Reţeta săptămânii : Pâine umplută – de Alina Bucatoş
Reţeta săptămânii : Pâine umplută – de Alina Bucatoş

Reţeta săptămânii : Pâine umplută – de Alina Bucatoş

Duminica, 26 Februarie, 2017 17:43 Alina B CULINAR Comentarii 4052 vizualizari  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Alina B CULINAR Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Duminica, 26 Februarie, 2017 17:43 4052 vizualizari Tiparire

De pâine mă leagă cele mai frumoase momente din copilăria mea. Bunica făcea cea mai bună pâine din lume, iar ziua de copt ,care venea o dată pe săptămâna, era o zi de o importantă egală cu venirea lui Moş Crăciun. Aveam voie să mă joc cu aluatul, iar bunica ne făcea “pupeze”. O pâinică, care avea întietate la cuptor. Era o pâine ca oricare alta. Nu o diferenţia decât forma, faptul că era coaptă pe o frunză de viţă de vie, şi emoţia aşteptării ei.
 

Mi-a plăcut întotdeauna să fac pâine. Magia prin care drojdia, face pâinea să dospească mă uimeşte şi în ziua de astăzi, iar sentimentul de a crea cu mâinile tale ceva atât de delicios, este pentru mine inspirant ori decâte ori aş repeta experienţă. În urmă cu doi ani, am avut o perioada de câteva luni în care nu am mai cumpărat pâine din supermarket. În schimb însă în fiecare seară, făceam câte o specialitate de pâine. Reţeta de mai jos am creat-o în perioada respectivă.
 
 

 

Ingrediente necesare :

1 plic de drojdie uscată

100 ml de lapte călduţ

1 linguriţă de zahăr

Puţin ulei

300 grame de făină+extra pentru frământat

1 ou

100 grame de piept de pui

100 grame de unt

1 ardei roşu

1 ardei galben

1 legătură de ceapă verde

2-3 căţei de usturoi

1 linguriţă de muştar dulce

50 ml ulei de măsline

Cimbru

Sare şi piper


 
 

 

Mod de preparare :
 

Într-un vas de sticlă, amestecaţi bine drojdia uscată cu uleiul şi zahărul, până când obţineţi o pastă omogenă fără cocoloaşe. Adăugaţi apoi laptele, omogenizaţi şi acoperiţi cu un prosop sau folie de plastic. Lăsaţi maiaua, într-un loc călduros, timp de 15 minute sau până când îşi dublează consistenţă.
 

Într-un bol,puneţi făina şi sarea. Faceţi o grămăjoara în mijloc şi turnaţi maiaua crescută. Frământaţi bine, până când obţineţi un aluat ferm, însă nu tare. La nevoie adăugaţi făină sau apa călduţă. Acoperiţi aluatul cu un prosop şi lăsaţi la crescut pentru 45 de minute-1 oră. Între timp, pregătiţi umplutura.
 

Tăiaţi ceapa verde rondele, iar ardeiul roşu şi galben fâşâi subţiri.
 

Spălaţi pieptul de pui, şi îl tăiaţi în cuburi sau fâşăi mici. Într-un fas adăugaţi pieptul de pui,muştarul dulce,cimbru, usturoiul tocat, sare şi piper. Frământaţi bine carnea, pentru a se pătrunde bine aromele şi lăsaţi la rece minim 20 de minute.
 

Într-o tigaie puneţi untul la topit şi apoi adăugaţi ceapa verde. Lăsaţi la călit 1-2 minute, iar apoi adăugaţi pieptul de pui cu tot cu marinată în care a stat la rece. După 5 minute la foc mediu, adăugaţi ardeii tăiaţi fâşâi.
 

Pe suprafaţă de lucru, presăraţi făină, şi întindeţi aluatul. Puneţi umplutura în mijloc şi rulaţi, având grijă să strângeţi bine marginile şi capeţii. Ungeti cu ou bătut şi coaceţi pâinea la 180 grade, 30 de minute.

 


Reţeta săptămânii : Pâine umplută – de Alina Bucatoş

De pâine mă leagă cele mai frumoase momente din copilăria mea. Bunica făcea cea mai bună pâine din lume, iar ziua de copt ,care venea o dată pe săptămâna, era o zi de o importantă egală cu venirea lui Moş Crăciun. Aveam voie să mă joc cu aluatul, iar bunica ne făcea “pupeze”. O pâinică, care avea întietate la cuptor. Era o pâine ca oricare alta. Nu o diferenţia decât forma, faptul că era coaptă pe o frunză de viţă de vie, şi emoţia aşteptării ei.
 

Mi-a plăcut întotdeauna să fac pâine. Magia prin care drojdia, face pâinea să dospească mă uimeşte şi în ziua de astăzi, iar sentimentul de a crea cu mâinile tale ceva atât de delicios, este pentru mine inspirant ori decâte ori aş repeta experienţă. În urmă cu doi ani, am avut o perioada de câteva luni în care nu am mai cumpărat pâine din supermarket. În schimb însă în fiecare seară, făceam câte o specialitate de pâine. Reţeta de mai jos am creat-o în perioada respectivă.
 
 

 

Ingrediente necesare :

1 plic de drojdie uscată

100 ml de lapte călduţ

1 linguriţă de zahăr

Puţin ulei

300 grame de făină+extra pentru frământat

1 ou

100 grame de piept de pui

100 grame de unt

1 ardei roşu

1 ardei galben

1 legătură de ceapă verde

2-3 căţei de usturoi

1 linguriţă de muştar dulce

50 ml ulei de măsline

Cimbru

Sare şi piper


 
 

 

Mod de preparare :
 

Într-un vas de sticlă, amestecaţi bine drojdia uscată cu uleiul şi zahărul, până când obţineţi o pastă omogenă fără cocoloaşe. Adăugaţi apoi laptele, omogenizaţi şi acoperiţi cu un prosop sau folie de plastic. Lăsaţi maiaua, într-un loc călduros, timp de 15 minute sau până când îşi dublează consistenţă.
 

Într-un bol,puneţi făina şi sarea. Faceţi o grămăjoara în mijloc şi turnaţi maiaua crescută. Frământaţi bine, până când obţineţi un aluat ferm, însă nu tare. La nevoie adăugaţi făină sau apa călduţă. Acoperiţi aluatul cu un prosop şi lăsaţi la crescut pentru 45 de minute-1 oră. Între timp, pregătiţi umplutura.
 

Tăiaţi ceapa verde rondele, iar ardeiul roşu şi galben fâşâi subţiri.
 

Spălaţi pieptul de pui, şi îl tăiaţi în cuburi sau fâşăi mici. Într-un fas adăugaţi pieptul de pui,muştarul dulce,cimbru, usturoiul tocat, sare şi piper. Frământaţi bine carnea, pentru a se pătrunde bine aromele şi lăsaţi la rece minim 20 de minute.
 

Într-o tigaie puneţi untul la topit şi apoi adăugaţi ceapa verde. Lăsaţi la călit 1-2 minute, iar apoi adăugaţi pieptul de pui cu tot cu marinată în care a stat la rece. După 5 minute la foc mediu, adăugaţi ardeii tăiaţi fâşâi.
 

Pe suprafaţă de lucru, presăraţi făină, şi întindeţi aluatul. Puneţi umplutura în mijloc şi rulaţi, având grijă să strângeţi bine marginile şi capeţii. Ungeti cu ou bătut şi coaceţi pâinea la 180 grade, 30 de minute.

 


Stiri asemanatoare

ABONARE LA NEWSLETTER

Introduceti adresa dvs de email:
   

Afacere la cheie, de vânzare, în Arad!

Luni, 09 Octombrie, 2017 19:05

Afacere la cheie, de vânzare, în Arad!

O afacere "la cheie" a fost scoasă de curând la vânzare în Arad. Este vorba de ineditele mânere publicitare “bus handle” amplasate în tramvaiele din Ar ...

Trei autoturisme implicate într-un accident pe Calea Zimandului!

Sambata, 18 Noiembrie, 2017 18:44

Trei autoturisme implicate într-un accident pe Calea Zimandului!

Sâmbătă seara, în  jurul orei 18:30, a avut loc un accident pe Calea Zimandului în aproprierea benzinăriei Mol, în care au fost implicate 3 autoturisme. În c ...

BLACK FRIDAY în Arad! Afacere la cheie, de vânzare!

Vineri, 17 Noiembrie, 2017 12:13

BLACK FRIDAY în Arad! Afacere la cheie, de vânzare!

Poţi să ai şi tu afacerea ta cu doar 3000 euro! O afacere "la cheie" a fost scoasă la vânzare în Arad. Este vorba de ineditele mânere publicitare “bus handle” a ...

(P) Spălătoria automată Vibo Washing redă frumuseţea covoarelor.

Duminica, 03 Septembrie, 2017 13:50

(P) Spălătoria automată Vibo Washing redă frumuseţea covoarelor.

   Pare greu de crezut că un covor murdar şi plin de praf să se poată întoarce vreodată la starea impecabilă de la început a culorii şi a ţesăturii, însă Vib ...

„Păi voi chiar ne credeţi pe toţi TÂMPIŢI?“ Cel mai COOL primar din România demască ipocrizia guvernului!

Vineri, 17 Noiembrie, 2017 13:19

„Păi voi chiar ne credeţi pe toţi TÂMPIŢI?“ Cel mai COOL primar din România demască ipocrizia guvernului!

  Irina Onescu, primarul comunei arădene Petriş, cunoscută ca fiind cea mai "COOL" primăriţă din România, condamnă dur noile măsuri fiscale adoptate de către Guvern. Aceasta ...

Un mare transportator rutier din Arad are un plan de investiţii de 18 milioane de euro

Vineri, 17 Noiembrie, 2017 09:42

Un mare transportator rutier din Arad are un plan de investiţii de 18 milioane de euro

Transportatorul rutier de marfă Filip Spedition din Arad, cu operaţiuni pe 11 pieţe europene şi 350 de angajaţi, va finaliza anul acesta cu o cifră de afaceri de 26 milioane de euro, î ...

Efectele unui scandal mediatic: Poșta Română renunță la o procedură veche de 40 de ani

Sambata, 18 Noiembrie, 2017 22:19

Efectele unui scandal mediatic: Poșta Română renunță la o procedură veche de 40 de ani

Poşta Română renunţă la o procedură veche de 40 de ani în urma scandalului mediatic în care a fost implicată instituţia la începutul săptămânii.   Gh ...

Moţiunea “PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, citită în faţa Prefecturii Arad

Luni, 20 Noiembrie, 2017 18:56

Moţiunea “PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, citită în faţa Prefecturii Arad

Primarii liberali continuă seria acţiunilor de contestare a Guvernului PSD. PNL Arad consideră că România este pusă în pericol de guvernarea mincinoasă şi iresponsabilă a PSD. ...

LATERNENFEST – Parada Lampioanelor la Şcoala Gimnazială Aurel Vlaicu

Marti, 14 Noiembrie, 2017 16:32

LATERNENFEST – Parada Lampioanelor la Şcoala Gimnazială Aurel Vlaicu

Vineri, 10 noiembrie 2017, străzile cartierului Aurel Vlaicu au strălucit în lumina lampioanelor purtate de către elevii secțiilor germană și maghiară ale Școlii Gimnaziale „A ...

Timişoara şi Aradul, principalul motor economic al României! Bucureştiul ar putea fi devansat la toate capitolele în 2018

Sambata, 18 Noiembrie, 2017 13:13

Timişoara şi Aradul, principalul motor economic al României! Bucureştiul ar putea fi devansat la toate capitolele în 2018

În urmă cu aproximativ 10 ani, când edilii din Arad şi Timişoara băteau palma pentru crearea unui mediu propice pentru atragerea de investitori şi transformarea zonei de vest a R ...

UAV Arad din nou în vizorul procurorilor anticorupţie! Vizată: „metoda cartea”

Luni, 20 Noiembrie, 2017 10:00

UAV Arad din nou în vizorul procurorilor anticorupţie! Vizată: „metoda cartea”

Procurorii anticorupţie se pare că au făcut din nou o vizită la Universitatea "Aurel Vlaicu" din  Arad, de această dată nu pentru povestea cu diplomele, ci pentru o practică mai veche ...

Cel mai nou tramvai fabricat la Arad, face furori în Timişoara

Luni, 20 Noiembrie, 2017 17:59

Cel mai nou tramvai fabricat la Arad, face furori în Timişoara

Astra Vagoane Călători a scos pe piaţă un nou tramvai care a fost testat zilele acestea pe liniile din Timişoara, în baza unui contract de comodat cu Regia Autonomă de Transport din o ...

Veşti proaste pentru bugetari! Bonurile de masă vor deveni istorie de la 1 ianuarie 2018

Sambata, 18 Noiembrie, 2017 09:51

Veşti proaste pentru bugetari! Bonurile de masă vor deveni istorie de la 1 ianuarie 2018

Bugetarii din România vor rămâne şi fără bonuri de masă de la începutul anului viitor, conform noii legi a salarizării. Potrivit Guvernului, acestea ar urma să fie î ...

Cutia cu monede revine pe platoul din faţa Primăriei

Joi, 16 Noiembrie, 2017 18:04

Cutia cu monede revine pe platoul din faţa Primăriei

”Cutia cu monede” se întoarce pe platoul din fața Primăriei. După succesul din 2015, când în urma acțiunii a fost achiziționat mobilier modern pentru saloanele ...

Atracții pentru copii, produse tradiționale specifice sărbătorilor și multă distracție în cadrul Târgului de iarnă din Arad

Vineri, 17 Noiembrie, 2017 18:19

Atracții pentru copii, produse tradiționale specifice sărbătorilor și multă distracție în cadrul Târgului de iarnă din Arad

Târgul de Iarnă, ediția 2017, va avea loc în perioada 24 noiembrie 2017 – 7 ianuarie 2018 și va fi organizat în centrul orașului și în Parcul Mihai Eminescu, un ...

S-a stins o legendă a rock-ului mondial! Chitaristul trupei AC / DC, Malcolm Young a murit!

Sambata, 18 Noiembrie, 2017 16:12

S-a stins o legendă a rock-ului mondial! Chitaristul trupei AC / DC, Malcolm Young a murit!

Malcolm Young, chitaristul trupei AC / DC, a murit. Anunțul trist a fost făcut de colegii acestuia pe contul de socializare. Acesta a fost de asemenea, fondatorul celei mai iubite trupe de rock ...