiri asemanatoare

Două victime, dintre care o femeie în stop cardio respirator, în urma unui accident produs pe centura Ineului. Echipajul medical de pe ambulanță a reușit resuscitarea femeii

Luni, 12 Februarie, 2024 09:31

Două victime, dintre care o femeie în stop cardio respirator, în urma unui accident produs pe centura Ineului. Echipajul medical de pe ambulanță a reușit resuscitarea femeii

Duminică seara (11 februarie), în jurul orei 17:30, s-a produs un accident rutier pe centura orașului Ineu. Un autoturism a părăsit carosabilul și a ieșit în décor. &nbs ...

Atac cibernetic la 18 spitale din toată țara. Sistemul e nefuncțional!

Luni, 12 Februarie, 2024 13:30

Atac cibernetic la 18 spitale din toată țara. Sistemul e nefuncțional!

Ministerul Sănătăţii a transmis lista cu spitalele afectate de atacul cibernetic, acolo unde sistemul este nefuncţional. În total, 18 unităţi medicale sunt afectate, de la spitale ma ...

Șoferii fără poliță RCA la mașină ar putea riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Propunere ASF trimisă în Parlament

Luni, 12 Februarie, 2024 15:40

Șoferii fără poliță RCA la mașină ar putea riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Propunere ASF trimisă în Parlament

Șoferii care conduc mașina fără a avea poliță RCA riscă amenzi de cinci ori mai mari. Totodată, asigurarea poate fi plătită în rate sau suspendată la cererea proprietarului. &nb ...

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Luni, 12 Februarie, 2024 16:53

Suporter Club UTA (SCU) exclusă oficial din conducerea clubului!

Înainte cu cîteva zeci de minute de începerea meciului cu Botoșani, s-a Încheiat Adunarea Generală a Asociației Fotbal Club UTA, în care s-a decis excluderea SCU ...

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Luni, 12 Februarie, 2024 17:08

Licitație pentru construirea drumului expres Arad-Oradea

Săptămâna aceasta se lansează licitația pentru construirea drumului expres Arad-Oradea! Informația, prezentată la București de ministrul Sorin Grindeanu, a fost confirmată de preșe ...

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:49

Concubinul soacrei amenințat cu o armă albă de ginerele acesteia

Polițiștii Biroului de ordine Publică au emis, în dimineața zilei de 10 februarie, un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 34 de ani, din Arad, care, pe fondul unor ...

Acțiune de amploare a polițiștilor arădeni în zona Pecica

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:10

Acțiune de amploare a polițiștilor arădeni în zona Pecica

În dimineața zilei de 10 februarie a.c., polițiștii orașului Pecica, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului pent ...

Supărat că și-a pierdut salariul la păcănele, un bărbat din Grăniceri a vrut să distrugă aparatul de joc

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:13

Supărat că și-a pierdut salariul la păcănele, un bărbat din Grăniceri a vrut să distrugă aparatul de joc

Sâmbătă 10 februarie, în urma unui apel la 112, polițiștii Secției 3 Rurală Chișineu-Criș au fost solicitați la un local din localitatea Grăniceri, unde, un bărbat de 42 de ...

Sărbătorim dragostea la Arad!

Luni, 12 Februarie, 2024 17:02

Sărbătorim dragostea la Arad!

Miercuri, 14 februarie invităm toate cuplurile de îndrăgostiți să se căsătorească pentru o zi pe Platoul Administrativ, într-un cadru festiv.  La kilometrul 0 al orașulu ...

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Luni, 12 Februarie, 2024 12:14

Donald Trump ar încuraja Rusia să „facă orice vrea” ţărilor NATO care nu cotizează destul pentru Alianță

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat, sâmbătă, că ar încuraja Rusia să facă „orice vrea” oricărei ţări membră a NATO care nu îndeplineşte dir ...

Lucrări de spălare a rețelelor de apă în localitățile Ineu, Beliu și Tăgădău în cursul zilei de marți

Luni, 12 Februarie, 2024 17:31

Lucrări de spălare a rețelelor de apă în localitățile Ineu, Beliu și Tăgădău în cursul zilei de marți

Compania de Apă Arad anunță că marți, 13.02.2024, între orele 09:00- 17:00, în localitățile Beliu și Tăgădău vor avea loc lucrări de spălare a rețelelor de apă. Atragem ...

Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:47

Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen

Inaugurarea noului Terminal de plecări externe al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara este programată chiar în 31 martie, data agreată, în principi ...

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Duminica, 11 Februarie, 2024 16:45

”Lecție” de democrație în Rusia! Rușii au de ales între Vladimir și Putin la alegerile prezidențiale

Înregistrarea candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale din Federația rusă care vor avea loc în luna martie a.c. s-au încheiat. Unicul opozant real al lui Vladimir Putin, ...

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Duminica, 11 Februarie, 2024 15:20

Razie a rutieristilor pe raza municipiului și a județului sîmbătă noaptea, au fost vizați vitezomanii și alcoolul la volan, însă n-au scăpat nici cei fără carnet dar nici bicicliștii

Sub coordonarea Serviciului Rutier, la data de 10 februarie a.c., a fost desfășurată o acțiune de amploare, pe drumurile județene din mediul rural, precum și în mediul urban.   ...



{**}

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.