Sergiu Bîlcea (PNL): „PSD taie investiţiile pentru a genera cheltuieli sociale!”

Data publicare: Luni, 11 Septembrie, 2017 Total: 980 accesari

Sergiu Bîlcea (PNL): „PSD taie investiţiile pentru a genera cheltuieli sociale!”

Guvernul PSD condamnă România la sărăcie, prin tăierea investiţiilor publice, şi aşa reduse prin contrucţia bugetului. Rectificarea bugetară prezentată drept „pozitivă” presupune de fapt un minus la venituri şi o creştere a deficitului, în schimb sunt prevăzute majorări la creditele de angajament, deci acumulare de datorii.

“Rectificarea înseamnă creşterea cheltuielilor de personal şi a cheltuielilor sociale. În schimb, se taie banii pentru investiţii, la Ministerul Transporturilor sau Ministerul Dezvoltării. Motivaţia enunţată – că s-au luat bani de la ministerele care nu au utilizat fondurile – este scandaloasă. România are nevoie de investiţii în infrastructură, care ajută mediul privat şi stimulează creşterea economică.

Din păcate, Guvernul PSD procedează exact invers: taie banii pentru investiţii, nu ajută economia. Dacă banii pentru investiţii nu au fost utilizaţi, este vina Guvernului! De fapt, Guvernul PSD se laudă cu o creştere economică bazată pe consum, la care nu are niciun aprort dar este incapabilă să îşi facă treaba corect şi să sprijine prin investiţii o creştere economică durabilă”, a declarat Sergiu Bâlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.