Ministrul Fifor, gafă diplomatică în comunicare

Data publicare: Joi, 21 Septembrie, 2017 Total: 2405 accesari

Ministrul Fifor, gafă diplomatică în comunicare

Ministrul bun la toate Mihai Fifor, acum la Ministerul Apărării naţionale, demonstrează că pălăria de membru al Guvernului, într-un minister important, este mult prea mare pentru el. Zilele acestea, Mihai Fifor s-a aflat în vizită oficială în SUA, unde el şi echipa lui de comunicare au comis-o!

 

Ce trebuia să facă ministrul Fifor în SUA? Să meargă pe urmele preşedintelui Klaus Johannis şi să confirme angajamentele României în NATO: buget pentru apărare, coordonare cu partenerii strategici etc. Pe scurt, un discurs standard şi câteva fotografii pentru opinia publică.

 

Din păcate, tocmai comunicarea publică lasă de dorit. De la cabinetul ministrului Fifor au plecat câteva fotografii spre presă care încalcă eticheta diplomatică, îl pun într-o situaţie jenantă nu doar pe Mihai Fifor personal, ci România în ansamblul său, inclusiv o serie de diplomaţi americani. Într-una dintre fotografii, Fifor se repede spre un oficial amercican să îi strângă mâna, deşi acesta era evident în deplasare, neatent la oficialul român, cu privirea în altă parte. La acest nivel, este o gafă jenantă: o fotografie la un astfel de eveniment trebuie să arate cu totul şi cu totul altfel, cu siguranţă perfect aranjată. Ce să mai vorbim de calitatea fotografiei (mişcată), de încadrarea nefericită etc Dar aşa se întâmplă când oamenii nepregătiţi, cu echipe slabe, ajung pe nepusă masă la demnităţi importante...




Foto: liverarad.ro