HALEP este noua regină în tenisul mondial !

Data publicare: Sambata, 07 Octombrie, 2017 Total: 3277 accesari

HALEP este noua regină în tenisul mondial !

Simona Halep a urcat pe locul 1 în clasamentul WTA după ce a bătut-o în două seturi, în semifinala OPEN-ului Chinez pe Jelena Ostapenko scor 2-6 şi 4-6,  devenind astfel cea mai bună jucătoare de tenis a lumii.

 

După ce a surclasat-o pe Gabrine Muguruza, Halep devine prima jucătoare româncă ocupantă a primei poziţii în clasamentul mondial WTA.

 

În urma semifinalei câştigate împotriva Jelenei Ostapenko, Halep va primi un număr de 260 puncte WTA şi acumulează astfel un total de 6175 puncte, cu 40 mai multe decât ocupanta locului doi, Gabrine Muguruza.

 

Simona Halep început turneul din China cu 5645 puncte WTA, cu 600 de puncte mai puţin decât Gabrine Muguruza însă abandonul acesteia în primul tur a lăsat cale liberă româncei către prima poziţie a clasamentului.

 

Halep a avut mai multe ocazii să urce pe prima treaptă WTA, în acest an, una dintre ele chiar în finala de la Roland Garros, pierdută în faţa Jelenei Ostapenko.

Adversara Simonei în finala de mâine de la Beijing se va decide între Petra Kvitova şi Caroline Garcia, meci programat astăzi începând cu ora 14:30.

 

Dacă Halep va câştiga şi ultimul act al competiţiei, va primi încă 350 puncte WTA, fapt ce îi va consolida prima poziţie până la finalul anului.