Aroganţă de ministru: Nu ştiu cât costă carburanţii. Nu e treaba mea, oricum circul cu şofer!

Data publicare: Marti, 03 Octombrie, 2017 Total: 2228 accesari

Aroganţă de ministru: Nu ştiu cât costă carburanţii. Nu e treaba mea, oricum circul cu şofer!

După ce a aplicat o dublă majorare a accizei la carburanţi, Ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa a declarat că nu ştie cât costă în prezent un litru de carburant. Acesta este de părere că nu este treaba lui şi că oricum, el circulă în scumpirile au fost mai mici decât creşterea accizelor.

 

"Sincer, nu m-am uitat la preţurile carburanţilor. Înţeleg tot de la dvs., de la media, de la ce am văzut din câteva declaraţii, că preţul ar fi crescut într-o proporţie mult mai mică decât creşterea de 0,16 bani pe litru operată în prima etapă. Mă uit la preţurile la pompă, dar în marea majoritate a timpului circul cu şofer. Obiectivul Ministerului de Finanţe şi al meu, ca ministru de Finanţe, este să urmăresc politicile fiscale, nu să citesc în fiecare zi preţul de la pompă", a declarat Ionuţ Mişa.
Declaraţia ministrului pe un ton sfidător şi arogant a fost preluată de către televiziuni iar reacţiile cetăţenilor au fost din cele mai diverse. Mai mulţi internauţi au cerut demisia ministrului pentru declaraţiile făcute.

 

Accizele la toate categoriile de combustibili s-au majorat în România, cu câte 0,16 bani pe litru, în două etape, respectiv din 15 septembrie şi 1 octombrie.

Primele scumpiri la pompe au început să apară încă de la lansarea zvonului că guvernul va reintroduce supraacciza pe carburant, fapt ce a făcut ca în mai puţin de o lună, preţurile să sară în unele cazuri chiar şi cu 50 de bani, ajungând la peste 5 lei pe litru.




Sursa video: DIGI24.ro