„VIVE LA MUSIQUE !”- TURNEUL INTERNA╚ÜIONAL STRADIVARIUS 2019 un dialog între muzic─â ╚Öi dans, exprimat într-o form─â unic─â pentru România
„VIVE LA MUSIQUE !”- TURNEUL INTERNA╚ÜIONAL STRADIVARIUS 2019 un dialog între muzic─â ╚Öi dans, exprimat într-o form─â unic─â pentru România

ÔÇ×VIVE LA MUSIQUE !ÔÇŁ- TURNEUL INTERNA╚ÜIONAL STRADIVARIUS 2019 un dialog ├«ntre muzic─â ╚Öi dans, exprimat ├«ntr-o form─â unic─â pentru Rom├ónia

Joi, 09 Mai, 2019 14:55 Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Joi, 09 Mai, 2019 14:55 Tiparire

Alexandru Tomescu, Vioara Stradivarius Elder-Voicu al─âturi de harpista de origine francez─â, Delphine Benhamou ╚Öi actorul TNB, Lari Giorgescu-dans contemporan, aduc în aten╚Ťia publicului un adev─ârat dialog între muzic─â ╚Öi dans, concert de vioar─â, harp─â ╚Öi dans contemporan, aproape o lun─â de zile, într-un num─âr de 15 concerte în România, menit s─â conecteze publicul la cele mai cunoscute ╚Öi apreciate compozi╚Ťii clasice române╚Öti ╚Öi franceze care definesc o lume magic─â, plin─â de culoare ╚Öi prospe╚Ťime.

 

Cea de-a XII-a edi┼úie a Turneului Interna╚Ťional Stradivarius, numit „VIVE LA MUSIQUE !”, proiect care se deruleaz─â în cadrul Sezonului Cultural România-Fran╚Ťa 2019 ╚Öi sub Înaltul Patronaj al Ambasadoarei Fran╚Ťei în România, E.S Michele Ramis, propune o întîlnire inedit─â ╚Öi într-o abordare unic─â pentru România, între muzica clasic─â româneasc─â ╚Öi cea francez─â, cu interpretarea lui Alexandru Tomescu- la vioar─â, Delphnie Benhamou- la harp─â ╚Öi actorul Lari Giorgescu dans contemporan.


Ca element de noutate, programul din acest an al Turneului Interna╚Ťional Stradivarius – „VIVE LA MUSIQUE !”, include harpa al─âturi de muzica viorii, într-o form─â unic─â ╚Öi nou─â de interpretare. Concertul de vioar─â ╚Öi harp─â propune o combina╚Ťie sonora mai pu╚Ťin obi╚Önuit─â pe scenele de concert,  iar dansul contemporan, cu actorul Lari Giorgescu, vine s─â sus╚Ťin─â vizual tabloul compozi╚Ťiilor române╚Öti foarte cunoscute dar ╚Öi piese contemporane, compuse exclusiv pentru acest turneu, de compozitoarea Sabina Ulubeanu, precum ╚Öi celebrele piese clasice franceze care vor fi propuse într-o nou─â sonoritate ale viorii ╚Öi harpei, cu o interpretare special conceput─â, care poate reda întreaga gama de emo╚Ťii ╚Öi vibra╚Ťii a unei orchestre.


„Este o mare bucurie s─â pot prezenta publicului din România acest program atât de special. Muzica româneasc─â, cu oglindirile sale franeze, va fi transpus─â în sonorit─â╚Ťile minunate ale viorii ╚Öi ale harpei, cu latura spectaculoas─â adus─â de dansul contemporan semnat de actorul Lari Giorgescu. A╚Ötept cu mare ner─âbdare revederea cu iubitorii muzicii ╚Öi ai frumosului. Împreuna vom p─â╚Öi în fascinantele lumi ale c─âror por╚Ťi ni le vor deschide compozitorii români ╚Öi francezi. Vom pune o data în plus for╚Ťa muzicii de a ne transforma în oameni mai buni, dup─â cum spunea Beethoven ╚Öi vom strânge în cadrul concertelor turneului fonduri pentru campania "Daruie╚Öte via╚Ťa-Spitalul de Oncologie Pediatric─â". Este cel mai important ╚Öi frumos lucru pe care îl putem face împreun─â.” spune Alexandru Tomescu.


Programul va con╚Ťine lucr─âri de George Enescu –Balada, Béla Bartók - 6 dansuri romanesti, Camille Saint-Saëns- Cygne, Camille Saint-Saëns - Fantaisie op. 124, Jules Massenet- Méditation, Camille Saint-Saëns - Introduction et Rondo Capriccioso, Sabina Ulubeanu- Pas Encore  - pies─â contemporan─â. compus─â special pentru acest proiect, Maurice Ravel – Tzigane.


“A╚Ötept cu mult─â ner─âbdare s─â plec în Turneul Stradivarius, în România, ╚Öi din multe motive. Colaborarea cu Alexandru Tomescu o consider foarte fructuoas─â ╚Öi, la sfâr╚Öitul turneului, sunt sigur─â ca nu voi mai c─âuta sunetul perfect. Munca de transcriere pe care am facut-o de a trece piese pentru vioar─â ╚Öi pian în registrul pentru vioar─â ╚Öi harp─â  a fost foarte intens─â ╚Öi provocatoare ╚Öi m-au ajutat s─â-mi îmbog─â╚Ťesc repertoriul. Consider c─â aceast─â c─âl─âtorie este pentru mine o ╚Öans─â de a cerceta, de a risca, de a inventa, de a asculta ╚Öi a descoperi lucruri ╚Öi nuan╚Ťe noi, al─âturi de o echip─â profesionist─â ╚Öi apropiat─â” spune Delphine Benhamou, harp─â-Fran╚Ťa.


Turneul Interna╚Ťional Stradivarius – „VIVE LA MUSIQUE !” va include cincisprezece concerte, în 14 localit─â╚Ťi din România :9mai-Cluj-Napoca-Opera Maghiar─â, 10mai-Bra╚Öov-Filarmonica de Stat, 14 mai-Sebes- Centrul Cultural „Lucian Blaga”, 15 mai-Oradea-Filarmonica de Stat, 16mai-Timi╚Öoara-Teatrul Na╚Ťional, 17mai-Arad- Filarmonica de Stat, 19mai-Tîrgu-Mure╚Ö-Filarmonica de Stat, 20mai-Casa George Enescu-Mih─âileni/Boto╚Öani, 21mai-Ia╚Öi-Palatul Culturii, 22mai-Piatra-Neam╚Ť-Teatrul Tineretului, 25mai-Târgu-Jiu-Parcul Coloana f─âr─â Sfâr╚Öit a lui Brâncu╚Öi- Ora 20:00, 26mai- Craiova- Filarmonica Oltenia, 30mai ╚Öi 2iunie- BUCURE╚śTI-SALA RADIO, 31mai- Sibiu-Filarmonica de Stat-Sala Thalia. Toate concertele vor începe la ora 19:00.


Propunerea de a lua parte la Turneul Stradivarius este o mare bucurie, dar ╚Öi o mare provocare. Aceast─â întâlnire între un muzician ╚Öi un actor, care are calit─â╚Ťi de mi╚Öcare, mi-a dat ocazia de a inventa personaje, ajutandu-m─â de un minim de recuzit─â vestimentar─â. Am plecat de la anumite st─âri ╚Öi senza╚Ťii date de muzica minunat aleas─â ╚Öi interpretat─â de Alexandru Tomescu, lâng─â care vine duioasa harp─â a lui Delphine Benhamou, tratându-le ca pe ni╚Öte roluri care nu au cuvinte. Asta mi-a oferit ╚Öansa de a dezvolta structuri care s─â sus╚Ťin─â ╚Öi s─â serveasc─â ideea proiectului în ansamblul s─âu. Am pus în practic─â ceea ce am acumulat de la doi mari creatori, arti╚Öti cu care am lucrat, Miriam R─âducanu ╚Öi Gigi C─âciuleanu, diferi╚Ťi prin arta lor, dar la fel de valabil─â. V─â a╚Ötept cu mare interes la aceast─â întâlnire propus─â de Turneul Stradivarius”  spune Lari Giorgescu, Actor TNB


Ca în fiecare an, Turneul Interna╚Ťional Stradivarius este dedicat unei cauze sociale ╚Öi de interes public, iar în acest an sprijin─â initiativa ONGului D─âruie╚Öte Via╚Ť─â. Investe╚Öte în fericire pentru a contribui la construc╚Ťia Primului Spital de Oncologie ╚Öi Radioterapie Pediatric─â.

 

Despre artiști:

 

Alexandru Tomescu - vioar─â. Cariera muzical─â fructuoas─â a lui Alexandru se construie╚Öte de la debutul s─âu, în 1985, în concerte de succes sus╚Ťinute în întreaga lume, în s─âli precum Théâtre des Champs Elysées - Paris, Carnegie Hall - New York, Metropolitan Arts Centre – Tokio sau pe scena muzical─â a Cadogan Hall împreun─â cu Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta unor mae╚Ötri, precum Valery Gergiev, Kurt Masur sau Christoph Eschenbach. Angajamentul pe care ┼či l-a asumat în momentul în care a primit vioara Stradivarius Elder-Voicu, în 2007, a fost acela de a familiariza un num─âr cât mai mare de români cu sunetul splendidului instrument. Dup─â o serie aproape neîntrerupt─â de concerte desf─â╚Öurate în România ╚Öi în lume, numele violonistului ╚Öi al viorii sale au devenit sinonime perfecte. Alexandru consider─â c─â neconven╚Ťionalul, ca îmbinare între profesionalism ┼či inova╚Ťie este cheia pentru a ajunge la publicul larg, drept pentru care a devenit protagonistul unor evenimente–pilot în lumea muzical─â româneasc─â: a cântat pe Stradivarius într-o sta╚Ťie de metrou, pentru a dovedi c─â exist─â o însemnat─â receptivitate pentru muzica de calitate; a cântat într-o p─âdure pentru a milita împotriva exploat─ârii ira╚Ťionale a domeniului forestier. Alexandru Tomescu nu se rezum─â doar la a cânta în fa╚Ťa publicului s─âu, ci cultiv─â un dialog intens cu acesta. Alexandru Tomescu realizeaz─â, de 12 ani,  în Turneul Stradivarius, proiect pe care l-a ini╚Ťiat ╚Öi pe care îl continu─â an de an, în luna mai ╚Öi iunie, ducând muzica clasic─â în toate zonele ╚Ť─ârii. Totodat─â se implic─â în ac╚Ťiuni sociale ╚Öi de interes public, iar cel mai important proiect pe care îl deruleaz─â de cinci ani, este seria de activit─â╚Ťi culturale ╚Öi educa╚Ťionale de la Academia de Muzic─â ╚Öi Arte frumoase de la Mih─âileni/Bot╚Öani. Aici au loc an de an o serie de Master Classuri pentru tinerii muzicieni care tr─âiesc ╚Öi studiaz─â în ╚Ťar─â ╚Öi str─âin─âtate dar ╚Öi pentru tinerii din zona Mih─âileni/Boto╚Öani, Suceava,Ia╚Öi, Piatra-Neamt. Este ambasador al campaniei Radio România Muzical – „5minute de muzic─â clasic─â” ╚Öi este angajat solist concertist permanent de elit─â a Orchestrei Na╚Ťionale Radio Bucure╚Öti. Alexandru Tomescu a câ╚Ötigat, în urma concursului organizat de Ministerul Culturii ╚Öi Identit─â╚Ťii Na╚Ťionale ╚Öi Filarmonica „George Enescu”, în noiembrie 2018, dreptul de a cânta pe Vioara Stradivarius Elder-Voicu, Obiect de Patrimoniu Na╚Ťional, Categoria Tezaur înc─â 5ani.

 

 

Delphine Benhamou- Harp─â. Absolvent─â a Conservatorului Na╚Ťional de Muzic─â ╚Öi Dans din Paris, unde a ob╚Ťinut Masterul în 2010, Delphine Benhamou este frecvent invitat─â de numeroase orchestre na╚Ťionale din Fran╚Ťa (Orchestra Operei Na╚Ťionale din Paris, Orchestra Filarmonic─â a Radio France), precum si de orchestrele filarmonicilor din Lyon, Nancy, Bordeaux-Aquitaine, Strasbourg, Metz, Rennes sau în mari festivaluri: Festival des Forêts, Festival Normandie impressionniste, Entrecasteaux, pentru interpretarea unor repertorii clasice, lirice sau contemporane. Dar ╚Öi în recitaluri sau concerte de muzic─â de camer─â o putem reg─âsi recent, în concertul Carte blanche de la Muzeul Orangerie cu un program Debussy ╚Öi Ravel, la Casablanca în duet cu chitaristul Souad Chawki, împreun─â cu Cvartetul Voce sau în trio flaut, alto ╚Öi harp─â, al─âturi de  Silvia Careddu ╚Öi Natalia Tchitch.


Împreun─â cu soprana Maïlys de Villoutreys, a format în anul 2012 duo-ul Asturiana.


Pasionat─â ╚Öi de activitatea pedagogic─â, posesoare a unui Certificat de Maiestrie pentru harp─â ╚Öi muzic─â de camer─â, Delphine sus╚Ťine cursuri la Conservatorul din Arondismentul 14 din Paris.


De asemenea, ea a creat clasa de harp─â în cadrul proiectului DEMOS (Sistemul de Educa╚Ťie Muzical─â ╚Öi Orchestral─â, cu voca╚Ťie social─â), proiect sus╚Ťinut de Orchestra Philarmonie din Paris ╚Öi are pl─âcerea de a se num─âra printre profesorii Academiei din Belle-Ile en Mer. Delphine s-a n─âscut la Fontainebleau, în 1985 ╚Öi tr─âie╚Öte la Paris.


Lari Giorgescu –
Actor. Ast─âzi angajat la Teatrul Na╚Ťional din Bucure╚Öti, a ajuns s─â în╚Ťeleag─â c─â "publicul nu te iart─â". S-a nascut in Craiova, la 28 noiembrie 1986. Absolvent al UNATC, sec┼úia actorie, prof.coord. Adriana Popovici, clasa prof. Marius Gâlea ┼či Liviu Lucaci, Lari Giorgescu a primit Premiul Maria Filotti la Gala Tân─ârului Actor (2008), Premiul publicului „Pledez Pentru Tineri”, Piatra Neam┼ú (2009), Premiul cel Mare, Gala Star, Bac─âu (2011) ╚Öi Premiul ┼×tefan Iordache, Gala Star Bac─âu (2011).


A colaborat cu mai multe teatre, printre care: Teatrul Excelsior, Teatrul de Comedie, Green Hours, Teatrul Arca. Din 2012 este actor angajat al Teatrului Na╚Ťional „I.L.Caragiale” din Bucure╚Öti, fiind distribuit în mai multe spectacole de regizori ╚Öi coregrafi, printre ace╚Ötia num─ârându-se Yuri Kordonsky, David Doiashvili, Gigi C─âciuleanu, Petric─â Ionescu, Erwin ┼×im┼čensohn sau Ion Caramitru. În prezent, poate fi v─âzut în spectacole precum „Cursa de ╚Öoareci”, „Regele Lear”, „Romeo ╚Öi Julieta”, Omul care a v─âzut moartea” sau „Magic Na╚Ťional”.Lari are o serie de roluri memorabile ╚Öi extrem de apreciat pentru Jocul actoricesc: Benvolio - "Romeo ┼či Julieta" dup─â William Shakespeare, regia YuriKordonsky, 2018/Christopher Wren - ’’Cursa de ┼čoareci’’ de Agatha Christie, regia Erwin ┼×im┼čensohn, 2018/ Oswald, intendentul Gonerilei - “Regele Lear” de William Shakespeare, regia David Doiashvili, 2016/"L`Om DaDa" - spectacol coregrafic de Gigi C─âciuleanu, 2016/"Folia, Shakespeare & Co" - spectacol de teatru dans semnat de Gigi C─âciuleanu, 2016/"Magic Na╚Ťional" - spectacol concert regizat de Ion Caramitru, 2015/Lisandru - "Visul unei nop╚Ťi de var─â" de William Shakespeare, regia Petric─â Ionescu, 2015/F─ât Frumos - “În┼čir’te m─ârg─ârite” dup─â Victor Eftimiu, regia ┼či versiunea scenic─â Dan Puric, 2015/Lae - "Dumnezeu se îmbrac─â de la second - hand" de Iulian Margu, regia Ion Caramitru, 2014/Vagabondul - "Omul care a v─âzut moartea" de Victor Eftimiu, regia Dan Tudor, 2013/ "D`ale noastre", spectacol de teatru - dans regizat de Gigi C─âciuleanu, 2012

 

Detalii se pot g─âsi pe pagina: turneulstradivarius.ro/www.alexandrutomescu.com

www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial

Alexandru Tomescu, Vioara Stradivarius Elder-Voicu al─âturi de harpista de origine francez─â, Delphine Benhamou ╚Öi actorul TNB, Lari Giorgescu-dans contemporan, aduc în aten╚Ťia publicului un adev─ârat dialog între muzic─â ╚Öi dans, concert de vioar─â, harp─â ╚Öi dans contemporan, aproape o lun─â de zile, într-un num─âr de 15 concerte în România, menit s─â conecteze publicul la cele mai cunoscute ╚Öi apreciate compozi╚Ťii clasice române╚Öti ╚Öi franceze care definesc o lume magic─â, plin─â de culoare ╚Öi prospe╚Ťime.

 

Cea de-a XII-a edi┼úie a Turneului Interna╚Ťional Stradivarius, numit „VIVE LA MUSIQUE !”, proiect care se deruleaz─â în cadrul Sezonului Cultural România-Fran╚Ťa 2019 ╚Öi sub Înaltul Patronaj al Ambasadoarei Fran╚Ťei în România, E.S Michele Ramis, propune o întîlnire inedit─â ╚Öi într-o abordare unic─â pentru România, între muzica clasic─â româneasc─â ╚Öi cea francez─â, cu interpretarea lui Alexandru Tomescu- la vioar─â, Delphnie Benhamou- la harp─â ╚Öi actorul Lari Giorgescu dans contemporan.


Ca element de noutate, programul din acest an al Turneului Interna╚Ťional Stradivarius – „VIVE LA MUSIQUE !”, include harpa al─âturi de muzica viorii, într-o form─â unic─â ╚Öi nou─â de interpretare. Concertul de vioar─â ╚Öi harp─â propune o combina╚Ťie sonora mai pu╚Ťin obi╚Önuit─â pe scenele de concert,  iar dansul contemporan, cu actorul Lari Giorgescu, vine s─â sus╚Ťin─â vizual tabloul compozi╚Ťiilor române╚Öti foarte cunoscute dar ╚Öi piese contemporane, compuse exclusiv pentru acest turneu, de compozitoarea Sabina Ulubeanu, precum ╚Öi celebrele piese clasice franceze care vor fi propuse într-o nou─â sonoritate ale viorii ╚Öi harpei, cu o interpretare special conceput─â, care poate reda întreaga gama de emo╚Ťii ╚Öi vibra╚Ťii a unei orchestre.


„Este o mare bucurie s─â pot prezenta publicului din România acest program atât de special. Muzica româneasc─â, cu oglindirile sale franeze, va fi transpus─â în sonorit─â╚Ťile minunate ale viorii ╚Öi ale harpei, cu latura spectaculoas─â adus─â de dansul contemporan semnat de actorul Lari Giorgescu. A╚Ötept cu mare ner─âbdare revederea cu iubitorii muzicii ╚Öi ai frumosului. Împreuna vom p─â╚Öi în fascinantele lumi ale c─âror por╚Ťi ni le vor deschide compozitorii români ╚Öi francezi. Vom pune o data în plus for╚Ťa muzicii de a ne transforma în oameni mai buni, dup─â cum spunea Beethoven ╚Öi vom strânge în cadrul concertelor turneului fonduri pentru campania "Daruie╚Öte via╚Ťa-Spitalul de Oncologie Pediatric─â". Este cel mai important ╚Öi frumos lucru pe care îl putem face împreun─â.” spune Alexandru Tomescu.


Programul va con╚Ťine lucr─âri de George Enescu –Balada, Béla Bartók - 6 dansuri romanesti, Camille Saint-Saëns- Cygne, Camille Saint-Saëns - Fantaisie op. 124, Jules Massenet- Méditation, Camille Saint-Saëns - Introduction et Rondo Capriccioso, Sabina Ulubeanu- Pas Encore  - pies─â contemporan─â. compus─â special pentru acest proiect, Maurice Ravel – Tzigane.


“A╚Ötept cu mult─â ner─âbdare s─â plec în Turneul Stradivarius, în România, ╚Öi din multe motive. Colaborarea cu Alexandru Tomescu o consider foarte fructuoas─â ╚Öi, la sfâr╚Öitul turneului, sunt sigur─â ca nu voi mai c─âuta sunetul perfect. Munca de transcriere pe care am facut-o de a trece piese pentru vioar─â ╚Öi pian în registrul pentru vioar─â ╚Öi harp─â  a fost foarte intens─â ╚Öi provocatoare ╚Öi m-au ajutat s─â-mi îmbog─â╚Ťesc repertoriul. Consider c─â aceast─â c─âl─âtorie este pentru mine o ╚Öans─â de a cerceta, de a risca, de a inventa, de a asculta ╚Öi a descoperi lucruri ╚Öi nuan╚Ťe noi, al─âturi de o echip─â profesionist─â ╚Öi apropiat─â” spune Delphine Benhamou, harp─â-Fran╚Ťa.


Turneul Interna╚Ťional Stradivarius – „VIVE LA MUSIQUE !” va include cincisprezece concerte, în 14 localit─â╚Ťi din România :9mai-Cluj-Napoca-Opera Maghiar─â, 10mai-Bra╚Öov-Filarmonica de Stat, 14 mai-Sebes- Centrul Cultural „Lucian Blaga”, 15 mai-Oradea-Filarmonica de Stat, 16mai-Timi╚Öoara-Teatrul Na╚Ťional, 17mai-Arad- Filarmonica de Stat, 19mai-Tîrgu-Mure╚Ö-Filarmonica de Stat, 20mai-Casa George Enescu-Mih─âileni/Boto╚Öani, 21mai-Ia╚Öi-Palatul Culturii, 22mai-Piatra-Neam╚Ť-Teatrul Tineretului, 25mai-Târgu-Jiu-Parcul Coloana f─âr─â Sfâr╚Öit a lui Brâncu╚Öi- Ora 20:00, 26mai- Craiova- Filarmonica Oltenia, 30mai ╚Öi 2iunie- BUCURE╚śTI-SALA RADIO, 31mai- Sibiu-Filarmonica de Stat-Sala Thalia. Toate concertele vor începe la ora 19:00.


Propunerea de a lua parte la Turneul Stradivarius este o mare bucurie, dar ╚Öi o mare provocare. Aceast─â întâlnire între un muzician ╚Öi un actor, care are calit─â╚Ťi de mi╚Öcare, mi-a dat ocazia de a inventa personaje, ajutandu-m─â de un minim de recuzit─â vestimentar─â. Am plecat de la anumite st─âri ╚Öi senza╚Ťii date de muzica minunat aleas─â ╚Öi interpretat─â de Alexandru Tomescu, lâng─â care vine duioasa harp─â a lui Delphine Benhamou, tratându-le ca pe ni╚Öte roluri care nu au cuvinte. Asta mi-a oferit ╚Öansa de a dezvolta structuri care s─â sus╚Ťin─â ╚Öi s─â serveasc─â ideea proiectului în ansamblul s─âu. Am pus în practic─â ceea ce am acumulat de la doi mari creatori, arti╚Öti cu care am lucrat, Miriam R─âducanu ╚Öi Gigi C─âciuleanu, diferi╚Ťi prin arta lor, dar la fel de valabil─â. V─â a╚Ötept cu mare interes la aceast─â întâlnire propus─â de Turneul Stradivarius”  spune Lari Giorgescu, Actor TNB


Ca în fiecare an, Turneul Interna╚Ťional Stradivarius este dedicat unei cauze sociale ╚Öi de interes public, iar în acest an sprijin─â initiativa ONGului D─âruie╚Öte Via╚Ť─â. Investe╚Öte în fericire pentru a contribui la construc╚Ťia Primului Spital de Oncologie ╚Öi Radioterapie Pediatric─â.

 

Despre artiști:

 

Alexandru Tomescu - vioar─â. Cariera muzical─â fructuoas─â a lui Alexandru se construie╚Öte de la debutul s─âu, în 1985, în concerte de succes sus╚Ťinute în întreaga lume, în s─âli precum Théâtre des Champs Elysées - Paris, Carnegie Hall - New York, Metropolitan Arts Centre – Tokio sau pe scena muzical─â a Cadogan Hall împreun─â cu Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta unor mae╚Ötri, precum Valery Gergiev, Kurt Masur sau Christoph Eschenbach. Angajamentul pe care ┼či l-a asumat în momentul în care a primit vioara Stradivarius Elder-Voicu, în 2007, a fost acela de a familiariza un num─âr cât mai mare de români cu sunetul splendidului instrument. Dup─â o serie aproape neîntrerupt─â de concerte desf─â╚Öurate în România ╚Öi în lume, numele violonistului ╚Öi al viorii sale au devenit sinonime perfecte. Alexandru consider─â c─â neconven╚Ťionalul, ca îmbinare între profesionalism ┼či inova╚Ťie este cheia pentru a ajunge la publicul larg, drept pentru care a devenit protagonistul unor evenimente–pilot în lumea muzical─â româneasc─â: a cântat pe Stradivarius într-o sta╚Ťie de metrou, pentru a dovedi c─â exist─â o însemnat─â receptivitate pentru muzica de calitate; a cântat într-o p─âdure pentru a milita împotriva exploat─ârii ira╚Ťionale a domeniului forestier. Alexandru Tomescu nu se rezum─â doar la a cânta în fa╚Ťa publicului s─âu, ci cultiv─â un dialog intens cu acesta. Alexandru Tomescu realizeaz─â, de 12 ani,  în Turneul Stradivarius, proiect pe care l-a ini╚Ťiat ╚Öi pe care îl continu─â an de an, în luna mai ╚Öi iunie, ducând muzica clasic─â în toate zonele ╚Ť─ârii. Totodat─â se implic─â în ac╚Ťiuni sociale ╚Öi de interes public, iar cel mai important proiect pe care îl deruleaz─â de cinci ani, este seria de activit─â╚Ťi culturale ╚Öi educa╚Ťionale de la Academia de Muzic─â ╚Öi Arte frumoase de la Mih─âileni/Bot╚Öani. Aici au loc an de an o serie de Master Classuri pentru tinerii muzicieni care tr─âiesc ╚Öi studiaz─â în ╚Ťar─â ╚Öi str─âin─âtate dar ╚Öi pentru tinerii din zona Mih─âileni/Boto╚Öani, Suceava,Ia╚Öi, Piatra-Neamt. Este ambasador al campaniei Radio România Muzical – „5minute de muzic─â clasic─â” ╚Öi este angajat solist concertist permanent de elit─â a Orchestrei Na╚Ťionale Radio Bucure╚Öti. Alexandru Tomescu a câ╚Ötigat, în urma concursului organizat de Ministerul Culturii ╚Öi Identit─â╚Ťii Na╚Ťionale ╚Öi Filarmonica „George Enescu”, în noiembrie 2018, dreptul de a cânta pe Vioara Stradivarius Elder-Voicu, Obiect de Patrimoniu Na╚Ťional, Categoria Tezaur înc─â 5ani.

 

 

Delphine Benhamou- Harp─â. Absolvent─â a Conservatorului Na╚Ťional de Muzic─â ╚Öi Dans din Paris, unde a ob╚Ťinut Masterul în 2010, Delphine Benhamou este frecvent invitat─â de numeroase orchestre na╚Ťionale din Fran╚Ťa (Orchestra Operei Na╚Ťionale din Paris, Orchestra Filarmonic─â a Radio France), precum si de orchestrele filarmonicilor din Lyon, Nancy, Bordeaux-Aquitaine, Strasbourg, Metz, Rennes sau în mari festivaluri: Festival des Forêts, Festival Normandie impressionniste, Entrecasteaux, pentru interpretarea unor repertorii clasice, lirice sau contemporane. Dar ╚Öi în recitaluri sau concerte de muzic─â de camer─â o putem reg─âsi recent, în concertul Carte blanche de la Muzeul Orangerie cu un program Debussy ╚Öi Ravel, la Casablanca în duet cu chitaristul Souad Chawki, împreun─â cu Cvartetul Voce sau în trio flaut, alto ╚Öi harp─â, al─âturi de  Silvia Careddu ╚Öi Natalia Tchitch.


Împreun─â cu soprana Maïlys de Villoutreys, a format în anul 2012 duo-ul Asturiana.


Pasionat─â ╚Öi de activitatea pedagogic─â, posesoare a unui Certificat de Maiestrie pentru harp─â ╚Öi muzic─â de camer─â, Delphine sus╚Ťine cursuri la Conservatorul din Arondismentul 14 din Paris.


De asemenea, ea a creat clasa de harp─â în cadrul proiectului DEMOS (Sistemul de Educa╚Ťie Muzical─â ╚Öi Orchestral─â, cu voca╚Ťie social─â), proiect sus╚Ťinut de Orchestra Philarmonie din Paris ╚Öi are pl─âcerea de a se num─âra printre profesorii Academiei din Belle-Ile en Mer. Delphine s-a n─âscut la Fontainebleau, în 1985 ╚Öi tr─âie╚Öte la Paris.


Lari Giorgescu –
Actor. Ast─âzi angajat la Teatrul Na╚Ťional din Bucure╚Öti, a ajuns s─â în╚Ťeleag─â c─â "publicul nu te iart─â". S-a nascut in Craiova, la 28 noiembrie 1986. Absolvent al UNATC, sec┼úia actorie, prof.coord. Adriana Popovici, clasa prof. Marius Gâlea ┼či Liviu Lucaci, Lari Giorgescu a primit Premiul Maria Filotti la Gala Tân─ârului Actor (2008), Premiul publicului „Pledez Pentru Tineri”, Piatra Neam┼ú (2009), Premiul cel Mare, Gala Star, Bac─âu (2011) ╚Öi Premiul ┼×tefan Iordache, Gala Star Bac─âu (2011).


A colaborat cu mai multe teatre, printre care: Teatrul Excelsior, Teatrul de Comedie, Green Hours, Teatrul Arca. Din 2012 este actor angajat al Teatrului Na╚Ťional „I.L.Caragiale” din Bucure╚Öti, fiind distribuit în mai multe spectacole de regizori ╚Öi coregrafi, printre ace╚Ötia num─ârându-se Yuri Kordonsky, David Doiashvili, Gigi C─âciuleanu, Petric─â Ionescu, Erwin ┼×im┼čensohn sau Ion Caramitru. În prezent, poate fi v─âzut în spectacole precum „Cursa de ╚Öoareci”, „Regele Lear”, „Romeo ╚Öi Julieta”, Omul care a v─âzut moartea” sau „Magic Na╚Ťional”.Lari are o serie de roluri memorabile ╚Öi extrem de apreciat pentru Jocul actoricesc: Benvolio - "Romeo ┼či Julieta" dup─â William Shakespeare, regia YuriKordonsky, 2018/Christopher Wren - ’’Cursa de ┼čoareci’’ de Agatha Christie, regia Erwin ┼×im┼čensohn, 2018/ Oswald, intendentul Gonerilei - “Regele Lear” de William Shakespeare, regia David Doiashvili, 2016/"L`Om DaDa" - spectacol coregrafic de Gigi C─âciuleanu, 2016/"Folia, Shakespeare & Co" - spectacol de teatru dans semnat de Gigi C─âciuleanu, 2016/"Magic Na╚Ťional" - spectacol concert regizat de Ion Caramitru, 2015/Lisandru - "Visul unei nop╚Ťi de var─â" de William Shakespeare, regia Petric─â Ionescu, 2015/F─ât Frumos - “În┼čir’te m─ârg─ârite” dup─â Victor Eftimiu, regia ┼či versiunea scenic─â Dan Puric, 2015/Lae - "Dumnezeu se îmbrac─â de la second - hand" de Iulian Margu, regia Ion Caramitru, 2014/Vagabondul - "Omul care a v─âzut moartea" de Victor Eftimiu, regia Dan Tudor, 2013/ "D`ale noastre", spectacol de teatru - dans regizat de Gigi C─âciuleanu, 2012

 

Detalii se pot g─âsi pe pagina: turneulstradivarius.ro/www.alexandrutomescu.com

www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial

Stiri asemanatoare

U.V.V.G. Arad ├«n Egipt la T├órgul Interna╚Ťional de Educa╚Ťie

Luni, 06 Martie, 2023 12:15

U.V.V.G. Arad ├«n Egipt la T├órgul Interna╚Ťional de Educa╚Ťie

În aceast─â perioad─â, în Cairo (Egipt), se desf─â╚Öoar─â Târgul Interna╚Ťional de Educa╚Ťie, evenimentul fiind unul dintre cele mai importante din acest domeniu, din Egipt. Eve ...

T├ón─âr─â de 28 de ani beat─â la volan prin Arad. Mul╚Ťime de infrac╚Ťiuni rutiere la sf├ór╚Öitul s─âpt─âm├ónii trecute

Luni, 20 Februarie, 2023 19:36

T├ón─âr─â de 28 de ani beat─â la volan prin Arad. Mul╚Ťime de infrac╚Ťiuni rutiere la sf├ór╚Öitul s─âpt─âm├ónii trecute

În noaptea de 17/18 februarie, poli╚Ťi╚Ötii Sec╚Ťiei 8 S─âvâr╚Öin au depistat un b─ârbat de 38 de ani, din Vladimirescu, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 682, la ie╚Öir ...

Incendiu la o hal─â de productie pele╚Ťi ├«n cartierul Gai

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 23:23

Incendiu la o hal─â de productie pele╚Ťi ├«n cartierul Gai

Duminic─â seara, în jurul orei 22:45, pompierii militari ai Deta╚Öamentului Arad au intervenit cu dou─â autospeciale de lucru cu ap─â ╚Öi spum─â, o autospecial─â pentru salvare la în─ ...

O t├ón─âr─â de 20 de ani s-a sinucis din cauz─â c─â p─ârin╚Ťii iubitului nu o pl─âceau

Luni, 30 Ianuarie, 2023 08:26

O t├ón─âr─â de 20 de ani s-a sinucis din cauz─â c─â p─ârin╚Ťii iubitului nu o pl─âceau

O tân─âr─â de 20 de ani a murit sâmb─ât─â, 28 ianuarie, dup─â ce ar fi c─âzut de la etajul întâi al blocului în care locuia, în municipiul Târgu Jiu.&nbs ...

Cu ma╚Öina ├«n cl─âdirea de la intersec╚Ťia str─âzilor Grigorescu cu Milea

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 11:55

Cu ma╚Öina ├«n cl─âdirea de la intersec╚Ťia str─âzilor Grigorescu cu Milea

“În ziua de 29 Ianuarie a.c., în jurul orei 11:25, o femeie de 38 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada N. Grigorescu, din municipiu, a p─âtruns &i ...

Este disponibil─â aplica╚Ťia pentru mobil Ghi╚Öeul.ro pentru plata online a taxelor ╚Öi impozitelor

Luni, 30 Ianuarie, 2023 11:23

Este disponibil─â aplica╚Ťia pentru mobil Ghi╚Öeul.ro pentru plata online a taxelor ╚Öi impozitelor

Digitalizarea ╚Öi reducerea birocra╚Ťiei sunt ╚Ťinte obligatorii pentru Guvern, consider─â deputatul PNL Sergiu Bîlcea.   „În era tehnologiei, trebuie s─â folosim mijloac ...

6 tramvaie noi ╚Öi 45 de sta╚Ťii de re├«nc─ârcare pentru vehicule electrice prin proiectul ÔÇŁMobilitate urban─â durabil─â ÔÇô tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul AradÔÇŁ

Luni, 30 Ianuarie, 2023 12:51

6 tramvaie noi ╚Öi 45 de sta╚Ťii de re├«nc─ârcare pentru vehicule electrice prin proiectul ÔÇŁMobilitate urban─â durabil─â ÔÇô tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul AradÔÇŁ

 Comunicat de pres─â    „Mobilitate urban─â durabil─â – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad”, cod C10-I1.1-3 Cu o preocupare continu─â pentru m ...

104 ani de la infiin╚Ťarea Jandarmeriei

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 14:29

104 ani de la infiin╚Ťarea Jandarmeriei

29 ianuarie - Jandarmii ar─âdeni aniverseaz─â 104 ani de la înfiin╚Ťare ca structur─â pe teritoriul jude╚Ťului  Arad Prin Ordinul ministrului Afacerilor Interne nr. 10 din 07.02.2018, ...

Cupa Rom├óniei ╚Öi promovarea anul viitor ├«n Superlig─â, noile obiective ale ÔÇŁB─âtr├ónei DoamneÔÇŁ. Matineul din ce ├«n ce mai aproape. UTA ÔÇô Mioveni 1 - 2

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 10:49

Cupa Rom├óniei ╚Öi promovarea anul viitor ├«n Superlig─â, noile obiective ale ÔÇŁB─âtr├ónei DoamneÔÇŁ. Matineul din ce ├«n ce mai aproape. UTA ÔÇô Mioveni 1 - 2

Ierta╚Ťi-mi titlul ironic dar UTA are nevoie de doar 3 meciuri câ╚Ötigate pentru a-╚Öi adjudeca Cupa României ╚Öi din p─âcate este din ce în ce mai aproape de Liga a 2-a.   ...

Sexul anal crește riscul de infectii bacteriene și cu transmitere sexuală

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 18:59

Sexul anal crește riscul de infectii bacteriene și cu transmitere sexuală

Contactul sexual anal este considerat ca fiind cel mai nesigur tip de sex, fiind asociat cu diferite riscuri potentiale ce nu sunt prezente în cazul sexului vaginal sau oral.   Lipsa ...

Lauren┼úiu Muntean, candidatul care mai are un ÔÇťhopÔÇŁ de trecut pentru a ocupa fotoliul de manager la Filarmonica din Arad

Duminica, 29 Ianuarie, 2023 10:10

Lauren┼úiu Muntean, candidatul care mai are un ÔÇťhopÔÇŁ de trecut pentru a ocupa fotoliul de manager la Filarmonica din Arad

Proiectul de management al lui Lauren┼úiu Muntean, „Filarmonica de Stat Arad – Reconnect Cultural Pentru Genera╚Ťia Tân─âr─â” a fost desemnat câ╚Ötig─âtorul concursu ...

Suma totală verificată de ANRE și transmisă spre decontare a depășit 10,8 miliarde de lei

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 09:45

Suma totală verificată de ANRE și transmisă spre decontare a depășit 10,8 miliarde de lei

Având în vedere activitatea desf─â┼čurat─â în cadrul ANRE cu privire la colectarea, verificarea datelor, întocmirea fi╚Öelor de analiz─â ╚Öi determinarea sumelor ce se cuv ...

Accident cu victimă minoră la iesirea din Sintea Mare spre Chișineu-Criș

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 15:40

Accident cu victimă minoră la iesirea din Sintea Mare spre Chișineu-Criș

Sâmb─ât─â dup─â-amiaza, în jurul orei 14.00,  a avut loc un incident rutier la iesirea din localitatea ar─âdean─â  Sintea Mare spre Chi╚Öineu-Cri╚Ö. În incidental ruti ...

Conversa┼úii cu trecutul militar al Aradului. 260 de ani de la ├«nceperea construc╚Ťiei ÔÇŁCet─â╚Ťii AraduluiÔÇŁ. 168 de case demolate pentru a face loc edificiului

Sambata, 28 Ianuarie, 2023 10:31

Conversa┼úii cu trecutul militar al Aradului. 260 de ani de la ├«nceperea construc╚Ťiei ÔÇŁCet─â╚Ťii AraduluiÔÇŁ. 168 de case demolate pentru a face loc edificiului

În conversa┼úiile noastre cu trecutul, nu putem s─â trecem cu vederea unul dintre obiectivele emblem─â: Cetatea Aradului, una dintre cele cinci fortifica┼úii de tip vauban din Romania &nbs ...{**}

Acest site folose┼čte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.