Noapte grea pentru pompierii din Arad! Focul a cuprins o pajişte din Micalaca ameninţând casele din zonă!

Data publicare: Joi, 31 August, 2017 Total: 1463 accesari

Noapte grea pentru pompierii din Arad! Focul a cuprins o pajişte din Micalaca ameninţând casele din zonă!

Sirenele pompierilor au răsunat noaptea trecută în tot oraşul, pompierii fiind nevoiţi să întervină de urgenţă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie aflat la ieşirea din cartierul Micalaca.

 

Alarma a fost dată în jurul orei 23. 30 când cineva a anunţat la numărul unic de urgenţă 112  că o suprafaţă de teren din vecinătatea cartierului Micalaca, arde violent.

 

Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că din cauza vântului, incendiul s-a extins pe aproximativ 2000 m şi au intervenit imediat cu apă pentru securizarea suprafeţei de teren şi stingerea focului.

 

 Potrivit maiorului George Pleșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad, s-a intervenit un echipaj al Departamentului Pompieri Arad cu o autospecială de stingere și 4 subofițeri.

 

Focul a fost unul liniar, iar incendiul a fost cauzat, cel mai probabil, de aprinderea unui foc în spațiu deschis – s-a încercat probabil curățarea terenului de vegetație prin ardere. Misiunea de stingere a fost destul de dificilă, întrucât în acel moment vântul bătea în rafale și exista riscul de extindere la casele din vecinătate”, a declarat George Pleșca.

 

Pompierii au reuşit să stingă focul înainte de a se extinde și către locuințele din zonă însă fumul degajat în urma arderii vegetaţiei a cuprins zona făcând aerul aproape irespirabil.

 

 

Odată cu venirea toamnei, arădenii obisnuiesc să cureţe terenurile de vegetaţie uscată, prin incendiere.

Pompierii atrag atenţia populaţiei şi spun că că incendiile de mirişti se propagă extrem de repede şi pot fi scăpate de sub control în doar câtva secunde, putându-se ajunge la adevărate tragedii, de la incendierea de imobile şi până la pierderea de vieţi omeneşti.