Nepăsare, inconștiență, nesimțire sau cum să numim comportamentul unora dintre taximetriștii arădeni?

Data publicare: Joi, 12 Octombrie, 2017 Total: 1667 accesari

Nepăsare, inconștiență, nesimțire sau cum să numim comportamentul unora dintre taximetriștii arădeni? ARAD. O zi frumoasă de joi, toamna este perturbată de un trafic tot mai aglomerat, agitație, nervi, claxoane. Vi se pare cunoscută această descriere? Citiți mai departe și o altfel de descriere !

Mulți dintre dumneavoastră sunteți părinți și zi de zi, vă trece prin gând grija copilului dumneavoastră, care trebuie să traverseze străzi, semaforizate sau nu, în drumul lui spre școală și la întoarcere. 

Ca să traversezi pe trecerea de pietoni, copil fiind, și se apropie de tine o mașină de TAXI, trebuie să te ferești, deoarece, mulți TAXIMETRIȘTI au impresia că șoseaua este doar a lor !

NICI MĂCAR BUNUL SIMȚ că sunt copii, taximetriștii NU OPRESC ca să le acorde prioritate pe trecerea de pietoni. Fie sunt INCONȘTIENȚI, fie sunt pur și simplu NEPĂSĂTORI de soarta acestor copii, care ZI DE ZI se află într-un REAL PERICOL !

Miercuri după-masa, în trafic, un alt caz, asemănător, în care "ACTORUL PRINCIPAL " era, desigur, tot un TAXIMETRIST , a depășit cu NESIMȚIRE o coloană de mașini, oprite la semafor, după care, a fost la nici un metru distanță să lovească o biciclistă, care circula regulamentar. Femeia s-a speriat și a căzut de pe bicicletă. Nici vorbă de BUN SIMȚ din partea taximetristului , să-și ceară scuze și să coboare la ea, din contră, A ÎNJURAT-O ! Vizibil speriată, femeia și-a continuat drumul, însă eu, preț de câteva minute am rămas șocată de cele întâmplate. 

La semafor ( un alt caz), dacă riști să fii primul în coloana de mașini, iar în spatele tău să fie unul dintre astfel de "specimene" la volanul unui Taxi, atunci să fii sigur că vei fi claxonat și ÎNJURAT, dacă în prima secundă, când culoarea semaforului s-a schimbat în verde și tu nu te-ai mișcat din loc ! Răbdare, dragi TAXIMETRIȘTI ! 

Așadar, eu nu știu cum să-i numesc pe acești șoferi de taxi : Nepăsători? Inconștienți sau pe românește spus: Nesimțiți? Dragi șoferi, aveți acasă copii? Dimineața, înainte să vă urcați la volan, trageți o gură de aer în piept și circulați prudent ! În trafic sunt și COPII !