O tonă de canabis, confiscată de DIICOT, în judeţul Timiş!

Data publicare: Miercuri, 11 Octombrie, 2017 Total: 5504 accesari

O tonă de canabis, confiscată de DIICOT, în judeţul Timiş!

Lovitură grea dată de oamenii legii, traficanţilor de droguri din Timişoara. O reţea de traficanţi de cannabis a fost destructurată în urma unui flagrant organizat de DIICOT Timișoara și polițiștii de la ”Crimă Organizată”.

Aceştia au depistat într-un depozit din judeţ nu mai puţin de o tonă de muguri de cannabis, gata să fie vânduţi consumatorilor.


Totul s-a întâmplat marţi dimineaţa  în jurul orei 4:00, după ce agenţii sub acoperire au cumăprat în timpul operaţiunii şase kilograme de cannabis de la membrii reţelei.


La scurt timp de la încheierea tranzacţiei, poliţiştii de la crimă organizată au descins reuşind să îl captureze pe liderul grupării, un cetăţean german, născut la Timişoara, în vârstă de 41 de ani.


Procurorii s-au deplasat şi la o proprietate a acestuia din cătunul Blajova, aflat  între Nițchidorf și Stamora Română unde au descoperit sute de kilograme de muguri, puşi la uscat dar şi o adevărată plantaţie de canabis aflate în diverse stadii de dezvoltare.


Pe lângă capul reţelei, alți doi bărbați, Ioan Ilinca, de 30 ani, din Timișoara, și Costantin Bîrnaz, de 28 ani, din Dumbrăvița, care ajutau la vânzarea de droguri și întreținerea culturilor, au fost reținuți.

 

Cei trei au fost plasaţi în arest şi s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri şi riscă ani grei de închisoare.