Firea vrea hotel, cimitir şi chiar un serviciu de ambulanţă pentru câinii şi pisicile din Bucureşti

Data publicare: Sambata, 26 August, 2017 Total: 4887 accesari

Firea vrea hotel, cimitir şi chiar un serviciu de ambulanţă pentru câinii şi pisicile din Bucureşti

 

Deşi capitala colcăie de animale fără stăpân, Gabriela Vrânceanu Firea a anunţat că Primăria Bucureşti are în plan amenajarea unui cimitir pentru câini şi pisici, precum şi înfiinţarea unui hotel şi al unui serviciu de ambulanţă pentru animalele de companie.

 

Proiectul care face parte din strategia pentru protecţia şi bunăstarea animalelor de companie, se va afla pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti săptămâna viitoare, în data de 30 august.

 

Potrivit statisticilor, În Bucureşti, una din trei familii deţine un animal de companie,( peste 600.000 de familii)  cei mai mulţi dintre aceştia fiind posesori de câini.

 

Potrivit primarului capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea, hotelul care urmeauă a fi înfiinţat din bani publici va reduce numărul animalelor abandonate pe stradă.

 

Strategia pentru protecţia şi bunăstarea animalelor, adoptată de către autorităţile locale din capitală, în această primăvară, prevede şi înfiinţarea POLIŢIEI ANIMALELOR.

Personalul care va face parte din Poliţia Animalelor va avea parte de un instructaj specific şi se vor avea în vedere modele de succes din întreaga lume, se mai arată în Strategie.