Din 2018 bugetarii nu vor mai avea bonuri de masă

Data publicare: Vineri, 13 Octombrie, 2017 Total: 1908 accesari

Din 2018 bugetarii nu vor mai avea bonuri de masă

Vești rele pentru bugetari ! Din 2018,bonurile de masă ar putea dispărea. 

De la 1 ianuarie 2018, conform prevederilor actuale din noua Lege a salarizării, bonurile de masă s-ar putea sa dispară din buzunarele bugetarilor. Sindicaliştii acuză Guvernul că banii care ar urma să înlocuiască tichetele de masă, echivalentul a două salarii minime, vor fi daţi bugetarilor abia din decembrie anul viitor, potrivit România TV.


Medicii au fost anuntaţi deja să îşi ridice bonurile de masă până la data de 30 noiembrie 2017, în caz contrar, contravaloarea lor se va returna către bugetul de stat.


„Conform Legii 153/2017, începând din data de 1 ianuarie 2018 nu se vor mai acorda tichete de masă. Vă rugăm ca până la data de 30 noiembrie 2017 să le ridicaţi, în caz contrar, contravaloarea lor se va returna către bugetul de stat”, este mesajul pe care l-au primit unele cadre medicale de la directorii de spitale.


Medicii sunt şocaţi, iar unii dintre ei se gândesc să iasă în stradă, în semn de protest.


„Cum este posibil ca dupa 6 ani de învățat si sacrificii, nesătuii din Parlament să taie bonurile de masă medicilor rezidenți și acea bursă de 600 lei, asta înseamnă salariul minim pe economie de 1400 lei! Medic, care și așa nu avea prea mult, dar măcar își permitea să își plătească o chirie împărțită cu un coleg și mâncarea de pe o zi pe alta cu cei 2000 adunați! De ce aăa, domnilor parlamentari, principiile voastre unde sunt?”, a scris un medic, pe Facebook.

Sursa: stiripesurse.ro