Primul ministru recunoaşte: penali şi incomopetenţi în Guvern!

Data publicare: Marti, 10 Octombrie, 2017 Total: 1247 accesari

Primul ministru recunoaşte: penali şi incomopetenţi în Guvern!

Liviu Dragnea este pe cale să scape din nou Guvernul din mână, a doua oară în mai puţin de un an şi riscă să provoace o nouă criză guvernamentală. Devine limpede că Guvernul nu poate fi ţinut prizonier de către PSD!

 

Declaraţiile de ieri ale primului ministru sunt devastatoare pentru PSD. Acesta a acuzat „o făcătură”, un sondaj de opinie fals prin care liderul PSD Liviu Dragnea vrea să şantajeze Guvernul. Miza pare clară: menţinerea în Guvern a unor oameni pe care premierul nu îi mai vrea, din motive diferite. Este vorba despre miniştrii penali şi miniştrii incompetenţi. Premierul Tudose a recunoscut că ambele categorii se află în Guvern şi că îi va remania.

 

Premierul Tudose recunoaşte că miniştrii cu probleme creează probleme de imagine în interiorul ţării dar şi în relaţia cu instituţiile europene, care au cerut să fie schimbaţi. Sunt oamenii pe care îi apărase Dragnea. ”Nu ştiu dacă «sugerat» e cuvântul. Când cineva spune clar un lucru, aia nu-i sugestie, este un mesaj foarte clar”, a spus Tudose. Problema este delicată pentru că cei doi miniştri cu probleme Shaidehh şi Rovana Plumb, sunt investigaţi tocmai într-un dosar care duce chiar la liderul PSD Liviu Dragnea şi la firma TelDrum.

 

De asemenea, primul ministru a remarcat prezenţa a trei miniştri în Guvern care nu îşi fac treaba şi pe care vrea să îi schimbe. Cu alte cuvinte, a confirmat prezenţa unor incompetenţi în Guvernul PSD. Dacă aproape jumătate din cabinet trebuie înlocuit la câteva luni de la instalarea în funcţii, după ce şi Guvernul Grindeanu a fost înlocuit, avem imaginea unui dezastru.

 

În mai puţin de un an, PSD a produs crize guvernamentale, a scos în stradă oamenii de mai multe ori, a majorat acciza la combustibil, a scandalizat mediul de afaceri cu politici catastrofale, a scăpat din mână cursul euro şi Robor. Este imaginea unui eşec care se profilează chiar mai repede şi mai clar decât se anticipase.