Art Encounters 2017, evenimentul dedicat artei contemporane, a fost inaugurat la Arad!

Data publicare: Luni, 02 Octombrie, 2017 Total: 1176 accesari

Art Encounters 2017, evenimentul dedicat artei contemporane, a fost inaugurat la Arad!

Inaugurarea evenimentului Bienal Art Encounters 2017 desfăşurat la Arad şi Timişoara a avut loc duminică, 1 octombrie,  ora 17:00, la Muzeul de Artă din Arad de pe strada Gheorghe Popa de Teiu, în prezența organizatorilor, a viceprimarului Călin Bibarț dar şi a unui public destul de numeros.

 

Cu acest prilej, la Muzeul de Artă arădean a fost deschisă expoziţia „De veghe în oglindă”, curatoriată de Ami Barak şi Diaa Marincu. De asemenea, ca eveniment colateral al bienalei, are loc o avanpremieră a expoziţiei de fotogafie Sieranevada a cunoscutului regizor român Cristi Puiu.

 

Art Encounters 2017 se desfăşoară la Timişoara şi Arad în perioada 30 septembrie – 5 noiembrie 2017 şi îşi propune să devină un dispozitiv dinamic prin care cultura vizuală contemporană și scena de artă din România pot face vizibile provocările, fragilitățile, dar în egală măsură ambițiile și punctele forte pe care se construiește într-un timp accelerat viitorul artei contemporane.

 

Art Encounters, aflat la cea de-a doua ediţie, este cel mai important eveniment cultural din România dedicat artei contemporane şi se află sub înaltul patronaj al Preşedintelui României.