Femeie căzută de pe stânci la chilia părintelui Arsenie Boca

Data publicare: Sambata, 26 August, 2017 Total: 3423 accesari

Femeie căzută de pe stânci la chilia părintelui Arsenie Boca

O femeie de 59 de ani care vizita chilia părintelui Arsenie Boca de la Sâmbăta de Sus din judeţul Braşov,  a căzut pe stânci suferind mai multe plăgi în zona capului şi a coastelor.

 

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov au anunţat, sâmbătă că pentru salvarea femeii de 59 de ani a fost necesară intervenţia unui elicopter SMURD întrucât zona în care se afla victima a fost una greu accesibilă ambulanţei.



„Au fost direcţionaţi la 
fața locului trei jandarmi montani aflaţi la Cabana Sâmbătă. S-a solicitat şi s-a aprobat elicopter SMURD pentru preluarea persoanei accidentate”, au precizat jandarmii braşoveni.

Odată preluată de către salvamontişti, femeia a fost transportată cu elicopterul până la aeroportul din Sibiu de unde a fost preluată de către o ambulanţă SMURD şi dusă la spitalul Judeţean Sibiu.

 

Victima încerca să ajungă în chilia părintelui Arsenie Boca pe poteca îngustă când s-a dezechilibrat şi a căzut. Pelerinii prezenţi la faţa locului au sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112.

 

Medicii spun că starea femeii este stabilă şi că aceasta este conştientă însă va rămâne sub supraveghere medicală pentru a nu apărea complicaţii din cauza rănilor suferite la cap.