Ministrul Carmen Dan doreşte dosare penale pentru petrecăreţii care deranjează vecinii

Data publicare: Marti, 19 Septembrie, 2017 Total: 1227 accesari

Ministrul Carmen Dan doreşte dosare penale pentru petrecăreţii care deranjează vecinii

Polițiștii români iau atitudine și cer schimbări radicale care vă vor ustura de-a dreptul. Cel puțin 200 de mesaje au ajuns la Ministerul Afacerilor Interne, în ultima lună, cu mențiunea că în acest fel poliția ar gestiona mult mai ușor situațiile. Se pare că intenția a apărut și pe fondul scandalurilor în care au fost implicați polițiști și oameni cunoscuți din România.

 

Potrivit Digi24, se dorește modificarea legii privind deranjul public. Mai exact, este vorba despre petrecăreții care-și deranjează vecinii. Dacă până acum aceștia au fost amendați pentru că nu au dat muzica mai încet, mai nou, se vor alege cu un dosar penal.

 

Se pare că cei care au continuat să tulbure liniștea cetățenilor chiar dacă au fost avertizați și amendați, riscă dosar penal. Agenţii vor însăprirea legii pentru cetăţenii fără respect. Mai precis, cine jigneşte sau îi arată semne obsecene unui poliţist să se aleagă cu dosar penal.

 

Acum legislaţia prevede ca infracţiuni doar ameninţarea şi lovirea unui agent. De asemenea, ministerul ia în calcul creşterea amenzilor pentru cei care refuză să se legitimeze. Acum amenda este între 100 şi 500 de lei.

 

Carmen Dan: „Se consumă și timp și logistică și resurse pentru a convinge persoana respectivă pentru a merge la sediul poliției, timp în care poate polițistul ar putea fi prezent într-o altă situație în care este nevoie de el.”