Mihai Fifor, în cărţi pentru preluarea Ministerului Apărării

Data publicare: Marti, 12 Septembrie, 2017 Total: 1162 accesari

Mihai Fifor, în cărţi pentru preluarea Ministerului Apărării

După ce Guvernul PSD-ALDE a acceptat săptămâna trecută demisia Ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, coaliţia de guvernământ se pregăteşte să aleagă un nou ministru.

Favorit ar fi deputatul Mihai Weber, şef al comisiei pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe. Acesta a refuzat însă funcţia, motivând că este implicat în proiecte politice pe care vrea să le termine.

 


Gabriel Vlase, doctor în ştiinţe militare la Academia Naţională de Informaţii este un alt nume vehiculat pe lista scurtă care ar putea prelua portofoliul Apărării Naţionale.

Un al treilea nume vehiculat este Ion Mocioalcă, secretarul comisiei de apărare.

 

Pe listă şi-a făcut loc un al patrulea nume! Mihai Fifor, actual ministru al Economiei, este noul nume vehiculat iar potrivit unor surse din PSD, senatorul de Arad este susţinut chiar de către Liviu Dragnea pentru preluarea frâielor la Apărare. În locul lui Fifor, la Economie ar urma să vină Şimon Gheorghe.

 

Mihai Fifor, om foarte apropiat lui Liviu Dragnea este și președintele Consiliului Național al PSD, dar și fost președinte al comisiei parlamentare pentru alegerile prezidențiale din 2009.

 

Originar din Dolj, acesta a fost transferat la Arad după ce ar fi supărat-o pe Lia Olguţa Vasilescu, şefa filialei PSD Craiova.

În vârstă de 47 de ani, Mihai- Viorel Fifor a absolvit Facultatea de Litere și Istorie a Universităţii din Craiova, este licențiat în filosofie și deține un master în literatură română. În anul 2003, Fifor a devenit doctor în antropologie socială.

În 2015, președintele Klaus Iohannis a refuzat instalarea lui Fifor la Transporturi pe motiv că nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării unui domeniu așa de complex.