Consilierii Municipali PSD au deturnat validarea propriului coleg! Emanuil Filip, încă o lună în Stand-by!

Data publicare: Vineri, 29 Septembrie, 2017 Total: 1747 accesari

Consilierii Municipali PSD au deturnat validarea propriului coleg! Emanuil Filip, încă o lună în Stand-by!

Pâine şi circ în sala Ferdinand! Aleşii locali s-au întrunit vineri, 29 septembrie, pentru două şedinţe de interes local; una extraordinară iar cealaltă, o şedinţă ordinară care se desfăţoară o singură dată pe lună.

Consilierii locali au avut de votat pe ordinea de zi nu mai puţin de 24 de puncte, printre care  trecerea Stadionului Francisc Neuman din administrarea autorităţilor locale către Compania Naţională de Investiţii, mai multe hotărâri locale legate de continuarea unor studii de fezabilitate şi proiecte deja aflate în derulare dar şi Proiectul de Hotărâre prin care mandatul de consilier municipal PSD al lui Filip Flavius Emanuil, urma să fie validat iar acesta să îşi intre în rolul de consilier.

 

Deşi primele patru puncte pe ordinea de zi au trecut fără nici un fel de problemă, aleşii CLM din grupul PSD-ALDE au anunţat că nu mai votează nici un punct, fără a oferi însă o explicaţie pentru hotărârea luată.

 

Discuţiile în contradictoriu au început între consilieri şi primar, consilieri şi consilieri iar în scurt timp, şedinţa s-a transformat într-un adevărat fiasco. Pentru că grupul PSD-ALDE nu a oferit o explicaţie pentru care refuză să mai voteze ordinea de zi, în replică, grupul PNL a luat hotărârea de a se abţine de la vot la punctul 19, cel în care trebuia să se valideze mabdatul de consilier local al PSD-istului Filip Flavius Emanuil.

 

Nu este prima oară când momentul validării  mandatului de Consilier Local al lui Flavius Filip Emanuil este "scurtcircuitat" de către colegii de la propriul partid. Aceasta este a doua şedinţă ordinară în care Flavius Filip Emanuil rămâne cu buza umflată în loc să îşi adjudece scaunul de ales local. În luna August, acelaşi punct în care trebuia validat mandatul viitorului consilier local, a fost amânat, ca apoi să nu întrunească numărul de voturi necesare, după ce consilierii şi deputaţii PSD în frunte cu Beniamin Vărcuş şi Adrian Todor, au transformat dezbaterea privind amplasamentul Monumentului Marii Uniri într-un adevărat circ de prost gust în care s-a râs, s-a urlat, s-a aplaudat şi s-a hulit mai ceva ca pe stadion.

 

Atunci, Flavius Filip, a fost "sancţionat" după ce întreaga dezbatere s-a jucat pornind microfoanele lui şi ale colegilor de la PSD, pentru a nu permite primarului să intervină.  Deşi stafful tehnic i-a atras atenţia în repetate rânduri  că sistemul audio poate prelua doar  două microfoane pe lângă cel de la prezidiu şi că acţiunile sale riscă să defecteze întreg sistemul audio al sălii Ferdinand, Flavius Filip a continuat să butoneze microfoanele întreaga şedinţă, fapt ce i-a atras votul impotrivă, din partea consilierilor liberali.

 

Mandatul de Consilier Local al lui Flavius Filip aşteaptă de două luni să fie validat după ce Florina Vasilescu şi-a dat demisia din CLM. Potrivit legii, dacă un consilier local demisionează, cel care îi ia locul este următoarea persoană de pe lista electorală a aceluiaşi partid, care nu a prins un loc eligibil. 



Emanuil Filip, jucându-se cu microfoanele în timpul dezbaterii amplasamentului Monumentului Marii Uniri în Arad.