Reţeta săptămânii : Pâine umplută – de Alina Bucatoş
Reţeta săptămânii : Pâine umplută – de Alina Bucatoş

Reţeta săptămânii : Pâine umplută – de Alina Bucatoş

Duminica, 26 Februarie, 2017 17:43 Alina B CULINAR Comentarii 4181 vizualizari  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Alina B CULINAR Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Duminica, 26 Februarie, 2017 17:43 4181 vizualizari Tiparire

De pâine mă leagă cele mai frumoase momente din copilăria mea. Bunica făcea cea mai bună pâine din lume, iar ziua de copt ,care venea o dată pe săptămâna, era o zi de o importantă egală cu venirea lui Moş Crăciun. Aveam voie să mă joc cu aluatul, iar bunica ne făcea “pupeze”. O pâinică, care avea întietate la cuptor. Era o pâine ca oricare alta. Nu o diferenţia decât forma, faptul că era coaptă pe o frunză de viţă de vie, şi emoţia aşteptării ei.
 

Mi-a plăcut întotdeauna să fac pâine. Magia prin care drojdia, face pâinea să dospească mă uimeşte şi în ziua de astăzi, iar sentimentul de a crea cu mâinile tale ceva atât de delicios, este pentru mine inspirant ori decâte ori aş repeta experienţă. În urmă cu doi ani, am avut o perioada de câteva luni în care nu am mai cumpărat pâine din supermarket. În schimb însă în fiecare seară, făceam câte o specialitate de pâine. Reţeta de mai jos am creat-o în perioada respectivă.
 
 

 

Ingrediente necesare :

1 plic de drojdie uscată

100 ml de lapte călduţ

1 linguriţă de zahăr

Puţin ulei

300 grame de făină+extra pentru frământat

1 ou

100 grame de piept de pui

100 grame de unt

1 ardei roşu

1 ardei galben

1 legătură de ceapă verde

2-3 căţei de usturoi

1 linguriţă de muştar dulce

50 ml ulei de măsline

Cimbru

Sare şi piper


 
 

 

Mod de preparare :
 

Într-un vas de sticlă, amestecaţi bine drojdia uscată cu uleiul şi zahărul, până când obţineţi o pastă omogenă fără cocoloaşe. Adăugaţi apoi laptele, omogenizaţi şi acoperiţi cu un prosop sau folie de plastic. Lăsaţi maiaua, într-un loc călduros, timp de 15 minute sau până când îşi dublează consistenţă.
 

Într-un bol,puneţi făina şi sarea. Faceţi o grămăjoara în mijloc şi turnaţi maiaua crescută. Frământaţi bine, până când obţineţi un aluat ferm, însă nu tare. La nevoie adăugaţi făină sau apa călduţă. Acoperiţi aluatul cu un prosop şi lăsaţi la crescut pentru 45 de minute-1 oră. Între timp, pregătiţi umplutura.
 

Tăiaţi ceapa verde rondele, iar ardeiul roşu şi galben fâşâi subţiri.
 

Spălaţi pieptul de pui, şi îl tăiaţi în cuburi sau fâşăi mici. Într-un fas adăugaţi pieptul de pui,muştarul dulce,cimbru, usturoiul tocat, sare şi piper. Frământaţi bine carnea, pentru a se pătrunde bine aromele şi lăsaţi la rece minim 20 de minute.
 

Într-o tigaie puneţi untul la topit şi apoi adăugaţi ceapa verde. Lăsaţi la călit 1-2 minute, iar apoi adăugaţi pieptul de pui cu tot cu marinată în care a stat la rece. După 5 minute la foc mediu, adăugaţi ardeii tăiaţi fâşâi.
 

Pe suprafaţă de lucru, presăraţi făină, şi întindeţi aluatul. Puneţi umplutura în mijloc şi rulaţi, având grijă să strângeţi bine marginile şi capeţii. Ungeti cu ou bătut şi coaceţi pâinea la 180 grade, 30 de minute.

 


Reţeta săptămânii : Pâine umplută – de Alina Bucatoş

De pâine mă leagă cele mai frumoase momente din copilăria mea. Bunica făcea cea mai bună pâine din lume, iar ziua de copt ,care venea o dată pe săptămâna, era o zi de o importantă egală cu venirea lui Moş Crăciun. Aveam voie să mă joc cu aluatul, iar bunica ne făcea “pupeze”. O pâinică, care avea întietate la cuptor. Era o pâine ca oricare alta. Nu o diferenţia decât forma, faptul că era coaptă pe o frunză de viţă de vie, şi emoţia aşteptării ei.
 

Mi-a plăcut întotdeauna să fac pâine. Magia prin care drojdia, face pâinea să dospească mă uimeşte şi în ziua de astăzi, iar sentimentul de a crea cu mâinile tale ceva atât de delicios, este pentru mine inspirant ori decâte ori aş repeta experienţă. În urmă cu doi ani, am avut o perioada de câteva luni în care nu am mai cumpărat pâine din supermarket. În schimb însă în fiecare seară, făceam câte o specialitate de pâine. Reţeta de mai jos am creat-o în perioada respectivă.
 
 

 

Ingrediente necesare :

1 plic de drojdie uscată

100 ml de lapte călduţ

1 linguriţă de zahăr

Puţin ulei

300 grame de făină+extra pentru frământat

1 ou

100 grame de piept de pui

100 grame de unt

1 ardei roşu

1 ardei galben

1 legătură de ceapă verde

2-3 căţei de usturoi

1 linguriţă de muştar dulce

50 ml ulei de măsline

Cimbru

Sare şi piper


 
 

 

Mod de preparare :
 

Într-un vas de sticlă, amestecaţi bine drojdia uscată cu uleiul şi zahărul, până când obţineţi o pastă omogenă fără cocoloaşe. Adăugaţi apoi laptele, omogenizaţi şi acoperiţi cu un prosop sau folie de plastic. Lăsaţi maiaua, într-un loc călduros, timp de 15 minute sau până când îşi dublează consistenţă.
 

Într-un bol,puneţi făina şi sarea. Faceţi o grămăjoara în mijloc şi turnaţi maiaua crescută. Frământaţi bine, până când obţineţi un aluat ferm, însă nu tare. La nevoie adăugaţi făină sau apa călduţă. Acoperiţi aluatul cu un prosop şi lăsaţi la crescut pentru 45 de minute-1 oră. Între timp, pregătiţi umplutura.
 

Tăiaţi ceapa verde rondele, iar ardeiul roşu şi galben fâşâi subţiri.
 

Spălaţi pieptul de pui, şi îl tăiaţi în cuburi sau fâşăi mici. Într-un fas adăugaţi pieptul de pui,muştarul dulce,cimbru, usturoiul tocat, sare şi piper. Frământaţi bine carnea, pentru a se pătrunde bine aromele şi lăsaţi la rece minim 20 de minute.
 

Într-o tigaie puneţi untul la topit şi apoi adăugaţi ceapa verde. Lăsaţi la călit 1-2 minute, iar apoi adăugaţi pieptul de pui cu tot cu marinată în care a stat la rece. După 5 minute la foc mediu, adăugaţi ardeii tăiaţi fâşâi.
 

Pe suprafaţă de lucru, presăraţi făină, şi întindeţi aluatul. Puneţi umplutura în mijloc şi rulaţi, având grijă să strângeţi bine marginile şi capeţii. Ungeti cu ou bătut şi coaceţi pâinea la 180 grade, 30 de minute.

 


Stiri asemanatoare

ABONARE LA NEWSLETTER

Introduceti adresa dvs de email:
   

De tot râsul: parlamentarii PSD își demonstrează singuri incompetența!

Miercuri, 14 Februarie, 2018 17:13

De tot râsul: parlamentarii PSD își demonstrează singuri incompetența!

Din ciclul „dacă tăceai, filosof rămâneai“, parlamentarii PSD de Arad, s-au făcut din nou de râs în problema CET. Ei au emis o comunicare politicianistă î ...

Amendaţi de Poliţia Locală după ce au ocupat întreaga stradă

Luni, 12 Februarie, 2018 20:30

Amendaţi de Poliţia Locală după ce au ocupat întreaga stradă

Proprietarii unei societăţi comerciale din Arad au fost amendaţi de către Poliţia Locale după ce agenţii au constatat la faţa locului că firma ocupase în mod abuziv, întreaga ...

Răsturnare de situaţie în cazul UTA-ei! Florin Manea a anunţat că nu mai vrea să preia echipa!

Vineri, 16 Februarie, 2018 18:00

Răsturnare de situaţie în cazul UTA-ei! Florin Manea a anunţat că nu mai vrea să preia echipa!

Răsturnare de situaţie la UTA! Sătul de condiţiile impuse de către actuala conducere pentru preluarea clubului, Florin Manea, fiul regretatei legende rapidiste, Nae Manea a decis să rupă p ...

Valea Mureşului, din nou scena unui accident rutier. Trei persoane au rămas încarcerate într-un microbuz răsturnat

Duminica, 18 Februarie, 2018 14:08

Valea Mureşului, din nou scena unui accident rutier. Trei persoane au rămas încarcerate într-un microbuz răsturnat

Accident cumplit pe valea Mureşului,  la ieşirea din Localitatea Otvoş.  Un microbuz cu mai multe persoane care se îndrepta spre Arad în dimineaţa zilei de duminică, s- ...

Incendiu devastator la Pecica! O locuinţă în care funcţiona un BAR şi mai multe anexe au fost cuprinse de flăcări

Duminica, 18 Februarie, 2018 13:10

Incendiu devastator la Pecica! O locuinţă în care funcţiona un BAR şi mai multe anexe au fost cuprinse de flăcări

Detașamentul de Pompieri Arad s-a deplasat în localitatea Pecica pentru a interveni la un incendiu ce se manifesta la o clădire cu funcțiuni mixte, casa de locuit și BAR.   Alarm ...

Atenţie pescari! Perioada de prohibiţie pentru o specie de peşte începe peste trei zile!

Luni, 12 Februarie, 2018 10:49

Atenţie pescari! Perioada de prohibiţie pentru o specie de peşte începe peste trei zile!

Pescuitul este cu siguranţă, una dintre cele mai pătimaşe activităţi însă totuşi, o astfel de activitate atât de îndrăgită de către o mare parte dintre arădeni, se p ...

Nou sistem de colectare a deșeurilor în județul Arad

Joi, 15 Februarie, 2018 14:32

Nou sistem de colectare a deșeurilor în județul Arad

Autoritățile locale, reprezentate de ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad, împreună cu RETIM Ecologic Service SA, vor implementa în Zona 1 Arad un nou sistem de col ...

Grădiniţa din Sântana, închisă la două zile după inaugurare. O bucată de tencuială s-a desprins de pe tavanul unei băi

Miercuri, 14 Februarie, 2018 14:00

Grădiniţa din Sântana, închisă la două zile după inaugurare. O bucată de tencuială s-a desprins de pe tavanul unei băi

Inaugurată de către autorităţile locale din Sântana, noua grădiniţă construită cu bani de la Guvern şi bugetul oraşului, a fost deja închisă, după doar două zile de func ...

Legea a fost adoptată! Ce trebuie să știi despre amenda pentru lipsa rovinietei

Miercuri, 07 Februarie, 2018 10:49

Legea a fost adoptată! Ce trebuie să știi despre amenda pentru lipsa rovinietei

Proiectul de lege care prevede că amenda contravențională pentru lipsa rovinietei se prescrie în 4 luni, față de 6 luni ca până acum. Acesta a fost votat marți de Camera D ...

S-a decis! dispare ora de vară!

Miercuri, 14 Februarie, 2018 10:42

S-a decis! dispare ora de vară!

Decizie șoc a UE. Nu vom mai avea oră de vară!     Uniunea Europeană a decis, prin majoritatea voturilor europarlamentarilor, renunțarea la ora de vară. Decizia a venit &ic ...

Mai multe locaţii destinate comercializării produselor de 1și 8 Martie

Sambata, 17 Februarie, 2018 14:34

Mai multe locaţii destinate comercializării produselor de 1și 8 Martie

Având în vedere numărul mare de cereri pentru comerţul cu produse specifice zilelor de 1 şi 8 martie,  Primăria Municipiului Arad a suplimentat locurile unde se vor putea vin ...

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la cota 27. Ministrul Sănătăţii:„ Încă nu putem vorbi despre o epidemie”

Marti, 13 Februarie, 2018 18:27

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la cota 27. Ministrul Sănătăţii:„ Încă nu putem vorbi despre o epidemie”

Gripa sezonieră îşi face de cap în România în timp ce Ministerul Sănătăţii se vede dezarmat în faţa epidemiei despre care jurnaliştii străini spun că a lov ...

De la 1 Martie, CFR anulează 97 de curse! Vezi care sunt acestea!

Sambata, 03 Februarie, 2018 14:53

De la 1 Martie, CFR anulează 97 de curse! Vezi care  sunt acestea!

De luna viitoare 97 de curse ale CFR din toată ţara urmează să fie rretrase din circulație, cei mai afectați de aceste schimbări utrmând să fie navetiștii care trebuie să ajungă ...

Dezastru provocat de o șoferiță din cauza vitezei! 10 maşini făcute PRAF!

Marti, 13 Februarie, 2018 09:00

Dezastru provocat de o șoferiță din cauza vitezei! 10 maşini făcute PRAF!

Un accident rutier grav cu 10 mașini implicate, s-a produs în acestă seară în zona Gării CFR.  Evenimentul a fost provocat de o şoferiţă, in vârstă de 37 de ani, ca ...

Primăvara începe cu „Săptămână a comediei” pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici

Miercuri, 14 Februarie, 2018 10:48

Primăvara începe cu „Săptămână a comediei” pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici

Nimic mai bun pentru un început de primăvară decât o săptămână de... zâmbete. De bucurie. De hohote de râs. Nimic mai bun decât o săptămână de sp ...

Se apropie a patra ediție a târgului ARpicultura!

Vineri, 16 Februarie, 2018 12:26

Se apropie a patra ediție a târgului ARpicultura!

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad organizează în acest an a patra ediţie a evenimentuliu ARpicultura, care are loc în perioada 24-25 februarie 2018, la complex ...