POZA ZILEI! Dragnea, aşteptat cu cătuşele în faţa sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie!

Data publicare: Marti, 03 Octombrie, 2017 Total: 3513 accesari

POZA ZILEI! Dragnea, aşteptat cu cătuşele în faţa sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie!

Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor a fost întâmpinat marţi în faţa sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de un grup de protestatari care l-au apostrofat întreg drumul şi i-au pus în faţă o pereche de cătuşe.

 

Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual alăturio de fosta sa soţie, Bombonica şi alţi doi angajaţi ai DGASPC Teleorman.

 

Potrivit procurorilor DNA, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. „În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, susţine DNA.

 

Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate, deşi ştia că acestea nu s-au prezentat la serviciu luni întregi  şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

 

Iniţial, dosarul a fost suspendat pe perioadă nedeterminată după ce Judecătoarea Anamaria Dascălu a luat decizia de a se pensiona. Decizia reluării procesului a fost luată pe data de 5 septembrie, după ce cazul a fost preluat de către judecătorul Constantin Epure. 


Sursa FOTO: InquamPhotos/Octav Ganea