Sergiu Bîlcea: Bazinul de înot „Delfinul”, în continuare închis!

Data publicare: Miercuri, 20 Septembrie, 2017 Total: 1273 accesari

Sergiu Bîlcea: Bazinul de înot „Delfinul”, în continuare închis!

Arădenii nu au acces la bazinul de înot „Delfinul” pentru perioade îndelungate de timp. Cauza reală care a dus la acest impediment este lipsa banilor de la Guvern, dar şi incapacitatea celor care au fost sau sunt susţinuţi politic de PSD în funcţii şi care nu pot să gestioneze corect această situaţie, nu pot să asigure funcţionarea bazei sportive „Delfinul”.


Toată lumea ştie de ce este închis bazinul de la Polivalentă: nu sunt bani pentru utilităţi, pentru angajaţi, iar prin închiderea bazinului se încearcă limitarea cheltuielilor şi realizarea unor economii. Ca argument, DJST, instituţie din subordinea Guvernului, ne spune că bazinul este închis în fiecare an, încă din 1984, pentru verificări şi reparaţii.


Dar, acum, această perioadă se prelungeşte nejustificat. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Arad ne-a asigurat, în luna august, că bazinul se redeschide la 11 septembrie, ceea ce nu s-a întâmplat. Mai mulţi arădeni, îndeobşte părinţi, ne-au semnalat acest aspect.


Cei care gestionează această bază sportivă trebuie să dea dovadă de mai multă responsabilitate faţă de arădeni, nu să se complacă în ocuparea unor funcţii «călduţe» obţinute politic. În alte judeţe, Guvernul PSD construieşte baze sportive şi stadioane, la Arad este lăsată în paragină o bază sportivă tradiţională, la care arădenii nu mai au acces. Solicit reprezentanţilor Guvernului în Arad şi parlamentarilor PSD să ia atitudine în faţa propriului Guvern şi să ceară respect pentru Arad. Dacă nu sunt în stare sau nu vor să îngrijească această bază sportivă la standarde normale, să o cedeze administraţiei locale. Primăria Arad sau Consiliul Judeţean au capacitatea să administreze şi să investească în bazinul de înot, în interesul arădenilor, oferind servicii de calitate
”, a spus Sergiu Bîlcea, preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Arad.