Reţeta săptămânii : Pâine umplută – de Alina Bucatoş
Reţeta săptămânii : Pâine umplută – de Alina Bucatoş

Reţeta săptămânii : Pâine umplută – de Alina Bucatoş

Duminica, 26 Februarie, 2017 17:43 Alina B CULINAR Comentarii 4363 vizualizari  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Alina B CULINAR Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Duminica, 26 Februarie, 2017 17:43 4363 vizualizari Tiparire

De pâine mă leagă cele mai frumoase momente din copilăria mea. Bunica făcea cea mai bună pâine din lume, iar ziua de copt ,care venea o dată pe săptămâna, era o zi de o importantă egală cu venirea lui Moş Crăciun. Aveam voie să mă joc cu aluatul, iar bunica ne făcea “pupeze”. O pâinică, care avea întietate la cuptor. Era o pâine ca oricare alta. Nu o diferenţia decât forma, faptul că era coaptă pe o frunză de viţă de vie, şi emoţia aşteptării ei.
 

Mi-a plăcut întotdeauna să fac pâine. Magia prin care drojdia, face pâinea să dospească mă uimeşte şi în ziua de astăzi, iar sentimentul de a crea cu mâinile tale ceva atât de delicios, este pentru mine inspirant ori decâte ori aş repeta experienţă. În urmă cu doi ani, am avut o perioada de câteva luni în care nu am mai cumpărat pâine din supermarket. În schimb însă în fiecare seară, făceam câte o specialitate de pâine. Reţeta de mai jos am creat-o în perioada respectivă.
 
 

 

Ingrediente necesare :

1 plic de drojdie uscată

100 ml de lapte călduţ

1 linguriţă de zahăr

Puţin ulei

300 grame de făină+extra pentru frământat

1 ou

100 grame de piept de pui

100 grame de unt

1 ardei roşu

1 ardei galben

1 legătură de ceapă verde

2-3 căţei de usturoi

1 linguriţă de muştar dulce

50 ml ulei de măsline

Cimbru

Sare şi piper


 
 

 

Mod de preparare :
 

Într-un vas de sticlă, amestecaţi bine drojdia uscată cu uleiul şi zahărul, până când obţineţi o pastă omogenă fără cocoloaşe. Adăugaţi apoi laptele, omogenizaţi şi acoperiţi cu un prosop sau folie de plastic. Lăsaţi maiaua, într-un loc călduros, timp de 15 minute sau până când îşi dublează consistenţă.
 

Într-un bol,puneţi făina şi sarea. Faceţi o grămăjoara în mijloc şi turnaţi maiaua crescută. Frământaţi bine, până când obţineţi un aluat ferm, însă nu tare. La nevoie adăugaţi făină sau apa călduţă. Acoperiţi aluatul cu un prosop şi lăsaţi la crescut pentru 45 de minute-1 oră. Între timp, pregătiţi umplutura.
 

Tăiaţi ceapa verde rondele, iar ardeiul roşu şi galben fâşâi subţiri.
 

Spălaţi pieptul de pui, şi îl tăiaţi în cuburi sau fâşăi mici. Într-un fas adăugaţi pieptul de pui,muştarul dulce,cimbru, usturoiul tocat, sare şi piper. Frământaţi bine carnea, pentru a se pătrunde bine aromele şi lăsaţi la rece minim 20 de minute.
 

Într-o tigaie puneţi untul la topit şi apoi adăugaţi ceapa verde. Lăsaţi la călit 1-2 minute, iar apoi adăugaţi pieptul de pui cu tot cu marinată în care a stat la rece. După 5 minute la foc mediu, adăugaţi ardeii tăiaţi fâşâi.
 

Pe suprafaţă de lucru, presăraţi făină, şi întindeţi aluatul. Puneţi umplutura în mijloc şi rulaţi, având grijă să strângeţi bine marginile şi capeţii. Ungeti cu ou bătut şi coaceţi pâinea la 180 grade, 30 de minute.

 


Reţeta săptămânii : Pâine umplută – de Alina Bucatoş

De pâine mă leagă cele mai frumoase momente din copilăria mea. Bunica făcea cea mai bună pâine din lume, iar ziua de copt ,care venea o dată pe săptămâna, era o zi de o importantă egală cu venirea lui Moş Crăciun. Aveam voie să mă joc cu aluatul, iar bunica ne făcea “pupeze”. O pâinică, care avea întietate la cuptor. Era o pâine ca oricare alta. Nu o diferenţia decât forma, faptul că era coaptă pe o frunză de viţă de vie, şi emoţia aşteptării ei.
 

Mi-a plăcut întotdeauna să fac pâine. Magia prin care drojdia, face pâinea să dospească mă uimeşte şi în ziua de astăzi, iar sentimentul de a crea cu mâinile tale ceva atât de delicios, este pentru mine inspirant ori decâte ori aş repeta experienţă. În urmă cu doi ani, am avut o perioada de câteva luni în care nu am mai cumpărat pâine din supermarket. În schimb însă în fiecare seară, făceam câte o specialitate de pâine. Reţeta de mai jos am creat-o în perioada respectivă.
 
 

 

Ingrediente necesare :

1 plic de drojdie uscată

100 ml de lapte călduţ

1 linguriţă de zahăr

Puţin ulei

300 grame de făină+extra pentru frământat

1 ou

100 grame de piept de pui

100 grame de unt

1 ardei roşu

1 ardei galben

1 legătură de ceapă verde

2-3 căţei de usturoi

1 linguriţă de muştar dulce

50 ml ulei de măsline

Cimbru

Sare şi piper


 
 

 

Mod de preparare :
 

Într-un vas de sticlă, amestecaţi bine drojdia uscată cu uleiul şi zahărul, până când obţineţi o pastă omogenă fără cocoloaşe. Adăugaţi apoi laptele, omogenizaţi şi acoperiţi cu un prosop sau folie de plastic. Lăsaţi maiaua, într-un loc călduros, timp de 15 minute sau până când îşi dublează consistenţă.
 

Într-un bol,puneţi făina şi sarea. Faceţi o grămăjoara în mijloc şi turnaţi maiaua crescută. Frământaţi bine, până când obţineţi un aluat ferm, însă nu tare. La nevoie adăugaţi făină sau apa călduţă. Acoperiţi aluatul cu un prosop şi lăsaţi la crescut pentru 45 de minute-1 oră. Între timp, pregătiţi umplutura.
 

Tăiaţi ceapa verde rondele, iar ardeiul roşu şi galben fâşâi subţiri.
 

Spălaţi pieptul de pui, şi îl tăiaţi în cuburi sau fâşăi mici. Într-un fas adăugaţi pieptul de pui,muştarul dulce,cimbru, usturoiul tocat, sare şi piper. Frământaţi bine carnea, pentru a se pătrunde bine aromele şi lăsaţi la rece minim 20 de minute.
 

Într-o tigaie puneţi untul la topit şi apoi adăugaţi ceapa verde. Lăsaţi la călit 1-2 minute, iar apoi adăugaţi pieptul de pui cu tot cu marinată în care a stat la rece. După 5 minute la foc mediu, adăugaţi ardeii tăiaţi fâşâi.
 

Pe suprafaţă de lucru, presăraţi făină, şi întindeţi aluatul. Puneţi umplutura în mijloc şi rulaţi, având grijă să strângeţi bine marginile şi capeţii. Ungeti cu ou bătut şi coaceţi pâinea la 180 grade, 30 de minute.

 


Stiri asemanatoare

Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad: „Am semnat încă un contract pentru modernizarea drumurilor județene!”

Vineri, 19 Octombrie, 2018 08:55

Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad: „Am semnat încă un contract pentru modernizarea drumurilor județene!”

Modernizarea tronsonului DJ 709 J Pecica-Turnu este parte a Proiectului ,,Modernizare DJ 709 J Dorobanți-Macea și Modernizare DJ 709 J Pecica-Turnu”. „Am semnat încă un contr ...

Se reabilitează Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad din fonduri nerambursabile

Joi, 18 Octombrie, 2018 18:39

Se reabilitează Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad din fonduri nerambursabile

Luni, 18 octombrie 2018, Primăria Municipiului Arad, alături de Consiliul Județean Arad, a semnat contractele de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), pentru urm ...

Sorin Blejnar a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare

Joi, 18 Octombrie, 2018 18:36

Sorin Blejnar a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare

Arădeanul Sorin Blejnar fost șef al ANAF a fost condamnat joi 18 octombrie la șase ani de închisoare cu executare. Judecătorii Tribunalului București l-au găsit vinovat de trafic ...

Rochii de seară – ce modele să ai în garderobă sezonul acesta

Vineri, 19 Octombrie, 2018 16:40

Rochii de seară – ce modele să ai în garderobă sezonul acesta

Oricat de mult am incercat sa prelungim aceasta vara, iata ca in cele din urma sezonul rece si-a intrat in gratii si ne obliga sa trecem la garderoba de toamna-iarna. Va trebui sa spunem “l ...

Bazinul de polo din Arad a fost recepţionat

Luni, 01 Octombrie, 2018 19:02

Bazinul de polo din Arad a fost recepţionat

Luni, 1 octombrie 2010, Compania Naţională de Investiţii - CNI a realizat recepţia lucrărilor la bazinul de polo din municipiul Arad.  Vă reamintim faptul că bazinul de polo din Subc ...

10 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare reținute de Polițiști în ultimele 24 de ore în județul Arad

Vineri, 19 Octombrie, 2018 12:21

10 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare reținute de Polițiști în ultimele 24 de ore în județul Arad

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea ac ...

Bani europeni pentru 18 autobuze electrice noi în Municipiul Arad

Joi, 18 Octombrie, 2018 14:44

Bani europeni pentru 18 autobuze electrice noi în Municipiul Arad

În ședința din data de 17 octombrie 2018 a Consiliului Local Municipal a fost adoptat proiectul de hotărâre nr. 361/2018 privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici ...

Joiana, Bumba, Pamela şi Donkey reţinute de Poliţia Locală după plimbarea neregulamentară

Joi, 18 Octombrie, 2018 08:26

Joiana, Bumba, Pamela şi Donkey  reţinute de Poliţia Locală după plimbarea neregulamentară

Referitor la cele patru animale (3 vaci şi un măgar) care se plimbau nestingherite în zona centrală a municipiului, în dimineaţa zilei de miercuri, 17 octombrie 2018, vă comunic ...

Subvenții APIA: de marți 16 octombrie, 450.000 de fermieri intră la primele plăți

Luni, 15 Octombrie, 2018 13:54

Subvenții APIA: de marți 16 octombrie, 450.000 de fermieri intră la primele plăți

Începând de marți 16 octombrie a.c. , 450.000 de fermieri vor primi banii în conturi, întrucât Agenția de Plăți pentru Agricultură are deja pregătită document ...

Noua secție de Oncologie a Spitalului Judeţean Arad se construieşte pe strada Vicențiu Babeș

Marti, 09 Octombrie, 2018 17:36

Noua secție de Oncologie a Spitalului Judeţean Arad se construieşte pe strada Vicențiu Babeș

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad: „Demarăm unul dintre cele mai importante proiecte care vizează sistemul de sănătate din Arad”   Iustin Cionca, pre ...

Când vin ninsorile și ce spun meteorologii

Luni, 15 Octombrie, 2018 10:11

Când vin ninsorile și ce spun meteorologii

Prognoza realizată de meteorologi pentru iarna anului 2018-2019 nu arată deloc bine, deoarece va fi lungă și grea. Meteorologii avertizează că,primele ninsori își vor face ...

A început reabilitarea drumului judeţean 691 Lipova – Neudorf – Timișoara

Vineri, 14 Septembrie, 2018 07:01

A început reabilitarea drumului judeţean 691 Lipova – Neudorf – Timișoara

Marian TOADER, primar comuna Zăbrani „Odată cu reabilitarea acestui drum, vom intra în normalitate”   Repararea și asfaltarea drumul județean 691 Lipova – Neud ...



Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.