Călăii pădurilor se emancipează! Află ce metodă a folosit un hoţ de lemne din Arad pentru a fenta vigilenţa poliţiei!

Data publicare: Luni, 28 August, 2017 Total: 4026 accesari

Călăii pădurilor se emancipează! Află ce metodă a folosit un hoţ de lemne din Arad pentru a fenta vigilenţa poliţiei!

La data de 25 august, polițiștii orașului Lipova au depistat în trafic un transport ilegal de material lemnos.

 

Polițiștii au depistat și oprit în trafic, pe DN7, pe raza localității Lipova,  un tânăr de 27 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară 3,5 metri cubi lemn de foc de diferite specii (salcâm, cer, carpen).

 

Deşi conducătorul auto a prezentat cu nonşalanţă actele de provenienţă a mărfii, poliţiştii si-au dat repede seama că există neconcordanţe astfel că au dispus verificarea mai amănunţită a transportului.

 

 În urma verificării documentelor legale, s-a constatat că bărbatul efectuase două transporturi de material lemnos, în baza aceluiași aviz de însoțire.

 

 

Întreaga cantitate de material lemnos a fost indisponibilizată în vederea confiscării.

 

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform legii 171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

 

 

Poliţiştii spun că în ultima perioadă, hoţii de lemne şi-au diversificat metodele de a fenta legea. Dacă în urmă cu câţiva ani masa lemnoasă tăiată ilegal era transportată la risc, fără nici un act, în prezent, hoţii de lemne au dezvoltat metode de furt din cele mai diverse. Întocmirea de acte false, operarea de  modificări neautorizate în avizele de însoţire a mărfii sau folosirea de vehicule antemergătoare transporturilor ilegale, sunt metode din ce în ce mai întâlnite de către autorităţi.