UTA Arad – Poli Timisoara:  marţi, 24 aprilie,ora 17.00
UTA Arad – Poli Timisoara:  marţi, 24 aprilie,ora 17.00

UTA Arad – Poli Timisoara: marţi, 24 aprilie,ora 17.00

Marti, 24 Aprilie, 2018 07:34 Redactia SPORT Comentarii 664 vizualizari  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactia SPORT Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Marti, 24 Aprilie, 2018 07:34 664 vizualizari Tiparire

”O încărcătură specială. Să facem un meci bun și să le oferim o satisfacție suporterilor!’’ declara Cristi Todea

 

A sosit, poate, cel mai așteptat moment al primăverii: ASU Poli Timișoara descinde pe arena ”Otto Greffner”, pentru derby-ul pe care trupa roș-albă anunță că îl abordează montată. E întâlnirea din care UTA vrea să obțină totul pentru a șterge din tristețea unui sezon entuziast doar la început.

 
La conferinţa de presa de luni, de la sediul Clubuli UTA, antrenorul Cristian Todea a prefațat disputa de mâine ”Un meci la fel de important ca și celelalte, având în vedere poziția noastră în clasament, care nu e foarte sigură, nu suntem sută la sută salvați de griji. Mental și emoțional, jocul are o încărcătură specială față de restul, tot timpul a fost simțit și trăit cu o anumită intensitate. Poate a mai scăzut această intensitate în ultimul timp, atât noi cât și Timișoara am avut anumite fluctuații care nu prea ar fi normale la echipe cu tradiții. Ne dorim să facem un meci bun și să le oferim o satisfacție suporterilor care vor veni să vadă această partidă. Toți băieții știu importanța meciului și tradiția sa”
.


 
Antrenorul principal al roș-albilor a vorbit despre motivația care vine singură în asemenea dueluri: ”Tot timpul un meci cu Poli te motivează suplimentar, asta vine mai ușor decât, probabil, la un meci cu Snagovul, unde, din păcate, nu am fost montați. Din punct de vedere mental, acum cred că jucătorii vor fi pregătiți. E un prilej pentru toți cei care suntem implicați să mai spălăm din imaginea meciurilor mai slabe din acest an competițional”.

  
Legat de alb-violeți, Todea a remarcat: ”Formează o echipă omogenă, cu jucători de calitate de la mijloc în sus și oameni experimentați în apărare. O echipă bună de liga a doua, care poate să pună probleme oricui în campionat. Pe hârtie, pornesc favoriți, dar la un astfel de meci se echilibrează valorile. Pentru noi punctele sunt mult mai importante decât pentru ei, cu o victorie, în mare parte, putem să zicem că celelalte meciuri le putem gestiona mai ușor”.


  
Mihai Petra și Ionuț Tănase sunt suspendați și văd de pe margine derby-ului. ”Sunt două absențe importante, au avut meciuri bune mai ales în ultimele etape. Dar avem jucători în lot care și-au dorit să joace, iar acum e momentul bun, e un meci al orgoliilor, cred că băieții care vor intra vor face totul pentru victorie”, a concluzionat Cristi Todea.

  
UTA – ASU Poli începe la ora 17:00 ,pe Stadionul din Siria, sau se va putea vedea  în direct pe Digi Sport 1si pe www.uta-arad.ro, pagina oficiala a clubului aradean.

  
Arbitri
: Florin Mazilu (Satu Mare) – Adrian Mărginean (Aiud), Iulian Szekely (Cluj Napoca). Rezervă: Marius Omuț (Satu Mare). Observatori: Viorel Lolea (Reșița), Dan Monea (Aiud).

  
Detalii despre intrarea la meciul UTA – Poli

 
Pentru a evita aglomerația la intrarea la meci sau preîntâmpinarea oricăror situații nedorite, clubul UTA îi invită pe toți spectatorii să vină din timp la stadionul ”Otto Greffner”. Porțile se deschid la ora 15:30, iar spectatorii sunt rugați să aibă asupra lor act de identitate.

  
În calitate de organizatori ai meciului, Clubul UTA Arad precizeaza” îi înștiințăm pe susținătorii clubului ASU Poli Timișoara că vom permite accesul la stadion doar celor 70 de suporteri care au beneficiat de numărul de bilete alocat conform ROAF, adică 5% din capacitatea totală a stadionului ”Otto Greffner”, chiar dacă aceștia, prin diverse metode, au intrat în posesia unui număr mai mare de bilete decât cele alocate. Această măsură este luată pentru siguranța tuturor spectatorilor prezenți la meci”.


Detaliile transportului suporterilor la Șiria pentru meciul UTA – ASU Poli Timișoara


1. Transportul tuturor spectatorilor tur-retur pe ruta Arad - Șiria – Arad este gratuit.


2. Spre Șiria, autocarele vor pleca din fața fostei cofetării Mimoza, de la Podgoria, marți după-amiază, la orele 15:00, 15:15, 15:30 și 15:45.


3. Autocarele pentru întoarcerea la Arad vor pleca din fața stadionului de la Șiria începând cu ora 19:00.


 Comunicat din partea Jandarmeriei :

 
”Jandarmii Grupării Mobile Timişoara asigură măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor la meciul de fotbal ce are loc marţi, 24 aprilie a.c., începând cu ora 17.00, pe stadionul „Otto Greffner” din localitatea Şiria, judeţul Arad.

  
Misiunea jandarmilor timişoreni se desfăşoară în cooperare cu efective al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad. De asemenea, organizatorul competiţiei sportive asigură măsurile de ordine şi siguranţă publică, în incinta stadionului şi la punctele de control acces, cu agenți ai unei societăţi de pază.

 
Pentru buna desfăşurare a partidei de fotbal, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, modificată şi completată prin Legea nr. 10/2012, jandarmii asigură măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona apropiată şi imediată a arenei sportive înainte, pe timpul şi după terminarea jocului şi pe traseele de afluire/defluire. Jandarmii intervin pentru restabilirea ordinii publice, în incinta stadionului sau în afara acestuia, atunci când se constată că, în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi la competiţie.

 
Pentru prevenirea producerii de incidente ce pot afecta siguranţa spectatorilor, accesul pe stadion se va face începând cu ora 15:00 iar în intervalul orar 15:00 – 19:00 se interzice desfacerea băuturilor alcoolice în toate societăţile comerciale (localuri de alimentaţie publică, baruri, restaurante, etc.) din zona complexului sportiv.

  
Jandarmii fac cunoscut faptul că este interzisă introducerea în stadion a băuturilor alcoolice, a materialelor pe bază de amestecuri pirotehnice ori a altor obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor. Este interzisă, de asemenea, afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.

 
La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, spectatorii trebuie să prezinte documentele de acces şi, după caz, documentele de identitate. Refuzul spectatorilor de a se legitima sau furnizarea de date incorecte despre identitatea lor se sancţionează contravenţional.”

 

Bilete se mai vând și mâine

  
Clubul UTA Programul vânzării biletelor pentru derby-ul de marți continuă după următorul program:


Marți, 24 aprilie, sediul clubului, orele 10:00 – 13:00; si la Șiria, parcul din fața Muzeului Memorial ”Ioan Slavici și Emil Monția”


ULTIMA ORA !!!

  
Arătându-se solidari cu marii rivali din Vest, după principiul ”UTA – Poli trebuie să rămână un derby al suporterilor”, galeria arădeană amenință cu părăsirea stadionului în cazul în care „tifosii” de pe Bega, cu bilete la purtător, vor fi ținuți la poartă.


Iată și comunicatul emis de către SCU :

  
”Suporter Club UTA și membrii peluzei nu sunt de-acord cu permiterea accesului în stadion a doar 70 de suporteri timișoreni, dacă numărul celor care dețin bilete valabile este mai mare. Atragem atenția că din punct de vedere legal nu se poate opri accesul în stadion al suporterilor neinterziși prin lege, care au bilet sau abonament valabile, dacă nu domiciliază pe raza județului unde se joacă meciul. Astfel de abuzuri s-au mai întâmplat și în alte stadioane din țară, oprindu-se inclusiv accesul suporterilor UTA-ei la unele meciuri. Există și suporteri utiști cu buletin de Timiș și e absurd ca și aceștia să rămână pe dinafara stadionului.

   
Fotbalul fără suporteri nu înseamnă nimic, vedem asta de fiecare dată când se joacă meciuri în Liga I sau Liga a II-a. De aceea, indiferent de istoria mai veche sau mai recentă a rivalității cu suporterii echipei Poli, considerăm normală prezența acestora pe stadion și ne-o dorim, astfel încât să avem un meci care să se apropie măcar din acest aspect de marile meciuri UTA – Poli din trecut.

  
Dacă nu vor intra în stadion toți suporterii echipei Poli Timișoara care dețin bilet valabil pentru meciul UTA – Poli, peluza arădeană va ieși la rândul ei din stadion. Un meci UTA – Poli trebuie să rămână un derby al suporterilor, fie în stadion (chiar dacă la Șiria, dar de acest aspect ne vom mai ocupa cu alte ocazii), fie lângă stadion – dacă va fi cazul.”


A consemnat Viorel Musca

”O încărcătură specială. Să facem un meci bun și să le oferim o satisfacție suporterilor!’’ declara Cristi Todea

 

A sosit, poate, cel mai așteptat moment al primăverii: ASU Poli Timișoara descinde pe arena ”Otto Greffner”, pentru derby-ul pe care trupa roș-albă anunță că îl abordează montată. E întâlnirea din care UTA vrea să obțină totul pentru a șterge din tristețea unui sezon entuziast doar la început.

 
La conferinţa de presa de luni, de la sediul Clubuli UTA, antrenorul Cristian Todea a prefațat disputa de mâine ”Un meci la fel de important ca și celelalte, având în vedere poziția noastră în clasament, care nu e foarte sigură, nu suntem sută la sută salvați de griji. Mental și emoțional, jocul are o încărcătură specială față de restul, tot timpul a fost simțit și trăit cu o anumită intensitate. Poate a mai scăzut această intensitate în ultimul timp, atât noi cât și Timișoara am avut anumite fluctuații care nu prea ar fi normale la echipe cu tradiții. Ne dorim să facem un meci bun și să le oferim o satisfacție suporterilor care vor veni să vadă această partidă. Toți băieții știu importanța meciului și tradiția sa”
.


 
Antrenorul principal al roș-albilor a vorbit despre motivația care vine singură în asemenea dueluri: ”Tot timpul un meci cu Poli te motivează suplimentar, asta vine mai ușor decât, probabil, la un meci cu Snagovul, unde, din păcate, nu am fost montați. Din punct de vedere mental, acum cred că jucătorii vor fi pregătiți. E un prilej pentru toți cei care suntem implicați să mai spălăm din imaginea meciurilor mai slabe din acest an competițional”.

  
Legat de alb-violeți, Todea a remarcat: ”Formează o echipă omogenă, cu jucători de calitate de la mijloc în sus și oameni experimentați în apărare. O echipă bună de liga a doua, care poate să pună probleme oricui în campionat. Pe hârtie, pornesc favoriți, dar la un astfel de meci se echilibrează valorile. Pentru noi punctele sunt mult mai importante decât pentru ei, cu o victorie, în mare parte, putem să zicem că celelalte meciuri le putem gestiona mai ușor”.


  
Mihai Petra și Ionuț Tănase sunt suspendați și văd de pe margine derby-ului. ”Sunt două absențe importante, au avut meciuri bune mai ales în ultimele etape. Dar avem jucători în lot care și-au dorit să joace, iar acum e momentul bun, e un meci al orgoliilor, cred că băieții care vor intra vor face totul pentru victorie”, a concluzionat Cristi Todea.

  
UTA – ASU Poli începe la ora 17:00 ,pe Stadionul din Siria, sau se va putea vedea  în direct pe Digi Sport 1si pe www.uta-arad.ro, pagina oficiala a clubului aradean.

  
Arbitri
: Florin Mazilu (Satu Mare) – Adrian Mărginean (Aiud), Iulian Szekely (Cluj Napoca). Rezervă: Marius Omuț (Satu Mare). Observatori: Viorel Lolea (Reșița), Dan Monea (Aiud).

  
Detalii despre intrarea la meciul UTA – Poli

 
Pentru a evita aglomerația la intrarea la meci sau preîntâmpinarea oricăror situații nedorite, clubul UTA îi invită pe toți spectatorii să vină din timp la stadionul ”Otto Greffner”. Porțile se deschid la ora 15:30, iar spectatorii sunt rugați să aibă asupra lor act de identitate.

  
În calitate de organizatori ai meciului, Clubul UTA Arad precizeaza” îi înștiințăm pe susținătorii clubului ASU Poli Timișoara că vom permite accesul la stadion doar celor 70 de suporteri care au beneficiat de numărul de bilete alocat conform ROAF, adică 5% din capacitatea totală a stadionului ”Otto Greffner”, chiar dacă aceștia, prin diverse metode, au intrat în posesia unui număr mai mare de bilete decât cele alocate. Această măsură este luată pentru siguranța tuturor spectatorilor prezenți la meci”.


Detaliile transportului suporterilor la Șiria pentru meciul UTA – ASU Poli Timișoara


1. Transportul tuturor spectatorilor tur-retur pe ruta Arad - Șiria – Arad este gratuit.


2. Spre Șiria, autocarele vor pleca din fața fostei cofetării Mimoza, de la Podgoria, marți după-amiază, la orele 15:00, 15:15, 15:30 și 15:45.


3. Autocarele pentru întoarcerea la Arad vor pleca din fața stadionului de la Șiria începând cu ora 19:00.


 Comunicat din partea Jandarmeriei :

 
”Jandarmii Grupării Mobile Timişoara asigură măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor la meciul de fotbal ce are loc marţi, 24 aprilie a.c., începând cu ora 17.00, pe stadionul „Otto Greffner” din localitatea Şiria, judeţul Arad.

  
Misiunea jandarmilor timişoreni se desfăşoară în cooperare cu efective al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad. De asemenea, organizatorul competiţiei sportive asigură măsurile de ordine şi siguranţă publică, în incinta stadionului şi la punctele de control acces, cu agenți ai unei societăţi de pază.

 
Pentru buna desfăşurare a partidei de fotbal, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, modificată şi completată prin Legea nr. 10/2012, jandarmii asigură măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona apropiată şi imediată a arenei sportive înainte, pe timpul şi după terminarea jocului şi pe traseele de afluire/defluire. Jandarmii intervin pentru restabilirea ordinii publice, în incinta stadionului sau în afara acestuia, atunci când se constată că, în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi la competiţie.

 
Pentru prevenirea producerii de incidente ce pot afecta siguranţa spectatorilor, accesul pe stadion se va face începând cu ora 15:00 iar în intervalul orar 15:00 – 19:00 se interzice desfacerea băuturilor alcoolice în toate societăţile comerciale (localuri de alimentaţie publică, baruri, restaurante, etc.) din zona complexului sportiv.

  
Jandarmii fac cunoscut faptul că este interzisă introducerea în stadion a băuturilor alcoolice, a materialelor pe bază de amestecuri pirotehnice ori a altor obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor. Este interzisă, de asemenea, afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.

 
La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, spectatorii trebuie să prezinte documentele de acces şi, după caz, documentele de identitate. Refuzul spectatorilor de a se legitima sau furnizarea de date incorecte despre identitatea lor se sancţionează contravenţional.”

 

Bilete se mai vând și mâine

  
Clubul UTA Programul vânzării biletelor pentru derby-ul de marți continuă după următorul program:


Marți, 24 aprilie, sediul clubului, orele 10:00 – 13:00; si la Șiria, parcul din fața Muzeului Memorial ”Ioan Slavici și Emil Monția”


ULTIMA ORA !!!

  
Arătându-se solidari cu marii rivali din Vest, după principiul ”UTA – Poli trebuie să rămână un derby al suporterilor”, galeria arădeană amenință cu părăsirea stadionului în cazul în care „tifosii” de pe Bega, cu bilete la purtător, vor fi ținuți la poartă.


Iată și comunicatul emis de către SCU :

  
”Suporter Club UTA și membrii peluzei nu sunt de-acord cu permiterea accesului în stadion a doar 70 de suporteri timișoreni, dacă numărul celor care dețin bilete valabile este mai mare. Atragem atenția că din punct de vedere legal nu se poate opri accesul în stadion al suporterilor neinterziși prin lege, care au bilet sau abonament valabile, dacă nu domiciliază pe raza județului unde se joacă meciul. Astfel de abuzuri s-au mai întâmplat și în alte stadioane din țară, oprindu-se inclusiv accesul suporterilor UTA-ei la unele meciuri. Există și suporteri utiști cu buletin de Timiș și e absurd ca și aceștia să rămână pe dinafara stadionului.

   
Fotbalul fără suporteri nu înseamnă nimic, vedem asta de fiecare dată când se joacă meciuri în Liga I sau Liga a II-a. De aceea, indiferent de istoria mai veche sau mai recentă a rivalității cu suporterii echipei Poli, considerăm normală prezența acestora pe stadion și ne-o dorim, astfel încât să avem un meci care să se apropie măcar din acest aspect de marile meciuri UTA – Poli din trecut.

  
Dacă nu vor intra în stadion toți suporterii echipei Poli Timișoara care dețin bilet valabil pentru meciul UTA – Poli, peluza arădeană va ieși la rândul ei din stadion. Un meci UTA – Poli trebuie să rămână un derby al suporterilor, fie în stadion (chiar dacă la Șiria, dar de acest aspect ne vom mai ocupa cu alte ocazii), fie lângă stadion – dacă va fi cazul.”


A consemnat Viorel Musca
Stiri asemanatoare

Tupeu de PSD Arad! Deplâng jandarmii răniţi dar îi doare-n cot de zecile de români călcaţi în picioare

Sambata, 11 August, 2018 17:24

Tupeu de PSD Arad! Deplâng jandarmii răniţi dar îi doare-n cot de zecile de români călcaţi în picioare

După intervenţia cretinoidă a jandarmeriei de vineri seara, când fără noimă şi logică au tăbărât pe zecile de mii de cetăţeni români, în proporţie de 99,9% pa ...

Modificare de program la serviciile de paşapoarte şi permise pentru 16 şi 17 August

Vineri, 10 August, 2018 18:46

Modificare de program la serviciile de paşapoarte şi permise pentru 16 şi 17 August

Instituția Prefectului – Județul Arad informează cetățenii cu privire la programul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple și a Serviciului ...

ATENȚIONARE SALVAMONT privind starea traseelor turistice din zona Stațiunii Moneasa, județul Arad

Vineri, 10 August, 2018 18:38

ATENȚIONARE SALVAMONT privind starea traseelor turistice din zona Stațiunii Moneasa, județul Arad

În urma evaluărilor recente privind starea traseelor turistice din arealul Stațiunii Moneasa, județul Arad, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad anunță că jumătate din ...

Tamponare în lanţ la Atrium Mall

Sambata, 11 August, 2018 14:49

Tamponare în lanţ la Atrium Mall

Un carambol în faşă la Atrium Mall a avut loc sâmbătă, în jurul orei 13:00, în care au fost implicate nu mai puţin de 5 autoturisme.   În primă fază se ...

Sergiu Bîlcea: “Parlamentarii PSD Fifor şi Căprar să dea înapoi banii arădenilor, aşa cum au promis!”

Vineri, 10 August, 2018 10:12

Sergiu Bîlcea: “Parlamentarii PSD Fifor şi Căprar să dea înapoi banii arădenilor, aşa cum au promis!”

În bugetul din acest an, Aradul a pierdut aproximativ 45 de milioane de euro, prin decizia Guvernului PSD, susţinută de parlamentarii PSD. Au fost tăiate sumele defalcate din TVA, pentru ...

Destinaţii de călătorie - Două zile în India: NEW DELHI şi AGRA (Taj Mahal)

Duminica, 12 August, 2018 18:02

Destinaţii de călătorie - Două zile în India: NEW DELHI şi AGRA (Taj Mahal)

Primul contact cu India a fost unul plăcut: formalităţi vamale minime şi rapide, un aeroport foarte primitor, cu covoare pe jos aproape peste tot (fără să fie nevoie să ne descălţăm, p ...

NUMERELE CÂŞTIGĂTOARE la LOTO, duminică, 12 august 2018

Duminica, 12 August, 2018 18:57

NUMERELE CÂŞTIGĂTOARE la LOTO, duminică, 12 august 2018

Duminica, 12 august, au loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc, dupa ce la tragerile loto de joi, 9 august, Loteria Romana a acordat 11.936 de castigur ...

Proiectul „100 de femei liberale, 100 de ani de la Marea Unire” a adus alte 10 doamne în PNL!

Miercuri, 04 Iulie, 2018 14:47

Proiectul „100 de femei liberale, 100 de ani de la Marea Unire” a adus alte 
10 doamne în PNL!

Campania prin care doamnele şi domnişoarele sunt invitate să se implice în viaţa comunităţii continuă cu succes la PNL. Geanina Pistru, prim-vicepreşedintele Organizaţiei Femeilor ...

Noua Arenă Motorul a fost cu noroc pentru UTA! UTA – Farul Constanța 4 – 2 (2 – 0)!

Duminica, 12 August, 2018 12:54

Noua Arenă Motorul a fost cu noroc pentru UTA! UTA  – Farul Constanța 4 – 2 (2 – 0)!

UTA Arad s-a impus, sâmbătă, pe noua arena Motorul, în faţa celor de la Farul Constanța cu scorul de 4-2, într-un meci din etapa a doua a ligii secunde.   Formații o ...

GRAV accident rutier la Pleșcuța. Elicopterul SMURD s-a deplasat la fața locului

Luni, 09 Iulie, 2018 16:35

GRAV accident rutier la Pleșcuța. Elicopterul SMURD s-a deplasat la fața locului

Un grav accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN79 A, între Pleșcuța și Vârfurile, în județul Arad. Din primele informații, la fața locu ...

Accident MORTAL vineri spre sâmbătă dimineața în localitatea Gurba din județul Arad. Un tânăr de 34 de ani a murit pe loc

Sambata, 11 August, 2018 09:56

Accident MORTAL vineri spre sâmbătă dimineața în localitatea Gurba din județul Arad. Un tânăr de 34 de ani a murit pe loc

În noaptea de vineri spre sâmbătă a avut loc un alt accident mortal, în jurul orei 3:21, în localitatea Gurba (com Șicula) din județul Arad. Un tânăr în v ...

Vaca care a ieşit la plimbare prin oraş ziua în amiaza mare

Vineri, 06 Iulie, 2018 09:06

Vaca care a ieşit la plimbare prin oraş ziua în amiaza mare

Proprietarul vacii care a fost văzută joi, 5 iulie 2017, umblând pe străzile din centrul municipiului Arad a fost identificat. P.I. le-a declarat oamenilor legii că animalul nu s-a mai ...