La pas din Olanda până în România, pentru animalele fără stăpân! Monique ajunge la Arad!

Data publicare: Luni, 02 Octombrie, 2017 Total: 1639 accesari

La pas din Olanda până în România, pentru animalele fără stăpân! Monique ajunge la Arad!

Deja populară în întreaga Europă pentru demersul ei de sensibilizare a oamenilor cu privire la situaţia câinilor fără stăpân, olanteza Monique Dubbeldam  va ajunge luni, 2 octombrie în Arad. Aceasta a plecat din Utrecht, Olanda, pe data de 26 august 2017, într-un marș de 1638 km până în București, în speranța că efortul ei va ameliora situația câinilor fără stăpân din România.

 

 

Monique Dubbledam va intra în România pe la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, la ora 12.00. La sosirea în țara noastră, va fi întâmpinată de Asociatia Animed Arad, împreună cu alți activişti în domeniul protecției animalelor din zonă. Va vizita Asociaţia Animed Arad, după care se va caza la Hotel Iris.

Pe data de 3 octombrie 2017, la ora 12.00, va vizita adapostul Asociației “Dăm șansă la viață animalelor abandonate și maltratate” din localitatea Galșa, situată la 30 km de Arad. Președinta asociației îi va face cunoștință lui Monique cu toate animăluțele pe care le găzduiește și îi va prezenta cazurile deosebite. 
Apoi, la ora 16.00, va vizita o familie de iubitori de animale ce au salvat până în prezent zeci de căței și pisici, în localitatea Mândruloc, jud. Arad.

 

 

De profesie polițistă, Monique s-a arătat extrem de impresionată de soarta câinilor fără stăpân din România și a vrut să facă ceva pentru a-i ajuta și pentru a sensibiliza autoritățile să se implice mai mult pentru rezolvarea acestei probleme.

 

Aceasta a decis să pornească într-un marş care străbate întreaga Europă, cu scopul de a strânge bani pe care să-i doneze asociațiilor care se ocupă cu sterilizarea animalelor. În călătoria sa, care traversează şapte ţări,  Monique este însoțită de Indy și Faye, două dintre cățelușele ei adoptate în urmă cu mai bine de patru ani dintr-un adăpost din Bucureşti.

 

În opinia sa, sterilizarea este cea mai non-evazivă metodă de a scăpa de problema patrupedelor abandonate pe stradă şi spune că o campanie serioasă de sterilizare ar reduce considerabil numărul animalelor fără stăpân, iar în câțiva ani acest fenomen ar dispărea. Monique Dubbeldam consideră că autoritățile locale de la noi din ţară ar trebui să ia măsuri pentru ca cei care au animale de companie să le sterilizeze, prevenind astfel abandonarea puilor pe străzi sau și mai rău uciderea lor.

Pe tot parcursul traseului, din Utrecht până la București, Monique transmite pe adresa https://www.facebook.com/walkfordogs2017/ imagini în direct din locurile pe care le parcurge astfel încât jurnaliștii străini care o urmăresc în permanență să poată transmite mai departe opiniei publice internaționale tot ce se întâmplă.