Călin Popescu Tăriceanu, atac furibund la adresa SUA! Află ce l-a supărat pe liderul ALDE!

Data publicare: Sambata, 02 Septembrie, 2017 Total: 3678 accesari

Călin Popescu Tăriceanu, atac furibund la adresa SUA! Află ce l-a supărat pe liderul ALDE!

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a avut un discurs dur la adresa ambasadorilor străini la Bucureşti care îşi exprimă îngrijorarea privind respectarea independenţei Justiţiei şi atacurile din ultima perioadă ale Guvernului asupra statului de drept.


Principala ţintă a şefului Senatului a fost SUA şi ambasadorul SUA la Bucureşti pe care i-a acuzat că fac parte din sisteme paralele de putere care fac rău României.


Călin Popescu Tăriceanu îi acuză pe americani că îşi fac afacerile în România, cu sprijinul DNA şi este de părere că ambasadorii străini la Bucureşti nu ar trebui să intervină în astfel de cazuri.

 

 

"În România s-a creat un sistem paralel de putere", a spus Tăriceanu, care a mai afirmat că anumite "forțe încearcă cu disperare să-și păstreze pozițiile obținute în ultimii zece ani".

"Sigur că nu pot să nu fac o referire directă la atitudinea unor ambasade și ambasadori. Mă surprinde și mă dezamăgește profund atitudinea ambasadei americane, pentru că și eu, ca și alți români, am privit cu admirație și la o Americă care este prin esență țara libertăților. Dacă un demnitar român ar promova o firma românească ar fi imediat acuzat, bineînţeles, de trafic de influenţă. Dar ambasadele străine au văzut că nu există aliat mai bun în acest demers al lor de a-şi promova firmele şi interesele lor decât DNA-ul. Ei nu mai au nevoie să mai facă altceva decât să vină pe această piaţă în care toate firmele româneşti au fost decapitate, toţi au fost trimişi la plimbare, nu mai există o firma importantă de lucrări publice românească, toate contractele de lucrări publice sunt câştigate de firmele străine", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.


Reacţia furibundă a lui Tăriceanu vine la numai câteva zile după ce persoane din Guvern au cerut expulzarea ambasadorului SUA din România după ce acesta a criticat acţiunile ministrului Tudorel Toader de a exclude preşedintele din procesul de alegere a şefilor DNA, Curţii Supreme si DIICOT.

 

În ultima perioadă, mai multe cancelarii europene printre care Germania şi Olanda, au criticat măsurile propuse de Tudorel Toader spunând că acestea pun în pericol integritatea statului de drept şi lasă loc politizării justiţiei.