„VIVE LA MUSIQUE !”- TURNEUL INTERNA╚ÜIONAL STRADIVARIUS 2019 un dialog între muzic─â ╚Öi dans, exprimat într-o form─â unic─â pentru România

„VIVE LA MUSIQUE !”- TURNEUL INTERNA╚ÜIONAL STRADIVARIUS 2019 un dialog între muzic─â ╚Öi dans, exprimat într-o form─â unic─â pentru România

ÔÇ×VIVE LA MUSIQUE !ÔÇŁ- TURNEUL INTERNA╚ÜIONAL STRADIVARIUS 2019 un dialog ├«ntre muzic─â ╚Öi dans, exprimat ├«ntr-o form─â unic─â pentru Rom├ónia

Joi, 09 Mai, 2019 14:55 Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactia LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Joi, 09 Mai, 2019 14:55 Tiparire

Alexandru Tomescu, Vioara Stradivarius Elder-Voicu al─âturi de harpista de origine francez─â, Delphine Benhamou ╚Öi actorul TNB, Lari Giorgescu-dans contemporan, aduc în aten╚Ťia publicului un adev─ârat dialog între muzic─â ╚Öi dans, concert de vioar─â, harp─â ╚Öi dans contemporan, aproape o lun─â de zile, într-un num─âr de 15 concerte în România, menit s─â conecteze publicul la cele mai cunoscute ╚Öi apreciate compozi╚Ťii clasice române╚Öti ╚Öi franceze care definesc o lume magic─â, plin─â de culoare ╚Öi prospe╚Ťime.

 

Cea de-a XII-a edi┼úie a Turneului Interna╚Ťional Stradivarius, numit „VIVE LA MUSIQUE !”, proiect care se deruleaz─â în cadrul Sezonului Cultural România-Fran╚Ťa 2019 ╚Öi sub Înaltul Patronaj al Ambasadoarei Fran╚Ťei în România, E.S Michele Ramis, propune o întîlnire inedit─â ╚Öi într-o abordare unic─â pentru România, între muzica clasic─â româneasc─â ╚Öi cea francez─â, cu interpretarea lui Alexandru Tomescu- la vioar─â, Delphnie Benhamou- la harp─â ╚Öi actorul Lari Giorgescu dans contemporan.


Ca element de noutate, programul din acest an al Turneului Interna╚Ťional Stradivarius – „VIVE LA MUSIQUE !”, include harpa al─âturi de muzica viorii, într-o form─â unic─â ╚Öi nou─â de interpretare. Concertul de vioar─â ╚Öi harp─â propune o combina╚Ťie sonora mai pu╚Ťin obi╚Önuit─â pe scenele de concert,  iar dansul contemporan, cu actorul Lari Giorgescu, vine s─â sus╚Ťin─â vizual tabloul compozi╚Ťiilor române╚Öti foarte cunoscute dar ╚Öi piese contemporane, compuse exclusiv pentru acest turneu, de compozitoarea Sabina Ulubeanu, precum ╚Öi celebrele piese clasice franceze care vor fi propuse într-o nou─â sonoritate ale viorii ╚Öi harpei, cu o interpretare special conceput─â, care poate reda întreaga gama de emo╚Ťii ╚Öi vibra╚Ťii a unei orchestre.


„Este o mare bucurie s─â pot prezenta publicului din România acest program atât de special. Muzica româneasc─â, cu oglindirile sale franeze, va fi transpus─â în sonorit─â╚Ťile minunate ale viorii ╚Öi ale harpei, cu latura spectaculoas─â adus─â de dansul contemporan semnat de actorul Lari Giorgescu. A╚Ötept cu mare ner─âbdare revederea cu iubitorii muzicii ╚Öi ai frumosului. Împreuna vom p─â╚Öi în fascinantele lumi ale c─âror por╚Ťi ni le vor deschide compozitorii români ╚Öi francezi. Vom pune o data în plus for╚Ťa muzicii de a ne transforma în oameni mai buni, dup─â cum spunea Beethoven ╚Öi vom strânge în cadrul concertelor turneului fonduri pentru campania "Daruie╚Öte via╚Ťa-Spitalul de Oncologie Pediatric─â". Este cel mai important ╚Öi frumos lucru pe care îl putem face împreun─â.” spune Alexandru Tomescu.


Programul va con╚Ťine lucr─âri de George Enescu –Balada, Béla Bartók - 6 dansuri romanesti, Camille Saint-Saëns- Cygne, Camille Saint-Saëns - Fantaisie op. 124, Jules Massenet- Méditation, Camille Saint-Saëns - Introduction et Rondo Capriccioso, Sabina Ulubeanu- Pas Encore  - pies─â contemporan─â. compus─â special pentru acest proiect, Maurice Ravel – Tzigane.


“A╚Ötept cu mult─â ner─âbdare s─â plec în Turneul Stradivarius, în România, ╚Öi din multe motive. Colaborarea cu Alexandru Tomescu o consider foarte fructuoas─â ╚Öi, la sfâr╚Öitul turneului, sunt sigur─â ca nu voi mai c─âuta sunetul perfect. Munca de transcriere pe care am facut-o de a trece piese pentru vioar─â ╚Öi pian în registrul pentru vioar─â ╚Öi harp─â  a fost foarte intens─â ╚Öi provocatoare ╚Öi m-au ajutat s─â-mi îmbog─â╚Ťesc repertoriul. Consider c─â aceast─â c─âl─âtorie este pentru mine o ╚Öans─â de a cerceta, de a risca, de a inventa, de a asculta ╚Öi a descoperi lucruri ╚Öi nuan╚Ťe noi, al─âturi de o echip─â profesionist─â ╚Öi apropiat─â” spune Delphine Benhamou, harp─â-Fran╚Ťa.


Turneul Interna╚Ťional Stradivarius – „VIVE LA MUSIQUE !” va include cincisprezece concerte, în 14 localit─â╚Ťi din România :9mai-Cluj-Napoca-Opera Maghiar─â, 10mai-Bra╚Öov-Filarmonica de Stat, 14 mai-Sebes- Centrul Cultural „Lucian Blaga”, 15 mai-Oradea-Filarmonica de Stat, 16mai-Timi╚Öoara-Teatrul Na╚Ťional, 17mai-Arad- Filarmonica de Stat, 19mai-Tîrgu-Mure╚Ö-Filarmonica de Stat, 20mai-Casa George Enescu-Mih─âileni/Boto╚Öani, 21mai-Ia╚Öi-Palatul Culturii, 22mai-Piatra-Neam╚Ť-Teatrul Tineretului, 25mai-Târgu-Jiu-Parcul Coloana f─âr─â Sfâr╚Öit a lui Brâncu╚Öi- Ora 20:00, 26mai- Craiova- Filarmonica Oltenia, 30mai ╚Öi 2iunie- BUCURE╚śTI-SALA RADIO, 31mai- Sibiu-Filarmonica de Stat-Sala Thalia. Toate concertele vor începe la ora 19:00.


Propunerea de a lua parte la Turneul Stradivarius este o mare bucurie, dar ╚Öi o mare provocare. Aceast─â întâlnire între un muzician ╚Öi un actor, care are calit─â╚Ťi de mi╚Öcare, mi-a dat ocazia de a inventa personaje, ajutandu-m─â de un minim de recuzit─â vestimentar─â. Am plecat de la anumite st─âri ╚Öi senza╚Ťii date de muzica minunat aleas─â ╚Öi interpretat─â de Alexandru Tomescu, lâng─â care vine duioasa harp─â a lui Delphine Benhamou, tratându-le ca pe ni╚Öte roluri care nu au cuvinte. Asta mi-a oferit ╚Öansa de a dezvolta structuri care s─â sus╚Ťin─â ╚Öi s─â serveasc─â ideea proiectului în ansamblul s─âu. Am pus în practic─â ceea ce am acumulat de la doi mari creatori, arti╚Öti cu care am lucrat, Miriam R─âducanu ╚Öi Gigi C─âciuleanu, diferi╚Ťi prin arta lor, dar la fel de valabil─â. V─â a╚Ötept cu mare interes la aceast─â întâlnire propus─â de Turneul Stradivarius”  spune Lari Giorgescu, Actor TNB


Ca în fiecare an, Turneul Interna╚Ťional Stradivarius este dedicat unei cauze sociale ╚Öi de interes public, iar în acest an sprijin─â initiativa ONGului D─âruie╚Öte Via╚Ť─â. Investe╚Öte în fericire pentru a contribui la construc╚Ťia Primului Spital de Oncologie ╚Öi Radioterapie Pediatric─â.

 

Despre artiști:

 

Alexandru Tomescu - vioar─â. Cariera muzical─â fructuoas─â a lui Alexandru se construie╚Öte de la debutul s─âu, în 1985, în concerte de succes sus╚Ťinute în întreaga lume, în s─âli precum Théâtre des Champs Elysées - Paris, Carnegie Hall - New York, Metropolitan Arts Centre – Tokio sau pe scena muzical─â a Cadogan Hall împreun─â cu Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta unor mae╚Ötri, precum Valery Gergiev, Kurt Masur sau Christoph Eschenbach. Angajamentul pe care ┼či l-a asumat în momentul în care a primit vioara Stradivarius Elder-Voicu, în 2007, a fost acela de a familiariza un num─âr cât mai mare de români cu sunetul splendidului instrument. Dup─â o serie aproape neîntrerupt─â de concerte desf─â╚Öurate în România ╚Öi în lume, numele violonistului ╚Öi al viorii sale au devenit sinonime perfecte. Alexandru consider─â c─â neconven╚Ťionalul, ca îmbinare între profesionalism ┼či inova╚Ťie este cheia pentru a ajunge la publicul larg, drept pentru care a devenit protagonistul unor evenimente–pilot în lumea muzical─â româneasc─â: a cântat pe Stradivarius într-o sta╚Ťie de metrou, pentru a dovedi c─â exist─â o însemnat─â receptivitate pentru muzica de calitate; a cântat într-o p─âdure pentru a milita împotriva exploat─ârii ira╚Ťionale a domeniului forestier. Alexandru Tomescu nu se rezum─â doar la a cânta în fa╚Ťa publicului s─âu, ci cultiv─â un dialog intens cu acesta. Alexandru Tomescu realizeaz─â, de 12 ani,  în Turneul Stradivarius, proiect pe care l-a ini╚Ťiat ╚Öi pe care îl continu─â an de an, în luna mai ╚Öi iunie, ducând muzica clasic─â în toate zonele ╚Ť─ârii. Totodat─â se implic─â în ac╚Ťiuni sociale ╚Öi de interes public, iar cel mai important proiect pe care îl deruleaz─â de cinci ani, este seria de activit─â╚Ťi culturale ╚Öi educa╚Ťionale de la Academia de Muzic─â ╚Öi Arte frumoase de la Mih─âileni/Bot╚Öani. Aici au loc an de an o serie de Master Classuri pentru tinerii muzicieni care tr─âiesc ╚Öi studiaz─â în ╚Ťar─â ╚Öi str─âin─âtate dar ╚Öi pentru tinerii din zona Mih─âileni/Boto╚Öani, Suceava,Ia╚Öi, Piatra-Neamt. Este ambasador al campaniei Radio România Muzical – „5minute de muzic─â clasic─â” ╚Öi este angajat solist concertist permanent de elit─â a Orchestrei Na╚Ťionale Radio Bucure╚Öti. Alexandru Tomescu a câ╚Ötigat, în urma concursului organizat de Ministerul Culturii ╚Öi Identit─â╚Ťii Na╚Ťionale ╚Öi Filarmonica „George Enescu”, în noiembrie 2018, dreptul de a cânta pe Vioara Stradivarius Elder-Voicu, Obiect de Patrimoniu Na╚Ťional, Categoria Tezaur înc─â 5ani.

 

 

Delphine Benhamou- Harp─â. Absolvent─â a Conservatorului Na╚Ťional de Muzic─â ╚Öi Dans din Paris, unde a ob╚Ťinut Masterul în 2010, Delphine Benhamou este frecvent invitat─â de numeroase orchestre na╚Ťionale din Fran╚Ťa (Orchestra Operei Na╚Ťionale din Paris, Orchestra Filarmonic─â a Radio France), precum si de orchestrele filarmonicilor din Lyon, Nancy, Bordeaux-Aquitaine, Strasbourg, Metz, Rennes sau în mari festivaluri: Festival des Forêts, Festival Normandie impressionniste, Entrecasteaux, pentru interpretarea unor repertorii clasice, lirice sau contemporane. Dar ╚Öi în recitaluri sau concerte de muzic─â de camer─â o putem reg─âsi recent, în concertul Carte blanche de la Muzeul Orangerie cu un program Debussy ╚Öi Ravel, la Casablanca în duet cu chitaristul Souad Chawki, împreun─â cu Cvartetul Voce sau în trio flaut, alto ╚Öi harp─â, al─âturi de  Silvia Careddu ╚Öi Natalia Tchitch.


Împreun─â cu soprana Maïlys de Villoutreys, a format în anul 2012 duo-ul Asturiana.


Pasionat─â ╚Öi de activitatea pedagogic─â, posesoare a unui Certificat de Maiestrie pentru harp─â ╚Öi muzic─â de camer─â, Delphine sus╚Ťine cursuri la Conservatorul din Arondismentul 14 din Paris.


De asemenea, ea a creat clasa de harp─â în cadrul proiectului DEMOS (Sistemul de Educa╚Ťie Muzical─â ╚Öi Orchestral─â, cu voca╚Ťie social─â), proiect sus╚Ťinut de Orchestra Philarmonie din Paris ╚Öi are pl─âcerea de a se num─âra printre profesorii Academiei din Belle-Ile en Mer. Delphine s-a n─âscut la Fontainebleau, în 1985 ╚Öi tr─âie╚Öte la Paris.


Lari Giorgescu –
Actor. Ast─âzi angajat la Teatrul Na╚Ťional din Bucure╚Öti, a ajuns s─â în╚Ťeleag─â c─â "publicul nu te iart─â". S-a nascut in Craiova, la 28 noiembrie 1986. Absolvent al UNATC, sec┼úia actorie, prof.coord. Adriana Popovici, clasa prof. Marius Gâlea ┼či Liviu Lucaci, Lari Giorgescu a primit Premiul Maria Filotti la Gala Tân─ârului Actor (2008), Premiul publicului „Pledez Pentru Tineri”, Piatra Neam┼ú (2009), Premiul cel Mare, Gala Star, Bac─âu (2011) ╚Öi Premiul ┼×tefan Iordache, Gala Star Bac─âu (2011).


A colaborat cu mai multe teatre, printre care: Teatrul Excelsior, Teatrul de Comedie, Green Hours, Teatrul Arca. Din 2012 este actor angajat al Teatrului Na╚Ťional „I.L.Caragiale” din Bucure╚Öti, fiind distribuit în mai multe spectacole de regizori ╚Öi coregrafi, printre ace╚Ötia num─ârându-se Yuri Kordonsky, David Doiashvili, Gigi C─âciuleanu, Petric─â Ionescu, Erwin ┼×im┼čensohn sau Ion Caramitru. În prezent, poate fi v─âzut în spectacole precum „Cursa de ╚Öoareci”, „Regele Lear”, „Romeo ╚Öi Julieta”, Omul care a v─âzut moartea” sau „Magic Na╚Ťional”.Lari are o serie de roluri memorabile ╚Öi extrem de apreciat pentru Jocul actoricesc: Benvolio - "Romeo ┼či Julieta" dup─â William Shakespeare, regia YuriKordonsky, 2018/Christopher Wren - ’’Cursa de ┼čoareci’’ de Agatha Christie, regia Erwin ┼×im┼čensohn, 2018/ Oswald, intendentul Gonerilei - “Regele Lear” de William Shakespeare, regia David Doiashvili, 2016/"L`Om DaDa" - spectacol coregrafic de Gigi C─âciuleanu, 2016/"Folia, Shakespeare & Co" - spectacol de teatru dans semnat de Gigi C─âciuleanu, 2016/"Magic Na╚Ťional" - spectacol concert regizat de Ion Caramitru, 2015/Lisandru - "Visul unei nop╚Ťi de var─â" de William Shakespeare, regia Petric─â Ionescu, 2015/F─ât Frumos - “În┼čir’te m─ârg─ârite” dup─â Victor Eftimiu, regia ┼či versiunea scenic─â Dan Puric, 2015/Lae - "Dumnezeu se îmbrac─â de la second - hand" de Iulian Margu, regia Ion Caramitru, 2014/Vagabondul - "Omul care a v─âzut moartea" de Victor Eftimiu, regia Dan Tudor, 2013/ "D`ale noastre", spectacol de teatru - dans regizat de Gigi C─âciuleanu, 2012

 

Detalii se pot g─âsi pe pagina: turneulstradivarius.ro/www.alexandrutomescu.com

www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial

Alexandru Tomescu, Vioara Stradivarius Elder-Voicu al─âturi de harpista de origine francez─â, Delphine Benhamou ╚Öi actorul TNB, Lari Giorgescu-dans contemporan, aduc în aten╚Ťia publicului un adev─ârat dialog între muzic─â ╚Öi dans, concert de vioar─â, harp─â ╚Öi dans contemporan, aproape o lun─â de zile, într-un num─âr de 15 concerte în România, menit s─â conecteze publicul la cele mai cunoscute ╚Öi apreciate compozi╚Ťii clasice române╚Öti ╚Öi franceze care definesc o lume magic─â, plin─â de culoare ╚Öi prospe╚Ťime.

 

Cea de-a XII-a edi┼úie a Turneului Interna╚Ťional Stradivarius, numit „VIVE LA MUSIQUE !”, proiect care se deruleaz─â în cadrul Sezonului Cultural România-Fran╚Ťa 2019 ╚Öi sub Înaltul Patronaj al Ambasadoarei Fran╚Ťei în România, E.S Michele Ramis, propune o întîlnire inedit─â ╚Öi într-o abordare unic─â pentru România, între muzica clasic─â româneasc─â ╚Öi cea francez─â, cu interpretarea lui Alexandru Tomescu- la vioar─â, Delphnie Benhamou- la harp─â ╚Öi actorul Lari Giorgescu dans contemporan.


Ca element de noutate, programul din acest an al Turneului Interna╚Ťional Stradivarius – „VIVE LA MUSIQUE !”, include harpa al─âturi de muzica viorii, într-o form─â unic─â ╚Öi nou─â de interpretare. Concertul de vioar─â ╚Öi harp─â propune o combina╚Ťie sonora mai pu╚Ťin obi╚Önuit─â pe scenele de concert,  iar dansul contemporan, cu actorul Lari Giorgescu, vine s─â sus╚Ťin─â vizual tabloul compozi╚Ťiilor române╚Öti foarte cunoscute dar ╚Öi piese contemporane, compuse exclusiv pentru acest turneu, de compozitoarea Sabina Ulubeanu, precum ╚Öi celebrele piese clasice franceze care vor fi propuse într-o nou─â sonoritate ale viorii ╚Öi harpei, cu o interpretare special conceput─â, care poate reda întreaga gama de emo╚Ťii ╚Öi vibra╚Ťii a unei orchestre.


„Este o mare bucurie s─â pot prezenta publicului din România acest program atât de special. Muzica româneasc─â, cu oglindirile sale franeze, va fi transpus─â în sonorit─â╚Ťile minunate ale viorii ╚Öi ale harpei, cu latura spectaculoas─â adus─â de dansul contemporan semnat de actorul Lari Giorgescu. A╚Ötept cu mare ner─âbdare revederea cu iubitorii muzicii ╚Öi ai frumosului. Împreuna vom p─â╚Öi în fascinantele lumi ale c─âror por╚Ťi ni le vor deschide compozitorii români ╚Öi francezi. Vom pune o data în plus for╚Ťa muzicii de a ne transforma în oameni mai buni, dup─â cum spunea Beethoven ╚Öi vom strânge în cadrul concertelor turneului fonduri pentru campania "Daruie╚Öte via╚Ťa-Spitalul de Oncologie Pediatric─â". Este cel mai important ╚Öi frumos lucru pe care îl putem face împreun─â.” spune Alexandru Tomescu.


Programul va con╚Ťine lucr─âri de George Enescu –Balada, Béla Bartók - 6 dansuri romanesti, Camille Saint-Saëns- Cygne, Camille Saint-Saëns - Fantaisie op. 124, Jules Massenet- Méditation, Camille Saint-Saëns - Introduction et Rondo Capriccioso, Sabina Ulubeanu- Pas Encore  - pies─â contemporan─â. compus─â special pentru acest proiect, Maurice Ravel – Tzigane.


“A╚Ötept cu mult─â ner─âbdare s─â plec în Turneul Stradivarius, în România, ╚Öi din multe motive. Colaborarea cu Alexandru Tomescu o consider foarte fructuoas─â ╚Öi, la sfâr╚Öitul turneului, sunt sigur─â ca nu voi mai c─âuta sunetul perfect. Munca de transcriere pe care am facut-o de a trece piese pentru vioar─â ╚Öi pian în registrul pentru vioar─â ╚Öi harp─â  a fost foarte intens─â ╚Öi provocatoare ╚Öi m-au ajutat s─â-mi îmbog─â╚Ťesc repertoriul. Consider c─â aceast─â c─âl─âtorie este pentru mine o ╚Öans─â de a cerceta, de a risca, de a inventa, de a asculta ╚Öi a descoperi lucruri ╚Öi nuan╚Ťe noi, al─âturi de o echip─â profesionist─â ╚Öi apropiat─â” spune Delphine Benhamou, harp─â-Fran╚Ťa.


Turneul Interna╚Ťional Stradivarius – „VIVE LA MUSIQUE !” va include cincisprezece concerte, în 14 localit─â╚Ťi din România :9mai-Cluj-Napoca-Opera Maghiar─â, 10mai-Bra╚Öov-Filarmonica de Stat, 14 mai-Sebes- Centrul Cultural „Lucian Blaga”, 15 mai-Oradea-Filarmonica de Stat, 16mai-Timi╚Öoara-Teatrul Na╚Ťional, 17mai-Arad- Filarmonica de Stat, 19mai-Tîrgu-Mure╚Ö-Filarmonica de Stat, 20mai-Casa George Enescu-Mih─âileni/Boto╚Öani, 21mai-Ia╚Öi-Palatul Culturii, 22mai-Piatra-Neam╚Ť-Teatrul Tineretului, 25mai-Târgu-Jiu-Parcul Coloana f─âr─â Sfâr╚Öit a lui Brâncu╚Öi- Ora 20:00, 26mai- Craiova- Filarmonica Oltenia, 30mai ╚Öi 2iunie- BUCURE╚śTI-SALA RADIO, 31mai- Sibiu-Filarmonica de Stat-Sala Thalia. Toate concertele vor începe la ora 19:00.


Propunerea de a lua parte la Turneul Stradivarius este o mare bucurie, dar ╚Öi o mare provocare. Aceast─â întâlnire între un muzician ╚Öi un actor, care are calit─â╚Ťi de mi╚Öcare, mi-a dat ocazia de a inventa personaje, ajutandu-m─â de un minim de recuzit─â vestimentar─â. Am plecat de la anumite st─âri ╚Öi senza╚Ťii date de muzica minunat aleas─â ╚Öi interpretat─â de Alexandru Tomescu, lâng─â care vine duioasa harp─â a lui Delphine Benhamou, tratându-le ca pe ni╚Öte roluri care nu au cuvinte. Asta mi-a oferit ╚Öansa de a dezvolta structuri care s─â sus╚Ťin─â ╚Öi s─â serveasc─â ideea proiectului în ansamblul s─âu. Am pus în practic─â ceea ce am acumulat de la doi mari creatori, arti╚Öti cu care am lucrat, Miriam R─âducanu ╚Öi Gigi C─âciuleanu, diferi╚Ťi prin arta lor, dar la fel de valabil─â. V─â a╚Ötept cu mare interes la aceast─â întâlnire propus─â de Turneul Stradivarius”  spune Lari Giorgescu, Actor TNB


Ca în fiecare an, Turneul Interna╚Ťional Stradivarius este dedicat unei cauze sociale ╚Öi de interes public, iar în acest an sprijin─â initiativa ONGului D─âruie╚Öte Via╚Ť─â. Investe╚Öte în fericire pentru a contribui la construc╚Ťia Primului Spital de Oncologie ╚Öi Radioterapie Pediatric─â.

 

Despre artiști:

 

Alexandru Tomescu - vioar─â. Cariera muzical─â fructuoas─â a lui Alexandru se construie╚Öte de la debutul s─âu, în 1985, în concerte de succes sus╚Ťinute în întreaga lume, în s─âli precum Théâtre des Champs Elysées - Paris, Carnegie Hall - New York, Metropolitan Arts Centre – Tokio sau pe scena muzical─â a Cadogan Hall împreun─â cu Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta unor mae╚Ötri, precum Valery Gergiev, Kurt Masur sau Christoph Eschenbach. Angajamentul pe care ┼či l-a asumat în momentul în care a primit vioara Stradivarius Elder-Voicu, în 2007, a fost acela de a familiariza un num─âr cât mai mare de români cu sunetul splendidului instrument. Dup─â o serie aproape neîntrerupt─â de concerte desf─â╚Öurate în România ╚Öi în lume, numele violonistului ╚Öi al viorii sale au devenit sinonime perfecte. Alexandru consider─â c─â neconven╚Ťionalul, ca îmbinare între profesionalism ┼či inova╚Ťie este cheia pentru a ajunge la publicul larg, drept pentru care a devenit protagonistul unor evenimente–pilot în lumea muzical─â româneasc─â: a cântat pe Stradivarius într-o sta╚Ťie de metrou, pentru a dovedi c─â exist─â o însemnat─â receptivitate pentru muzica de calitate; a cântat într-o p─âdure pentru a milita împotriva exploat─ârii ira╚Ťionale a domeniului forestier. Alexandru Tomescu nu se rezum─â doar la a cânta în fa╚Ťa publicului s─âu, ci cultiv─â un dialog intens cu acesta. Alexandru Tomescu realizeaz─â, de 12 ani,  în Turneul Stradivarius, proiect pe care l-a ini╚Ťiat ╚Öi pe care îl continu─â an de an, în luna mai ╚Öi iunie, ducând muzica clasic─â în toate zonele ╚Ť─ârii. Totodat─â se implic─â în ac╚Ťiuni sociale ╚Öi de interes public, iar cel mai important proiect pe care îl deruleaz─â de cinci ani, este seria de activit─â╚Ťi culturale ╚Öi educa╚Ťionale de la Academia de Muzic─â ╚Öi Arte frumoase de la Mih─âileni/Bot╚Öani. Aici au loc an de an o serie de Master Classuri pentru tinerii muzicieni care tr─âiesc ╚Öi studiaz─â în ╚Ťar─â ╚Öi str─âin─âtate dar ╚Öi pentru tinerii din zona Mih─âileni/Boto╚Öani, Suceava,Ia╚Öi, Piatra-Neamt. Este ambasador al campaniei Radio România Muzical – „5minute de muzic─â clasic─â” ╚Öi este angajat solist concertist permanent de elit─â a Orchestrei Na╚Ťionale Radio Bucure╚Öti. Alexandru Tomescu a câ╚Ötigat, în urma concursului organizat de Ministerul Culturii ╚Öi Identit─â╚Ťii Na╚Ťionale ╚Öi Filarmonica „George Enescu”, în noiembrie 2018, dreptul de a cânta pe Vioara Stradivarius Elder-Voicu, Obiect de Patrimoniu Na╚Ťional, Categoria Tezaur înc─â 5ani.

 

 

Delphine Benhamou- Harp─â. Absolvent─â a Conservatorului Na╚Ťional de Muzic─â ╚Öi Dans din Paris, unde a ob╚Ťinut Masterul în 2010, Delphine Benhamou este frecvent invitat─â de numeroase orchestre na╚Ťionale din Fran╚Ťa (Orchestra Operei Na╚Ťionale din Paris, Orchestra Filarmonic─â a Radio France), precum si de orchestrele filarmonicilor din Lyon, Nancy, Bordeaux-Aquitaine, Strasbourg, Metz, Rennes sau în mari festivaluri: Festival des Forêts, Festival Normandie impressionniste, Entrecasteaux, pentru interpretarea unor repertorii clasice, lirice sau contemporane. Dar ╚Öi în recitaluri sau concerte de muzic─â de camer─â o putem reg─âsi recent, în concertul Carte blanche de la Muzeul Orangerie cu un program Debussy ╚Öi Ravel, la Casablanca în duet cu chitaristul Souad Chawki, împreun─â cu Cvartetul Voce sau în trio flaut, alto ╚Öi harp─â, al─âturi de  Silvia Careddu ╚Öi Natalia Tchitch.


Împreun─â cu soprana Maïlys de Villoutreys, a format în anul 2012 duo-ul Asturiana.


Pasionat─â ╚Öi de activitatea pedagogic─â, posesoare a unui Certificat de Maiestrie pentru harp─â ╚Öi muzic─â de camer─â, Delphine sus╚Ťine cursuri la Conservatorul din Arondismentul 14 din Paris.


De asemenea, ea a creat clasa de harp─â în cadrul proiectului DEMOS (Sistemul de Educa╚Ťie Muzical─â ╚Öi Orchestral─â, cu voca╚Ťie social─â), proiect sus╚Ťinut de Orchestra Philarmonie din Paris ╚Öi are pl─âcerea de a se num─âra printre profesorii Academiei din Belle-Ile en Mer. Delphine s-a n─âscut la Fontainebleau, în 1985 ╚Öi tr─âie╚Öte la Paris.


Lari Giorgescu –
Actor. Ast─âzi angajat la Teatrul Na╚Ťional din Bucure╚Öti, a ajuns s─â în╚Ťeleag─â c─â "publicul nu te iart─â". S-a nascut in Craiova, la 28 noiembrie 1986. Absolvent al UNATC, sec┼úia actorie, prof.coord. Adriana Popovici, clasa prof. Marius Gâlea ┼či Liviu Lucaci, Lari Giorgescu a primit Premiul Maria Filotti la Gala Tân─ârului Actor (2008), Premiul publicului „Pledez Pentru Tineri”, Piatra Neam┼ú (2009), Premiul cel Mare, Gala Star, Bac─âu (2011) ╚Öi Premiul ┼×tefan Iordache, Gala Star Bac─âu (2011).


A colaborat cu mai multe teatre, printre care: Teatrul Excelsior, Teatrul de Comedie, Green Hours, Teatrul Arca. Din 2012 este actor angajat al Teatrului Na╚Ťional „I.L.Caragiale” din Bucure╚Öti, fiind distribuit în mai multe spectacole de regizori ╚Öi coregrafi, printre ace╚Ötia num─ârându-se Yuri Kordonsky, David Doiashvili, Gigi C─âciuleanu, Petric─â Ionescu, Erwin ┼×im┼čensohn sau Ion Caramitru. În prezent, poate fi v─âzut în spectacole precum „Cursa de ╚Öoareci”, „Regele Lear”, „Romeo ╚Öi Julieta”, Omul care a v─âzut moartea” sau „Magic Na╚Ťional”.Lari are o serie de roluri memorabile ╚Öi extrem de apreciat pentru Jocul actoricesc: Benvolio - "Romeo ┼či Julieta" dup─â William Shakespeare, regia YuriKordonsky, 2018/Christopher Wren - ’’Cursa de ┼čoareci’’ de Agatha Christie, regia Erwin ┼×im┼čensohn, 2018/ Oswald, intendentul Gonerilei - “Regele Lear” de William Shakespeare, regia David Doiashvili, 2016/"L`Om DaDa" - spectacol coregrafic de Gigi C─âciuleanu, 2016/"Folia, Shakespeare & Co" - spectacol de teatru dans semnat de Gigi C─âciuleanu, 2016/"Magic Na╚Ťional" - spectacol concert regizat de Ion Caramitru, 2015/Lisandru - "Visul unei nop╚Ťi de var─â" de William Shakespeare, regia Petric─â Ionescu, 2015/F─ât Frumos - “În┼čir’te m─ârg─ârite” dup─â Victor Eftimiu, regia ┼či versiunea scenic─â Dan Puric, 2015/Lae - "Dumnezeu se îmbrac─â de la second - hand" de Iulian Margu, regia Ion Caramitru, 2014/Vagabondul - "Omul care a v─âzut moartea" de Victor Eftimiu, regia Dan Tudor, 2013/ "D`ale noastre", spectacol de teatru - dans regizat de Gigi C─âciuleanu, 2012

 

Detalii se pot g─âsi pe pagina: turneulstradivarius.ro/www.alexandrutomescu.com

www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial

Stiri asemanatoare

Grupul Popular European (PPE), reuniune extraordinar─â la Praga

Joi, 28 Aprilie, 2022 14:19

Grupul Popular European (PPE), reuniune extraordinar─â la Praga

În contextul viitoarei Pre╚Öedin╚Ťii a Uniunii Europene pe care o va prelua Cehia, Grupul Partidului Popular European are o reuniune extraordinar─â la Praga.   „Al─âturi de col ...

Hepatita misterioas─â a ajuns ╚Öi ├«n Rom├ónia. Feti╚Ť─â de 5 ani, suspect─â de hepatit─â sever─â de cauz─â necunoscut─â. Ea nu a c─âl─âtorit ├«n str─âin─âtate

Miercuri, 27 Aprilie, 2022 09:56

Hepatita misterioas─â a ajuns ╚Öi ├«n Rom├ónia. Feti╚Ť─â de 5 ani, suspect─â de hepatit─â sever─â de cauz─â necunoscut─â. Ea nu a c─âl─âtorit ├«n str─âin─âtate

În România a fost raportat pân─â acum un caz al unei feti╚Ťe în vârst─â de 5 ani, cu simptomatologie de hepatit─â de cauz─â necunoscut─â. Este internat─â la un spita ...

Un tânăr drogat și-a făcut mașina praf într-un cap de pod din Vladimirescu

Joi, 28 Aprilie, 2022 11:07

Un tânăr drogat și-a făcut mașina praf într-un cap de pod din Vladimirescu

În noaptea de 27/28 aprilie a.c., în jurul orei 01.50, a avut loc un accident rutier u╚Öor pe  D.N.7, în comuna Vladimirescu.   Din cercet─âri a reie╚Öit c─â un t&ac ...

Prim─âria Arad a primit anul acesta 28 de milioane de lei pentru termoficare de la Guvern

Joi, 28 Aprilie, 2022 15:27

Prim─âria Arad a primit anul acesta 28 de milioane de lei pentru termoficare de la Guvern

Ar─âdenii au beneficiat de c─âldur─â ╚Öi ap─â cald─â în aceast─â iarn─â cu sprijinul Guvernului. Deputatul PNL Sergiu Bîlcea a amintit într-o conferin╚Ť─â de pres─â c─â ora╚Öul ...

Poli╚Ťia Local─â a monitorizat timp de o lun─â platformele de depozitare a gunoiului din Arad

Joi, 28 Aprilie, 2022 08:28

Poli╚Ťia Local─â a monitorizat timp de o lun─â platformele de depozitare a gunoiului din Arad

În perioada 15 martie -15 aprilie 2022, poli╚Ťi╚Ötii locali din cadrul Biroului Protec╚Ťia Mediului au desf─â╚Öurat ac╚Ťiuni de monitorizare a platformelor gospod─âre╚Öti de pe raza municip ...

Revenire spectaculoasă și victorie a fetelor miercuri seara în sala Sporturilor din Arad. 2-2 scor general, meciul decisiv va fi la Sfântu Gheorghe

Miercuri, 27 Aprilie, 2022 23:15

Revenire spectaculoasă și victorie a fetelor miercuri seara în sala Sporturilor din Arad. 2-2 scor general, meciul decisiv va fi la  Sfântu Gheorghe

Chiar dac─â e greu de crezut, în meciul patru al finalei Ligii Na╚Ťioanle de Baschet Feminin, dintre FCC Baschet UAV Arad ╚Öi Sepsi Sfântu Gheorghe, Sala Sporturilor „Victoria&r ...

Prim─âria are deschise 20 de ╚Öantiere, investi╚Ťii de 544 milioane de lei. Lista investi╚Ťiilor la care se lucreaz─â ├«n Arad

Joi, 28 Aprilie, 2022 17:18

Prim─âria are deschise 20 de ╚Öantiere, investi╚Ťii de 544 milioane de lei. Lista investi╚Ťiilor la care se lucreaz─â ├«n Arad

Laz─âr Faur, viceprimarul Aradului, a prezentat situa╚Ťia investi╚Ťiilor în derulare în municipiul Arad.   „Am vorbit despre proiectele de viitor, acum prezent─âm lucr─âr ...

Campionii mondiali ai roboticii au revenit acas─â

Miercuri, 27 Aprilie, 2022 15:57

Campionii mondiali ai roboticii au revenit acas─â

Echipa Delta Force de la Liceul Na╚Ťional de Informatic─â din Arad a scris istorie la Campionatul Mondial de Robotic─â din Houston (SUA). Tinerii ar─âdeni sunt marii câ╚Ötig─âtori ai compet ...

A ajuns ├«n ╚Öan╚Ť pe Arad-╚śiria

Joi, 13 Ianuarie, 2022 11:07

A ajuns ├«n ╚Öan╚Ť pe Arad-╚śiria

În aceast─â diminea╚Ť─â în jurul orei 7.30, a avut loc un accident rutier u╚Öor pe D.J.709 în afara localit─â╚Ťii Horia.   Din cercet─âri a reie╚Öit c─â un b─ârbat de 62 ...

Grupul Popular European (PPE), reuniune extraordinar─â la Praga

Joi, 28 Aprilie, 2022 14:19

Grupul Popular European (PPE), reuniune extraordinar─â la Praga

În contextul viitoarei Pre╚Öedin╚Ťii a Uniunii Europene pe care o va prelua Cehia, Grupul Partidului Popular European are o reuniune extraordinar─â la Praga.   „Al─âturi de col ...

Program citire apometre săptămâna 17 - 21.01.2022

Miercuri, 19 Ianuarie, 2022 11:11

Program citire apometre săptămâna 17 - 21.01.2022

Mar╚Ťi 18.01.2022  Poetului, Ursului, Plopilor, Tribunul  Andreica, Secerei, Stupilor, F─ât Frumos, Aleea Saturn, Turdei, Jiului, Oltului, Agricultorilor, Timi╚Öului, Retezat, Albinelor ...

Rom├ónia va avea primul reactor nuclear modular de mici dimensiuni din Europa. Cum func╚Ťioneaz─â tehnologia de ultim─â genera╚Ťie SMR

Joi, 28 Aprilie, 2022 09:05

Rom├ónia va avea primul reactor nuclear modular de mici dimensiuni din Europa. Cum func╚Ťioneaz─â tehnologia de ultim─â genera╚Ťie SMR

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anun╚Ťat c─â România va fi prima ╚Ťar─â din Europa care va avea o central─â cu SMR - reactor modular cu fisiune nuclear─â de mici dimensiuni.   ...

Manifest─âri organizate la Arad cu ocazia s─ârb─âtoririi zilei for╚Ťelor terestre

Miercuri, 27 Aprilie, 2022 17:34

Manifest─âri organizate la Arad cu ocazia s─ârb─âtoririi 
zilei for╚Ťelor terestre

Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” organizeaz─â, în zilele de 28 ╚Öi 30 aprilie, o serie de activit─â╚Ťi dedicate s─ârb─âtoririi celei mai numeroase categorii de f ...

Vizita prim-ministrului României Nicolae-Ionel Ciucă la Kiev. România va sprijini în continuare Ucraina

Miercuri, 27 Aprilie, 2022 12:42

Vizita prim-ministrului României Nicolae-Ionel Ciucă la Kiev. România va sprijini în continuare Ucraina

Prim-ministrul României Nicolae-Ionel Ciuc─â a efectuat, la 26 aprilie 2022, o vizit─â de lucru în Ucraina, la Kiev, pe parcursul c─âreia a fost înso╚Ťit de pre╚Öedintele Camere ...

La 1 februarie, expiră certificatul digital de călătorie în UE pentru cei care nu și-au făcut doza booster în 9 luni de la rapel

Luni, 24 Ianuarie, 2022 18:43

La 1 februarie, expiră certificatul digital de călătorie în UE pentru cei care nu și-au făcut doza booster în 9 luni de la rapel

Alexandru Rafila, ministrul S─ân─ât─â╚Ťii, a declarat, la Europa FM, c─â persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei doi ar trebui s─â-╚Öi fac─â doza booster p ...{**}

Acest site folose┼čte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.