Cristian Todea debut cu stângul pe banca roş-albilor. UTA pe loc retrogradabil după înfrângerea de la Satu Mare

Data publicare: Duminica, 24 Septembrie, 2017 Total: 3799 accesari

Cristian Todea debut cu stângul pe banca roş-albilor. UTA pe loc retrogradabil după înfrângerea de la Satu Mare

Nici numirea unor antrenori arădeni pe banca echipei UTA nu a produs şocul mult aşteptat de conducătorii ”Bătrânei Doamne”. La debutul ca principal al lui Cristian Todea, UTA a pierdut, astăzi, la Satu Mare, scor 0-1 cu Olimpia, în cadrul etapei a 9-a, a ajuns la şase meciuri consecutive fără victorie şi a căzut pe un ruşinos loc retrogradabil. Arădenii erau consideraţi principalii favoriţi la promovare înaintea startului sezonului, însă se pare că această titulatură nu sperie pe nimeni.

 

Unicul gol al meciului de la Satu Mare, împotriva unei echipe a Olimpiei care trece prin momente asemănătoare de haos şi se afla tot la debutul cu un nou antrenor principal, a fost reuşit în ultimele minute, din penalty. Intrat de câteva minute pe teren, Oliver Lusamba l-a păcălit pe Adili în careu, la o pătrundere pe stânga, iar macedoneanul l-a agăţat pe atacant în alunecarea sa disperată de a bloca centrarea. Ciprian Brata (88) l-a învins cu sânge rece pe Grahovac, iar UTA a plecat nu numai plouată de la Satu Mare, ci şi învinsă.

 

Până atunci, în meciul desfăşurat pe ploaie, tot jucătorii Olimpiei au fost mai aproape de gol. Fostul utist Muntean (6 şi 14) a avut două ocazii de a deschide scorul, însă la primul şut a fost blocat de Grahovac, iar a doua oară a trimis lobat puţin pe lângă. Arbitrul a refuzat apoi să dicteze un penalty la intervenţia lui Ciucă asupra lui Pop (31), acesta din urmă alegându-se cu galben pentru simulare. Reacţia de orgoliu a arădenilor s-a consumat prin ocaziile lui Curtuiuş. În minutul 33 a trimis cu capul din 15 metri puţin pe lângă transversală, iar în minutul 35 a şutat din 4 metri direct în braţele lui Muntean. Până la faza penalty-ului nu s-a mai creat nicio ocazie clară de a înscrie, jocul fiind afectat clar de starea terenului şi a ploii.

 

După acest rezultat, Olimpia şi UTA au făcut schimb de locuri. Sătmărenii au urcat pe 15, iar arădenii au ajuns pe un ruşinos loc 16, retrogradabil. În runda următoare, UTA joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Snagov, cu Sportul, iar Olimpia se deplasează la Motru, pentru meciul cu Pandurii.


Două debuturi curajoase la UTA, Miculescu mijlocaş ofensiv şi Dinculescu fundaş, ambii veniţi de la  juniori. Dinculescu a fost introdus imediat după pauză de Todea înlocuindu-l pe Burlă în minutul 46, iar Minculescu l-a înlocuit pe Jorza în minutul 77. 

 

Todea: ”De luni încolo vom încerca să corectăm ce am greşit astăzi”

 

La finalul partidei, noul antrenor principal Cristian Todea a vorbit despre acest nou eşec, are să le facă reproşuri jucătorilor săi, a remarcat şi lucruri bune şi speră ca evoluţia echipei să se îmbunătăţească începând cu meciul următor.

 

”Speram să obţinem o victorie astăzi pentru a reuşi să ne deblocăm. Dacă am ceva de reproşat, o să le reproşez în particular şi de luni încolo vom încerca să corectăm ce am greşit astăzi. Îi cunosc de mult pe băieţi, fiind antrenor secund de mult timp la echipă. Ştiam fiecare ce poate. Am pregătit ceva, între timp jocul s-a schimbat şi ne-au prins de câteva ori pe contraatac. Chiar şi aşa, am avut momente bune în care am ştiut să reacţionăm la faptul că au început să se apere. Am avut câteva faze importante, dar fără să avem ocazii foarte clare. Am luat acest gol pe final şi istoria jocului s-a scris acolo”, a fost declaraţia lui Todea pentru site-ul oficial al clubului UTA.