Unul dintre factorii care determină cele mai multe accidente rutiere din România este alcoolul. Șoferii prinși băuți la volan riscă închisoarea de la 1 la 5 ani
Potrivit noilor reglementari ale codului rutier în România, șoferii nu au voie să bea deloc alcool. Astfel șoferii care sunt prinși la volan cu o alcoolemie de 0,40 mg/ litru de alcool pur în aerul expirat vor fi sancționați cu amendă de de la 21 la 50 de puncte și suspendarea permisului de conducere pentru 6 luni. Dacă ai băut mai mult atunci riști să ajungi în spatele gratiilor pentru o perioadă de până la 5 ani.
Așadar ATENȚIE șoferi :
- 100 ml votcă -0,45 grame alcool pur la mie, care se elimină în 3 ore
- 100 ml pălincă - 0,64 grame alcool pur la mie, care se elimină în 4 ore și 10 minute
- 100 ml lichior de 30 grade- 0,34 grame alcool pur la mine care se elimină în 3 ore și 10 minute
- o bere de 500 ml- 0,20 grame alcool pur la mie care se elimină maxim două ore
- 1 litru de vin - între 1,02 și 1,37 grame alcool pur la mie în funcție de Tăria vinului care se elimină între 7 și 9 ore.
Sursa: m.evz.ro
Unul dintre factorii care determină cele mai multe accidente rutiere din România este alcoolul. Șoferii prinși băuți la volan riscă închisoarea de la 1 la 5 ani
Potrivit noilor reglementari ale codului rutier în România, șoferii nu au voie să bea deloc alcool. Astfel șoferii care sunt prinși la volan cu o alcoolemie de 0,40 mg/ litru de alcool pur în aerul expirat vor fi sancționați cu amendă de de la 21 la 50 de puncte și suspendarea permisului de conducere pentru 6 luni. Dacă ai băut mai mult atunci riști să ajungi în spatele gratiilor pentru o perioadă de până la 5 ani.
Așadar ATENȚIE șoferi :
- 100 ml votcă -0,45 grame alcool pur la mie, care se elimină în 3 ore
- 100 ml pălincă - 0,64 grame alcool pur la mie, care se elimină în 4 ore și 10 minute
- 100 ml lichior de 30 grade- 0,34 grame alcool pur la mine care se elimină în 3 ore și 10 minute
- o bere de 500 ml- 0,20 grame alcool pur la mie care se elimină maxim două ore
- 1 litru de vin - între 1,02 și 1,37 grame alcool pur la mie în funcție de Tăria vinului care se elimină între 7 și 9 ore.
Sursa: m.evz.ro