Gala teatrelor naționale din România

Data publicare: Marti, 26 Septembrie, 2017 Total: 1319 accesari

Gala teatrelor naționale din România

În perioada 01.10.2017 - 10.10.2017 Primăria Orașului Oravița, împreună cu Teatrul ”Mihai Eminescu” Oravița, Asociația Scenic Art și Liceul Teoretic ”General Dragalina” Oravița,  organizează Gala teatrelor naționale din România- Oravița 200. La organizarea acestui eveniment participă și 3 rezidenți din proiectul Arta,n casă- proiect cultural organizat de Asociația Contrasens, în luna august la Socolari. 

Acest festival de teatru dorește să aducă un omagiu primului edificiu teatral din România, Teatrul Vechi Mihai Eminescu din Oravița care împlinește 200 de ani de la înființare. 

Gala se va deschide cu spectacolul - Dor de Eminescu, conceput de Ion Caramitru . Vor fi prezente 6 teatre naționale( Teatrul Național de Operetă și Muzical „Ion Dacian” din București, Teatrul Național ” I.L.Caragiale” București, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara, Teatrul Național din Tg.Mureș, Teatrul Național „Vasile Alexandri” din Iași) cu spectacole importante din repertoriul lor. În  utima zi va fi prezentă Filarmonica Banatului care va susține Anotimpurile , de Antonio Vivaldi. Nu vor lipsi spectacolele stradale, un workshop pentru liceenii din Oravița, expoziții de artă și lansările de carte.

           
Un moment important îl reprezintă premiera spectacolului Stella , de J.W von Goethe, în regia lui Ștefan Iordănescu, spectacol ce va rămâne în repertoriul Teatrul Vechi din Oravița.

           
Am fi bucuroși dacă redacția dumneavoastă ar desemna un redactor care să dorească să informeze opinia publică despre evenimentele mai sus menționate.