Se întâmplă în Arad! Un chioşc de ziare stă să le cadă arădenilor în cap!

Data publicare: Vineri, 06 Octombrie, 2017 Total: 3716 accesari

Se întâmplă în Arad! Un chioşc de ziare stă să le cadă arădenilor în cap!

Un chioşc de ziare abandonat şi vandalizat din zona Lebăda a municipiului Arad a ajuns să constituie un real pericol pentru cetăţenii care se văd nevoiţi să treacă pe lângă acesta.

 

Aflat în imediata apropiere a trotuarului, la doar căţiva centimetri de acesta, chioşcul închis şi abandonat de câteva luni bune a căzut pradă vandalilor şi oamenilor străzii care au spart uşa şi geamurile. Pe rând, din cauza intemperiilor vremii chioşcul a ajuns într-o avansată stare de degradare iar în ultimele zile un perete  de lemn şi uşa au fost smulse şi lăsate pe spaţiul public.

 

Peisajul dezolant pe care îl oferă mormanul de lemne, sticlă şi fier care stă să se prăbuşească, este completat şi de mizeria din jur; trotuarul nemăturat plin cu chiştoace de ţigări şi gume de mestecat  şi pământul bătătorit care se vrea a fi spaţiu verde.

 

Locatarii blocului din apropiere dar şi trecătorii se tem că o tragedie s-ar putea întâmpla oricând, mai ales că în zonă, la doar câţiva zeci de metri, se află staţia de tramvai dar şi o şcoală în care învaţă sute de copii.

La o adiere de vânt, chioşcul s-ar putea prăbuşi peste trcători cauzând adevărate tragedii.

 

O femeie care locuieşte în blocul din spatele chioşcului a declarat pentru Ghidul Arădean că după desfiinţare, chioşcul era folosit ca adăpost de mai mulţi oameni ai străzii şi că mai mulţi locatari din bloc au apelat la ajutorul autorităţilor locale pentru demolarea chioşcului şi înlăturarea pericolului.

 

Pentru că este vorba de o construcţie privată, autorităţile locale încearcă în acest moment să găsească proprietarul chioşcului care va fi obligat să demoleze construcţia şi cel mai probabil, se va alege şi cu o amendă pentru faptul că nu a îngrijit spaţiul alocat, punând astfel în pericol, viaţa trecătorilor.