Guvernul PSD recunoaşte că trebuie să investească în CET Arad!

Data publicare: Duminica, 24 Septembrie, 2017 Total: 1592 accesari

Guvernul PSD recunoaşte că trebuie să investească în CET Arad!

Propaganda PSD Arad şi a parlamentarilor săi a primit o nouă lovitură chiar din partea propriului Guvern. Prezent la Arad, ministrul Energiei, Toma Florin Petcu, a transmis foarte clar, într-un comunicat transmis prin Prefectura Arad, că modernizarea centralei se poate face prin finanţare PNI şi a reţelei prin Ministerul Dezvoltării, deci din banii Guvernului. „Ministrul Guvernului PSD confirmă de fapt ce susţinem noi de ani buni: modernizarea CET nu poate fi plasată doar pe umerii administraţiei locale, niciunde în ţară nu se întâmplă acest lucru. Este nevoie de investiţii guvernamentale şi de fonduri europene, pe care noi lucrăm să le atragem.

Din păcate, parlamentarii PSD nu lucrează alături de administraţie – dânşii nu au vrut să ceară fonduri guvernamentale, probabil pentru că nu au avut forţă în propriul partid, au considerat că doar administraţia locală trebuie să investească în CET. În plus, parlamentarii şi consilierii PSD s-au opus proiectelor necesare pentru a atrage fonduri europene. Este probabil umilitor pentru dânşii că au primit acest mesaj la Comisia pentru Dialog Social, pe care chiar dânşii au provocat-o, aranjând lucrurile în aşa fel încât doar parlamentarii PSD să fie prezenţi la dezbatere, nu şi parlamentarii altor partide. Considerăm că era totuşi singurul răspuns posibil din partea ministrului de resort. Trebuie să precizăm foarte clar că la Arad este îndeplinită condiţia solicitată de ministru: studiile de oportunitate sunt realizate de specialişti independenţi.

Este şi motivul pentru care am respins propunerea consilierilor locali PSD, care ar fi dorit o comisie de anchetă formată din consilieri care nu se pricep la acest domeniu şi ar fi acţionat politic. Sperăm că poziţia Guvernului PSD, prin ministrul Energiei, va contribui la schimbarea atitudinii parlamentarilor şi consilierilor PSD, care trebuie să participe la efortul Aradului de a atrage fonduri de la Guvern şi de a vota proiectele care fac posibilă atragerea de fonduri europene pentru CET. Merită adăugat şi faptul că secretarul de stat prezent la dezbatere a fost uimit că Guvernul nu a ajutat în ultimii ani CET să plătească datoriile şi să facă investiţii”, a spus consilierul municipal PNL Lucian Riviş-Tipei.