Românii, din nou în atenţia presei din Italia! O româncă a încercat să gătească mascota oraşului Pisa!

Data publicare: Duminica, 10 Septembrie, 2017 Total: 6151 accesari

Românii, din nou în atenţia presei din Italia! O româncă a încercat să gătească mascota oraşului Pisa!

O româncă a reuşit să isterizeze întreg oraşul Pisa, îndreptând din nou atenţia publică asupra românilor, după ce a încercat să gătească mascota oraşului. Îndrăgit de către toţi localnicii şi devenit un simbol al oraşului, raţoiul Osvaldo a devenit repede o atracţie nu doar pentru turişti.

 

Săptămâna trecută, în data de 4 seprembrie,Osvaldo, care îşi ducea traiul pe strada San Giovani, a dispărut fără urmă. Românca  a înşfăcat mascota italienilor, a burduşit-o într-o geantă după care a urcat în maşină alături de cei doi copii ai ei şi s-a făcut nevăzută.


Vestea dispariţiei răţoiului Osvaldo s-a răspândit rapid printre locuitorii cartierului care, împreună cu poliţia au început căutările.

Administraţia locală a a luat înregistrările video şi după câteva ore de vizionari au observat cum o femeie cu doi copii au prins răţoiul, l-au îndesat înto geantă după care au urcat într-o maşină şi au demarat în trombă. Pentru că numerele de înmatriculare ale maşinii nu au putut fi descifrate în urma vizionării video, autorităţile îşi pierduseră speranţa că vor putea să recupereze mascota oraşului.

 

 

Salvarea răţoiului a venit însă de la vecinii româncei, o familie de italieni care, alertaţi de măcăitul lui Osvaldo, şi-au adus aminte de răpire şi au anunţat autorităţile.

Imediat, la faţa locului, au sosit un echipaj al poliţiei precum şi inspectori ai Protecţiei animalelor. Prinsă cu raţa în locuinţă, românca a negat vehement acuzaţiile de furt şi le-a spus poliţiştilor că a găsit-o pe stradă crezând că este sălbatică şi se pregătea să o gătească pentru întreaga familie.

 

Pe numele femeii s-a deschis un dosar penal pentru deţinere ilegală de animale în apartament precum şi pentru furt, întrucât Osvaldo este în proprietatea administraţiei locale din Pisa.

Răţoiul a fost recuperat iar autorităţile promit că îi vor aduce o raţă şi vor avea grijă ca pe viitor, acestea să fie păzite mai bine.

Sursa LA NAZIONE