Pasionaţii de CICLISM MONTAN îşi dau întâlnire la Şiria! Începe Arad BIKE RACE, Ediţia a V-a!

Data publicare: Miercuri, 06 Septembrie, 2017 Total: 3370 accesari

Pasionaţii de CICLISM MONTAN îşi dau întâlnire la Şiria! Începe Arad BIKE RACE, Ediţia a V-a!

Arad Bike Race este o competiție de ciclism montan deschisă tuturor iubitorilor de sport și natură, care se desfășoară în Munții Zarandului, cu start din comuna Șiria. Organizată încă din anul 2012 de către Clubul Sportiv „Racing Bike Pro - Arad”, anul acesta, „Arad Bike Race” va începe pe data de 09 septembrie cu patru competiții de ciclism pentru toate vârstele și se va încheia cu o competiție de alergare montană, „Electric Maraton”, pe data de 10 septembrie, evenimentul așteptând un număr de 400 de participanți înscriși.

 

În data de 09 septembrie 2017, începând cu ora 10:00, comuna Șiria din județul Arad va fi gazda celei de-a V-a ediții „Arad Bike Race”, competiția de ciclism dedicată amatorilor și sportivilor profesioniști. Cele patru probe de concurs, Race, Maraton, Elite și MTB Kids vor satisface toate categoriile de vârstă, începând cu copiii și terminând cu seniorii, după cum urmează:

Cursa RACE 39 Km:  15-17, 18-29 , 30-39,  40+  masculin și feminin;

Cursa   Maraton  53Km:  18-29 , 30-39,  40+   masculin și feminin;

Cursa   Elite 53 Km:  18+   masculin și feminin ( doar pentru sportivii profesioniști legitimați FRC);

Cursa MTB Kids :Copii 0-8 ani ,traseu individual de jaloane și copii 9-14 ani şi traseu circuit, ambele desfășurându-se în perimetrul parcului central al comunei Șiria.

         

Traseul pentru Race, Maratonși Elite va începe din centrul comunei Șiria, cu start lansat pe drumul județean (cca. 500m), urmat de cățărarea spre cetate, pe asfalt, pe o distanță de 4 km (dif. nivelcca. 350 m). De acolo, la Mănăstirea Feredeu (crucea albastră + marcaje), se trece prin pădure, pe un traseu relativ ușor, pe o distanță de cca 4,5 km. De menționat că la km 7 se găsește primul punct de verificare și un punct de hidratare. Se continuă pe marcajele specifice, până în traseul de creastă, la cruce. De aici, traseul este schimbat față de anii precedenți; merge la dreapta pe creasta cu direcția Vf. Capra, urmând marcajul bandă roșie pentru următorii 6 km. Această porțiune are un grad de dificultate ușor spre mediu, cu scurte urcări și coborâri, care,pe alocuri,sunt rapide, necesitând atenție din partea participanților. De pe creastă, traseul coboară în Valea Cladovei, o coborâre cu grad de dificultate mediu, pe o distanță de 4 km, la finalul căreia se va întâlni marcajul cruce galbenă și al doilea punct de hidratare.

 

Ajungând în creasta principală, traseul Race se întoarce la punctul de hidratare Feredeu  și mai apoi la sosire, pe același traseu de la începutul cursei, iar participanții la traseul  „Maraton”  și „Elite” vor parcurge încă odată bucla.

 

Traseul ales îmbină tipuri variate de sol cu diferite grade de dificultate, dar se află și la dispoziția celor care nu au un nivel de pregătire ridicat.

Întrecerea sportivă se va încheia cu festivitatea de premiere. Fiecare participant care va termina cursa,va primi o diplomă de finish-er și o porție de gulaș la ceaun. Ziua se va încheia cu muzică și un pahar de vin la „Sărbătoarea Vinului în Podgorie”, pe aerodromul  „Charlie Bravo” din Șiria.

         

 

Ediția a V-a a competiției de ciclismmontan „Arad Bike Race” este organizată de către Clubul Sportiv Racing Bike Pro și Centrul Cultural Județean Arad, cu sprijinul Primăriei Comunei Șiria.

Înscrierile sunt deschise și se fac pe site-uloficial www.aradbikerace.ro , care stă la dispoziție și pentru detalii.